Kışın tesettüre girdim ailemde ve çevremde bir tane bile tesettürlü insan yokken Allah bunu bana nasip etti en başlarda o kadar mutluydum ki ibadetlerimi yerine getirirken her gün şükrediyordum ama zamanla çevremdekilerin sözleri havaların sıcaklaşması vs. vs. sen ne güzel kızdın kendine ne yaptın demeleri beni mutsuz bir insan haline getirdive gün geçtikçe bu muhteşem duygudan uzaklaşır oldum Allah rızası için beni şeytana uydurmayacak şeyler söyleyin.
Cevabın nedir?
+1 yılHayır, kim (güzel davranış ve) iyilikte bulunarak kendisini Allah'a teslim ederse, artık onun Rabbi katında ecri vardır. Onlar için korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (BAKARA/112)
De ki: "Bize yararı ve zararı olmayan Allah'tan başka şeylere mi tapalım? Allah bizi hidayete erdirdikten sonra, şeytanların ayartarak yerde şaşkınca bıraktıkları, arkadaşlarının da: "Doğru yola, bize gel" diye kendisini çağırdığı kimse gibi topuklarımız üzerinde gerisin geri mi döndürülelim?" De ki: "Hiç şüphesiz Allah'ın yolu, asıl yoldur. Ve biz alemlerin Rabbine (kendimizi) teslim etmekle emrolunduk." (EN'AM/71)
Peki onlar, Allah'ın dininden başka bir din mi arıyorlar? Oysa göklerde ve yerde her ne varsa -istese de, istemese de- O'na teslim olmuştur ve O'na döndürülmektedirler. (AL'İ İMRAN/83)
Hayır öyle değil; Rabbine andolsun, aralarında çekiştikleri şeylerde seni hakem kılıp sonra senin verdiğin hükme, içlerinde hiç bir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle teslim olmadıkça, iman etmiş olmazlar. (NİSA/65)
Ki melekler, kendi nefislerinin zalimleri olarak onların canlarını aldıklarında, "Biz hiç bir kötülük yapmıyorduk" diye teslim olurlar. Hayır, şüphesiz Allah, sizin neler yaptığınızı bilendir. (NAHL/28)
Muhteşem duygularını senden uzaklaştıracak güce nereden nasıl sahip bu insanlar?00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖncelikle Allah kabul etsin kardeşim. Nimetler şükürle artar, ailesi kapanmasına karşı çıkan, yasaklayan, namaz kılıyor diye evlatlıktan reddedilen insanlar da tanıdım. Haline öncelikle şükretmende fayda olduğunu düşünüyorum.
Ikinci konu; farz ibadetlerini zorlanarak istemeye istemeye bile olsa yaptığın zaman alacağın sevap çok büyüktür. Gerçi farz ibadet sevap için yapılmaz zaten borçtur ama sakın şevkini kaybetme. Imtihan oluyorsun bu aralar. Alışmak başta zor gelebilir. Sıcaklar geçer, güzellik ve gençlik de geçer, ömür de çok kısa.. Seni en çok sevenler en fazla mezara kadar gelir ve toprağa bırakır. Yaptığı ibadet sana "hem bu dünyada", hem kabirde, hem sıratta, hem mahşerde, hem tartıda... (Yolculuk uzun) yardım eder, yanında olur kardeşim.
Söylenenlere kulak asma. Dindar arkadaşlar edin, dini konuları dini önemseyen insanlarla istişare et. Allah'a emanet ol kardeşim22 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun çok iyi geldi yorumunuz.
Cevap sahibi+1 yılCümlemizden. Arkadaş çevresi önemli. Öğrenmen gereken sorman gereken konularda da faydalı.
Morale ihtiyacın olursa yine buradayım
Sen bakma onlara sacmaliyorlar.. inan bana öbür dünyada bunun mukafatini görürsün INSALLAH... hem havalar cehennem atesinden daha sicak olamaz herhalde.. sen dogru yoldasin inan bana.. sakin acilim felan deme.. bu allahin senin karsina cikardigi bir sinav.. kimseyi aldiris etme.. biliyorum soylemesi kolay ama kulak asma... bir zaman sonra alisirlar.. bak bende zorluklar cektim ama geciyor... cimdi gecmisime baktigimda iyiki pes etmemisim diyorum... sonucta allahin rizasini kazanmak kolay degil.. bunu unutma :)
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim kardeşim çok sağol umarım uymam.
