Bir yil once kapandim fakat 5-6 aydir hic icimden gelmiyerek kapatiyorum basimi :( kapaninca kendime olan guvenimi yitirdim simdi acilsam elaleme ne derim napmaliyimben ya :( Annem acilmama karsi fakat babam hic karismiyor cok saygili kararlarima.
Cevabın nedir?
bende kapalıyım fakat kimse seni yargılayamaz, yargılıyorsa o kaybediyor cünkü kınadıgını yasayacak hayat bu imtihan dunyası cok zor hele ki kapalı kadınlara daha zor cünkü dünya bizleri yani müslümanları sevmiyor, müslüman erkeklerde namuslu olsun diye kapattıgı kadınları korumuyor arkasında durmuyor, daha beter yargılıyor ve hayatını mahvediyor, türkiyede özellikle kadınlar hep haksız, hep daha ax kazançlı, kadınsa hep daha cok sürünsün, ki müslüman erkekler ego tatmin etmek için yaptıgı seylerle müslüman kadınlara zarar verdi ve yaptıgı ego tatminlemesi sonucunda ülkelernden teror olayları cıkmaz oldu güya buyudugumuz dünyada küçüldük, kapalı kadınlar müslüman oldugu için havaalanlarında sorgu odalarına cekildi dünyayı gezmek isteyen önü kapatıldı,
75 Yorumla- +1 yıl
kapalı kızlara yası ne olursa olsun hep daha az para verildi, kapalı kadın ülkede yasamaya mahkum edildi yurt dısına gidip yasayamadı, kapalı kadınlar hep üzgün ve mutsuz dünya kapalılardan nefret edyor bugun japonyaya kapalı gitsen ve bir yol sorsan kimse sana cevap vermez keza kore oyle abd de cinde avrupada yasadıgım için biliyorum dışlanmak cok kötü cok zor bunu dindar erkek degil kadınlar anlar 😢 erkekler müslüman erkekler cok zalim müslümanlık zor dünya daha kötü birde hem kendi müslüman olan erkekler bizden nefret ediyor ozellikle türkiyede bir dıslamada var hissediyorsun ama Allah iste diyorsun fakat allahta yukardan seyrediyor yaptıgı bişey yok işlerin yolunda gitmiyor eziliyorsun acılmak istedgini ve neden yaptıgını anlıyorum kardesım kimse bize sahip cıkmadı
- +1 yıl
güya biz allahın erkeklere gonderilen emanetiydik? sahip cıkamadılar gercekten içim acıyo kalbim yanıyp yapmadıkları sey kalmadı hatta gidip acık bir kadınla aldatıp evlene biliyolar hayat acımasız calıssan bir dert calısmasan ayrı bir dert gercektmen bende sorlqnıyorım napıcagımı hiç bilmiyorum kadınlar kendi ayakları üstünde durmak zorunda yoksa dn min onlar için yalan sadece yalancı youtuber ve instagram hocaları risaleciler süleymancılar gibi korkunc teror orgutleri kurup para kazanma pesindiler bizim gibler mazlum yanlız basta ki insanlar bile bizden besleniyor kanımızı emiyorlar artık cok üzülüyorum ve dayanamıyorum acılıyorsam bu benım degil yapılan ve dayatılan yasantıdandır bütün insanlıgın sucudur, ben seni anlıyorum ama yargılayamam kuranda ne yazıyorsa odur diyebilirim aksini soylersem dinden cıkabilirim fakat...
- +1 yıl
fakat durum şu ki kuranda zorlamada yoktur allah buna izin vermiştir, sana duam umarım hayatın yoluna girer ve iyi bir gelecek yasarsın hepimiz bunalıma giriyoruz hükümet bizleri onemsemiyor sadece burujuva sınıfı olarak degerlendiriyor en üstlere her zaman hizmet en alta oyle degil ben orta sınıf bir ailenin cocugu olarak gosterilen sarıklı kadınlar gibi zengin züppesi kapalılardan da degilim, tabiki kapanma seklim cok kapalı degil fakat bende sarıklı kapalıyım ama gosterdikler hayat gibi bir hayat yasamıyorum ve zorlanıyorım umarım hersey yoluna girer kardesim 😢
- +1 yıl
Her yorumunuz o kadar doğru ki... Herkes sadece yargılıyor ama kimse bizim yaşadığımız şeyin ne kadar zor olduğundan bahsetmiyor. Sırf daha fazla kapalı kalamıyorum, niye erkek değilim diye kaç kere Allah'a isyan ettim. Neden bize indi bu zor ibadet diye çok soru sordum. Elbette bunun bir nedeni var fakat insan yapamayınca olmuyor.
En İyi Cevaplar
Elalem mi sen onlara niye bakıyorsun ki ne onlar için başını örtüyorsun nede açıyorsun. Herşey örtü demek değil sen kalbini ört harama günaha karşı budur asıl en büyük örtü. Zaten zorla yaparsan yanlış yaparsın belki düzgün giyinmiyip laf bile alabilirsin. Ne laf getir tesettüre nede zorla ört başını biraz daha düşün dualar et. Çünkü iyi yönleri çok. Çocuk oyuncağı da değil biraz ısınmaya başla çok mu özeniyorsun saçlarını açmaya evde kendine yap daha hoş olur ama unutma herşey başını örtmekle olmuyor
54 Yorumla
Soran+1 yıl5-6 aydir hic icimden gelmiyo ablacim :( acilsam tovbe etsem namaza baslasam daha iyi olmazmi :(
Soran+1 yılOlmek istiyorum dayanamiyorum :( bir yildir alisamadim namaza baslayip biraktim :( ama acilsam namaz ile ilgili kitaplar alip baslicam tivbe edicem :( olurmu
- +1 yıl
Ne yaptın açıldın mi bende kapalı ol. ak istemiyorum 40 yaşında gibi hissediyorum iş bulamıyorum istediğim şey vücudumu filan sergileme filan da değil sadece bir yere giderken bile o aptal şeyleri giymek istemiyorum bakkala gidiyorsun haydi kalk hazırlan giy çık ayakkabını değil olay bıktım nefret ediyorum dinimi imanımi kaybetmekten korkuyorum namazımı kılıyorum ama aklıma hep şu geliyor Allahım hani dinde zorlama yoktu diyorum sonra namaz vakti gelince gidip namazımı kılıyorum artık boğuldum namazımı kılıp açık olan birisi olsam ne olur ki en azından küfre girmem ağlama istiyorum eğer ömrüm böyle geçecekse Allahım al canımı diyorum istemiyorum ama anneme söylesem bu evden gidersin der 😒 beni asla anlamaya çalışmaz nefret ediyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılHazret-i Âişe validemiz bildiriyor ki:
(İlk muhacir kadınlara Allah rahmet etsin! Tesettür âyeti gelince, emri geciktirmemek için hemen peştamallarını yırtıp başlarını örttüler) buyurdu. (Buhari, Nesai)
(Günah işleyenin kalbinde siyah bir nokta oluşur. Tevbe etmeyip tekrar günah işlerse, o leke büyür kalbi kaplar, kalb, kapkara [kirli, pis] olur.) [Harâitî]
Kalp karardıkça, günaha alıştıkça tevbe etmek zorlaşır. Ve bir zaman gelir ki işlediği günahları, günah olarak görmez, bunları savunmaya başlar. Bundan ötürüdür ki her günahta küfre [dinden çıkmaya] giden bir yol vardır. Hz Ömer efendimiz buyuruyor ki:
(İnandığınız gibi yaşamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız)1312 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun abicim ama icimden gelmiyor:(acilsam namaza baslasam :( tovbe etsem
Cevap sahibi+1 yılSeni anlayabiliyorum. İçinden gelmeden örtünsen dahi tesettür emrine karşı gelmek günahından kurtulmuş oluyorsun. Yukarıda da belirttim. Günah işledikçe, günaha alıştıkça tevbe etmek zorlaşır. İleride tevbe etmek bugün tevbe etmekten kolay olur sanma.
