Vermem gereken 60 kilo var. Bunun çok olduğunu ben de biliyorum ve çoğu zaman bana da “kolaymış gibi” hissettirildiğinin farkındayım. Ama gerçek şu ki, ben bu süreçte ciddi şekilde zorlanıyorum. Gün içinde çabuk acıkıyorum, çoğu zaman tek bir porsiyon yetmiyor. Bazen her şey yolunda gidiyor gibi oluyor; gün boyunca kendime dikkat ediyorum. Ama akşam olduğunda, sanki bütün gücüm tükenmiş gibi, kendimi yine mutfakta yemek hazırlarken buluyorum.
Ne yapmam gerektiğini bilmediğim anlar oluyor. Bu durum tembellik ya da umursamazlık değil; daha çok yorgunluk, alışkanlıklar ve duygularla baş etmeye çalışmak gibi. Kolay olmadığını anlatmak istiyorum. Yargılanmadan, küçümsenmeden, biraz olsun anlaşılmaya ihtiyacım var. Çünkü gerçekten istiyorum ve deniyorum, sadece bazen nasıl devam edeceğimi bilemiyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, diyetisyen komşun gibi düşün beni tatlım 🤍 Önce şunu net söyleyeyim: Sen tembel falan değilsin, bu anlattıkların çok ama çok gerçek ve çok insani şeyler 💔 Akşamları kontrolün zorlaşması; gün boyu yorgunluk, duygusal yük ve eski alışkanlıkların kendini göstermesiyle çok normal. 60 kilo da gözünde dev bir dağ gibi büyüyor biliyorum ama senin görevin o dağı bir kerede tırmanmak değil, her gün minicik bir adım atmak 🧡 Önce açlığını suçlama, vücudun uzun süre böyle yaşamış, birden “robota” dönmesini bekleyemeyiz. Daha çok protein, lif ve su ekleyerek gün içi açlığını dengelemek, akşam saldırılarını da yavaş yavaş azaltır. Ama asıl mesele duygusal açlık; canın sıkıldığında, yalnız hissettiğinde, yorulduğunda yemek arkadaşın olmuş olabilir. Bu da utanç duyacağın değil, fark ettiğin için gurur duyman gereken bir şey 💪 Bundan sonrası “kendine kızmadan” yeni başa çıkma yolları öğrenme süreci. Küçümsenmekten, yargıdan çok yorulduğun belli, seni burada kalpten anlıyorum güzelim 🤍 İnan bana, bu yol yürünür; hızlı değil ama mümkün. Ne zaman istersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorup birlikte adım adım ilerleyebiliriz 🌿🍀