hukuk dandik bir bölüm... kusura bakma avukatlık kadar saçma bir meslek yok... peder avukat oradan biliyorum... parası çok deniyor da herkes şeytanın bacağını kıramaz avukatlıkta... 200-300 liralık senetlerin peşinden koşmaktansa kpss'ye girip memur olmaya çalışan 100'lerce hukuk mezunu var... psikolog öyle değil... özel muayene açıp dünyanın vizite ücretini alabilirsin.. hem de sadece hastayı dinleyip onunla konuşarak... sana tavsiyem psikoloji oku...
37 Yorumla- +1 yıl
Sınava da milyonlarca kişi giriyor ama herkes aynı yeri kazanamıyor, yüzlerce avukat var demek de buna çıkıyor. Ayrıca bir avukatı iyi yapan zaten karakterinin ona uymasıdır. Gidip de çok sakin, vur kafasına al ekmeğini tarzı birisi avukat olmasın. Ve şu da önemli okuduğun okul ve aldığın eğitim. Belli okullardan aşağısını 'hukukçu' bile saymak çok mantıksız.
- +1 yıl
aklı olan adam hukuk fakültesinden sonra avukat olacağına gümrük müşavirliğinde staja başlayıp gümrük komisyoncusu olur... zehir gibi para var o işte... hem ikisi de hukuken aynı statüde... serbest meslek erbabıdır... avukatta, smmm de, gümrük müşaviride...
derdim yok milletin sıkıntısına çözüm bulacam... okulda kocam kısa süre denedim nefret ettim demişti... pederin komşusu olan avukat kafasını duvarlara vuruyor şimdilerde... keşke zamanında hocanın asistanlık teklifini kabul etseydim şimdi profdum diye... geçti boru parazı artık...
avukatlık şu hayatta yapmayı düşüneceğim en son meslek... babama üzülüyorum hepsi o... - +1 yıl
:) Kuyruk acın olmadığına emin misin? Profesör olmak zaten zor bir iştir ayrıca profesörlar avukatlık yapmıyor mu? Davalara girmiyorlar mı? Ayrıca ''derdim yok milletin sıkıntısına çözüm bulacam'' diyip sonrasında diğer arkadaşa ilk mesajda ''özel muayene açıp dünyanın vizite ücretini alabilirsin.. hem de sadece hastayı dinleyip onunla konuşarak.'' diyerek başka bir çelişki yaratıyorsun kendi içinde
- +1 yıl
kafan iyi mi senin? avukat adam ordan oraya pinpon topu gibi koşup duruyor... psikoloğun öyle bir derdi yok.. oturduğu yerden kazanır parasını... benim peder her ay en az 10'ar defa İstanbul Ankara yapıyor... bunun nesi matah?
avukatın derdi avukatlıkla zaten sevemedi mesleğini zamanında 9 eylülde hocası buna kal demiş bu da yok ben istemiyorum falan demiş şimdi gördü avukatlığın ne sıkıntı meslek olduğunu boş bulunduğunda hep bu mevzuyu anlatır...
ayırca ne kuyruk acım olacak? ben kendim hukuk mezunuyum ama memurluğu tercih ettim... hukuk okuduğuma da pişmanım... saçma sapan kanunları ezberledik durduk... bir entellektüel birikim alamadığımı hissediyorum... keşke siyasala gitseydim diyorum şimdi.. ankaraya tutmuyordu ama İstanbul siyasal tutuyordu... bu da böyle bir pişmanlığım... - +1 yıl
Hukuk okumadıgın barız bellı hıcbır hukukcu kanun ezberlemez. Kulaktan dolmalarla gelme allah askına. Tıpık mahallede gecen ''kanun mu ezberlenır'' sozlerını duymak artık çok sıktı. Bılmıyorsanız yorum yapmayacaksınız. Ayrıca 'hukukcu'sunuz dıyelım. Keske ıyı bır unıversıteden mezun olup karıyerınızde yukselebılseydınız.
