Babamdan şiddet görüyorum. Ne yapmalıyım?

şu an 20 yaşındayım. 14 yaşımda liseyi kazanıp farklı bir ile okumaya gittim. Bir sevgilim oldu ve o, orda bile değildi. Facebook üzerinden tanışmıştık ve bunun için bile şiddet görmüştüm. Daha sonra birçok kişiyle daha konuştum. Ergenliğimden dolayı bir kendimi bilmez halim vardı sanırım. şu an geçmişimi hatırlayamıyorum bile bunu içtenlikle söyleyebilirim. Gerçekten sebebi yok, birinin bana mesaj atması bile dövülmem için yeterli bir sebep. şu an üniversite 3. Sınıftayım. Ergenliğim gibi çalkantılı bir ruh halim yok. Duruldum sakinleştim, gerçekten neyin ne olduğunun bilincindeyim. Ama babam beni hala o iflah olmaz biri olarak tanıyor. Babamın bana bir or, ospu demediği kaldı. Sürekli laf dokunduruyor, elalemin diline düştün, adın çıktı deyip duruyor. Az önce tartışıyorduk ve konumuz siyasetti. Durduk yere konu değişti. Evden dışarı bile çıkmazken adım çıkmış benim, öyle diyor. Konuyu döndü dolaştırdı buraya getirdi. Karşılık verince vuruyor dövüyor sürekli. O kendimi bilmez halimdeyken ağır bir hastalık da geçirdim, ölümle sonuçlanabilirdi. Tedavim için ve beni okutmak için ödenen paraları yüzüme vurdu her zamanki gibi. Ben gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum. Bana akıl fikir verin. Ona karşılık veremiyorum çünkü bana zarar veriyor. Gerçekten başıma aldığım darbeler sonucu işlevselliğimi kaybetmeye başladığımı düşünmeye başladım artık, stres sinir anında elim ayağım titriyor, cümlelerimi unutuyorum boşluğa düşüyorum resmen.
Babamdan şiddet görüyorum. Ne yapmalıyım?