Soran+1 yılOlmuuyo abicim olmuyo :( olmek istiyorum :(
Cevap sahibi+1 yılAh şu nefis yok mu ne sözler söyletiyor insana.
Ben bir müslüman olarak sana açıl diyemem. Çünkü dinimizde, (Hayra sebep olan hayır yapmış gibi sevap, kötülüğe sebep olan da, kötülük yapmış gibi günah kazanır) kuralı vardır.
Yorumlarında "ben açıkken daha güzeldim" demişsin. Hangi halinle daha güzel olduğuna bırak başkaları karar versin. Önceleri tesettürlü olmayıp sonradan tesettüre bürünen tanıdıklarım var ve Allah'a yemin olsun ki şimdi daha güzel görünüyorlar gözüme. Sana en fazla diyebileceğim şu: Kendine yakışan, tesettüre uygun kıyafeti bul ve onu giy.
Soran+1 yılOlmuyor kapaninca bunaliyorum :( kimse bana sevdirtmediki bu ortuyu
Cevap sahibi+1 yılKurtulmanın tek çaresi var, o da kurtulanlarla beraber olmaktır.
Kitap okumak sohbetin yarısıdır. Bir Allah dostuyla yarım saat sohbet etmek isteyen, bir saat onun kitabını okumalıdır.
Evliya menkıbelerini okumak çok faydalıdır. İnsanın haramlardan kaçarak daha iyi ibadet etmesine yardımcı olur. Bu sebeple Ashab-ı Kiram efendilerimizin, Allah dostlarının hayatlarını, menkıbelerini, sözlerini içeren kitaplar okumanı tavsiye ederim. Şu sitede Allah dostlarına ait epeyce malumat vardır.
Link:
https://www.dinimizislam.com/- +1 yıl
Bana mesaj atar mısınız lütfen..
- +1 yıl
Lütfen
Cevap sahibi+1 yıl@Kitaplaraşıkbirkız
Atamıyorum, mesajlarınız kapalı.- +1 yıl
Açıyorum hemen.
- +1 yıl
Açtım.
- +1 yıl
Bende aynı durumdayım kapandım diye çok alay edip lakap taktılar müdürde tunik giyince kızıyo giymeyince bacım diyolar, bundan dolayı ikitane tutanak yedim ama açılmamda hoş karşılanmaz, kapandım diye sevgilimde terk etti bundan dolayı seni anlıyorum Allah ikimizinde yardımcısı olsun gerçekten zor
- KS Hakkında konusunda 436 cevap paylaştı.
+1 yılİçinden gelmedikten sonra kapansanda 5 vakit ibadet etsende ne fayda?
ALLAHla kul arasın elbet girilmez ama islamiyetin temel kurallarından biri niyettir
Cevaplarına baktım özgüven cesaret vs vs bahsetmişsin ama ben bir bağlantı kuramadım biraz açarmısın?23 Yorumla
Soran+1 yılKapaliyken kendimi cok kotu hissediyorum okuldaki kizlar havali havali. Ben acikken daha guzeldim simdi olmuyo ya :(
- +1 yıl
Oooooo senin derdin bumu be güzelim :)
Yaşın kaç senin?
Soran+1 yılOff bye
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
62
Cevap
58Cevap
Okadar iyi anlıyorum ki seni bende 13 yaşmda kapanmstm başlarda çok hevesliydim yeni yeni kıyafetler almaya çıkmıştık felan ailemle şu an 17 yaşındayım ve açılmak istiyorum bu düşüncemi geçen sene anneme söylemiştim ve böyle birşeyin olamayacağını söyledi neden dedim elalem laf eder dedi başta kapanmasaydn dedi okdr üzülmüştüm ki neden okdr insan açıkken ben açılamiyordum başta benim kararımı evet ama ozmn nasıl saygı duydularsa şimdide saygı duymaları gerek benim hayatım sonuçta ve biz 5 kız kardeşiz jçlerinden sadece ben tesettürlüyüm ve ailem onlarn herşeyi giymesine izin veriyor tatile gittiğimizde bile ablam bikini giyiyor diyer kardeşlerimde ben sadece öyle bakıyorum girmek bile istemiyorum denize okdr mutsuzumki anlatamam busenede aklımda hep açılma düşüncesiyle yatıp kalkıyordum bı gece teyzeme mesaj attm dedim ki ben açılmak istiyorum teyze annemle konuşamıyorum ne tepki vereceğini biliyorum dedim oda gitmiş anneme demiş doldurmuşta sanırım biraz yani kaç sene önce teyzemde kapanıp açıldı ve evli olmasına rağmen kocaman kadın ben 17 yaşndaki gencecik bı kızım ama ben açılırsam laf olurmuş neyse sonra sabah başım açık bı şekilde işe gittim annem ordayken beni aradı derdin ne dedi bana bende hiç konuyu açma ben açıldım anne dedim oda dediki evime sakın gelme dedi senin gibi kızım yok dedi afedersiniz ama sanki oruspuluk yapmştm sonra telefonu kapattı ben iş çıkışı eve geldim beni öyle görünce birşeyler fırlatmaya başladı dedi sen nasıl çıkaran böylee noluyo şeytan felan dedi bende ağlamaya başladım dedi babanı arıyorum gelsinn bende dedim ara gelsin biliyorum babam öyle biri deyil bize karşmaz sonra baktm vurdu felan bende kapıyı açtım dedim gidicem ben işyerinde felan uyurum diye düşünüyordum kolumdan tuttu içeri koydu babamı aradı babam geldi dedi ben farkndaydm sende bişiyler var işe giderken takip etmeyi bile düşündüm bende dedim ne alaka ne muamelesi yapiyosun dedim dedi başkası için mi acıliyosun o an ben neye ugradığımı şaşırdım dedim sen nediyosun baba beni tanımiyomusun dedi ben babama güvenmem bende dedim haklsn bende güvenmiyorum kendisi annemi aldatan bı adam olarak bunları bana s9yledi ve dediki napiyosun yap evinde otur hiçbiyere çıkma istense beni çıkardılar evde oturacaksn dediler annem ağlamaya felan başladı babam tekrar gitti işe ben odamda ağlıyordum annem gelip dedi kafayı yiyeceksin böyle evde yapma böyle dedi evlenince acılrsn gibi şeyler söyledi herkesten herşeyden bu şehirden ve bu zihniyetler den okdr nefret ediyorum ki anlatamamm kimsenin mutluluğunu düşünmüyorlar burada hep elalem neder ne laf eder diye düşünüyorlar bizi kimse düşünmüyor beni zorla yine kapattılar bu sene yks sınavım var ve okdr hırslandmki burdan kurtulmak istiyorum üniversitede açılícam. Seneye Allah’ın izniyle özgür bir birey özgür bir kız olacağım ve bu Allah’ın belası Şanlıurfa’nın SİVEREK zihniyetsizler ilçesinden kurtulacağım.
213 YorumlaBak Şu an acildin mi bilmiyorum. acilmadiysanda acil. Hani burda acilma gunah diyen insanlari umursama. Sozde hepsi sutten cikmis ak kasik. eminimki hepsinin gunahlari vardir. Acik olmakta muslumanlar icin gunah karsilaniyo. neymis her sac teli icin 100 sene falan filan. hepsi hurafe. aldanma ya bunlara. bende zorla kapatildim. Nefsimin oynu dedim. Ama megerse degilmis. Ben boyleymis. Saclarimla. Bizi sadece biz anlariz. Bu yuzden erkeklerin sozune kafayi takma. Acil ya ne olucaksa olsun. Ben biliyorum o duyguyu. Olmek istemeyi. Cunku bende istedim olmek. yok olmak. ama olmedim. Gittim basimi actim. rahatladim. sozde y da ozde her ne muslumansa. Hicbirinin sozunu onemsemedim. Mutlu oldum mutlu. Cehenneme gitmemek icin cehennemi yasiyodum dunyada. Belki nefsin belki de seytanin oynu sonucta aci veriyor. burdaki bazi erkeklerde yok bu yuzden acilma yok su yuzden acilma. Ba ba ba ba. kendilerine sorsan googleda nelere bakiyolardur. birde bize gostermeyin diyolar. Bunlara kafayi yorma. Sana cehenneme gideceksin diyenlerede inanma. Cunku gitmiceksin. acik oldugun icin gitmeyeceksin. boyke bir dunya yokkkk.
91 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl20 yaşındayım ama aynı şeyleri ben de yaşıyorum ve ve ben 5 yıldır kapalıyım. Hiç içimden gelmiyor kapalı olmak. Doğru bir durum olmadığının farkındayım fakat ne yapabilirim? Birilerinin durmadan yargılayıcı bakışlar atmasından çok sıkıldım. Daha bugün bir akraba anneme :"senin kız kapalı ama benim kız açık olmasına rağmen daha takva sahibi " tarzı bir laf etmiş. Sorun bu da değil, elalem umrumda değil, asıl zoruma giden annenin beni savunmamış olması. Vücut hatlarımı belli eden şeyler giymiyor olmama rağmen bu anneme yetmiyor. Artık sıkıldım. Ben de gençliğimin tadını çıkarmak istiyorum. Yaşıtlarım gezmelerden eve girmezken ben bu yaşta hem okuyorum hem çalışıyorum eve katkı sağlıyorum hem de ailemin sözünden çıkmıyorum. Kapanmayı bile Allah için değil, ailem mutlu olsun diye yaptım ama daha fazla yapamıyorum. Bugün karar verdim. Artık ben de gençliğimin tadını çıkarmak istiyorum çünkü kimse ben bir şeyleri yapınca gelip beni takdir etmiyor. Yargılayanlar olacaktır elbet ama bu psikolojiyi yaşamadan kimse anlayamaz. Çünkü aynı şeyi daha geçen yıl maalesef ben başkalarına yapıyordum ama şu an onları çok iyi anlıyorum. Eğer yapabilirsem yazacağım buraya. Sevgiler...