+1 yılşeytan olsa sana ne derdi biliyor musun ; sen cok güzel bir kızsın süslenmeye seninde hakkın var , tesettür ile yaşlı duruyorsun genç kızlar cok güzel giyiniyorlar ama sen..
Senin çevrenin içine seytan kaçmış heralde sakınnn günaha girme sakınnn vesvese hep bunlar sende biliyorsun.113 Yorumla- +1 yıl
Aylar sonra foruma girdim ve yine sen düşüncelerimi yansıtan insan.
- +1 yıl
Aynı fikirde oldugumuza sevindim teşekkürler. @İnspector06
Soran+1 yılteşekkürler canım güzel düşüncen için
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
85Cevap
+1 yılÖrtünmek isterim, ama ikna olmam lazım
"KURANDA KESİN HÜKÜM VAR YETMEZMİ İKNA OLMANA"
Örtünmem gerekiyor, ama geleceğimi düşünmek zorundayım
"GELECEK ÖLÜM ONU DÜŞÜNDÜNMÜ"
Allah (c. c.) beni başı açık olarak da sever
"AMA GÜNAHKAR KULUM DER"
Kapalıyım, ama ailem okul için başımı açmamı istiyor
"AİLEN SENİ CEHEMMEN ATEŞİNDEN KURTARMAYACAK"
Fazla açık olmadığım için, günah olduğunu zannetmiyorum
"GÖRÜNEN HER TEL ZİNA AZMI GÜNAH ACABA"
Genç yaşta da kapanmak olmaz ki, yaşlanınca inşa Allah (c. c.)
"YAŞLANACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN"
Tekrar açılırım düşüncesiyle, kapanmıyorum
"HELE Bİ KAPAN ONU SONRA DÜŞÜN"
Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum
"AllahIN KARŞISINDADA ÖZGÜR OLABİLECEKMİSİN"
Kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği
"KALBİN TEMİZLİĞİ GÜNAHA ENGEL DEĞİL"
Evlenince kapanırım, ;kızım evlenince kapanr;
"EVLENECEĞİN GARANTİMİ"
Güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım
"GÜZELLİĞİNİ SADECE EŞİNE SERGİLESEN NE GÜZEL OLUR"
Kapanırsam, diğer dini vecibelerimi de yerine getirmem gerekecek
"EE Bİ YERDEN BAŞLAMAK LAZIM"
Dinden çıkmadığıma göre başımı açmamda problem yok
"DİNDEN ÇIKMADIN AMA GÜNAHKARSIN"20 Yorumla- Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılİnandığınız kadim bir değer için kapanmışsınız.
Ancak, bu değer ve çevresel faktörler sizi rahatsız etmeye başlamışsa geri dönebilirsiniz. Zira, burası bağnazlığın ve cehaletin körü körüne yaşandığı, din ve iman uğruna kadınların dövülüp yakıldığı, kırbaçlandığı bir ülke değil...
Yani ucunda ölüm yok! Madem, rahatsız olmuşsunuz rahatın ne olduğuna kendiniz karar verebilirsiniz.
Ayrıca, şeytan insanın kendi içindedir. Dışarıda aramaya gerek yok!70 Yorumla
+1 yılCanim sen yapabilecegin en güzel seyi yapmissin, cesaret etmissin tesettüre birden girmeyi herkes kolay kolay yapamaz ancak aile baskisi ve kücükken alistigindan yapanlar olur. Ama sen Allah yoluna yönelip nekadar güzel tesettüre girmissin. Yapmayanlar yanacak ateste, bide namazini kiliyorsan orucunu tutuyosan cennetlik sensin. Bu dünya önemli degil canim öbür dünya önemli, bende kapali degilik ama cok kez dedim keske bende yapsam diye, bizim yasayamiyacagimiz o güzelligi sen yasayacaksin sen tadacaksin insallah. Uyma kimselere hep kapaliymissin gibi farz et. Onlar kendilerini düsünsün. Seninle gurur duyuyorum böyle birseye cesaret etmene ama bir yandanda kizginim böyle seyleri kafana taktigin icin.. kafana türbanindan baska birsey takma canim
00 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=b4kFrfOx5Yomübarek din kardeşimizin şu videosuna bir göz at bence... bir de sana bir sır vereyim ; şeytan aslında tamamen senin kafanda ki en iğrenç fikirlere sahip bir oros pu çocuğudur. aslında şeytanda melekte sensin , herkes kendisinin şeytanını ve meleğini kendisi yaratır. bunun dışında şeytanda , melekte , tanrıda yoktur... videoyu izle daha iyi anlayacaksın...
