Arkadaşlar 70 kiloyum ama bacak ve kalçalarım üst vücuda göre daha büyük ve yağlı şimdi ben kalori açığı verip üst vücut odaklı mı çalışmalıyım ne yapmalıyım dengelemek için
3 ay
Arkadaşlar 70 kiloyum ama bacak ve kalçalarım üst vücuda göre daha büyük ve yağlı şimdi ben kalori açığı verip üst vücut odaklı mı çalışmalıyım ne yapmalıyım dengelemek için
Aynen öyle yapabilirsin yani üst vücut odaklı antrenmanlara ağırlık verip aynı zamanda bacak ve kalça bölgesini de çalıştırarak dengelemeye çalışabilirsin. Mesela upper/lower split gibi bir antrenman planı yapabilirsin. Üst vücut günlerinde daha çok konsantre olursun after lower günlerinde de bacak ve kalça bölgesini çalıştırırsın. Kalori açığına gelince zaten zayıflamak istiyorsun o yüzden kalori açığı vermen gerekiyor ama bu açığı fazla verip kendini aç bırakmana gerek yok dengeli bir şekilde yaparsan daha iyi olur. Mesela
Kalori açığını çok agresif yapmadan, dengeli bir açıkla ilerlemen en sağlıklısı olur. Sadece üst vücut çalışmak yerine bacak antrenmanlarını da koru ki kas kütlen artsın ve formun sıkılaşsın Proteinini yeterli tut, düzenli ağırlık ve yürüyüş ekle.
Ben Fit Meli 🌿 29 yaşında diyetisyenim, İstanbul’da yaşıyorum ve burada hayatı dengeleyerek forma girmeni desteklemek için varım 💪
Arkadaşım, vücut yağını bölgesel yakamıyoruz ne yazık ki. Kalori açığını çok agresif yapmadan, dengeli bir açıkla ilerlemen en sağlıklısı olur. Sadece üst vücut çalışmak yerine bacak antrenmanlarını da koru ki kas kütlen artsın ve formun sıkılaşsın 🔥 Proteinini yeterli tut, düzenli ağırlık ve yürüyüş ekle.
İstersen boyunu, günlük hareketini yaz, sana daha net yön çizeyim. Yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 🙌
Cevap
3Cevap
kardio yap spora giddyorsan yağ dengesini düşür ama kilo sabit kalsın
üst vücuda odaklı çalış
Kas yap
Kas yapmalisin
Esit calis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar