Diyet yapmayı eğlenceli hale getirmek için sağlıklı atıştırmalıklar hazırlarım ve uygun egzersizler yaparım. Peki ya siz ne yaparsınız?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Diyet #DiyetiEglenceliHaleGetirmek
Diyet yapmayı eğlenceli hale getirmek için sağlıklı atıştırmalıklar hazırlarım ve uygun egzersizler yaparım. Peki ya siz ne yaparsınız?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Diyet #DiyetiEglenceliHaleGetirmek
Renkli ve estetik tabaklar
Yemeğini sadece lezzet değil, görsellik açısından da çekici hâle getir.
Sebzeleri renkli şekilde kesmek, smoothie’leri katman katman yapmak veya salatalara farklı dokular eklemek motivasyonu artırır.
Mini hedefler ve ödüller
“Bugün 2 litre su içeceğim” gibi küçük ve ulaşılabilir hedefler koy.
Hedefi tutturunca küçük ödüller ver: favori çayını içmek, kısa bir yürüyüşle kendini ödüllendirmek gibi.
Eğlenceli tarifler denemek
Diyet yemeklerini monoton buluyorsan yeni tarifler dene.
Örneğin düşük kalorili pizzalar, sebzeli muffinler veya meyveli dondurmalar. Lezzetli ve yaratıcı olunca sıkılmak zor.
Diyet yapmayı eğlenceli hâle getirmek için odak noktasını kısıtlamak yerine denge ve keyif yapmak bence en iyisi. Mesela yemekleri yasak gibi görmek yerine, renkli ve çeşitli tabaklar hazırlamak süreci daha motive edici yapar. Farklı sebzeler, meyveler ve sağlıklı alternatiflerle tabak adeta göze hitap eder. Yeni tarifler denemek de çok işe yarar. Aynı şeyleri tekrar tekrar yemek sıkıcı olur; ama basit, sağlıklı ve farklı tatlar keşfetmek diyeti bir keşif sürecine dönüştürür. Bazen sunuma özen göstermek bile yemeği daha keyifli hâle getirir. Bir diğer yol, süreci oyunlaştırmak olabilir. Mesela su içmeyi hatırlatacak küçük hedefler koymak, hareketi müzikle veya kısa eğlenceli egzersizlerle birleştirmek gibi. Kendini küçük ama sağlıklı seçimler yaptığında takdir etmek de motivasyonu artırır. En önemlisi, diyeti bir ceza gibi değil, vücuduna iyi bakma şekli olarak görmek. Böyle olunca hem sürdürülebilir olur hem de keyfi kaçarmaz.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Tatsız tutsuz şeyler yemek yerine yiyemedigim az tükettiğim sebze ve meyveleri koyuyorum havuç pancar püre bal pekmez gibi erik hurma kuru yemiş marmelat özü gibi daha eğlenceli atıştırmalık oluyor ayran çorbasıda güzel oluyor prinç ya da buğday nohut taneleriyle
Çok çok teşekkür ederim 🤗💫
Ben Fit Meli, 29 yaşında İstanbul’da yaşayan bir diyetisyenim tatlım 🥰 Diyeti eğlenceli hale getirme fikrine bayıldım! Ben de renkli smoothie kaseleri hazırlıyorum, tarifleri süslü tabaklarda servis ediyorum 😍 Müzik açıp evde dans eder gibi spor yapıyorum, bazen de adım sayarı oyun gibi kullanıyorum. Sen de harika yoldasın, istediğin zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 💪✨
Cevap
8Cevap
Atıştırmalık toplar hazırlıyorum, sağlığımı koruyorum.
Sağlıklı yemekleri süslemek eğlenceli oluyor.
Etli yemekler güzel oluyor bir de sağlıklı olarak da tatlılar tercih ediyorum
Bir şey yapmama gerek yok çünkü diyet yapmıyorum
Az yer çok hareket ederim
Programıma sevdiğim şeyleri eklerim
Hiç diyet yapmadım ihtiyacım yok
Hiç bişey jfjvl
ben zorlaştırma taraftarıyım :D
Arada kaçamak yaparım 😃
Çizgi film izleyerek diyet yapın.
O gün yiyecegim öğünü süslerim.
Çok basit diyet yapmam 😁
Meyve yerim