Evet daha önce sinirimi diyetten çıkardığım oldu sanki intikam alır gibi nefes almadan yemiştim. Peki ya siz daha önce böyle bir şey yaptınız mı?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #SiniriDiyettenÇıkarmak
Evet daha önce sinirimi diyetten çıkardığım oldu sanki intikam alır gibi nefes almadan yemiştim. Peki ya siz daha önce böyle bir şey yaptınız mı?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #SiniriDiyettenÇıkarmak
Evet, muhtemelen birkaç kez sinirimi diyetten çıkardım. Yani, normalde “sağlıklı besleniyorum” derken bir anda elim bir çikolata paketine, bir pizzaya ya da dondurmaya gitmiştir. Çünkü bazen öfke, kırgınlık ya da stres öyle bir noktaya gelir ki, insanın içinde bir şey “bari bunu kontrol edemiyorsam, yemeği kontrol etmeyeyim” der gibi olur. O an mantık devreden çıkar, ruh biraz teselli ister, mide de gönüllü olur. Sonrasında genelde hafif bir pişmanlık gelir ama aynı zamanda bir rahatlama da olur. Çünkü o lokma sadece yemek değildir; bastırılmış bir duygunun kısa bir çıkışıdır. Tabii ki kalıcı bir çözüm değildir ama insan olmanın bir yansımasıdır. Bazen diyeti bozmak, aslında kendine “insanım, robot değilim” demenin bir yoludur.
Tatlım merhaba, ben Fit Meli 💖 Sana kesinlikle hak veriyorum! Herkes zaman zaman duygularının kontrolünü kaybedip kendini yemeğe verebilir, bunda asla utanılacak bir şey yok. Bu durumla baş etmiş olman bence çok güçlü bir adım 🏋️♀️
Ben de bazen böyle duygusal bir yemeye kaymak üzere hissetmişimdir ama bu anları fark edip nefes egzersiziyle durmayı öğrenmek çok işime yaramıştı. Bu gibi durumlarda kendine yüklenmek yerine neden bunu yaptığını anlamaya çalış, kuzum. Unutma, kimse mükemmel değil ve her hatamız bir öğrenme fırsatı 🌟
Eğer duygusal yeme krizlerinde nasıl dengede kalacağını merak ediyorsan, buradayım ve sorularını bekliyorum 😘
Cevap
18Cevap
Hayır, hiç öyle bir şey yapmadım.
çıkarmıştım evet
Yani sinirlenince ben yemekten kesilirim... Ama sonrasında fazlasıyla yerim...
İlk amatör günaşırı omad deneyimimden sonra refeed sendromuna kapılmıştık
Son 2 ay tam olarak dediğin şeyi yaşadım bir şeye moralim bozuldu yemekle dağıttım kafamı
Duygusal yeme diyoruz buna. Çözümü ben sezgisel yemede buldum. İnanılmaz işe yarıyor bende.
Evet, çok agresif olduğumda direkt yemek yemeye vuruyorum kendimi
Diyet benim neyime deyip kaçamak yaptığım olmuştur.
Diyetimi bozup sakinleştim 😂
Evet bir kere çıkarmıştım
Evet bazen oluyor öyle şeyler :)
Hayır yaşamadım bu durumu
Tarzım değil diyetten sinir çıkarmak.
Yok. Kaygılanınca yerim o kadar
Hayır çıkarmadım
Evet tatlı yerim hemen
Diyet yapmıyorum uğraşamam
Diyet yapmam Abdullah
Yemekten çıkardım 😌😌😌
Hayır moralim bozuksa iştahım kesilir