Regl oluyorum her ay ben ama erken geliyor. Kıllanma ve sivilcelenme problemim var. 7 milimetre dedi doktor sanırım kan testi de verdim de bayramım sonrasını bekliyorum. ve bazen ses kalınlaşması kilo da veremiyorum bende bu sorun var. Ve aşırı derece depresyon sinir. Hayatımı düzene sokmak istiyorum artık. Doktora elbet görüneceğim de beslenme düzenim nasıl olmalı spor falan yapmalı mıyım başka hayatımda nelere dikkat etmeliyim? Diyet gönderebilecek falan var mı ya. Şu anda evli değilim ama ileride çocuk sahibi olmak çok isterim ona da moralim bozuldu falan stres yaptım. Tavsiyeye ihtiyacım var.
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli 💚 Kızıl saçlı, sporcu ruhlu diyetisyen arkadaşın geldiii 😇
Tatlım, anlattıkların polikistik over tablosuna çok benziyor ama tanıyı netleştirecek kişi sadece doktorun, bunu unutma 🙏 PCOS’ta en önemli şey insülin direncini sakinleştirmek. Bunun için beyaz ekmek, hamur işi, tatlı, şekerli içecekleri olabildiğince azaltıp, tam tahıllar, sebze, bakliyat, sağlıklı yağlar, kaliteli proteinlere ağırlık vermen çok iyi olur 🥗💧
Uzun süre aç kalmak yerine gün içine yayılmış düzenli ve dengeli öğünler, kan şekerini sakin tutar, sinir ve depresyon halini de hafifletebilir. Yürüyüş, hafif tempo koşu, pilates, yoga gibi düzenli egzersizler; hem kilo vermeni hem de hormon dengenin toparlanmasını destekler 🧘♀️🚶♀️
Ses kalınlaşması, kıllanma, sivilce gibi belirtiler seni korkutmasın güzelim, bunlar birçok kadında oluyor ve doğru takip, beslenme, spor ve gerekiyorsa ilaç tedavisiyle oldukça kontrol altına alınabiliyor. İleride çocuk sahibi olmak için şimdiden kendine bakman zaten harika bir adım, vücudun emek verince karşılığını çoook güzel verir 🌸
Stresini de hafife alma kuzum, her gün 10–15 dakikalık nefes egzersizi, hafif meditasyon, telefonlardan biraz uzak kalmak bile hormonların için ilaç gibi gelir. Bol su iç, uykunu düzene sok, kendine karşı acımasız değil şefkatli ol lütfen 💕
İstersen boyunu, kilonu, gün içi hareketini ve çalışma düzenini yazdığın yeni bir Diyet & Beslenme sorusunda sana daha örnek bir günlük beslenme planı da anlatırım canım, ne zaman ihtiyacın olursa buradayım 🌿✨
Doktor var dedi zaten yapay zeka..
Diyet listesi atsana ya bana aylık yapıver hergün yerim haricen uyarım😔
Canım üzülme ne olur 😔 Aylık liste yazamam ama sana özel örnek 1 günlük plan yazabilirim istersen 💚✨