ozmnlar 6. sınıfa gıdıyodum sanırım sırf mp3 alabılmek ıcın bı adamın 50 tl. sını caldım ama kul hakkının okadr onemlı oldugunu bılmıyordum Allah affeder dıye dusunmustum çok pısmanım o adam için fazlaca bıyerlere bağış yaparsam Allah affeder mı...
Cevabın nedir?
Adamı bulabilirsen helallik almak zorundasın. Allah yardımcın olsun, pişmanlığını tövbeni kabul etsin. Eğer adamı bulma imkanın yoksa o adamın affı için bol bol dua et ve dediğin gibi onun adına hayırda bulun, inşallah bunları yaparsan adam da ahirette seni affeder, yani gerisi adamın vicdanına kalmış ama sen yine de elinden geleni yap. Allah yardımcın olsun. Bolca tövbe etmeye devam et. Allah yolunu açık etsin.
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimden çaldığını hatırlıyor musun? Eğer gidebiliyorsan gidip helallik istemen lazım ondan ve parasını geri vermelisin. Ama tanımadığın biriyse de o parayı biryere bağışlaman lazım. Mesela Türk kızılayı kudüste iftar veriyor oraya bağışlayabilirsin
41 Yorumla- +1 yıl
Kudüs'de iftara kadar muhakkak yaşadığın çevre de ihtiyaç sahibi kendi insanlarımız vardır onlara yardımcı olman adaletli olur.
+1 yılAllah'ın affı, senin günahlarından elbette büyüktür. Pişman olmuşsun zaten. Bir de güzel bir tövbe et, bir daha yapmamaya azmet, işte bu.
73 Yorumla- +1 yıl
@ZHUUUUU Tövbe etmenin ne demek olduğunu niçin böyle bir tanımlamayla sordun? Sen tövbeyi böyle mi bilirsin?
- +1 yıl
@ZHUUUUU tövbe etmek demek ne yaparsan yapıp Allah'ın huzuruna gidip bu yaptığından pişman olmak ve birdaha yapmamaya yemin etmektir senin kıllı bacağına vurmak değil din konusunda saöma sapan fikirlerinizi kendinize saklayın
Para & Ekonomi konusunda 735 cevap paylaştı. cocuk olduun icin onemli olmaz ama sen yine bagisini yap
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
180
Cevap
171Cevap
+1 yılAllah af eder mi sorusunun cevabını bizim vermemiz uygun olmaz. Ancak kuranda birçok yerde Allah'in ne denli affedici olduğu yazar. Yeterki sen samimi olarak tövbe et ve tekrarlama. Çocuk olduğun da göz önüne alınırsa umarım affedilmişsindir. Helalleşemiyorsan muhtaç birine sadaka vermen iyi olur.
20 Yorumla
+1 yılKuzum :/ Senin adına gerçekten üzüldüm, yalnız İslam'da şöyle bir kaide var bu da şöyle ki; buluğ çağına ermeden veyahut aklımız henüz ermemişken yaptıklarımızdan sorumlu olmayışımız.
Pişman oldun ve eğer bu işi yenilemeyeceksen, inşallah tövbe de edersen her aklına geldiğinde Allah tövbeleri kabul edendir :) Gönlünü ferah tut ve tevbende ısrarcı ol canım31 Yorumla- +1 yıl
Bende o yaşımda çok hırsızlık yaptım çok ağladım çok pişman oldum tövbemi bozdum ama pişmanlıktan çok ağlıyorum. Bu sefer cok yemin ettim asla bozmayacagıma. Allah beni affedermi tövbe ettim ve çaldığım her şeyi attım. Allah beni affeder mi
tövbe edip birdaha yapmamak üzere Allahtan af dilersen biiznillah kabul olur. o adamı bulamayıp helallik alamıyosan onun adına bağış yapma fikri çok iyi :) ikinizde sevap almıs olursunuz bu ramazan ayında gerçekleştir bunu hem bu ayda hemde ihtiyacı olan birine giderse süper olur :)
Allah kabul etsin şimdiden20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl6. sınıfta küçük olanı görmedim ben şahsen... Din dersleri de oluyor, sana kul hakkını hiç mi öğretmediler? 6. sınıfta 12 yaşında ergenliğe girmiş artık kendini tanıyan biri oluyorsun, kesinlikle kul hakkına girmiş sayılırsın. Diyorsun ki kul hakkının o kadar günah olduğunu bilmiyordum peki ya yaptığın şeyin hırsızlık olduğunu bilmiyor muydun? biliyordun ve günah olduğunu da biliyordun. Almamalıydın. O adamı tanıyorsan ara bul gerekirse Dünya'yı gez, helallik iste. Ama eğer tanımıyorsan, hatırlamıyorsan onun adına bağış yap gerisi yüce rabbime kalmış affedici olan o bizler bilemeyiz.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 888 cevap paylaştı. Esteuzi billah bismillah.
Tubi ilallahi tövbeten nasuha.
Rabbim tovbeleri kabul edendir o adam yasiyorsa ve taniyorsan git konus hellalles ama tanimiyorsan tabiki o gunki miktar elli es degiri Şu an atiyorum.55 lira onun adina hayır yap ve tekrari olmasin10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı. Merhabalar, bende bluğ çağına henüz girmemiş sanırım 6-7 yaşlarında iken bir cips çalmıştım bakkal önünden, bu durumda o kişiyi bulma imkanınız var ise bularak ona olan hakkını ödemeniz en doğrusu olur, ancak bulma imkanınız yok ise o kişi adına hayır yapınız.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 8,4b cevap paylaştı. eig verdiğin kızlar doğru söylüyor.. hırsızlığı yaptığın yaş , kendini bilmeyeceğin çok küçük bir yaş değil.. 10-12 yaşlarında biter bu dönem.. sonrasında doğru ile yanlışı ayırdedebildiğin için sorumlu sayılırsın.. helallik isteyebileceğin biriyse helallik almalısın.. bulamazsan da , sadaka vs gibi bir şey vermeli ve tövbe istiğfar etmelisin.. Şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.
00 Yorumla
+1 yılBen de küçükken stardoll diye bir oyun vardı.. kendi cebimden oyuna para vermek istemediğim için oradaki çocukları kandırıyordum.
Allah bu konuda ne düşünüyor sence
Ama onlar da çok sal*ktı. Ben tanrı olsam ilk onlara ceza veririm mesala, verdiğim aklı niye israf ettin diye.00 Yorumla
+1 yılYapılan günahların gizli kalması daha doğrudur. Allah belki affetti seni ama sen onu herkesle paylaşırsan af edilen günahını açık ettiğin için affedilmeye bilir.. O nedenle yapılan her günah Allah ile kul arasında kalmalı ki tevbe kapısı her daim açık Allah tevbe ni kabul edebilir.
00 Yorumla
+1 yılparasını çaldığın hatta kalbini kırdığın kişinin nerede yaşadığını ve hayatta mı değil mi olduğunu bilmiyorsan, onun adına bir yetim giydir ya da yetim doyur ya da fakir yakın akrabana yardım et ya da uzak akrabana yardım et. ya da fakir yakın komşuna yardım et ya da uzak komşuna yardım et ya da güvenilir ya da güvendiğin bir hayr kurumuna o kişinin adına bağışla.
00 YorumlaBir soru üzerine hırsızlar buraya toplan mış onu çaldım bunu çaldım diyolar gibi günahın varsa açıkça herkese söyleme allahla senin aranda kalsın tövbe et ah edip ah etmememk allaha kalmış bişey biz bilemeyiz ne desek boş helalik iste tövbe et bir daha yapma anca bu kadar yardımcı olabiliriz ne diyim allah kurtarsın😂😁😀
00 YorumlaUfak yaştayken yaptığın bir hata fakata Rabbime tövbe et dua et affeder inşallah. 50 liraya gelince de adamı tanıyorsan helallik iste isteyemezsen de mantıken söylüyorum 50 veya artık orası sana kalmış paranın değeri de arttı kendini affettirebilmek için mübarek ayda hayır işle
00 Yorumla
+1 yılAllah, bana herşeyle gelin ama kul hakkı ile gelmeyin, buyuruyor. Yani kulumun hakkını ya helallik isteyerek veya aldığın hak kadarını ona geri vererek ödeyin diyor. Allah'ın merhameti sonsuzdur. Fakat kullar öyle değil. Yalnız senin o zamanlar aklın ermediği için bilmeden yaptığın birşeyin günahı olmaz. Yine de o adama hakkını teslim etmek en doğrusu.
00 YorumlaAllah'a inanmıyorum bebek ama söyleyeyim.
Tövbe et ve git bağış yap aldığın paradan daha fazla para bağışla
Allah'a dua et. Tanıyorsan hellallik iste.
Ne kadar işe yarar bilmem bana saçma gelsede sen iyi hissedeceksen
No Problem.10 YorumlaKüçükken neyin doğru neyin yanlış olduğunu tam olarak ayırt edemiyoruz. Aksiyon için veya özendiğimiz için bu tarz kucuk suçlar işleyebiliyoruz. Ama ne diyoruz Allah affedicidir. Şimdi bunun yanlış olduğunu biliyor ve ona göre davranıyorsan...