80 YorumlaKardeşim bu şeytanın vesvesesidir. Neden örtünmeliyiz isimli bir eser var onu okursan en azından tesettürün farz kılınmasının sebebini anlayabilirsin. Etrafında açık insanlar varsa normal muhafazakar bir çevrede örtünen bayana göre kat kat fazla sevabını alırsın. Ayrıca özgüven olayı senin kuruntundan ibaret. Bunu tesettürle ilgili eserleri okuyarak yenebilirsin. Benim dindar ve Allah korkusu vardır diyebileceğim tüm arkadaşlarım tesettürün bir bayanı daha güzel gösterdiği kanaatindedir. Ben Allah ım Sen'in sevdiklerini sevdir bana diye dua ederim ve açıklar soğuk gelir bana. İçinden geliyorsa kapalı kal demiş bazıları ama kulak asma. Ders çalışmak ta işimize gelmez ama bir yerlere gelmek için şarttır. Külfet olmadan nimet olur mu? Allah sabır versin ve sana bunu kolaylaştırsın inşAllah. Herşey havalı olmak değil. Kuranda havalı (kibirli) olmak kötülenmiştir, sabredenler ise müjdelenmiştir. Müjdelenenlerden olman temennisi ile
115 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun abicim ama icimden gelmiyor:(acilsam namaza baslasam :(
- +1 yıl
Sağol. Bir ara namazı içimden gelerek kılmıyordum. Sonra o dönemime baktığımda Kuran okumayı ve diğer kitapları okumayı azalttığımı farkettim. Kuran ve diğer eserler şeytana karşı manevi bir kalkan oluşturuyor farkında olmasak bile. Bildiğim halde tekrar okuyorum çünkü insanlık hali unutuyoruz. İçinden gelmesi senin kendini yetiştirmene okumana bağlı. Ama sadece zevk almak rahatlamak için vb ibadet etmek doğru değildir. Yani sürekli içimizden gelmesi gerekmez. Bazen de Allah bizi böyle imtihan eder bakalım zevk almadan hevesi olmadan da emrimi yerine getirecek mi diye. Eğer o zor halde de emrine uyarsan yukarıda da yazdığım gibi daha fazla sevap alırsın. Çünkü normalde kapananda heves var ve sıkıntılı bir çevrede değil onun için bu emre uyması kolaydır ama sen öyle değilsin. Hayatımızda bazen böyle buhranlı dönemler olur ama geçicidir. Sizin gibi kapalı olan kardeşlerinizden dua isteyin, dua edin ve en önemlisi de zihninizdeki boşlukları okuyarak doldurun. Zamanla bu vesvese geçecektir
Soran+1 yılKimse beni anlamiyo :'( acilip namaza baslamak istiyorum
- +1 yıl
Namaza başlayabilirsin tabiki ama namaz kılıyor olman diğer emirleri aksatabileceğin anlamına gelmez. Hakkıyla namazını kılarsan zaten bu düşünceler senden uzaklaşacaktır. Çünkü namaz insanı kötülüklerden alıkoyar. Açılmanın iki kat zararı olacak hem kendin günaha gireceksin hemde sana bakanları günaha sokacaksın. Üstelik namaz gibi telafisi yok. Yani büluğ çağından itibaren açık kaldığın sürece işlediklerin hanene yazılacak. Kendin tövbe edebilirsin belki ama sana bakıp günaha giren erkeklerin vebalini de düşün. Çünkü onların günaha girmesine neden olacaksın ama onlar adına tövbe edemeyeceksin. Bilmem anlatabildim mi?
Sana tavsiyem tesettürlülerden çevre edin. O zaman yalnız olmadığını anlayacaksın.
Örtünmenin içinden gelmemesi mazeret olarak kabul edilmez.
Kaçıncı sınıftasın? Namaza neden başlamak istediğini öğrenebilir miyim? - +1 yıl
Bak farkettim de bir yorumunda "kimse beni anlamıyor" demişsin emin ol seni cok iyi anlıyorum sana sadece şunu soylerım içinden ne geliyorsa onu yap senın gelip burda soruyu sorman bıle hata çünkü bu kimseyi ilgilendırmez senle Yaradanın arasında olan bişey bu senın niyetin "acıldıktan sonra daha iyi olurum" sa ozmn oyle yap cunku senın nıyetını bır tek Yaradanın bilir kimseyi takma cunku bu din zorunluluk dını degıldır sen boyle her gun hıc ıcıne sinmeden kapanacaksan hiçbir anlamı olmaz. Bana sorarsan açıldıgında kotluklere, kine, vesveselere ve gıybete vs. gibi şeylere kapan asıl amaç bu UNUTMA ALLAH NİYETE BAKAR Allah'a emanet ol kardeşim :D :)
Bak kardeşim ben kendi kararımla kapandım ailem saygı duydu. Lisedeydim o zaman ve öğretmenim ve bazı kimseler (öğrenci tayfa) garipsediler yadırgadılar ve daha birçok şey bende çok bunaldım çocuk aklım dedim acaba açılsam mı? Samimiyetine güvendiğim bir arkadaşımla konuştum dertleştim bana dediği ben seni biliyorum ama sen şüphedeysen düşün ilerde bir daha kapanır mısın ister misin bunu? Benim cevap kısa ve netti evet, benim bu kaderimdi inancım düşüncem yaşam biçimim varacağım yol buydu yinede. Bundan sonra daha net oldum hatta kendimden çok utandım bu düşüncelerim yüzünden. Senin içinde temennimiz duam açılmaman ama sen nasıl istiyorsan da öyle olur bu iş. Annenin karşı olması veya çevre baskı/ dedikodusu hiçbiri değil sen, senin fikrin önemli. Eğer içinden gelmiyorsa zorlama ilerliyorsa birşeyler düşün ve ona göre kararını ver. Allah yardımcınız olsun…
40 Yorumlabirincisi erkekler daha kendi uzerlerine duseni yapmadiklari. surece tesettur konusunda hic konusmasinlar ya gercekten. islama gore erkeklerin de genis giyinmesi gerekiyo ama kimse buna dikkat etmiyo varsa yoksa kadinin ne giydigi. falan da filan iste... seni anliyorum bacim ayni duygulari bende yasiyorum. ama bir turlu cesaret edemiyorum.
110 YorumlaÖnce sorunun köküne in acaba sebebi ne diye. Belki de şeytani vesvese. Kapalı insanlarla konuş böyle sohbet edilen yerelere bir git. Dini olarak kuvvetli birisinin yanına git ve aynen konuyu anlat. Neden kendime özgüvenim gitti diye. Bak seni güzel yapan saçın değil eğer seni güzel yapanın saç ya da açık kıyafet olduğunu düşünüyorsan sen zaten çirkinsin ve açılsanda çirkinliğin geçmez bir süre sonra özgüven eksikliği yaşar ve farklı moda girersin pirsing, dövme vs. Ama kapanmaya karar vermek zor iştir sen bunu başarmışsın ve belli ki nefis senle uğraşıyor. Ben bu kadar uzaktan sana bunları derim sadece. Ama şunu bil bir kere açılırsa kapalı insan senin içinde o zaman yara oluşur hemde kapanmaz bu da kendine olan saygını yitirmektir.
10 Yorumlaİçinden gelmiyorsa senin içinde en iyisi açılman olacaktır kuzum :/ Kimseye bir şey söylemek ya da açıklama yapmak zorunda değilsin.. Daha gençsin ileride kapanırsın kendi rızanla ve içinden gelerek. Kafana çok takma kimseyi de dinleme mutlu olmana bak :)
25 Yorumla
Soran+1 yılEvet oyle yapicam namazada baslicam
Soran+1 yılNapiyim ben ablacim :'( okul baslamadan acilmaliyim anneme nasil anlatiyim :'(
zamn ayırdım sende benı ıyı dınle.
bız bısı demeyızde Allah ne der oası onemlı.
eger kapanmayı sevmek ıcın ne yapabılırı dıye soruyorsan.
su onerılerı verebılırım. ıman zayıflıgından dolayı bu durumu yasıyorsun, neden ve kım ıcın kapandıgını kalbın tam olarak kabul etmemıs. bunun olusması ıcın kıtap okumalısın, sahabe hayatı okumalısın.
kıtap onerısı yapabılırm okuacaksan. cok da faydalarını gordum cunku bende aynı durumu yasamıstım bır donem55 Yorumla- +1 yıl
Sahabe hayatı okuma kuran oku
- +1 yıl
@Ahrazvaveyla derken
- +1 yıl
Hangi kitapları tavsiye edersiniz?
- +1 yıl
@aylakmadamsam bir bakayım kitaplığa falan. İsimlerini falan hatırlamıyorum Şu an .
- +1 yıl
Kitap önerebilir misiniz
Canim din kardesim,
Sen sen ol asla Allahim bize farz kildigi birseyden vazgecme.
Kadin mumin ancak kendini tesetturde koruna bilir ve rahat hissedebilir. Bende sonradan kapandim, ve inan hala cok zorlaniyorum ama asla vazgecmiyorum. Bak canim gunahin, yanlisin, hatan. Ne olursa olsun daim tovbekar kuldan ol bol istigfar et. Biz muslumaniz ve buna uymak zorundayiz. Bu bir vesvesedir boguluyorum diyorsunda sakin buna kanma. Bana ozelden mesaj ata bilirsin seve seve yaridmci olurum bogulmayacak sekilde baglama sekilleri gosteririm sana. Yeterki vazgecme pes etme cenneti kazanmak icin islama saril tesetturunden vazgecme din kardesim.. 😊30 Yorumla
+1 yılBende 14 yaşında kursa gittim annemin isteği üzerine sonra hafizliga falan başladık işte kapandım ettim. Sonra kurs çok sıkı bı ortam diye çıktım şimdi yks sınavına hazırlanıyorum ve fikirlerim çok değişti eskiden çok yanlış düşüncelerim vardı ve kabul ediyorum ki bende çok yargılardım öyle açık insanları falan şimdi dershanede bir tek ben kapalıyım ve nede olsa zor geliyor nefsimi tatmin edemiyorum bide ailem çok sıkıyor sen hafızsin pantolon giyme , sen hafızsin kısa giyme , sen hafızsin sevgili yapma ve namaz kılmayıda bıraktım çünkü ailem yüzünden içimdeki din aşkı da bitti soğudum sürekli namazsız , imansız diyorlar bende evet dinden çıktım falan diyorum jdnxjdndjdn zaten deistliğe yatkınım şu an dinden de soğudum offfff
00 Yorumla
+1 yılBen de kapalıyım ama aile baskısıyla kapandım açılmak istiyorum ben de. Evet dinde zorlama yoktur. Üstelik yaptığın ibadetler bile kalpten inanarak yapılmadığı sürece bi işe yaramaz. Yukarıda arkadaşlar tınlarca şey yazmışlar dinle alakalı. Herkesin iradesi var. Herkes kendi kararlarını kendi vermeli. Ben 1 haftadır aynen burdaki aynı konuşmaları babama yapıyorum. Nuh diyor peygamber demiyor. Ben de üniversiteyi bekliyorum. Gelecek yıl iniallah kazanırsam ve burdan gidersem açılacağım. Kimse kimseye zorla hiçbir şey yazptıramaz. Hayata 1 kere geliyorsun sana istediğin her şeyi yap diyemem. Ama elinden geldiğini yap ki sonra pişman olma.
11 YorumlaMerhaba seni çok iyi anlıyorum ve sana şunu söylemek istiyorum Kuran'da nur suresi 31 ayeti aç ve oku orada baş örtüsü kelimesi geçmiyor orada göğüs örtüsü geçiyor bu demem oluyor ki bize emredilen sacimizi değil gogusumuzu ortmemiz ama ayete bakarken dikkat et diyanetin sayfasına denk gelme derim orada nasıl olmuşsa göğüs örtüsü baş örtüsü olarak takla atmış neyse daha fazla uzatmadan konuyu topluyorum annen 1 kere laf eder 2 kere laf eder sonra senin isteğini görünce susar sen pes etme açılmak istiyorsan açıl kimse senin mutluluğunu önemsemez sen nasıl mutluysan öyle devam et❤💎
02 Yorumla- +1 yıl
Bir ayette açıkların cennetin kokusunu dahi alamaz yazıyor
- 7 ay
@Zeynepozdemir77 O zaman Allah Adil falan değildir, Zalimdir ve İslam - tesettür dinidir. 1. Öyle bir ayet yok, hadis var 2. Başörtü takmayanlar değil, giyinik çıplaklar 3. Her hadis doğru olacak diye bir şey yok
Kardesim ben de ayni durumdayim. Okulumda arkadaslarim kapandigi icin onlara ozendim ve kapandim. Ve de kendi istegimle. cok istiyodum annem sonradan vazgecersin ona gore karar ver demisti ama dinlemedim. Ve de şu an bunun acisini cekiyorum. aslında hic kapanmasaydim olmayacakti bunlar bu kadar pisman olmayacaktim ama yaptim iste geri donusu de yok. Bunu anneme soylemistim ama tekrar bas basa gorusucem kesin olarak acilicam anne kizma diyecem ama ne zaman onu dusunuyorum. Yine de senin kararin bu canim benim fikrim bu. Ayni durumdayiz gercekten zor.:/
00 YorumlaZamaninda neden kapandin? Kendi isteginle degilmiydi? Icinden artik kapanmak gelmiyorsa kapanma ama bu cocuk oyuncagi degil kapanip acilmak! Iyice düsün ne güzel kapanmissin o cesaret sana bir kere gelmis Allah icine vermis o duyguyu neden aciyorsun ki basini. Ama tabiki yinede sen bilirsin seninn hayatin sonucta
00 Yorumla- KS Hakkında konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılSeni bu derece etkiliyorsa, kapanmak senin için yanlış bir karar olmuş. Bir yolda olduğunu düşün zaman ilerledikçe geri dönmen zorlaşacaktır. Üst komşumuzun kızı da lise çağında iken annesi tarafından zorla kapatıldı ve 1 yıl içinde hemen açıldı. Ona tepki alıp almadığını sormuştum, çevrem biliyordu istemediğimi, yol yakınken vazgeçtim dedi. Sen de bir an önce karar vermelisin.
00 Yorumla
+1 yılBunun adı sadece başi kapatmak degil tesettürdür bir bütündür herşeyiyle başın kapalı ama makyaj yapiyosan, namaz kılmıyosan, güzel ahlaklı değilsen bu başındaki süs eşyası olur sadece anlatabildim mi şimdi düşün iyice kararını ver kimseyi de takma açılmak istiyosan açıl
10 Yorumlaannem senelerce babamın dedemin baskısı yuzunden kapalıydı. sonra baktıki bu işler zorlamayla olmuyor açıldı. kendi istemedikten sonra kapanmanın mantıgı yok. Allah rızası icin yapılır o iş. birileri öyle istiyor diye değil. Nasıl istiyorsan öyle yapmalısın kimseyi dinleme derim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa dogrusu müslüman milletiz hepimizin kapanmasi gerek ama , Bence böyle seylerde senin icinden gelmesi en önemli sey , ve sen basini hani yanlis anlamada ayıp veya kotu bir amacla acmiyosun sonucta kim sana ne diyebilirki ya da elaleme ne ki sen kotu birsey yapmiyosun sonucta , bence zorla kapalı kalman zorla oruc tutmak gibi birsey bence icinden geleni yapmalisin
04 Yorumla- +1 yıl
kimsenin kapanması gerekmiyor saçma salak konuşma burada
Soran+1 yılKendi istegimle kapandim fakat hic dusunmeden :(
- +1 yıl
@Kitapkurdu
Hangi inanç ya da inançsızlığa göre konuşuyorsun?
İnancın yoksa yorumunu kendine sakla !
İnanana kapanmak mecburidir
İşine gemiyosa dnle alakalı konulara yorum atma ;)
Cevap sahibi+1 yılSen kim oluyosunda bana sacma salak konusma diyosun gevşek haddini bil , herkesin yorumu görüşü kendine benim gorusumede yorumumada karisamazsin sen.
- KS Hakkında konusunda 822 cevap paylaştı.
+1 yılşimdi Allah'ın sana lütfettiği fırsat sende güven kaybı olarak tezahür etti. çok farklı bakış açısı ben buradan şunu anlarım sen zaten kapanırken tatmin olmadan kapanmışsın. ama neticede nasip meselesi demek ki sana kapanmak nasip olmayacak. herkesin eline kolay kolay geçmeyecek fırsatı teperken sen, merhametle ağzına kadar dolu anneni senin günaha girmeni istemediği için, belki de asla ikna edemeyeceksin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKeşke dini biraz daha öğrenip öyle kapansaydın, böyle ikileme düşmezdin kardeşim. Ama hala vaktin var kapalıyken de öğrenebilirsin. Allah kolaylık versin.
Not: islamda kadınlar başını örtmek zorunda değil. Sadece seni gören yabancı erkek varken kapanman gerekiyor05 Yorumla
Soran+1 yılYa ben hic dusunmedim iste annem benimle bir kere dahi olsun konusmadi :'(
Cevap sahibi+1 yılAnnen annelik görevini eksik yapmış :( Namazla aran nasıl kardeş düzenli kılıyor musun?
- +1 yıl
Gizli yanlışın var sen şuanda ayeti (haşa) yalanlamıs oluyosun tövbe de, tesettürün farz olduğuna binayen ayeti kerime var. Erkeklere karşı kapansın demişsin, dünyada 7 milyar insan var ve bunun 3-4 milyarı erkek yani neymiş erkekler herzamn her yerde, yanlış konuşmuşsun kardeş tövbe de
Cevap sahibi+1 yılKapanmak derken başı örtmeyi kastetmişti arkadaş. Ben de başı örtmek anlamında söyledim. Yalnız düzeltmem gereken birşey şu var; gayrimüslim kadın da erkek gibidir.
Tesettür kadına de erkeğe de farz. Ama şartlara göre (farz olan) tesettürün ölçüsü değişiyor.
Cevap sahibi+1 yılMerhaba kardeş, bir gelişme oldu mu?
Kapalı olup olmamak sana kalmiş bişey baban saygı duyuyorsa dısardakileri hiç önemseme ben acık bir bayanım kapanmak istyrum ama çalstıgım yer uygun karsılamıyo ac kapan ac kapan yapmaktansa kapanmıyorum.. herkesin inancı kendine
02 Yorumla
Soran+1 yılAcilsam namaza baslasam Allahim affedermi beni :(
- KS Hakkında konusunda 448 cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir şey zorla olmaz istemiyosan açıl ama sizin yuzunuzden kapaliligi hakkıyla verenlerinde adı kirleniyo onlara laf ediliyo kapanmadan önce bir dusunseydin keşke bir de şu var açıldıktan sonra tekrar kapanmak istersin bu sefer dinle dalga geçiyormuş gibi olursun
00 Yorumla
+1 yılalişirsin bende kapalıyim açılmak istiyorum bide elalem takma onlar da ilgendirmez sen sadece ALLAH için kapan alişirsin kapalı da güzel kıyafetleri var onları giy bende alişmadim kaç kere acilcaktim tövbe ettim bulanima girdim felan ama kazanmak çok güzel öbür dünya da açık olan kişiler saçların dan asacaklar cehennem de
01 Yorumla- +1 yıl
Ben 16 yaşında takiyorum sen kaç yaşında takiyorsun
+1 yılNe zaman öleceğini biliyor musun? Bir kimse bir işte Allahü tealanın rızasını bırakırda insanların rızasına bakarsa Allah onu insanlara bırakır İnsanların kızacağı şeyde de insanları bırakıp Allahın rızasına bakarsa Allah onu himayesine alır
20 Yorumla- KS Hakkında konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılBende millet ne der diye kapanmıyorum işe bak ya.. Çevremde hiç kapalı yok da o yüzden söyledim. Yani karar senin başedeceksen aç başını. İnsanlar zamanla illaki ikna olacak ve normalleşecek durum. O kadar takma
00 Yorumla Allah seni sınıyo kardeşim bakalım kulum şeytana uyucak mi diyo elalemin ne diyeceğini düşündüğümüz kadar Rabbimizin ne diyeceğini düşünseydik keşke. Allah sana bir güzellik vermiş. Bunu disardakilere ac diye değil. Sadece senin helalin görsün diye. Bak güzel kardeşim iyi ki kapanmissin inşallah da acilmazsin rabbim sana sabir versin
20 Yorumlacanim bende esimin zoruyla kapanmisdim 4 til kapali kaldim hic icimden gelmiyordu ve acilmami bile istememis ti ayrilmalara bile kalktim izin vermiyor diye acildim acilali 1 sene olmadi evliligim devam ediyor ve esime inat acildim baski yaptigi icin ama simdi icimden geldigi icin kapandi m yani sana demem o ki acilma kardesim gizel bise degil acilmami bende hep kapliyken diyodum kendi kendime esimin yanina yankismiyim ogle boyle bissuri bahane ama sunu anlamdimki kapanmak kadar guzel bise yokmus
11 Yorumla- +1 yıl
Erkekler kapanırmı lan hıyar
- KS Hakkında konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKuranda kadınların başları kapanacak tek bir saçı görünmeyecek gibi şeyler yazmıyo o dönem yahudilere bakarsanız onlarda kapalıdır bu arapların yahudilerden aldığı ya da o dönemde o bölge halkının uyguladığı kültürdür bence
13 Yorumla- +1 yıl
Saçmalama ya Nur süresi var gidin işinize.
- +1 yıl
İşsizim ben 😎
- +1 yıl
Aynen belli zaten.
Başkaları için yapıyorsanız eğer derhal bırakın çünkü bu hayat sizin ve onu nasıl yaşamanız gerektiği sadece sizi ilgilendirir ayrıca dini olarakta doğru sayılmaz. Karar sizin olmalı.
20 YorumlaVebalini niye yüklüyorsun insanlara ne bok yersen ye, ister açıl ister saçıl, senden mesul olan müslüman pek saygılıysa kararına, annenin iradesini de sorguluyorsan zaten kararını vermişsin demektir.
10 YorumlaYaw arkadaşım ne olacak. Huzursuzsan açıl ne var bunda tek günahın o olacaksa eğer üstüme alıyorum o günahı :) Huzurun yerinde olsun.
51 Yorumla- +1 yıl
Biz gunahtan kurtulmak istiyoruz bu günah istiyor kardeşim günah alma Allah korusun cehennem gidersin
Kızım şimdi bir dünya kız var kadın var hepsinin açık kafası mesela benim ailem Müslüman değilmi yani kafanı kapatıncamı oluyorsun Müslüman içinden geleni yap kimsenin laf söyleme gibi bir yetkisi gücü yok sana sen içinden geleni yap
13 Yorumla
Soran+1 yılHem namaza baslarim Allahim affeder mi?
Soran+1 yılNamaz kilmay seviyorum baslicam ve hic birakmicam fakat acilcam zamani gelincw kapancam
Zorla kapanmakla olmaz ki? Yani ahlakımızı ve düşüncelerimizi başörtü belirleyemez. Doğal hal en iyisi
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet oyle fakat daha cok mu gunah kazanicam :(
+1 yıldinin kapanmanı emretse bile istemeden kapanınca zaten pek bişey farketceğini sanmıyorum ayrıca allahtan utanmıyorsan kuldan niye utanıyorsun ve "millet ne der" diye soruyosun
10 YorumlaBence istemiyorsan açıl zaman geçtikçe daha kötü olucak ne zamandır kapalısın elalem ne der günah ama insan istemiyorsa olmuyo zaten Allah’ın emri deyilde aile baskısı yüzünden kapalıysan daha günah aileni karşına al güzelce konuş bende ailemle konuşmak istiyorum bu konuda ama cesaretim yok korkuyorum sen yolum başındasın kendinden eminsen konuş
00 YorumlaSenin yorumunu okuyunca ağzım açık kaldı bende 1 yıldır kapalıyım 6 aydır içimden gelemyerek kapalıyım artık hep açık halimle hayaller kuruyorum biliyorum çok günah ama istemedikce hergün açılma duşüncesi aklimdayken yapamiyorum açıldığım gibi direk namaza başlamak kuran okuyup tövbe etmek istiyorum ALLAH bağışlayıcıdır affedicidir diye ona sığınıyorum
10 Yorumla
+1 yılAçılmanıza gerek olmayabilir kendinizi nasıl hissediyorsunuz acaba açık ve kapalı halinizle bu önemli. Sizin vicdani duygularınıza kalmış birşey ve sadece tek yönlü düşünmeyin.
00 Yorumla
+1 yılzaten içinde artık istek yoksa kapanmanın ne anlamı var ki. bunlar içten gelir. ben açıl derim benim çevremdede çok var sonradan kapanan veya sonradan açılan. bırak insanlar konuşsun zaten insanlar hep konuşur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılistemiyorsan zorla olmaz. Ben de kapandım baktım bana göre değil açıldım. Namus bir bez parçası değildir, özgüvene nasıl zarar veriyor biliyorum nasıl dışlıyorlar biliyorum, istemiyorsan hakkını verecek olan taksın de ve çıkart. en azından bence.
210 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya oyle yapcam lutfen bana biraz daha yardimci olun
Cevap sahibi+1 yılyardımcı olalım? nasıl? kararını ver ve o kararının arkasında dur. İnsanların sözleriyle hareket etmekten vazgeç.
Soran+1 yılAnneme ne diym
Cevap sahibi+1 yılYAPAMIYORUM. de ve bitsin
Soran+1 yılAynen oyle basortunun hakkini verenler taksin. Peki daha cok mu gunah kazanicam :(
Cevap sahibi+1 yıltabi ki çünkü allah rkorkusu değil anne korkusu içşn takıyorsu bir nevi şirk!
Soran+1 yılTovbe yarabbim tovbe. Ne alaka be!! Siz hic anlamazsiniz dimi?
Cevap sahibi+1 yılhe aynen hiç anladık hiç !
KS Hakkında konusunda 3,1b cevap paylaştı. Kim ne derse desin umursama. Bu senin hayatın.. Ve madem inançlısın bu senin sınavın..
12 Yorumla
Soran+1 yılAcilsam sadece acilsam namazlarimi eksiksiz kilsam oruc tutuyorym zaten kuran okumayida biliyorum erkeklerle hic bulusmadum bulusmuyorum Allah affeder mi beni :(
Babanın kararlarına saygılı olması bir şeyi değiştirmiyor. Kapanıp açılmak, açık gezmekten daha günah
05 Yorumla
Soran+1 yılOff ya napmaliyim ben :(
Soran+1 yılNapmaliyim ki :( namaza baslasam acilsam Allahim affedermi beni :(
+1 yılAllah'a inanıyorsan Kuranada inanıyorsun demek orda Nur suresi Allah kelamı örtünmeyi emreder bence ebedi dünyayı düşünerek karar vermelisin her canlı ölümü tadacak birgün.
30 Yorumla- KS Hakkında konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılZevk meselesidir
Durum meselesidir
ben saygı duyarım
ayrıca kapalı kadın benim gözümde soğuk geliyor02 Yorumla- +1 yıl
Zamanı gelip açık biri ile evlendiğinde milletin eşine iç geçirerek bakmalarından sonra anlarsın tessettürün nedenek olduğunu
- +1 yıl
=) TAMAM GENÇ.. d
Baban destek oluyosa annen ve elalemin ne dedigini önemi yok sen istedigini yap
01 Yorumla
Soran+1 yılnamaza baslasam acilsam eksiksiz namaz kilsam Allahim affedermi :(
+1 yılAçılmak kötü bir şey değil zaten önemli olan göğüsten aşağısını kapatmak saçını açarak hiç bir günah işlemezsin sadece mahrem yerlerini düzgünce kapatmak önemli
02 Yorumla- +1 yıl
Dinde ki hurafelerle yaşayan biri olduğunu bu kadar belli etme
KS Hakkında konusunda 686 cevap paylaştı. Açıl canım kimse seni zorla kapatamaz. Elalemi bosver onları ilgilendirmiyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılIcimden gelmiyor:(acilsam namaza baslasam :( tovbe etsem Allahim affedermi
- +1 yıl
Öncelikle bu saçma şeyleri aklından çıkar açılırsan günah değil, cehenneme de gitmeyeceksin, yanmayacaksinda. Her kapalı olan çok mu namuslu? Bunun açık -kapalı olmayla hiç bir alakası yok önemli olan insan olmak. Herkesin dini içindedir kimse karisamaz. Açık oldugundada namaz kilabilirsin , dua edebilirsin. Bu senin hayatın !
Kardeşim sen elalemi düşüneceğine Allah ne diyor istersen ona bak. Şayet Allah rızasını gözeterek kapanmış olsaydın tekrar açılmayı düşünmezdin. Nur Süresi 31. Ayete bak derimn
10 Yorumla
+1 yılSen kalbini bozma da bacım giyimini zamanla oturtursun açılmak kapanmak diye bir şey mi var bir gün açık gezersen açılmış olmazsın veya kapalı gezsen de aynı şekilde ama Allahın rızasını gözet mutlaka
00 YorumlaNeden kapandın peki? Bence ne istiyorsan onu yapmalısın, diğerlerini çok düşünme.
00 YorumlaOnemli olan senin ne istedigin. Kulla Allah arasina elalem. girmez. onlar kendi islerine baksınlar
00 Yorumlasorun tam olarak ne? ben anlayamadım. başındaki örtüyü çıkarınca kim sana karışacak? tereddütün ne?
00 Yorumla
+1 yılElalemi boşver de Allah a ne diyeceksin onu düşün bence.
04 Yorumla
Soran+1 yıl:( acilsam namazlarimi eksiksiz kilsam Allahim affeder mi :(
- +1 yıl
Allah ile uğraşmak aptalliktir senin pazarlık yapma lüksün varmi?
Soran+1 yılOff off :'( olmek istiyorum cok mutsuzum boyle :'(
- +1 yıl
Mutsuz olma mutlu ol kendi vücudunu insanlara sergilemek çokmu güzel bir duygu? Kesinlikle açık olan bayanlara saygım vardır yanlış anlaşılmasın.
+1 yılkonusu farklıydı ancak "vücut benim vücudum" gibi sözlerle kampanyalar yapılıyordu. oralarda takıl biraz.
00 Yorumlabence açılma doğru yolu bulmuşken bir daha yanlışa düşme derim emin ol pişman olmasın
10 Yorumlazorla kapanıyosan sevap kazanmassın zaten açıl gitsin zorla guzellk olmazz boşuna kapanırsın içnde o duygy yoksa
00 Yorumla
+1 yılİçinden gelmeme sebebi ne ayrıca senin dininin emri bu hıc kapanmamıs olsan anlarımda sonrada acılmak yazık edersın kendıne tabı bu secım senın
10 YorumlaAllahin merhameti rahmeti senin gunahlarindan buyuk ama bu soruyu sorman yanlis kimseyi ortak etme bunun vebalinin altina alma tercih senin
10 Yorumla- KS Hakkında konusunda 515 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiyenin %80 ni mufazakar bunu unutma
erkeklerinde %80 nı kapalı kızla evlenmek istiyor...02 Yorumla
Soran+1 yılTamam da ben simdi acilsam ileride karsima kapaliligi sevdircek biri olsa kapanirim :( annem bana hic oturup anlatmadi konusmadiki :(
- +1 yıl
sana birşeyler anlatmak istiyorum fkat gizlisin buradanda olmaz neyse doğru bldiğin neyse onu yap ALLAH doğru yolundan ayırmasın inşallah
Kim ne der diye yaşamasak çok daha güzel şeyler başarıcaz zaten. Kim ne der diye yaşama arkadaşım içinden geleni yap , senin hayatın senin kararın
10 Yorumla- Devamını Gör (60)
Devamını Gör(105)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > KS Hakkında > Sorular > Kapaliyim acilmak istiyorum lutfen beni anliyarak duzgunce yorumlar yapin?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler