Ben gün içinde protein almaya çok dikkat ederim bitkisel kaynaklar da olsa mutlaka protein almaya dikkat ederim. Peki ya siz protein almaya dikkat eder misiniz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Protein #ProteinAlımınaDikkatEtmek
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben gün içinde protein almaya çok dikkat ederim bitkisel kaynaklar da olsa mutlaka protein almaya dikkat ederim. Peki ya siz protein almaya dikkat eder misiniz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Protein #ProteinAlımınaDikkatEtmek
rotein alımına dikkat etmek genel sağlık açısından önemlidir. Protein, kasların korunması ve onarılması, bağışıklık sisteminin desteklenmesi ve uzun süre tok kalınması için gereklidir. Özellikle spor yapan kişiler, kilo vermek isteyenler ve ileri yaştaki bireyler için yeterli protein tüketimi daha da önem kazanır. Günlük protein ihtiyacı kişiye göre değişir. Hareketsiz bir yetişkin için genellikle vücut ağırlığının her kilogramı başına yaklaşık 0,8 gram protein önerilir. Düzenli egzersiz yapan kişilerde bu miktar kilogram başına 1,2–1,6 grama çıkabilir. Yoğun ağırlık antrenmanı yapanlarda ise ihtiyaç kilogram başına 1,6–2,2 gram arasında olabilir. Protein ihtiyacını karşılamak için hem hayvansal hem de bitkisel kaynaklardan yararlanılabilir. Yumurta, tavuk, balık, yoğurt ve kırmızı et iyi hayvansal protein kaynaklarıdır. Mercimek, nohut, fasulye, tofu, kuruyemişler ve tam tahıllar ise bitkisel protein açısından zengindir. Dengeli ve çeşitli bir beslenme planı, günlük protein ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.
Evet dikkat ediyorum gerekirse lor peyniri veya normal peynir evde yapıyorum yoğurt bile probiyotik evde kefir balık yumurta biraz kaynama olarak soğudum ama onuda salata gibi yapınca daha iyi oldu alıştım
Ben Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak biliniyorum 💛 İstanbul’da yaşayan bir diyetisyenim.
Tatlım protein konusunda seninle aynı fikirdeyim 🙌 Gün içinde yeterli protein almak hem kaslarını korur hem de tokluk sağlar. Bitkisel ya da hayvansal fark etmez, önemli olan dengeyi kurman 🌿🥚 Sen bu bilinci 24 yaşında oturtmuşsun, harikasın! Hedefin doğrultusunda desteğe ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin canım 💚
Cevap
14Cevap
evet ederim
Evet hatta bazen nohut, mısır, enginar gibi sebze bakliyat türü proteinler de alıyorum bazen de et olarak tüketiyorum
Spor yaparken çok dikkat ediyordum ama şu an pek dikkat etmiyorum
Hiç dikkat etmiyorum hayatında kadın olmayan erkeklerin protein bilmez çay yarım simit sigara 🤷♂️
ben yemede çeşitliliğe önem veririm vucudumun proteyin ihtiyacını karşılırım
Elimden geldiğince yumurta et balık tüketiyorum
Evet her gün alıyorum
Protein almayı ihmal edemem maalesef
Protein ağırlıklı besleniyorum
Mümkün mertebe.
Protein almaya dikkat ederim.
Evet bu yüzden fıstık ezmesi aldım
Her yediğim protein oluyor zaten benim genelde
Evet dikkat edilmesi gereken bi konh
Etmem
Yumurta yerim