- +1 yıl
sözel ağırlıklı bölümlerin hepsi ezbere dayalıdır.. tıp fakültesi de full ezberdir bu açıdan...
ha size hocalarınız test usulü uygulamış olabilir bizde herşey klasikti...
kendi okulundaki uygulamaya bakıp tüm fakültelerde aynı şey var zannediyorsan buraların lise olmadığını her hocanın dersini canı nasıl çekiyorsa işleme hakkı olduğunu hatırlatırım...
neyse sen avukatlık mı yaparsın artık sana kalmış... ilk 10-15 yıl sürününce ne demek istediğimi anlarsın... - +1 yıl
Selam hala burda mısınız soru sormak istiyorum
+1 yılHukuk okuyorum ama psikoloji de her zaman ilgimi çekmiştir. Tercih döneminde hiç aklımda olmasa da şu an mesleki anlamda beni ileriye götüreceğini düşündüğüm için psikoloji istiyorum.Ama genele vurursak iyi ki de hukuk okuyorum diyorum. Seviyorum ilgilendiğim işleri
213 Yorumla
Soran+1 yılpeki hukuk bölümündeki dersler ve ortam nasıl hangi üniversiteleri önerirsin
- +1 yıl
Dersler genelde ezber gibi bilinir ama öyle değil sürekli davalarla uğraşıyorsun oturup ezberlemek seni bir yere götürmez bunu bilen bir okulda okuyorsan zaten iyisindir. Hukukta benim önerilerim şöyle; Yurtdışı anlamında Gs çok iyidir ama türkiyede avukatlık konusunda geride kalabilirler o da yurtdışı için gerekli olan dil eğitimini almalarıdır. Türk hukuku anlamında ve genel anlamda en sağlam eğitimi Ankara Hukuk verir ama dil konusunda eksikleri çok. Fakat bunu dışarıdan tamamlarsan yurtdışında da fazlasıyla yeterli olursun. Yurtdışı master programları için kabul almaya çalışırken zaten Türkiye seçeneğini seçince bu 2 okul çıkar. Ortam dert olmasın çünkü ona yaratacak olan kişi sensin
Soran+1 yılyorumun için çok sağol çok açıklayıcı oldu
- +1 yıl
Ne demek, herhangi bir sorunun olduğunda gelip danışabilirsin
Soran+1 yılçok teşekkürler
- +1 yıl
Hakim savcı olmayı planlıyosan Ankara Hukuk
Avukat olmayı planlıyosan İstanbul ve Marmara Hukuk
tercihlerinde ön planda olsun Ankara Hukukun eğitimi hakimlik ve savcılık sınavı ön hazırlığı gibidir ve buradaki öğrenci arkadaşlar arasında büyük çoğunluk bu yolu seçerler Marmara ve İstanbul mezunları ise genel itibari ile Avukat olmuşlardır ve isim yapmış Avukatların çoğu buralardandır Avukatlık çok zordur sosyal olabilmen ve para harcaman gerekirki bu aslında senin görünen yüzün ve reklamındır getirisi bir hayli fazla olur piyasada tutunman bir hayli güçtür lakin tutunabilirsen köşeyi dönmen an meselesidir ve derler ki her avukat cebinde bir piyango bileti taşır ;) ama yorucudur madden ve manen... - +1 yıl
O oranlar çok eskiden geçerliydi. Marmara ve İstanbul gerçekten iyi okullardır ama pratik konusunda bizle kıyaslanamazlar. Arkadaşlarım da var oradan kesinlikle küçümsemiyorum Türkiye bazında bakarsak çok iyilerdir ama eğitim konusunda o kadar sağlam olmadıklarını biliyorum. Ayrıca sana katılıyorum avukatlık etiket ve geniş bir vizyon ister. İstanbul bu konuda çok iyi büyük denizde boğulmak insanı daha çabuk hazırlar. Fakat 'Bilgi eksiği' ile büyük deniz farkı düşünülünce bilgi eksiği kesinlikle daha ağır basar. Sonuçta birisinin hayatı senin elindeyken bir yerden sonra uyanıklığın seni kurtarmaz. Ve sunu da eklemeden gecmeyım. Ankara Hukuk hakim savcılık uzerıne egıtım vermez. Sınavlarında bile sız avukat olsanız bu kanun hukmundekı acıkları kullanarak kişiyi nasıl kurtarırdınız seklındedır ve tamamen kısıyı avukatlıga hazırlar. Bu da bir gerçektir ki 2017 hukuk zirvesi için okulumuzda görev yapan Gülriz Uygur hocamız görevlidir. Ve Ankara Hukuk'tan çogunlugu secmektedır.
- +1 yıl
Bu sene Türkiye Barolar Birliği’nin açıkladığı üzere Türkiye’nin en iyi hukuk fakültesi açık ara farkla İstanbul Hukuk seçildi. İstanbul Hukuk’taki eğitimi küçük gören Ankara Hukuklu şahısta kuyruk acısı olduğu çok belli. Ankara Hukuk’un içi boşaltılmış tamamen, bütün kıdemli hocalar İstanbul Hukuk’ta. Biraz araştıran görür zaten. İstanbul’daki onca özel okula rağmen İstanbul Hukuk’un puanı Ankara Hukuk ile yarışıyor ve ikisindeki öğrenci kalitesi de aynı bantta çünkü İstanbul Hukuk’un büyük çoğunluğu Ankara Hukuk’u kazanıyor zaten. Anadolulu aileler çocuklarını Ankara Hukuk’a yollamasa o kadar yüksek olur mu? AÜHF de iyi olabilir ama yok pratikte daha iyiyiz yok uluslararası alanda bir tek biz tanınırız yok İstanbul’da bilgi açığı olurmuşmuş? Bunları söyleyene inanmayınız ve acilen yanından uzaklaşınız. Ankara’da yaşanır mı? Bir de böyle bakın, zaten 5-0 geride başlıyorsunuz. Meslek lisesi gibi binanız var, içi de çiş kokuyor. İyi günler.
- +1 yıl
Son olarak, Gülriz hocayı iyi tanırım. Kendisi AÜHF’ye gelmemi tavsiye etmedi. Bu kadar iyi tanımasam belki edecekti.
- +1 yıl
Ankara Hukuk’u kuranların İstanbul Hukuklu olduğunu bilmenin ezikliği size yeter.
- +1 yıl
Hukugun onu pek acik gelmiyo bana, psikoloji tercihimdir acayip para kiriyo :)
33 Yorumla- +1 yıl
Psikolojide Boğaziçi olmuyorsa gerisinin pek önemi kalmıyor. Hukuk için de Marmara ve sonrası için aynı durum geçerli. Ama bazı üniversiteler var ki yetiştirdiği hukukçular parayı saymak bile istemiyor, bu tamamen dolulukla alakalı bir durum
- +1 yıl
Selçuk da ıyıdır kankaaaaaaaaaa
- +1 yıl
Pratik konusunda o da iyiydi sanırım.
Tabiki hukuk. Psikolojinin calisma alani cok dar :/
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
+1 yılhuhuk oku huhuuuuh :) Psikoloji okursan ıssız kalırsın ya da dusuk ucretlere calısırsın.4 yıl psıkolojı okuyup ofıs acamazsın 2 yıl daha okuman lazım.Psıkologların hastahanede maaşları dad dusuk.Hukuk okursan hakım savcı olmadı avukat olursun.
20 Yorumla
+1 yılHukuk bence.Bitir sigorta avukatı ol.Ortepedi servislerindeki hemşirelerle anlaş.Kaza haberi gelince koş oraya.Haklarınızı biliyomusunuz.Yüzde 20 ortak ol alacağı tazminata.Parayı kırarsın
18 Yorumla- +1 yıl
bir tane çakal avukatın yanında staj yapacaksın.İşi kapacaksın.Hafta içi bir gün elit esnaf ziyareti yapacaksın.kart bırakacaksın.Ağzın iyi laf yaptımı tamam bu iş.Bide kendi büron olacak başkasını yanında büyüyemezsin.Sonra yeni bitme avukatları bin tl ye hayvan gibi çalıştır.neyse meslektaşa yapılmaz bu iş 2 bin ver sen
- +1 yıl
Evet o konuda cok haklısın. Bazı avukatlar hak ettikleri değeri görmüyor
- +1 yıl
sayısalcı olduğum için avukat olamadım.Ama olsaydım var ya bilmiyorum.Çok çakalımdır.Gider sağır ve dilsizlerin avukatlığını yapmak içinn işaret dilini bile öğrenirdim.Bide engelliler vakfına iki bağış iş tamam
- +1 yıl
:) Sevdim kişiliğini. Ben de son anda sayısaldan vazgeçip hukuk tercihinde bulundum. Hukuk zaten öyle bir meslektir. O bardağı sürekli doldurman gerek. Ve karakterle alakalıdır. Öğrenmekten ziyade bilgiyi kullanmakla alakalıdır. Herkes yapamaz... Ayrıca o konuda çok haklısın neler yapmak ıstıyorsan onlarla ılgılı dolulugun olmalı. Ben de 2017'de İstanbul'da yapılacak olan Dünya Hukuk toplantısı için hazırlanıyorum şimdiden grubumla. Ne yapmak istiyorsan ona göre de yaşamalısın
- +1 yıl
İnşallah kardeşim iyi bir yerlere gelirsin.her zaman kodaman avukatların yanında çalışma.Onlar genç avukatları sömürüyor.meslek ahlakları yok.maddi Gücün yetmese bile bir iki yeni yetme arkadaşını bul alanları bölüşün.Biriniz boşanma biriniz mirasa baksın.hadi kolay gele
- +1 yıl
Abim de hukukçu. O cezacı, ben de medeni (miras, eşya, aile, kişi) istiyorum en azından alanı geniş. Ben onla çalışmayı planlıyorum... Zaten ben emeğin değerini bulmadığı her ortama karşıyım. Başka meslekler için de geçerli bu.
- +1 yıl
büyük kardeş küçük kardeşi her zaman...ker.Abin evli ve yenge faktörü var.İŞİ öğren kaç yanından.YAda resmi olarak ortak ol.Kadın girdimi iş bozulur.Eğer abin çok sağlamdır avratları işe karıştırmaz o iş başka devam et birlikten kuvvet doğar.Bunlar acı ama gerçek.Kardeş kardeşe bile acımasız olur.Ama bazende kendine bişe almaz kerdeşine alır.
- +1 yıl
Abim evli zaten ve tercih yapmak zorunda olsa kendine bir şey almaz bana alır. Umarım öyle seçimleri yapması da yapmamız da gerekmez. Ama tesekkurler sohbet ıcın
Kişiliğine, beklentilerine hangisi uygunsa. Mesleğini hobiye dönüştürebileceğin hangisiyse o önemli ve önceliklidir.
20 Yorumla
+1 yılBen olsam psikoloji seçerdim.Hukuk da sıkılmayacaksan hukuğa gir.
20 Yorumlamaddi ve manevi olark hukuk, benim görüşüm kızlar genelde psikolok olmak isterler.
30 Yorumla
+1 yılpsiko okuyorum..hukuk iyidir
23 Yorumla
Soran+1 yılpsikoloji bölümünün ders zorluğu ve ortamı nasıl
- +1 yıl
dersler zor güzel bölüm ortam da iyi ama gelecek için hukuk
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılsayısal seç mühendis ol bizim gibi
01 Yorumla
Soran+1 yıldenedim, olmuyor
Psikoloji bence.
20 Yorumlahukuk adama kafayı çizdirir emin ol ;)
00 Yorumla
+1 yılHukuk
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 725 cevap paylaştı. Hukuk
20 YorumlaPsikoloji
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılhukuk bence.
10 Yorumla
+1 yılPsikoloji
00 Yorumla
+1 yılPsikoloji
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım