AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
173Cevap
Yani benim bildiğim ergenlikten önce günahların yazılmıyor. Yine de o parayı yardıma muhtaç birine verebilirsen daha iyi olur. Ve dua et tabii :)
6. Sınıfta ergenlige daha tam girmedigin icin. Daha doğrusu iyi ve kötüyü tam anlamiyla ayiramadigin için sorumlu değilsin ama içini rahat ettirmek istiyorsan 50 tl bağış yapabilirsin
Bir insan bûlu çağında günahlarından sorumludur eğer o çağa eriştiysen günahtır ama tövbe et samimi Allah affeder
Senin bir günahın yok ancak bu kul hakkı ailenden illaki çıkmıştır veya çıkar. Hiç olmadı ahirette anne babana sorulur hesabı.
Çok küçükmüşsün. O yaşlarda hepimiz öyle şeyler yaptık. Tövbe et bir yere sadaka ver Rabbim duyar sesini
Allah pisman oldugunu biliyordur. böyle düsünmenin onun hosuna gidiyordur bence :) o adam tanidik biri degil sanirim? adami bulabilirsen durumu izah et bakalim hem kendin söylüyorsun daha kücüktün diye Allhin izniyle bisey olmaz :D
Bence hırsızlık yaptığın kişinin hakkını helal etmesi gerekiyor Kul hakkı çünkü 😉Ama kaç yaşında ettin bilemem çok küçüksen sorun deyil :))
Bir yetime o miktarda ya da daha fazlasi için sadaka ver ve bunun affi icin niyet ederek ver. Küçüktüm suydum , buydum demeye bakmıyor. Allah bilir , sen tövbe et.
Sorma bende küçükken arkadaşlarımın boyalarını çalardım o zamanlsr paramız yoktu öyle güzel bıyalwrımda yoktu neuse geçti gitii
Allah bilir.. Ama buyuklerimiz kucukken yaptığımız hataları affeder derlerdi
Tövbe et o çaldığın para kadarını da bir garibana ver. Veya bir öğrenciye
Allah'ın bileceği iş ama küçükken yapman ve pişman olmam iyi, Allah af dikeyenleri sever
Bende sırf birlğine de olsa servis parası ksyıp ettim diyip cebe indirmiştim 1000 oluyordu toplamı bir kere olsun yaralanayım dedim zaten bir daha da yapmadım
Bağış yapmakla kul hakkı giderilmiş olmaz. Adamı bulabilirsen parasını ver ve helallik iste tabi yaptığın amellerin sevabını bağışlayabilirsin, ama bu kul hakkını gidermez.
Allah hırsızlık yapma demiştir. Emrini çiğnediğin için onun günahını Allah affederim diyor. Ama kul hakkı için kulun kendisine kalmış.
"Allah af eder" bilinci ile yapılan suçun affı, olur mu?
gerçi 6 yaşındaymışsın, Allah af etse bile, hiç yapmayan biri ile denk olmazsın
Adamı bulabilirsen daha iyi.. Bulamazsan da bahsettiğin yola başvur.
Çocukmuşsun, sorun teşkil etmez. Bu kadar dert etme.
Küçükken hangi birimiz neler yapmadık ki... Önemli olan akıl yerinde iken yapmamak..
birşey olmaz. cocuk sevndirmiş oldu. bu kadar vicdan yapmana gerek yok. cocuksun daha o zamanlar da.
daha çok büyük sayılmazsın ama kul hakkı önemli adamdan helallik isteyebilirsin
yapabileceğin tek şey şu an için onun adına hayır yapman.. umulurki Allah af eder...
aile yüzünden bunlar sana alsalardı hırsızlık yapmazdın
Ülkeyi soyup soğana çevirdiler. Senin 50 TL’nin lafı olmaz rahat ol.
@nihathatipoglu Hocam arkadaşa bir cevap vermicek misiniz? :D :D :D
Yani eğer böyle bir hataya tekrar düşmezsen ve tövbe edersen affeder herhalde bilemeyiz
Daha suç işleme ehliyetin bile yokmuş bir şey olmaz herhalde
bilemeyiz... tövbe et eder muhtemelen... yani insallah
İnşAllah. Orasını Allah bilir ama Rabbimiz merhametlidir
Adam bulabilirsen helallik işse Insllah afeder tovbe et ALLAH seni af etsin insllah
Affetmez ya niye alıyon sanane milletin parasından ya senin günah günay
senın ıs bıttı ya dukkanı kapat suyunu ısıt yavas yavas
Bir o kadar parayla insanları doyur 50 liralık ekmek al fakir bir mahalleye git kapıları tek tek çal her bir eve birkaç ekmek ver
6. Sınıfta ergenlik çağına yeni girmiş sayılırsın büyük ihtimalle günahı yazılmamıştır ama şu an 50 TL'yi bir yere bağışlaman ve tövbe etmen doğru olacaktır
Pişman olman çok güzel benim düşüncem diz çöküp Allah’a içten bir şekilde tövbe etmek ve af dilemek..
