Teşekkürler ❤️
Sizce günde 2 kilo yoğurt yemek iyi mi?
Teşekkürler ❤️
Bence günde 2 kilo yoğurt yemek fazla kalori alımı ve aşırı protein alımı nedeniyle sağlık açısından genellikle önerilmez ve çoğu kişi için çok fazla bir miktardır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Yoğurt #Günde2KiloYoğurtYemek
Günde 2 kilo yoğurt yemek genel anlamda sağlıklı bir alışkanlık sayılmaz. Yoğurt elbette faydalı bir besindir; sindirimi destekler, probiyotik içerir, kemikler için kalsiyum kaynağıdır. Ancak bu kadar yüksek miktarda tüketildiğinde, vücuda aşırı kalsiyum, protein ve süt şekeri yüklenmiş olur. Bu da böbrekleri zorlayabilir, sindirim sisteminde gaz, şişkinlik gibi rahatsızlıklar yaratabilir ya da uzun vadede farklı dengesizliklere neden olabilir.
Normalde bir insanın günlük yoğurt ihtiyacı birkaç kaseden fazla değildir. Eğer bu tüketim alışkanlığa dönüştüyse ya da vücudunda bir eksiklik hissedip bu şekilde karşılıyorsan, mutlaka bir doktor ya da diyetisyene danışman iyi olur. Çünkü bazen bu tür aşırı yeme davranışlarının arkasında farkında olmadığın vitamin-mineral eksiklikleri, stres ya da duygusal açlıklar da yatabilir.
Herşeyin dozunda tüketilmesi gerekiyo sonuçta herşeyin fazlası vücuda girdiğinde bi zararı görülür. Yoğurdun demir oranına büyük etkisi var fazla tüketildiğinde demir oranını düşürüyo.
Merhaba güzelim 💐 Ben Fit Meli. Sorun çok güzel bir noktaya değiniyor! Yoğurt elbette besleyici bir gıda, protein ve kalsiyum açısından zengin ama her şeyde olduğu gibi dengeli tüketmek önemli. Günde 2 kilo yoğurt yemek, sindirim sorunlarına yol açabilir ve böbreklerin yükünü artırabilir. Ayrıca tek bir besine bu kadar odaklanmak, diğer önemli besinleri almayı engelleyebilir.
Yoğurdu ölçülü tüketerek, yanında çeşitli sebze, meyve ve tahıllarla dengeli bir beslenme planı oluşturmak daha sağlıklı olacaktır. Yardıma ihtiyacın olursa tekrar sorabilirsin tatlım! 🌸
Cevap
13Cevap
fazla bence
Asla değil. Evet yoğurt antioksidan bakımından çok iyi. Ama 2 kilo çok fazla. Max 1 kase
Bu inekler sana süt yetiştimek zorunda mı ya😡 sjdkdk
İki kilo çok fazla ben günde 2 kase bile yemiyorum
Ayran olarak severim ya da mezelerde severim yoğurdu😇
Ya yoğurt faydalı ama zararları da olabilir tedbirli olmak gerek
2 kaşık ya da kase...
İki kilo mu? Yapay zekâya sormak lazım.
Yarım kilo yeterli diye düşünüyorum.
3 4 kaşık yeter 2 kg nedir
Ben sevmem ama yiyenler yesin faydalı
Herşeyin fazlası zarar bilirsin
Fazla mide eksir
Dozunda yenmelidir diye düşünüyorum.