10 YorumlaŞimdi iyi tarafa bak;
Mp3 için para ödedin yani sanata önem verdin
Ama iyilik için kötülük yapmak karışık bir konu
Adamı bulabilirsen helallik al veya bulamazsan o parayı hayır işine var Allah affetsin
ÇOK ACIKTIM10 Yorumla
+1 yılEvet affeder. Ve tanımadığın birinin hakkını fiziki olarak teslim edemiyorsan onun olan para ile onun için iyilik yaparak sevabını onun defterine gönderebilirsin. Böyle bir imkan var. Pişmanlık ve vicdan azabı iman alametidir. Tebrikler.
20 YorumlaO yaptığınla kesin affeder ya da affedecektir demek çok güç. Umulurki Allah onun hayrını ona telafi olarak karşılar
20 Yorumlaçok dua et allaha sığın ve adamı bulabiliyosan mutlaka helallik iste bulamıyosan bilmiyosan muhtaç olan kimselere bişey bağışla gidip 50tl bir fakirin mazlumun karnını doyur insallah allah affeder merak etme allah merhametlidir :)
10 Yorumla
+1 yılCaldigin miktari hatirliyorsan onu ya sahibine iade ediceksin helallik istiyceksin ki bu pek mumkun olamiyor maalesef onun adina sadaka olarak bagisliyicaksin bol bol dua et ona insallah ahirette senin onun icin kazandirdigin sevaplari gorur hakkini helal eder birde bol bol tevbe et iyidir guzeldir
00 Yorumlacokta kucu bir yasta degilmissin aslinda. Fazlaca degil o 50 lirayla fakir birine yardim edersen de olur.
10 Yorumlaaffedilmez diye bir sey yokdur sen yeterki tovbe et elbet allahim towbeni kabul eder. sen duani eksik etme. Allah dualarini kabul etsin. AMIN
10 YorumlaKul hakkını bilmiyordun ve ayrıca öğrenmemiş olabilirsin. pisman olmuşsun tövbe et ama parayı o kişiden çalmıssın ne yaparsan telafi edersin tam bir bilgim yok yanliş yönlendirmek istemem.
10 YorumlaYüve Allah’ım affedicidir, çocukmuşsun o zaman pşman olmuşsun, yetişkinsin artık öyle bir şey daha yapmazsın.
10 YorumlaO yaşlarda yaptıysan zaten çok kucukmüşün. Küçük yaşlarda insan ne yaptığının farkında olmayabilir. Tövbe etmelisin. Rabbim bağışlayandır affedendir.
10 Yorumla
+1 yılO adam benim babam di ver 50 TL kendisine iletirim ben :)
Şaka bir yana Allah herşeyi affeder ama sen tövbe et ve bir fakiri doyur11 Yorumla- +1 yıl
Bu arada o zamanlar daha çocukmuşsun ve pişman olmuşsun bence Allah affeder
Para & Ekonomi konusunda 18,4b cevap paylaştı. Üç mislini çok yoksul birine ver Allahım affet beni diyerek o yoksuldan hayır dua al..
20 YorumlaBol bol tövbe et. Mübarek aydayız. Tövbe edin kabul edeyim buyuruyor Mevla
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLise 2 ye kadar babamin cok parasini caldim farketmedi ama tahminimce 5-10 milyari bulmustur belki yillarca aldiklarim lise 2 de aglayarak vicdan azabiyla son verdim bir daha da boyle seyler yapmadim. Uni 2 de ortamdakilere uyup onlarla ufak tefek 1 2 ay biseyler arakladigimiz olmustu o kadar
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 374 cevap paylaştı. Ne olursan ol yine gel diye bir söz var. Affetmez deyip kestirip ararsan kendi kendine hüküm vermiş olursun ki hüküm vermek sadece Allah'a mahsustur. Dediğin gibi bağış yap. Kim bu ile belki de seni cennete götürecek olan o bağışın olur.
00 YorumlaÇocuk sayıldığın için o yaşlarda doğru yanlışı ayırt edemediğin için günah sayılmaz sana. Şimdi pişmansın zaten mesela sadaka verip Allah'tan af dileyip dua ederek sıkıntılarından kurtulabilirsin. Allah affeder hatası anlayıp pişman olanı. Sen dua et
00 Yorumla
+1 yılSimdi herkes buraya bisey yazar ama Allahin ne dusundugunu bilemeyiz belki gunah yazmistir veya yazmamistir sen Allaha tövbeni et önemli olan yaptigini tekrar yapmamaktir ki zaten kucukmussun ozaman pekte bilgin yokmus
00 Yorumla
+1 yılKucukken yapmissin ve allah merhametlidir tabi ki biz bilemeyiz ama tövbe ettiysen rahat ol.
10 YorumlaO adamı bulup helalleşmen gerekir. Allah kul hakkını affetmez.
10 Yorumla
+1 yılRüşte etmemiştin dolayısıyla cezai ehliyetin yoktu. Kafana takma
10 YorumlaTovbe ettiysen ve bir dha yapmazsn affeder Allah. Ve o adami bul helallik iste
10 Yorumla
+1 yılTövbe et. Allah tövbe eden kulunu elbet affeder😊 bir daha da yapmazsin herhalde
10 Yorumla
+1 yılO yaşta aklın ermediği için affeder diye dua edelim
10 Yorumla
+1 yıl6. Sınıfta nasıl çalmayı becerdin? Bence bu bir yetenek. Bunu işe dökmelisin.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yılAbi bende kitap çalıyordum ilkokulda ama hiç aklıma gelmiyordu hırsızlık olduğu
10 Yorumla Ben neler neler yaptım başkasına zarar vermek dışında illaki affeder bence
10 Yorumla
+1 yılBilmiyormuşsun tövbe et inşallah affeder..
#melankolikduygular10 YorumlaBnde bkkaldan bir tanecik top sakizlar varfiya ondan calmistim😄😄😄😄😄
10 Yorumla
+1 yılbiz de arkadasla günes gözlügü calmistik allah affetsin 😂
10 Yorumla
+1 yılEvet bağış yap fakire özellikle ve bir daha da yapma
10 Yorumla
+1 yıl7. sınıfın başlarıydı bi arkadaşım vardı o zamanlar okulun karşısında bir market vardı herkes çevremdeki bütün arkadaşlarım ordan bir şeyler çalıyordu ben ve arkadaşım onlara özenip 2 magnum çalmıştık ben sonra çok pişman oldum helallik almak için marketin sahibinide kim olduğunu bilmiyorum parasını ödesem tövbe ettim ama parasını ödesem olur mu
00 Yorumla
+1 yılSen Allah'a bol bol dua et, tövbe et ve hatanı yineleme inşallah affeder bunun dışında da ibadetlerini eksiksiz yap daha da fazla yapabileceğin bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yılKeşke yapmasaydın ama küçükmüşsün dediğin gibi yaparsan belkide yerine geçer. İnşallah adam çok beddua etmemiştir çünkü ona ozamanlsr çok lazım da olabilir diye düşünmek lazım olan olmuş
00 Yorumla
+1 yılAklını mantıklı işletecek bir yaşında mıydın? Belki biraz kafan karışıktı o dönem. Helal haram ayırt edemiyordun Unut Geçmiş artık. Yerine hayırlı salih işler yap. Allah çok merhametlidir bilirsin.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 611 cevap paylaştı.
+1 yılSenin 6 . Sinifta yaptigin hataya gelene kadar hepimizin yemedigi bok kalmadi mesele sadece hirsizlik anlaminda degil herkes birbirini kiriyor kimsenin kimseye saygisi kalmadi vs vs
00 Yorumla
+1 yılUlan ben işlediğim günahların neler olduğunu unuttum kız gelmiş elli lira çaldım günahmıdır diyor tabiki günah ben ne bok yiceksem Allah’ım affetsin büyük sıçtık.
Not:hayatta karınca ezmem.00 Yorumlabn küçükken kardeşimi köpeklerin arasında bırakp gitmiştim çocuk 14 yaşında hala anlatıyor kdkdfjdkjgk neyse konumuz bu değil çocekken yapılan şeyler çok masumca bnce seninki de öyle olmuş
00 Yorumlaadamın kendisine veya varisine verebiliyorsan ver ve helallik iste öyle 1 durumun yoksa gerçekten ihtiyacı olan birine ver ve sevabını adama gönder ve tevbe et
00 Yorumla
+1 yılBen anasinifindayken marketten lolipop çalardım😈😂😂
10 YorumlaAllah'ın Rahmeti senin işlendiğin günahtan daha büyük değil mi?
20 Yorumla
+1 yılBende küçükken bakkaldan şeker çalmıştım😂 sonra tövbe ettim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok üzüldüm Allah o adama kat kat fazlasını versin inşallah sende pişmansın içine ferahlık versin bir daha yapmazsın zaten
10 YorumlaBende calardım para çok çaldım şuanda kadar 6 bin TL çalmışımdır annemin çantasından
10 Yorumla
+1 yılBen de kucukken anneme hediye etmek icin kırtasiyeden kolye çalmıştım. Hâlâ aklima geldikçe kendime kızıyorum ama 8 yasinda bile yoktum galiba.
00 Yorumla
+1 yılBu durumdan vaz geçtiğin için ve gönlünün gerçekten üzgün olduğunu Allah görüyordur. Allah affedendir. Yeter ki kulu gönülden tövbe etsin.
00 Yorumla- Devamını Gör (291)
Devamını Gör(336)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem