Ayak tırnaklarım ilk defa böyle oldu baş tırnağım sarardı bu son bir aydır sizce neden? Kusura bakmayın ayağımı çektim ama doktorlar var diye daha iyi yardımcı olursunuz diye
Ne zaman doktora görünmelisiniz? Bir tırnak mantarı enfeksiyonu başladığında tedavi edilmezse kalıcı hale gelebilir. Bu nedenle tırnakların altında küçük beyaz ve sarı renkli noktalar fark ettiğinizde doktora görününüz. NEDENLERİ NELERDİR? Tırnak mantarı enfeksiyonlar genellikle “dermatofitler” adı verilen bir mantar gurubundan kaynaklanır. Ancak maya ve küf mantarları da tırnak enfeksiyonlarına yol açabilmektedir. ÖNLENEBİLİR Mİ? Tırnak mantarını önlemek ve tekrarlanmasının önüne geçmek için yan el ve ayak hijyenine dikkat edilmesi önemlidir. • Tırnakları kısa, kuru ve temiz tutun. Banyodan sonra ayak parmaklarının arasını ve tırnakları iyice kurulayın. • Uygun çorap giyiniz. Sentetik çoraplar nemi dışarı attığı için tercih edilebilir. Pamuk ve yünlü çorapları giymek istiyorsanız da alta sentetik giydikten sonra üste diğerlerini giyebilirsiniz. Özellikle ayaklar aşırı terlediğinde çorapları değişiniz. Gün içerisinde fırsat buldukça ve egzersiz sonraları ayakkabılarınızı çıkarın. Ayakların ve tırnakların yeterince hava alması için kapalı ayakkabılar yerine açık uçlu ayakkabılar tercih ediniz. • Bir anti-mantar sprey veya pudra kullanın. Spreyi ayakkabının içine veya doğrudan ayağa sıkınız. • Kauçuk eldivenler kullanınız. Ellerin aşırı miktarda suya maruz kalmasını önleyecektir. Kullanımlar arasında eldivenin içini dışına çevirerek kullanabilirsiniz. • Tırnak keserken tırnağın etrafındaki deriyi de kesmeyin. Ciltteki kesiler yoluyla mikroplar vücuda girebilir. • Halka açık yerlerde çıplak ayakla dolaşmayın. Havuzlar, hamamlar, duş alma yerleri ve soyunma odalarında bulunurken ayakkabılar giyiniz. • Manikür ve pedikür işlemleri için bilinen yerleri tercih ediniz. Salonda kullanılan araç gereçlerin sterilize edildiğinden emin olunuz. Kendi araçlarınızı yanınızda götürmeniz daha iyi olacaktır. • Oje ve yapay tırnaklardan uzak durun.
çok oje sürmekten olur ve çok bakımsız kalmaktan olur bununlar doktorun alakası yok ben ayak fetişiyim bu ayağı bana getir tırnaklarını eski haline getirmezsem neyim ;)
Tırnağının altında mantar var. Doktora git ama Terbisil adlı bir ilaç verirse kullanma, bir kere kullandım bir ilacı bir sürü yan etkisini yedim hiç tavsiye etmem.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Her şeye bir ne alaka yürü git bilmem ne madem o kadar herşeye mudaimsin kendi sorununu kendin çöz sorununu ergen ergen hem mide bulandıryosun doktora goster bide nazarmis buna mı 😂
Sarilik hepatit A/B /C katagorileri var hic duymadinmi internetden arastir daha net bilgi alirsin cocukken hepatit A oluruz 10 gun sonra atlatir cocuklar ama b tasiyici c tehlikeli diye hatirliyorum ama doktor degilim tahmin olarak soyledim