00 YorumlaSen kimseye kulak verme
Onlar kapali olmadiklari icin sana öyle diyor olabilirler aralarinda sadece sen tesettür lusun dedin seni geri kendilerine cevirmek icin herseyi diyebilirler
Sen bu aşamaya gelmisin neguzel
Birden herkez sana Kötü yorum yapdi diye pes mi ediceksin
Onlara nekadar hazimli oldunu goster gosterki onlar utansin..
Havanin sixaklina gelirsek Evt hava sicak Ama cehenem daha sicak, bunu sakin unutma ;)10 YorumlaBişeyi merak ediyorum baş örtüsü kadınlar genelde Allah için OLDUĞUNU Söyler ama aslında dışardaki erkekleri tahrik etmemek için kapanılır! Erkeklerin nefsi uyanmasın diye! Yani bir nevi erkekler tahrik olup bize bakıp günaha girmesin diye yani erkekler için kapanıyorsunuz...
10 Yorumlasenin adına bir yandan sevindim bir yandan üzüldüm kardeşim yani demek istediğim sen çok güzel bir şey yapmışsın Allah rızası için kapanmışsın ve bunu kendi iradenle yapmışsın ki bu gerçekten çok güzel bir şey ama bir yandan çevrendekiler için ve sana denilen şeyler yüzünden üzüldüm sen bırak güzelliğini Allah görsün insanlar görüp ne olacak o güzelliğini nurun gidecek sevabın kalmayacak ve bence kapanıp açılan insanlar çok itici bilmiyorum en azında bana öyle geliyor İnşallah insanların ne dediğine umursamaz ve yolunda devam edersin kimseye uyma onlar şeytanın sözleri sen kendi yolunda devam et ve Allah'a dua et Allah sana yardımcı olur
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler canım tabiki Allah rızası için yaptım kulun hoşnutsuzluğu yüzünden vaz geçmek istemem hep dua ediyorum umarım hayırlısı olur hakkımda.
aynı sey en yakın arkadasımın basına geldı. aılesı dahı onu dısladı kapandıgı ıcın. acılmayı dusunuyodu cok ısrar ettım acılma dıye. şu an ıkı senedır kapalı ve acık halınden kat ve kat guzel. Allah herkese nasıp etmez bence sukret acılma. bu senın ımtıhanın oyle dusun.
10 YorumlaÖnceleri kendi isteğin ile kapanmışsın. Şimdide kendi isteğin ile açılabilirsin. Bu gayet normal olan birşeydir. Tesettür giymeyen kişi "ibadet yapamaz" "müslüman değildir" "günahkardır" v. s. düşüncelerinden kurtulmalısın. Dinin ve paranın kimde olduğu belli olmaz. İlla tesettüre girerek insanlara "ben dindarım" görüntüsünü empoze etmek zorunda değilsin.
Not : Çevren için tesettüre girilmez ve/veya tesettürden çıkılmaz. Kendi isteğin doğrultusunda kararlarını vermelisin.01 Yorumla
Soran+1 yıltesettür giymeyen kişi ibadet yapamaz veya müslüman değildir diye bir düşüncem asla olmadı olamaz.
La kendine gel hava sıcak olsa ne olacak mevsimlik kapanmıyoruz ya sonuçta laf söyleyenler içinde bana söyleyenler oldu hatta bana dediler ki keşke evlendikten sonra kapansaydın diye yok çok güzel saçlarım varmışmış vs vs.. Boş sözler bunlar. Ben kapanalı çok şükür 3 sene oldu 17 yaşımdan bu yana işte çok şükür kapanmışım. Şeytanın vesveselerine uyma bu arada insan neyi çok kafasına takarsa onla imtihan olur boş ver takma o yüzden 😊
01 Yorumla
Soran+1 yılbenim daha çok yeni bu kadar olumsuz düşünce arasında illaki etkileniyorum ama bol bol dua ediyorum Allah yar ve yardımcı eminim buna.