Benim de bakkal amcaya borcum kalmıştı, 12- 13 yaşlarındaydım 0.50 kuruş param yetmedi sonra verirsin dedi ve sonra gittiğim de bakkal yerinde yoktu
Fakir birisine yardımda bulunmalısın. En az o miktar kadar ve sonra Allah'tan af dilemelisin.
ALLAH affedicidir affetmeyi sever ve affeder
seb tövbeni et affeder inşaAllah
*sen
Gidip o adamdan helallik alsan daha iyi olur tabi taniyorsan
Allah der ki herşeyle karşıma gel affederim ama kul hakkıyla yanıma gelme önerim git adamı bul ve helallik iste o parayı geri ver
Bunca evreni yaratananın , senin çaldığın 50 lira ile ne işi olur.
Ya Şimdi Büyük Günahtır Ama Allah Affetmeyi Sever. Bence Affeder Af Dilemişsin Hatanın Farkına da varmışsın Elhemdürillah Müslümansında Allah Afeder Merak Etme :)
Kucukmussun Şu an yaptiginin bedeli kadar bir fakire para ver tovbe et olur insallah
bu bile senin tevbe ettiğinin alametidir. Allahın rahmeti büyüktür. bana da dua et.
Eğer cidden pişman olduysan tövbe et ve bidaha yapma
Adam eğer helal etmişse onu günah olmaz. Ama helal edip etmediğini de bilmiyoruz.
Kul hakkı o kendisine söyleyip helallik alman lazım
kul hakkını Allah affetmez, hakkını caldığın o kul ile hesaplaşacaksın. bu dünyada olmazsa ahirette.
Umulur ki Allah bunları affeder. Allah affedicidir, bağışlayıcıdır. (Nisa Suresi, 99)
Allah kul hakkıda olsa eğer Müslüman tövbe edip ibadet ederse affeder
@Canımbisakinleş yanlış biliyorsun. kul hakında ALLAH karşılaştırır ya helal eder ya da sevaplarından alır. her günah affedilir ama kul hakkı değil. hakkı yenen kuluna bırakmıştır.
Bence Allah in ayetlerde de söylediği gibi affeder zaten 6. Sınıfta çocukmuş ve kul hakkının önemini bile daha bilmiyormuş ve pişman olmuş Allah tovbeleri geri çevirmez ve ne olursa olsun affeder
@Canımbisakinleş bu işin bencesi sencesi yok yanlış yönlendirme insanları. kul hakkı affedilmez.
Hak teâlâ buyurdu ki, kulumun, günahı göklere kadar yükselse, benden ümit kesmeyip, af dilerse affederim.) [Tirmizi
Sen affetmez diyorsun ama bunun günah olduğunun bilgisinde değildim diyor ve pişman olduğunu söylüyor Allah tovbeleri her zaman kabul eder
@Canımbisakinleş yası tutmaz bilemem ama kul hakkı affedilmez. bu konu kapanmıştır. diğer her günah affedilebilir.
Tamam senin dediğin olsun konu kapanmış olsun ama ben konuyu tekrar açıyorum ve Allah herşeyi tövbe ettikten sonra affeder
@Canımbisakinleş her gunahla gel ama kul hakkıyla gelme buyrulmus, var midir ötesi? Adamin ilaç parasiydi alamadi çocuğuna bir sey oldu ama Allah affetti. Adam demez mi sen nasil affediyon benim hakkima girmis, burda islamda bir kusur oluşurdu. Eğer ki ergenlik çağında değilse ve aile eğitimi tam verememisse sorumluluk ailede olur zaten.
O adam senin böyle pişman olduğunu bilse affederdi zaten dolayısıyla tövbe ettiğin sürece günah olduğunu sanmam
Ohooo benim çıram yandı o zaman 😀
Elbette affeder sen gönülden dua et gönlünü de ferah tut
İnsanlar ne günahlar işliyor seninki bir cocukluk aklıyla işlenmiş iğne ucu kadar kucuk bir günah
valla kardeşim ben ilk okuldayken her tenefüs araya sızıp dondurma çalıyodum sürekli ve kaçıyodum bedavaları arkadaşıma veriyodum ve Şu an lise sondayım çaldığım dükkandaki adam hergün göz göze geliyoruz
X sene önce dimi.. ulan bende 50 lira nerde diyordum.. yaz hesap numaramı veriyorum...
parasını teslim edip helallık al Allahın affı boldur.
Çok sevimli bir anı. Keşke benden calsaydiniz. Helal ederdim.
Pişman olduysan samimi bir şekilde inşallah affolur
Etmez niye etsin. Kimden caldiysan onun affetmesi gereek
Tamam hemen bir Allah a dorup geliyorum. Az bekle^^
Adami biliyorsan al helalligi. Yok taa nerede bilmedigin goremedigin biriyse zaten yapcak bisey yok sen bir yere bagisla o affedilir
Tövbe haşa ya burada. kiler evliya mı tam adamına soruyorsun :)
Ne bilelim biz tanrı değilizki hoca da değiliz. 😑😕