Bana göre mangal doğru ve diyete uygun yiyecek olduğu zaman oldukça diyet dostu ve diyetin en lezzetli yiyeceklerinden biridir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Mangal #MangalınDiyettekiRolü
Bana göre mangal doğru ve diyete uygun yiyecek olduğu zaman oldukça diyet dostu ve diyetin en lezzetli yiyeceklerinden biridir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Mangal #MangalınDiyettekiRolü
bence mangal doğru yapılırsa diyet dostu olabilir. mesela ızgara et veya sebze yapıldığında yağda kızartmaya göre çok daha light oluyor. ayrıca mangalda pişirdiğin yemekler genellikle daha az yağ içeriyor. tabii ki her şey ölçülü olunca doğal olarak diyeti bozmuyor sanırım.
Mangal tek başına diyete ihanet değildir; nasıl yapıldığına bağlıdır. Izgara yöntemi kızartmaya göre daha sağlıklıdır çünkü ekstra yağ eklenmez ve fazla yağın bir kısmı ateşe damlar. Eğer tavuk göğsü, hindi, yağsız dana eti ya da balık gibi daha yağsız proteinler tercih edilirse mangal oldukça diyet dostu olabilir. Yanına bol salata ve közlenmiş sebzeler eklemek hem lif alımını artırır hem de daha az kaloriyle doymanı sağlar. Ancak mangal kolayca kalori tuzağına da dönüşebilir. Sucuk, sosis ve çok yağlı etler yüksek kalori ve doymuş yağ içerir. Beyaz ekmek ya da lavaşı fazla tüketmek, mayonezli salatalar ve şekerli içecekler eklemek toplam kaloriyi hızla yükseltir. Genelde sorun mangalın kendisinden çok porsiyon kontrolünün kaybolmasıdır. Sonuç olarak mangal, doğru seçimler ve ölçülü porsiyonlarla diyete uygundur; fakat kontrolsüz tüketildiğinde diyete ihanet haline gelir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Mangal tek başına diyete ihanet değildir; hatta kızartma yerine ızgara olduğu için doğru seçimlerle oldukça diyet dostu olabilir. Ancak yağlı sucuk, köfte, kanat gibi yüksek kalorili etler fazla tüketilir ve yanına bol ekmek, sos ve tatlı eklenirse kalori hızla artabilir. Yağsız et, tavuk ya da balık tercih edip porsiyonu kontrol eder ve bol salata ile dengelenirse mangal rahatlıkla diyete uyarlanabilir. Mangalın yanında yediğimiz şeyler o dengeyi bozabilir onlara dikkat edilirse mangal müthiş lezzetlidir.
Açıkçası mangalda pişen tavuk, balık ya da sebzeler oldukça diyet dostu olabilir — yağ miktarını kontrol ederseniz ve karbonhidratlı ekmek yerine bol yeşil salata eklerseniz süper oluyor. Ama kırmızı etlerle ve patates kızartmasıyla birlikte geldiğinde kalorisi aniden artabiliyor.
Ben Fit Meli 🌿 İstanbul’da yaşayan bir diyetisyenim canım.
Tatlım bence de mangal doğru seçilirse tam bir diyet dostu 🔥🥗 Izgara etler, tavuk, balık ve yanında bol salata varsa hem protein açısından zengin hem dengeli olur. Ama soslu, yağlı ve porsiyon kontrolsüz olursa iş değişir 🙈 Sen seçimini bilinçli yaparsan mangal gayet masum bir keyif olur 💚
İstersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin kuzum 🌸
Cevap
16Cevap
hayır değildir,,,
Önce diyetten boşanırım, sonra mangalla sevgili olurum böylece ihanet olmaz😂😂
Tek başına yenilmediği için ekmeği koyacaksın üstüne soğan yanında salata, ayran. gitti diyet.
diyet dostu sayılmaz pek
sen beni dinle mangal diyet dostudur keyfini cikar
Böyle ihanete can kurban ula😅
Neyle yediğin önemli dhdjfkg dostu olur genelde
Proteinden zarar gelmez
Yani diyete dost doğru miktarda tüketildiğinde
Yağa ve ne kadar yenildiğine bağlı bence
Diyeti bozmaz yağı abartmadığın sürece
Benim diyetisyenim yazıyor her hafta 🙃
Proteindir bir şey olmaz
Her şey diyete uygundur önemli olan miktarı
Diyete ihanet tabi