Diğer konusunda 312 cevap paylaştı. Güzel bir kiz isen eger tesettur güzelligine güzellik katacaktir, söyle ki yasli insanlarin cogu kapanir cunku kusurlarini tesettur orter. Güzel kizlarda tesetturle guzelliklerine guzellik katarlar ve ayrica seninle evlenmek isteyecek insanlari dini benimsemis insanlar olarakta secmis olursun ki bu da gayet iyi bir şeydir dine uyan insan cogu gunahtan sakinmistir ve sakinmaya inandigi surece devam edecektir :)
00 Yorumla
+1 yılHz. Ömer birgün, O’nun saadet hücresine girecek ve hıçkıra hıçkıra ağlayacaktı. Efendimiz, niçin ağladığını sorunca da, o koca Ömer şöyle diyecekti: - Ya Rasulallah! Dünya kralları, Kisralar servet içinde yüzüyorlar. Senin ise altına sereceğin bir sergin bile yok.. yatağın hasır.. ve teninde yattığın zeminin izleri.. Halbuki kainat senin için yaratıldı. Allah Rasûlü, şu cevabı verir:“İstemez misin ya Ömer, dünya onların, âhiret de bizim olsun!
Bu durumdan çıkarılacak bir ders var dimi :)10 Yorumla
+1 yılöncelikle hayırlı olsun. kapanmışsın, ne güzel...
allah rızası için kapanmışsın.. dinin bir gereği bu. milletin dediklerini boşver.. kulak asma.. farklı çevrelere takıl. tesettürlü arkadaşlar edin kendine..
bu dünyada olmasa bile diğer tarafta mükafatını alacaksın...02 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun.
- +1 yıl
senden de...
Herkes fikirleriyle sana yon vermeye calisabilir, ya da kendi dogrulari dogrultusunda etkileyebilir. fakat unutma dogru bir tanedir ve sen dogru yoldasin. hickimseyi umursama onlar icin ortunmedin ki fikirleri seni caydirsin. havalarin sicak olmasinada gelince Allah kolayligini verir her seyin.
01 Yorumla
Soran+1 yılinşallah canım
+1 yılBana da çok büyük gösteriyorsun diyorlar. Takmıyorum. Sende takma bence sen nefsini yenip tesettüre girdiysen onlara söz düşmez. Hem bence güzellik insanın yüzündedir, kalbindedir bunun başını kapatıp bol şeyler giymeyle alakası yok. Tesettürlü çok güzel arkadaşlarım var. Hava sıcak olunca zor oluyor biliyorum ama şöyle düşün cehennem daha sıcak Allah benden razı. öyle düşün bence. :)
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim tatlıııım
- Diğer konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılbence şu halinle çok şanslı olmalısın ve alahın sevgili kulu oldugunu bilmelisinki böyle bir yola girmişsin tekrar acılınca bu sefer komik duruma düşersin bence sabret azimle üstesinden geleceksin önemli olan insanların ne dediği değil önemli olan senin ne düşündüğün yani isteyerek kapandıysan kapanmaya devam et aksini düşünüp faziletini sevabını dagıtma kısacası şeytana uyma ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılinşallah ona uymamak tek arzum
- +1 yıl
Hayırlısı olsun ozamn
+1 yılBasinizi acmak sizin cani gonulden ettiğiniiz dualari engellemez. Siz Allah ile dogruysaniz is bitmistir. Size eger su durumda rahatsizlik veriyorsa acin. Ama ac kapa ac kapa yapipta oyuncak haline getirmeyin.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah saç yaratmış sonra sahtekar sapik bir arap saclardan tahrik oluyor diye ortunmek farzdir demiş. Erkekler neden acik sacik giyinebilirde kadinlar neden kapanmak zorundadir? Saçtan tahrik olan gitsin ölsün öyle erkeğin ben taaa...
27 Yorumla
Soran+1 yılsapık bir arap diye tanımladığın kimdir?
Cevap sahibi+1 yılİstediğim gibi konuşurum sana ne @yarim66
Sence kim olabilir?- +1 yıl
Allah erkeklerde penisde yaratmış senin gibileri s*kmek için :) (görüş sahibi)
Ağır oldu kusura bakmayın ama bunun verdiği örnek verdiğim örneğe dayanıyo :)
Soran+1 yılAllah sana hidayet versin.
