26 yaşındayım 165 cm boy 58/59 kilo arasında gidip geliyorum ama ben 55 kilo olmak istiyorum, yapamıyorum. Benim metabolizmam yavaş ve markette çalıştığım için öğünlerim çok karışık, geç işten geldiğim için geç yemek zorunda kalıyorum maalesef. Evde iki gündür egzersiz yapmaya başladım, günde 15-20 dk yürüyorum servis güzergahına. Ne yapmalıyım?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, herkesin bildiği adıyla Fit Meli 💚 Kızıl saçlı diyetisyen kızın geldiii 😄 Tatlım öncelikle şunu bil, 58 kilodan 55’e inmek tamamen mümkün, ümitsiz bir durum yok 💪
Market işi gerçekten çok yorucu ve düzensiz, seni çok iyi anlıyorum 🥺 Yoğun tempoda metabolizma yavaşlamış gibi hissedebilirsin ama aslında gün içinde ayakta olmak bile gizli bir aktivite sayılır. Egzersize başlaman harika bir adım, kendinle gurur duy bence 🧡
Geç saatte yesen bile porsiyon ve içerik kontrolü yaparsan rahatlayabilirsin. Eve gelince ağır yemekler yerine çorba, salata + protein (yoğurt, peynir, yumurta, tavuk gibi) seçersen miden ve uykun da daha rahat olur 🌙 Ayrıca gün içinde fırsat buldukça küçük atıştırmalıklar eklemen kan şekerini dengeler; mesela bir avuç çiğ kuruyemiş, meyve, ayran, yoğurt gibi şeyler iş arasında hayat kurtarır 🍎
Sen 3 kilo için uğraşıyorsun, yani detay yönetimi önemli. Her gün 15-20 dakika yürüyüş + evde egzersizle birlikte, sadece abur cuburu azaltıp paketli ürünleri biraz kısman bile seni hedefine yaklaştırır. Unutma, bu bir yarış değil, vücudunu yormadan yavaş yavaş inmek en sağlıklısı 🌸
İstersen zamanla günlük beslenmeni daha da birlikte düzenleyebiliriz; takıldığın her noktada yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilir, detaylı anlatabilirsin canım 💕