18 yaşındayım üniversite sınavına hazırlanıyorum mesleğim param yok
Napmalıyım nasıl davranmalıyım
Allah rızası için tavsiyede bulunun
Napmalıyım nasıl davranmalıyım
Allah rızası için tavsiyede bulunun
"ZEHİRLİ insan ZEHİRLİDİR; aile olsun ya da olmasın"Babanın psikolojisi bozuk sağlıklı düşünemiyor sen sevilmeyi hak edecek bir insansın illaki seni sevecek insanlar karşına çıkacak , Babanın tavırlarını tutumlarının seninle alakası yok, kendini değersiz hissetme, Onun tavırlarını kişisel algılama, Sabırlı ol Güçleninceye kadar katlan, kendine ait bir dünyan olsun, hobilerin kendini meşguliyetlere ver, Ekonomik açıdan güçleninceye kadar, kendine iyi bir alternatif oluşturuncaya kadar, Katlanmaya Devam Edeceksin, Eğer onun karşısına dikilirsen, Güç Ondaysan Seni Ezecektir, Sana hayatı Dar Edecektir, Seni Aşağılayacaktır, Bir Süre Güçlendiğinde Ruhsal Anlamda, Ekonomik Anlamda, Ve kargaşayı göze alarak onun dairesinden çıkmaya karar verdiğinde, Bir Süre Güçleninceye Kadar Katlanmaya Devam et, Ama Artık Katlanmanın Hedefi Kendini Rahat bir alana Taşımak için Olmalı, Ve Hazır Olduğunda Kargaşayı Göze Al ve KURTAR KENDİNİ! ÇÜNKÜ;O HEP AYNI OLACAK!
Aile ekonomisine destek olacağım, deyip para biriktirip gerekirse , apartta kal oda arkadaşı bul 4-5 kişi kirayı ödebilcek bir eve çık, arkadaşın yok mu eve çıkabilecek, kuzen, akraba , Teyze , hala eşi ölmüş veya bekar, konuşsan destek olurum deyip , yaşlı büyükannen veya onla yaşasan, parayı biriktirip çıkacaksın kendini güvence altına kadar söylemeyeceksin
çevreye haber sal, bir iş çalış veya destek olacağım dersin , faturalar vs, ama ailen baskıcıysa parayı elinden alabilir, bu yüzden çalıştığın ücreti düşük söyle , fazlayı biriktir mecbur, Ailede bekar , dul teyze, hala, babanne, anneanne, kuzen varsa, çalışıp maddi destek olacağım hemde , hasta yardımcı olacağım deyip onlara yaşamayı teklif et.
Aile çok çok kötüyse evlilik düşünülebilir, ama çok gençsin yanlış bir karar olabilir , ama sana saygılı, anlayışlı değer veren birisi karşına çıkarsa evlen, İNSAN AİLESİNİ SEÇEMEZ, Ama Hayatına ALACAĞI İnsanı seçer, çok dikkatli seçim yapmalısın, Bütün hastalıkların KAYNAĞI STRESTİR.'Sizi yıpratan insanlardan sessizce uzaklaşın.' - Albert Camus.
Bak bende 2 defa mezunum elinde değildi kazanmak sadece ailem değil tüm çevrem dalga geçiyor benimle konuşurken alay ediyor ama ben herkesi normal davranıyorum küsmüyorum her gün ailemle ufak tefek tartışmalar olsada param yok hiç kimsem yok mesleğim yok dayanıp çalışacağım kazanmaya sonra herkesin önünde başarımla susturacağım sen yeterki güçlen baban o bilirim yaptığı yanlış ama sen küsme onu çalış hep çalış yeterki kazan senin için ve herkese inat☺️
Ama nasıl küsmeyeyim asla konuşamam ben bu saatten sonra onunla
Ama böyle inat yaparsan oda inat yapar ve uzar mesele ☺️
Neden kimsen yok? Hicmi arkadaşın yok?
Hayır yok
İnat değilde kendin için yapmalısın. 45 üstümü yasin kaç?
19 yaşındayım ben
Asilmasinlar diyemi 45 üstü yaptın 😅
2 defa dediğin ne? Uni yimi kazanamadin?
Aramızda kalsın😄
Aynen 2 defa kazanmadım
Sır tutan iyi bir dostum sırların bende güvende emin ol 💪😅😅
😁😁
Amaan sktret sanki kazanıp bitirenler ise girebiliyorda 😅😅
Bilirim ama şart okumam
Sende bu arayı iyi degerlendir. İngilizce falan öğren meslek sertifikaları al. Sosyal faaliyetlere katil. Şirketler için bunlar kayda değer şeyler buna emin ol
3 dilim var bende
Oha 😅😅 e çok iyi ya
Babada şu İngilizceyi öğret ya 😅
Biliyorum ki
İşte banada öğret biliyorsan
☺️☺️
Nolar nolar nolar nolar öğret bana ogret
Yıllardır biliyorum simdi mükemmel değilim Türkiye'de yaşayan her şey unutur😄😄
Ahahah 😅😅 sen yurtdisindamiydin ki
Aynen
Gizliden bir cikarmisin
Ya yine yazamiyrm yazarmisin bna :))))
Mesafeli ve kırgın davran, mutlaka babanızda pişman olmuştur , sinirli bir dönemine gelmiştir yaptığı tabi ki çok yanlış, hırsla yanlış kararlar vermeyin, şiddette uygulasa her zaman arkanızda durur, bu yıllar da geçer siz üniversiteyi bitirir meslek sahibi de olursunuz, sabır bu acıyı geçirir
Allah ile aranı iyi tutmaya bak ve O'nun rızasını kazanmak için çabala. Bir kalbin Allah'a en yakın olduğu an kırık olduğu zamandır. Bu dediğimi yapıp Allah'ı isimleriyle zikredersen her şeyin en güzel şekilde değiştiğini göreceksin Allah'ın izniyle 🥹
Cevap
21Cevap
Evden gidene kadar sabret şu an sana git demeyi çok isterdim ama gidince hayat daha da kötüye sarıyor maalesef ( istisnai durumlar dışında tabi )
Aynen haklısın 11 ay sonra kurtulacağım inşallah
Geçmiş olsun oncelikle hep yapmıyorsa eğer kırıldığını dile getir ve ona kız bir daha yapmaması gerektiğini söyle baktın ki yine yaptı sıç ağzına gerekirse
Yok konuşmam bir daha onunla hiç diyemem beni kırdın filan
Canım daha çok küçüksün yolun başındasın o yüzden erken kararlar alma sadece zamana bırak oku çalış babana muhtaç olmamaya bak
Neden şiddet uyguladı? durduk yere değildir sanırım.
18 yaşını tam doldurduysan polise gidip kadın konukevine geçebilirsin aile evine dönmek veya dönmek istemediğini ailenle ilişkini desteklendirecek uzman talep edebilirsin. 18 yaşından küçük isen bunlar mahkeme kararı ile oluyor diye biliyorum
anana babana sahip cik saygili ol aile ix
ci olur kavgalar.. eger onlari ezer gecersen disardakurt kapanina dusersin. bide ailenin bedduasini alirsin.
Tekrar yaparsa bir sağlık kuruluşundan darp raporu alıp karakola git ve şikayette bulun. Polisler gelsin alsın ifadeye götürsün, nezaretin tadına baksın. Belki şiddet uygulamaktan vaz geçer... :(
bilmiyorum ama galiba biraz yaşı büyük kendisi çok kolay zennediyor hazırlanmalısın ve görün daha iyisini yapicam diyip susturabilirsin şahsen ben öyle yaptım ve yine tutturamadim 🤣🤣
Ben nerdeyse hergun şiddet maruz kalıyorum.. ama alıştım canımı yakimiyor dayak sadece zoruma gidiyor
Nasıl ya kim sidet uyguluyor?
Nasıl alıştım ya alışmak diye bir şey olamaz
Şikayet etsen olur mu ki ya çok üzüldüm boyle baba olmaz olsun
Nereye şikayet edeceğim ki apartmana insanlara rezil olmamla kalırım ona bir şeyde yapmazlar
Keşke kurtulabilsek benim sırtımdaki kemer izlerini görsen bu insan mı dersin
Keşke.. Allah yardımcın olsun benim tek kurtuluşum Üniversite olacak
Ona çalışma boş ver başka bir işe bak
"ZEHİRLİ insan ZEHİRLİDİR; aile olsun ya da olmasın"Babanın psikolojisi bozuk sağlıklı düşünemiyor sen sevilmeyi hak edecek bir insansın illaki seni sevecek insanlar karşına çıkacak , Babanın tavırlarını tutumlarının seninle alakası yok, kendini değersiz hissetme, Onun tavırlarını kişisel algılama, Sabırlı ol Güçleninceye kadar katlan, kendine ait bir dünyan olsun, hobilerin kendini meşguliyetlere ver, Ekonomik açıdan güçleninceye kadar, kendine iyi bir alternatif oluşturuncaya kadar, Katlanmaya Devam Edeceksin, Eğer onun karşısına dikilirsen, Güç Ondaysan Seni Ezecektir, Sana hayatı Dar Edecektir, Seni Aşağılayacaktır, Bir Süre Güçlendiğinde Ruhsal Anlamda, Ekonomik Anlamda, Ve kargaşayı göze alarak onun dairesinden çıkmaya karar verdiğinde, Bir Süre Güçleninceye Kadar Katlanmaya Devam et, Ama Artık Katlanmanın Hedefi Kendini Rahat bir alana Taşımak için Olmalı, Ve Hazır Olduğunda Kargaşayı Göze Al ve KURTAR KENDİNİ! ÇÜNKÜ;O HEP AYNI OLACAK!
Aile ekonomisine destek olacağım, deyip para biriktirip gerekirse , apartta kal oda arkadaşı bul 4-5 kişi kirayı ödebilcek bir eve çık, arkadaşın yok mu eve çıkabilecek, kuzen, akraba , Teyze , hala eşi ölmüş veya bekar, konuşsan destek olurum deyip , yaşlı büyükannen veya onla yaşasan, parayı biriktirip çıkacaksın kendini güvence altına kadar söylemeyeceksin
çevreye haber sal, bir iş çalış veya destek olacağım dersin , faturalar vs, ama ailen baskıcıysa parayı elinden alabilir, bu yüzden çalıştığın ücreti düşük söyle , fazlayı biriktir mecbur, Ailede bekar , dul teyze, hala, babanne, anneanne, kuzen varsa, çalışıp maddi destek olacağım hemde , hasta yardımcı olacağım deyip onlara yaşamayı teklif et.
Aile çok çok kötüyse evlilik düşünülebilir, ama çok gençsin yanlış bir karar olabilir , ama sana saygılı, anlayışlı değer veren birisi karşına çıkarsa evlen, İNSAN AİLESİNİ SEÇEMEZ, Ama Hayatına ALACAĞI İnsanı seçer, çok dikkatli seçim yapmalısın, Bütün hastalıkların KAYNAĞI STRESTİR.'Sizi yıpratan insanlardan sessizce uzaklaşın.' - Albert Camus.
Maaşını bile mi alıyor? yatılı bir iş bul , turizm otel olabilir; kalacak yerde veriyorlar, bekçilikte de kalacak yer veriyorlar çoğunda, Ekonomik açıdan güçleninceye kadar, kendine iyi bir alternatif oluşturuncaya kadar, Katlanmaya Devam Edeceksin, Eğer onun karşısına dikilirsen, Güç Ondaysan Seni Ezecektir, Sana hayatı Dar Edecektir, Seni Aşağılayacaktır, Bir Süre Güçlendiğinde Ruhsal Anlamda, Ekonomik Anlamda, Ve kargaşayı göze alarak onun dairesinden çıkmaya karar verdiğinde, Bir Süre Güçleninceye Kadar Katlanmaya Devam et, Ama Artık Katlanmanın Hedefi Kendini Rahat bir alana Taşımak için Olmalı, Ve Hazır Olduğunda Kargaşayı Göze Al ve KURTAR KENDİNİ! ÇÜNKÜ;O HEP AYNI OLACAK!
gerkçesi ne olursa olsun yapmamlı ama mesafeli ol şiddete kaç artık
Geçmiş olsun neden okadar kötü davranıyorlar sana
Kendine göre iş bulup çalışman lazim okulunu aksatmadan
Neden şiddet uyguladı
Bu yıl ilk defa sınava girdim iyi bir yer gelmedi mezuna kaldım
sürekli aşağılayıcı sözlerde buluyor 2 gün öncede yine bulundu bende küsmüştüm
Dün bir şey için seslendi cevap vermediğim için
Canıma kıymayı sürekli düşünüyorum aşırı zoruma gidiyor
Bu alaycılık bu zorbalık
Psikolojim çok bozuldu artık
Neden siddet uyguladi?
Neden şiddet uyguladı? Kpss yuzundenmi?
İyi davran malısın bana dır bişey olmaz
Şiddet derken ne yaptı
tavır yap. konuşma.
Tavır yaptığım için yedim zaten dayağı
polise şikayet edebilirsin
Eğer edersem polis geri mi verir 18 yaşındayım bana ne olur
devamlı mı sana şiddet uyguluyor yoksa
Bende ayni seyi yasadim olayi unut ve dersine bak
Ailene nasıl davrandı o süreçte
İstek attım
Sebep nedir
Baba kız arasında olur böyle şeyler bence çok üsteleme bu durumu belliki babanda sinirlenmiş sende darılmışsın... bu durum bir çok ailede oluyor..
Evin için de ne yapmalıyım sence
Onlarla birlikte yemek yiyim mi ne yapayım evde tek çocuğum
Tabiki yemek yiyeceksin hayat aynı şekilde devam edecek... aile içinde küslük olmaz... tek çocuk olduğun için belliki sorunlarını paylaşacağın kimsede yok onun için bazı şeyleri içine atıyorsun buda seni rahatsız ediyor...
Ben onlarla yemek yiyemem
Tek bildiği yeme içme
Aklı anca boğaza çalışıyor diyorlar anneyle birlikte
Yemem ben artık onlarla
Abim ve ablamda var ama evde ben tek çocuğum şu an
Böyle fevri kararla vermemelisin bence ne olursa olsun onlar senin ailen... bazı konularda anlaşamadığınız zamanlar olsada bu ailen oldukları gerçeğini değiştirmez...
Niye uyguladı
2 Öncesinde dediği aşağılayıcı söze küsmüştüm
Dün bir şey için çağırdı cevap vermediğim için
Offf hayat
Neden vurdu sana durup dururken mi?
Çaresizlik
Neden şiddet uyguladığı
Nasil bir siddet?
Sorun n ey Di