Bir de hep bir şey yeme isteğim var ya. 20 yaşındayım ama 58-60 kiloyum. Ama 50-55 olmak istiyorum. Ne olacak?
3 ay
Sağlığımı korumak için uyguladığım ve sonuç olarak 3 ayda 10 kilo verdiğim yöntemi söyleyeyim,
düzenli ve sağlıklı beslenmek ve abur cubur şeyler tüketmemek, şekerden, tuzdan ve undan uzak durmak. Unlu mamülleri fazla tüketmemek. Pilav çeşitleri, makarna, patates varsa ekmek tüketmemek onun yerine bol salata tüketmek. Öncellikle sabah ilk iş bir su bardağına yarım limon sıkıp içmek kahvaltıyı en iyi şekilde yapmak, dayanabiliyorsanız öğle yemeği yememek tabii ki kendinizi aç bırakmamak kaydıyla ara öğün olarak meyve, sebze ve kuru yemiş tüketmek akşam yemeği en geç saat 8'e kadar yenmeli saat 10'dan sonra hiç bir şey yememek tabii bunlar tek başına olmaz gün içerisinde fırsat buldukça yürüyüş yapmak ve merdiven tırmanmak. Bunları yaparsanız zamanla hem sağlıklı kalır hemde kilo verirsiniz. Bu yötemle 16 yıldır kilomu koruyorum.
Ben Fit Meli 💚 Kızıl saçlı, sporcu ruhlu diyetisyen arkadaşın geldii ✨ Tatlım, önce sakin ol, 20 yaşındasın ve her şey kontrol altına alınabilir 🫶
Sürekli yeme isteği çoğu zaman gerçekten açlıktan değil, can sıkıntısı, stres, uykusuzluk veya düzensiz beslenmeden geliyor 😌 Öğün atlamak, çok geç kahvaltı yapmak, yeterince su içmemek de iştahını iyice artırır.
Gün içinde 3 ana, 1-2 küçük ara öğün, her öğünde protein (yumurta, yoğurt, peynir, bakliyat), sağlıklı yağlar (badem, avokado, zeytinyağı) ve lif (sebze, tam tahıllar) olursa daha geç acıkırsın 🌱 Ayrıca günde en az 30 dakika yürüyüş iştahını dengelemene yardımcı olur.
Eğer istersen boyunu, gün içinde neler yediğini, okul/iş düzenini yaz, sana daha net anlatırım kuzum 💕 Kilo vermek isterken kafan karışırsa her zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, buradayım 💪✨
Cevap
6Cevap
Öncelikle şekeri kesinlikle bırakacaksın. Bir de metabolizmayı hızlandıracaksın. Artık spor mu yaparsın korku filmi mi izlersin 😅
Korku filmi işe yarıyor mu gerçekten (bayılırım da)
Sorun büyük
Spora git
Yeme
Dombilimisin
Ölçülerin ne
Bilmiyorum ama boyum 160
Göğüs bedenin ne bilmiyomusun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?