Cevap sahibi+1 yılAmen
Biz dunyaya niçin geldin? guzelesmek yahut insanlarin yorumlari içinmi? Allah ne guzel kapanmani nasip etmis ne guzel kapanmis etrafindakilere ornek ol sakin kafani açip seytanin ves veselerine uyma pisman olursun, etrafindakilere kulak asma, hepimiz farz'in neler oldugunu biliyoruz dogru yoldasin emin ol! sakin insanlar mutlu olsun diye karakterinden kendilinden vazgecme sen bu sun okadar! insanlarda sana saygi duysun!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılburada da şeytanlar vardır mutlaka. Dinleme sen onları. Keske çok düşünüp kesin karar verseydin. Ama kapanmissin artik. Ne güzel. Allah nasip etmiş sana. Tesettur insanı daha da guzellestirir. Yaz için de daha farkli kumaslardan, veya açık renklilerden kullana bilirsin.
00 Yorumlasakınn sakınnn bence sana çok yakışıyordr snaa öyle diyrnler havalııı açık saçık sevenlerdirrr sakın onlara uyma kurban olayım:(
10 Yorumlatesettürsüz daha mutsuz olacaksın bundan emin ol
çünkü ceza suçun içine gizlenmiş
ödülde cefanın içine gizlenmiş50 Yorumla
+1 yılkadın bir hazinedir keşfedilmek ister. gizemli olmak aslında daha çok gönüllerin sultanıdır. tesettür inançtır devam et. elma ağıcının dibi karanlıktır korkma sonunda Allaha ulaşırsın
01 Yorumla
Soran+1 yılamin inşallah
+1 yılOnu diyenler onlar değil seni soğutmaya çalışıyor onlara uyarsan ieytana uymuş olurusun sen kendi zevkin için kapanmadın Allah rızası için kapandın yani bu rızayı terk etmemek gerek anlayacağın
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkurandaki tesettür herkesin kapanarak eşit olması dengeyi sağlaması içindir onları takma rabbimiz leha ma kesebet ve aleyha mektesebet dedi herkesin iyliğide günahıda kendine onların sözlerini kale bile alma takma allah katında sen yükseksin belki sen onlara diyeceksin ne yaptın kendine sen diye öbür tarafta emin ol takma sakın başkalarının lafıylada açılma onlarki namazlarında devamlı olurlar dedi rabbimiz sende devam et en doğru yoldasın
02 Yorumla- +1 yıl
Eşit olması için derken? Açık olunca eşit olmuyor muyuz? Sadece gerçekten merak ettiğim için sordum yazına saygısızlık amaçlı sormuyorum.
Cevap sahibi+1 yılyani bütün kadınların eşit olması için eşit olmaktan kastım şu biri güzeldir biri değildir biri güzelliğini belli ediyordur diğeri çirkindir onun için kapanıyordur tüm kadınlar tesettürlü olursa herkes eşit olmuş oluyor ben bu videodan öğrenmiştim bunları linkini atayım izle https://www.youtube.com/watch?v=Ix73QaVwPfA
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılNiyetinde var zaten, olmasaydı şu an böyle şeyler yazmazdın. Çok şükrediyosun ya o sıcaklar diye uydurdugun bahanaler sana vız gelir tırıs giderdi. Açıl o zaman. Boşuna bu bahanelerede gerek duymazsın.
06 Yorumla
Soran+1 yılniyetimde açılmak gibi bir durum asla yok bence ön yargılarını kır daha çok küçüksün.
- +1 yıl
Yaşım küçük olabilir ama senden akıl olarak çok daha büyüğüm. Bana bu tür şeylerle gelme.
- +1 yıl
Ağzı açık şekere her sinek konar Ayık olun ;)
- +1 yıl
Yazdıgım şeyi gram anlamamışsın gelip burada artislik yapıyosun. Arada bir kullan o olmayan beynini zararı olmaz. @dentist7
Soran+1 yılo benden daha çok bildiğini düşündüğün kafanla insanları ön yargılarınla yaftalamaman gerekitiğini öğrenmen gerek tatlıım.
