Babam anneme kardeşlerime ve bana manevi ve fiziki olarak şiddet uyguluyor. Hukuki olarak ne yapabilirim?

Annem ve babam 25 yıllık evliler. Biz 4 kardeşiz ben en büyükleriyim onların daha aklı ermiyor. Babam hayatı boyunca bize karşı soğuk ve kaba oldu. Yeri geldi sözlü ve fiziksel olarak şiddet gördük. Ben ve kardeşlerim de görüyor bu şiddeti. Küçücük daha konuşmayı bile bilmeyen kardeşlerim. Yıllarca bizi aşağıladı hor gördü. Çocukluğum babamın başka çocukları sevmesini övmesini ve takdir etmesini izlemekle geçti. Hayatım boyunca ondan küçük bir aferin almak için çalıştım çabaladım ama olmadı. Bırakın bir aferini, hayatım boyunca bir kez olsun bana nasılsın diye sormadı bile. Aramızdaki tek bağ para. Aramızdaki tek diyalog para oldu bugüne kadar. Bize sağladığı imkanlar babalık yapmaya yetermiş gibi düşündü hep. Bununla vurdu bizi hayatımız boyunca. Anneme çok yalvardım ayrılması için yapmadı yapamadı. Hep sustu. En son anneme çok büyük fiziksel zarar verdi. Hadi dedim gel darp raporu alalım bitirelim işini dedim. Olmaz dedi ne yapsam ikna edemiyorum. Bu adama dava açmak istiyorum elinde avucunda ne varsa alıp sokaklarda sürünmesini istiyorum ailem huzur bulsun annem kardeşlerim huzur bulsun istiyorum. Bu adam sürünmedikçe küçücük kardeşlerime anneme yaptıklarının cezasını çekmedikçe ben rahat nefes alamayacağım. Bana bir akıl verin yardım edin.
Babam anneme kardeşlerime ve bana manevi ve fiziki olarak şiddet uyguluyor. Hukuki olarak ne yapabilirim?