- Diğer konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılYaz için ince olanlar var. Takılma başkalarının dediklerine derim.
40 Yorumla
+1 yılİbadetini Kendin için ve Allah'ın sevgili kulu olmak için yaptığını unutma. Kim ne derse desin kafana takmayacaksın. Çünkü genelde doğru düzgün ibadet edemeyen insanlar ibadet edenleri de yoldan çıkarmaya çalışırlar. Sen gerçekleri unutmadan aynı yolda ilerlemelisin
00 YorumlaKardeşim güzellik türbanla kapanmaz milletin dediklerine aldırma içinden gelmiyorsada kapanma dinde zorlama yok. Ama takarsanda yakışır bence ;) kendin için yaşa bırak milleti ahirette kimse sana yardımcı olmayacak senden başka ;)
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler.
Gizli Üye(36-45)+1 yılonlar şeytan laflari kimseye kulak verme. seni güclü gördü şeytan bu yüzden devreye girme gerek duydu bütün senin kalbindeki temiz insanlara yaptiği gibi sana da yapiyor işte.. onlarin diliyle konuşuyor inan seni kendinden çikarmak için.. ama senin güçlü imanin ve Allahtan korkun mutlaka onu yenecek eminim. o seninla dahada uğraşacak geçici mutluluklarla ves vese edecek ve daha kötüsü.. ama sen yürüdüğün doğru yolda yolun yarisindayken arkana eri dönme sen güçlüsü imaninla dininle.
10 Yorumla
+1 yılAllah kimseye bişey bahşetmez herkez kendi görüşünü yansıtır. Mutlu değilsen gönlün testürlü olsun kafandaki tesettür önemli değil çıkar. Ama mutluysan öyle kal.
10 YorumlaSen Allah için kapanıyorsun milletin beğenmesi için değil. İçinde ki huzura kulak ver emin ol bizim yönlendirmemize gerek kalmayacak.
20 YorumlaSeni sadece Cinsell obje yerine koyan o Türbani cikar. Bir kadin nasil olurda Türban takarak kendisini bukadar asaglar hala anlamis degilim.
02 Yorumla- +1 yıl
Ne diyorsun sen kardeşim. Kız kendi halinde kendi dininde.
Soran+1 yıltürbanı takmanın neresi aşağılık?
Kapanmak istiyorsan kapan, açılmak istiyorsan açıl. Bana göre o tesettür denen kıyafet gereksiz bir kıyafet ama sen ne istiyorsan onu yap...
04 Yorumla
Soran+1 yıl38 yaşınızdasınız ve eğer müslüman bir bireyseniz bu cümle hiç uygun olmamış küfre girer.
- +1 yıl
Herkesin inancı kendine. Demokratik ve Laik bir ülkede yaşıyoruz. Yukarıda söylediğim sözlerin arkasındayım. İster kapanırsın, ister açılırsın kimsenin sana birşey demeye hakkı yok senin kendi kararındır. Tesettürün gereksiz bir kıyafet olduğu ise benim şahsi fikrimdir , hemfikir olmak zorunda değiliz.
Soran+1 yılMüslümansınız bu fikriniz doğru değil he gayr-ı müslimseniz aynı kitabı okuyup aynı ibadetleri yapmadığımız için size yorum yok. Laik ülke özgür ülke diye diye kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir toplum haline geldik edep ahlak kalmadı neyse edebiyat parçalamaya gerek yok hem Müslümanım hem türban gereksiz birşey demek düşüncesi tezatlık taşıdığından komik.
- +1 yıl
Herkesin, dini , imanı , yaşam tarzı kendine, sana nasıl saygı gösteriliyorsa sen de saygı göstereceksin haa istemezsen saygı göstermeyede bilirsin sonuçta sen de saygı görmezsin. Ve evet sana acı geliyor olabilir ama laik , demokratik ve , çağdaş bir ülkeyiz bunu son seçimlerde de kanıtladık. Senin neye nasıl inandığın beni ilgilendirmiyor, lütfen sen de benim inancımı sorgulama hadsizliğinde bulunma...
vaz geçme kardeşim. güzelsin daha da güzel oldun. ama o güzelliği herkes görmesin. inan kapanmanın çok faydası var. bazılarını görünce şehevi duygularımız artıyor. bazıları bunu hesabını nasıl verecek bilmiyorum. ama onlardan olma
20 YorumlaTesettürü çıkaracakta olan ibadetine devam et, sonuçta vucudun kapalılığından ziyade kendi düşünce ve görüşlerin önemli,
Her zaman Dürüst ol
Kul hakkı yeme
Hırsız olma, çalma çırpma
Elinden geldiğince sadaka ver bunu gizli yap10 Yorumla
+1 yılonların rızasını Allahın rızasına tercih etme sakın.
Nefsin seninle çok uğraşıyor nefsinin seni yenmesine izin verme onlar konuştukça sen şükretmelisin.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu tamamen senin için sınavdır. Şeytan şu an seni zorluyor çünkü buna müsait birisisin. Allah da seni sınıyor bakalım nereye kadar sabredeceksin diye. Bence kesinlikle açılma Allah rızası için yapılan bir şey sevabı da çok fazla. Bu geçiş dönemini atlatırsan alışacağına eminim.
00 Yorumla- Diğer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yıltesettür kitapta yok :) bunu ben değil kitap söylüyor ama sen şimdi benim şeytanın sözcüsü olduğumu söylersin :)
12 Yorumla
Soran+1 yılyok şeytanın sözcüsü olduğunu söylemem ben sana dua ederim Allah hidayet versin diye.
- +1 yıl
beni yanlışa sevkeden gereksiz bir iyi niyetin var anlaşılan :)
ben ciddiyim tesettür 1960'lardan önce dünyada yoktu. o yüzde 610'da ki kitapta hiç yok :)
ha bir de üç ayet var kitapta ve üçünde de başörtü bile yok :) mahrem yerlerinizi kapatın ve göğsünüzün üstünde bağlayın, tabii buna muhalif görüşler de var başınızı da göğsünüzün üstünden bağlayın diye. öyle bilek, yüz, el, çarşaf, tessettür, başörtüsü gibi kelimelerin biri bile geçmez o ayetlede diiil 1960'lardan sonra çıkan tesettür olsun :)
Kalbinin sesini dinle. Kapanmaya karar vermeden önce düşünmeliydin bence. Şu anda duyduğun şeylerden çok daha beterlerini duyabilirsin. O yüzden kimseyi dinleme. Kalbini dinle hareket et.
00 Yorumla
+1 yılCehennem daha sıcak gitmedim ama tahmin edebiliyorum
10 Yorumlaiş tesettürde bitmiyor zaten.. edebinle giyinip ibadetlerini gerçekleştırmende olası.. ama tesettürden cıkıp normal giyinmeye baslandıgı an cevrenden daha fazla tepli alabilirsin. s
00 Yorumlasen kendi kararınla istediğini yapmışsın kımsenın soylediklerinin seni etkilememesi lazım arkadaş cevrenda daha önce kapalı biri olmadıgı için seni tuhaf buluyor olabilirler ustelik evdeykende tam tesetturlu oturmak zorunda değilsin
00 Yorumla
+1 yılAllah yok, din yalan. Nasıl hissediyorsunuz efendim?
08 Yorumla
Soran+1 yılbeni yaradan ve benim inancıma göre seni yaradan sana hidayet versin iyi hissediyorum hamdolsun.
- +1 yıl
Kim görmüş o cenneti cehennemi
Kim gitmişte getirmiş haberini
Kimselerin bilmediği bir dünya,
Korkulmaya özlenmeye değer mi?
Soran+1 yılben kuranı kerimden alıyorum bunların cevabını.
- +1 yıl
Peki,
1. Teslim olan Yahudi kabilenin tüm erkeklerinin Muhammed'in tayfası tarafından başlarının kesilmesini, karılarının ve çocuklarının köle olarak alınmasını,
2. Kocanın senin yanına 3 tane daha kadın getirmesini, birkaç tane de cariye tutmasını,
3. Senin şahitliğinin erkeğin yarısına denk sayılmasının cevaplarını da alıyor musun?
Soran+1 yılsen bunların cevabını nerden alıyosan devam et ben bana yetenlerle meşgulüm.
- +1 yıl
Aaaaaaa, olmadı ama. Beni Müslüman yapabilirsen kazanacağın sevap 7 soyuna yetermiş, kazanmak istemez misin?
Soran+1 yılSana Allah hidayet nasip etsin duacınım.
- +1 yıl
teşekkür
Yaratan icin kapanip kul icin açılan sen en buyuk seytansin.
01 Yorumla
Soran+1 yılsende insanı tanımadan yaftalayan en büyük salaksın.
+1 yılİnsanlar her zaman konulur bence ne düşündükleri pekte umrunda olmasın, eğer kendin sevmiyorsan kapanmayı zorluyorsan kendini tekrar düşün bence konuyu ama eğer sırf insanlar böyle böyle diyor bende bu yüzden mutsuzum diyorsan boşver gitsin.
00 Yorumla
+1 yılSana Negüzel kızdın neden kapandın diyenlere sordun mu siz cennetlemi müjdelendiniz diye? Fikirlerini ve Duygularını sabit tut bence. Soyunup dekolte giyerken kaç Erkeğin hayalini süslicen mutlu mu olucak çevrendekiler?
00 YorumlaDiğer konusunda 7b cevap paylaştı. Kendini zorlayarak ibadet yapamazsın. Sakin kafayla düşünüp kararını vermelisin. Başı örtülüler nasıl ki dört dörtlük Müslüman olamıyor, açıklar için de aynı. Örtü, olayın bir yüzü. Dinde o kadar çok detay var ki... Bunları da göz ardı etmemek lazım.
00 Yorumla
+1 yılAllah için kapanmışın kulun rızası için mi açılacan zaten mesele kulun rızası olsa baştan aşağı soyunmak olurdu
00 YorumlaTesettüre girerek büyük bir adım atmışsın. Kimseye kulak asıp hata etme. Çok zorluyorsa-lar çevreni değiştir. Bugün tesettürüne laf söyleyenler yarın başka bir şeye laf söyler ;)
00 Yorumlabaşkalarına uyma tesettür utanılacak birşey değildir kendi rızanla kapanmıssan kimse tek bir söz diyemez ama gönülden istemiyosan tesettürden çık bir işe yaramaz kendin istemezzsen çünkü
00 YorumlaAllah herşeyi görür duyar ve bilir. Yaşayanlar fanidir. Baki olan ise O ' dur...
10 YorumlaSen kolay mı zannettin?
Zor olacak ki imtihan olsun. Hem "sen ne güzel kızdın niye kapandın" diyen arkadaşlarına "güzelliğimle dikkat cekmemek icin kapandım zaten" deyiver bir zahmet.00 YorumlaDiğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. Efendimiz miractan donunce ashabi soruyor neler gordugunu. Efendimiz cenneti ve cehennemi gordugunu soyluyor. Cehennemde ne vardi diyorlar. Kadinlarla doluydu diyor Efendimiz.
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKardeş ne güzel rabbim sana tesettürü nasip etmiş şeytanın vesvesesinden kurtulmaya çalış. Ortamını değiştir biraz fıkıh kitapları oku içinde küllenen ateş tekrardan alevlenecektir.
01 Yorumla
Soran+1 yılçevremi değiştimesine değiştiririm de en yakınlarım bunlardan vazgeçemem
+1 yılayette aynı şu geçer
onlarki beni yarattığım kulumdan korktular halbuki korkulacak biri varsa o benim benim azabım şedittir der allah
kullarından korkma allahtan kork pardesünün içine bişi giymeyeceksin sadece iç çamaşırı04 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
aliimran süresini oku o zaman arkadaşım hayatında bir kez hatim etmedin bana ahkam kesme okusaydın dediklerimi anlardın hadi işine bak
1) sen Allah rızası için kapanıyosun insanlar için değil. 2) tesettürlü kızlar daha güzeldir çünkü içindeki güzellikleri ortaya dökmemiştir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsıl imtihanı niz şimdi başlıyor. O şeytanlasmis kişilerden uzak durun. insAllah imtihanı nizi kazanırsınız. Belki de bu dünyadaki en büyük imtihanı niz budur bilemezsiniz
00 YorumlaElin ağzına bakarsan evin yolunu şaşırırsın. Bildiğin yolda devam et.
00 YorumlaOnlar küçük şeytancıklar sen kimseye uyma iyi bir yoldasın keşke bizde kapana bilsek :/
10 Yorumla- Devamını Gör (58)
Devamını Gör(103)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem