+1 yılBunun laiklik veya şeriatlıkla alakası yok. Şeriat uygun gördüğü toplum ahlakı ve yaşantısı için insanlara baskıcı sert bir müdahale yapıyor. Suçlar şeriatta olsa laikliktede olsa istenirse çözülebilir. Çözülemeyenler fahili meçhulu bulunamadığından oluyor. Şeriat napsın o konuda bulamadığı suçlu yerine suçlu görünüpte masum insana mı infaz uygulasın?
Zina edenler istiyen eder istemeyen etmez banane onlardan günahları kendin sevişmesi kendine. Göz göre göre kredi alıyorlarsa o faizi bildikleri halde aptallıktır. Faiz sistemi olmasa krediyi veren nasıl kazanıcak? Dini anlamda düşünme şuanki yaşam şartlarına bak. Sen bakkalsın diyelim üzerine bir şey eklemeden satış yaparsan ne kazanıcaksın? Oda bir nevi faiz oluyor. Bankalarını kredisindeki faizlerde onların kar payı oluyor.
Zaman geçtikçe toplum düzeni, ahlakı, dünya herşey eskiye göre değişmiş olucaktır. Sadece geciktirebilirsiniz. Şeriat kötü demiyorum iyi yanları var ama eksi yanlarıda var. İç savaşa gidilmesi adam gibi bir liderin olmamasıdır. Taviz verilmesidir. İç savaşa sürüklenen farkında olmayan aptalların salaklığıdır. Bunun laiklikle alakası yok. İnsanlar şeriattaki açıkları laiklikte ki açıkları görürse o açıkları kullanıyor. Yine diyorum şeriatın artı yönleri varken eksi yönleride var. Ama sen faizmiş zinamış olaylarına takılıyosun bunlar boş her insan kendinden sorumlu sırf o insanı kendi düşüncene göre yaşatman doğru olmaz. Şeriatın kestiği parmak acımaz ha? O şeriat bir gün senin parmağını keserse acır mı acımaz mı kendin bizzat tecrübeyle öğrenmiş olursun. Senin gibi düşünenler ve senin tam zıttında düşenenleri sevmiyorum çünkü tek taraflı ve kısıtlı düşünüyorsunuz her iki tarafta ama herkesin kendi düşüncesi.
İnsanı düzenler, sistemler düzeltmez. Örnek davranışlar düzeltir. O örnek davranışlarıda hangi konudaysa o konunun liderlik potansiyeli olan kişi gösterir. Yani kısaca insanı sadece iyi liderler değiştirir.013 Yorumla
Soran+1 yılHayır ürüne para eklemek faiz olmaz. Yanlı biliyorsun Artırarak Paraya Para faizdir.
Ürüne pay koymak ticarettir.
Bir ürünü istersen 100 liraya istersen 75 liraya sat farklı kişilere farklı sat bu ticarettir mesela birisi pazarlık yapar 70 e verirsin diğeri direk alır 100 e verirsin ticareti karıştırma.
Emin ol erdoğanı ben pek sevmesem de yine de liderlik vasıfları çok fazla var.
Yani başka birisi gelseydi çoktan iç savaş çıkmıştı.
Şeriat 'da uygundur bize.
laiklikten kat kat da üstündür.
Sistemler insanı düzeltir.
Bir insana ceza verirken neye göre verdiğini bileceksin.
ALLAH 'ın emrine mi başka kişilerin emrine mi.- +1 yıl
Faiz olur. Faiz sadece bankaların kredilerine uyguladığı şey değildir faizin bir sürü genel anlamı vardır. Bankalarda kredilerine faizi pay olarak koyarak ticaret yapıyorlar. Bankalar bir şey kazanamıcaksa kredi vermelerindeki anlam ne olurdu? Ayrıca borcunu ödüyemiceksen niye alıyorsun kredi. Hesabını kitabını yapmalısın ona göre davranmalısın.
Liderliğin anlamını öğrenmelisin. Liderlik namına hiç bir şeyi yok. Bir iki iyi şeyler yapmış olabilir ama o liderlik özelliğini göstermez. İç savaşı çıksaydı erdoğanın öncesindede çıkabilirdi. İç savaş ihtimalini filan erdoğan düşürmedi.
Laiklikten üstün taraflarını saysana? Şeriatın iyi yanları olsada günümüz için ideal değil. İlk yorumumda belirttim zaten.
Sistemler iyi bir lider eşliğinde düzeltir. Onun dışında sistemler insanların dahada bozulmasına neden olur.
İşte şuanki suç dosyaları çözülseydi ona göre sisteme göre cezaları verilcekti. Şeriat olunca o suç davaları çözülcek anlamına gelmiyor. - +1 yıl
1000 karakter dolduğu için devam ediyorum. şu an diyeceğim ateistçe görüncek ama ateist değilim. Sen görmediğin birinden hiç emir alıyor musun? Tabi başka kişilerin emirlerinide uygun görmedikçe dikkate almam. Konuda zaten bu değil. Eğer şeriatla yönetilmek istiyorsanız hazır halde bulunan şeriat ülkerine gitmelisiniz. Bir başka sisteme geçmek için önceki sistemi herşeyiyle yıkmalısınız. O kadar kolay değil hemde. Çoğu kişi bunu istemez. Çünkü şeriat kişisel isteklerine baskıcı davranabiliyor. Kendi iylikleri içinde olsa kimse kimseye zorla bir şeyi kabul ettiremez. İster kötülüğü için olsun ister iyiliği için olsun. vs. vs.
Soran+1 yılTürkleri bir günde 650 yıllık Şeriattan laikliğe geçirdilerse bizde bir günde geçireceğiz merak etme sen.
ALLAH 'ı gördüm tabi ki de ama güç sembolu ile görünür.
Yani sıfatları ile gördüm.
Ve güneşi bana çıkartan Rab'bin emirleri yapmam gerekir.
Müslüman olmam bunu gerektirir.
Sorduğun soruya bak sen ateist olmasan bile başka şekil dinsizsin sen.- +1 yıl
Türkleride sonradan şeriati, müslümanlığa geçirmişlerdi. O laiklik bir günde olmadı yıllar aldı. 3-5 kişiyle şeriatı getiremezsiniz istemeyen insanlar bu sefer iç savaşı tetikliceklerdir o zamanda. Onu mu istiyorsun?
Yaratıcı sıfatlarıyla görmek istersen görürsün öbür türlü göremezsin zaten.
Allah neler emrediyor daha araştırın sorgulayın da diyor. Ama pek araştıran birine benzemiyorsun. Mantıklı düşünemiyorsun sadece dini açıdan düşünüyorsun.
Sorduğum soruda ne var her böyle şeyler diyen dinsiz mi oluyor? İşte düşünme şekliniz kısıtlı. Dinsiz filan değilim senin demenle olunmuyor dinsiz.
Soran+1 yılBen senin dediklerini 2 yıl önce ergenken sorup araştırmıştı.
Daha arkasını göremeyen ben Sonsuz gücü olan ALLAH 'ı mı göreceğim?
Sen Şeriat'ı istemediğin için dinsiz dedim sana zaten.
Türkiye' zorla Müslümanlığa geçmiştir ne? Zorla Müslüman olan yüzlerce yıl Şeriat'ı uygular mı? Hemde kimler Türkleri zorlayacak araplar mı? Türk uln Türk bu? Çinliler dahi kafa tutamadılar araplar mı zorlayacak akıl yok mu sende?
Hemde Türkler ilk İslam'da girdiğinde Sevinçten Peygamber s.a.v.'e Şiir yazıyorlar aç da oku biraz araştır.- +1 yıl
Ben ergen değilim ama. Yukarda da yazmışsın "şeriatı isteyen gerçek müslümandır" diye müslümanlık öyle belirlenmiyor. Şeriatı istemiyorum demedim iyi yanlarıda var kötü yanlarıda ama şeriat sistemi eskide kaldı. Türkiyede ise iç savaş getirir şeriat istemi. İnsanlarada zorla ne yapıcaklarını söylemek doğru değildir. Sana zorla bir şey yaptırılsa hoşuna gider mi?
Türkiye demiyorum. Türkler diyorum. Zorla demiyorum. Nasıl okuyorsun? Her Türk kabilesi aynı değil. Kendi istekeleriyle de geçen var. Çinliler bazı bilenen Türk devletlerine karşı koyamadı. Senin demene gerek yok ben açıp okuyorum. Şeriat istiyorsun daha cesaretin yok bunu söylerken gizli kullanıcıda soruyorsun soruyu. Bu ceseratle çok güzel şeriat getirirsin sen. Bunun tartışmanın manası yok ben kendi fikrimi söyledim sen kendi fikrini söyledin tamam yeter.
Soran+1 yılBana zaten zorla laikliği uyguluyorlar? Bana haksızlık değil mi?
Bende sana laikliğin bin türlü kötü yönünü sayarım hadi laikliğe isyan edelim?
Sen karşı tarafı savunan şekilde yazmışsın. Biraz mantıklı ol.
Senin gibiler yüzünden bu haldeyiz.
Nefsinden okuma git biraz da Kuran oku.
Ona göre yaz.
Cesaretimi de sanalda gösterecek değilim gerçekte bilirler beni.- +1 yıl
Laik olmayan iran var oraya gidebilirsin. Çoğunluğun yararı için azınlık gözden çıkarılabilir. Herkesi memnun edemezler bende memnun değilim yaşamdan. İrana gidip şeriatını istediğin gibi yaşıyabilirsin.
Kimseyi savunur bir şekilde yazmadım her iki taraf içide yazdım. Yazılarımı iyi oku. Senden daha mantıklı olduğum kesin. Benim gibiler mi? Asıl senin gibi dinci ve sizin zıttınız olan taraf yüzünden bu haldesiniz. Nefsimden okumuyorum. Sende aç bir kaç bili felsefe kitabı oku tek bildiğin din.
O zaman sanalda böyle konuşma neyden çekiniyonda gizli kullanıcı oluyon?
Altta da yazmışsın atatürke laf yapmışsın sonrada demişsin şarap fabirkasını kurdu diye. Ülkeyi o sarhoş etmedi. İlk bira fabrikası osmanlı döneminde kuruldu. Osmanlı batılalaşmaya çalıştı. Dinde haram olan şeyi israfı yaptı herşeyde boşa israf yaptı gösteriş için. Herkesin hataları vardır. Osmanlıya lafım yok geçmiş dönemlerin şartlarına göre yaşanmış şeylerdir. Bir şey bildiiğini sanıyorsun.
Soran+1 yılBu ülkenin çoğunluğu ALLAH 'a İman etmiyor mu?
İşte İman etmenin gereçlerinden birisi de Şeriat'ı kabul yani ALLAH 'ın kitabını kabul etmektir.
Çoğunluk biziz asıl.
Bir Anlatıma bakar. şu an bile sayfada çoğu kişi istiyor düşün artık. Azcık konuşma ile kabul edenler de var Yani konuşarak anlatarak olur şeyler.
Siz gidin fransaya ben gitmem. Benim Atalarım Şeriat'ı kullanarak aldı bu toprakları.
Kendi yarar ve zarar bulgularında karşı tarafı savunur tipten. Sen daha Şeriat'ı tam anlamıyla bilmezsen yararı ve zararını nereden bileceksin ki?
Benim tek bildiğim din. Yahudilerin kendi fikirlerini bize yansıtmak için yayınladığı kitapları okumam ben. Dolaylı yoldan aklını hedef alıyorlar. Biraz mantıklı ol.
İsteyene mesaj atar kendimi gösteririm.
Türkiye'de ilk şarap fabrikasını kurdu diyorum yok Osmanlı da kuruldu diyosun :D :D:D.- +1 yıl
Sus artık sinirlerimi bozuyorsun. Yapabiliyosanız yapın. Bana her türlü hava hoş. Aptalsın ya. Fransaya niye gideyim.Yahudilerin kendi yayınladıkları kitaplar hangisi? Yahudi derdindesiniz hala ya. Senin aklını hedef almıyorlar mı? Ben bilincindeyim herşeyin. Bana matıklı ol diyor. Ya ben sana en mantıklısını söylüyorum.
Mal mısın altta demişsin Atatürk ülkeyi sarhoş etti ilk şarap fabrikasını kurdu diye. Bende diyorum ki sarhoş edicek ilk fabrika osmanlı döneminde bira fabrikası olarak kuruldu diyorum. Bundan sonra yazdklarına cevap bile vermicem yeter. Şeriat mı ne istiyosanız kurabiliyosanız kurun bana hava hoş bana dokanan bir zararı yok nasılsa beni etkilemiyor. Yazarsan cevap vermicem haberin olsun sıkıldım.
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılhakimiyet Allahtan dır Allah ta bize dini peygamberi aracılığı ile dini tebliğ etmiştir bizde o dine mahsus emir ve buyruklara uymak zorundayız yaradan bir esas daha şart koşmuştur dine tabii olabilmek için oda hür olmak şeriat düzeninde hür değilsindir komünizm de hür değilsindir monarşide hür değilsindir teokraside diktatörlükte hür değilsindir ama demokraside hür sündür yani bir dine tabii olmak için elinde bir esas vardır arkadaşım ona keza din yani Allah u Teâlâ bir hüküm daha koymuştur oda esas olan kitaba iman etmek için yani dini en temel esası hür olmak ikinci temel esası hükme uymaktır sorarım sana dini eda edebilmek için bir kurana esası da eda edebilmek için hür olmaya mahkumsundur yani bunu biz ne şeriatta görebiliriz nede demokrasi hariç diğer devlet yönetimlerinde arkadaşım yani demokrasi din için en iyi yönetim biçimi halkında dinden korkmaması içinde demokrasi en iyi bir yönetimdir arkadaşım yani şeriata gerek yok hak yoldan sapmadığın sürece
06 Yorumla
Soran+1 yılPeygamber s.a.v. kendi bizzat Şeriat'ı uygulamıştır. İslam Şeriat'ı asıl özgürlüktür.
Biraz araştır derim ben. Kendi nefsinden konuşma dinden çıkacaksın.- +1 yıl
peygamber efendimiz şeriatı uygulamamıştır tam tersi insanlara dini sevdirmiştir iyi niyeti ve tevazuu ile ki sen bana dinden çıkacaksın derken bile sen istemeden dinden çıkarsın kuranda şeriat mı var kuranı kaç kere Türkçesi'nden okudun kuranda şeriat kelimesi geçiyor mu ilk emri Allah oku demiştir bilmem farkın damsın
Soran+1 yılBismillah
Sana da (ey Muhammed) geçmiş kitapları tasdik eden ve onları kollayıp koruyan Kitab (Kur'ân) ı hak ile indirdik. Onların aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet. Onların arzu ve heveslerine uyarak, sana gelen haktan sapma. Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiklerinde sizi denemek istedi. Öyleyse iyiliklere koşun. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O, ihtilafa düştüğünüz şeyleri size haber verir. 5:48
Sonra (Ey Muhammed) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma. 45:18
Kur’ân-ı Kerimde “Şeriat” kelimesi “Şir’a” (Mâide, 5:48) “şerea” (Şura, 42:13) “şereû” (Şura, 42:21) ve “şeriat” (Câsiye, 45:18) kelimeleri ile dört ayette geçmektedir.- +1 yıl
bak bakayım şeriatın anlamı ne yönetim mi yoksa yöntem mi Şeriat, Arapça kökenli bir sözcük olup; "yol, mezhep, metod, âdet, insanı bir ırmağa, su içilecek bir kaynağa ulaştıran yol" anlamına gelir
Soran+1 yılMetod dimi işte hangi metod ile yapacağımızı anlatır :)
- +1 yıl
yönetimle metodu karıştırma ki Allah bile namaz kıl diye emretmiş ama sana da bir irade vermiş emri var kılıp kılmamak sana iat ama şeriat yönetiminde zorla zorlantı olduğundan ibadet tam ibadet değil bunu bil hür olma şartı var dinde
+1 yıl
Soran+1 yılHadi bir de hapishanedeki binlerce insanları, laiklik adı altında İdam edilmiş binlerce kişiyinin Fotolarını koy!
ALLAH 'ın kanunu diğer kanunları ezer geçer.- +1 yıl
Kanun verene kadar beyin verseydi keşke.
Soran+1 yılProfil fotona bak ve Cehennemi hayal et.
Beyni de verdi merak etme beyni onları uygulamak için kullanacağız ;) .
Laiklik adı altında asılan binlerce kişinin de fotolarını koy?
Ceza evinde şişlenenleri koy hadi ? ;)
İstemem seriat gelmesi durumunda belli bir kesim istediği herseyi yasiyacak halk değil.herkes kapanmak zorunda turlu turu yasaklar olmak zorunda. İslamda zorlama yoktur. Hicbir insani istemediği bir konuma sokamazsiniz gelgelelim seriat yönetiminde ki ülkelere en basit araplar halk perişandır başa gelenler herşeyi yaşar. Sonunda mı isyanlar kaos huzursuzluk. İslamin yanlis bicime getirilmiş en basit ornegi.
Suclarin azaltilmasini istiyorsaniz insanlari eğitmeli işsizlik maaşı vermelisiniz ülkenin eğitimini güçlendirip ülkeyi geliştirmelisiniz insanlara refah getirmelisiniz. Suçlarida torpille adamiıyla insanlari serbest birakmamalisiniz cezalari arttirmalisiniz.41 Yorumla
Soran+1 yılBen Müslümanım diyen kapanacak namaz kılacak.
Tabi ki de Müslüman olmayan birisini kapatmayacağız.
Emin ol İnsanlara Şeriat çok daha fazla Huzur Mutluluk Adalet getirecektir.
Şeriat'ı bilmeyen boş boş konuşan insanlar çok daha fazla hata yapıyor bilgin olsun.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirkaç soru sormak istiyorum sana anladığım kadarıyla baya bilgilisin veya öyle sanıyorsun.
1) Sence herhangi bir enerji yoktan var olabilir mi? Cevap hayır ise yaratıcı (Allah) nasıl var oldu?
NOT : ''O hep vardı, doğmadı, doğurulmadı, var olmak, yaratılmak, zaman, geçmiş, gelecek ve an sadece bizlere özgü kavramlar'' gibi bir cevap kabul etmiyorum çünkü tatmin etmiyor.
2) En çok cevap aradığım soru bu. Şimdi kötü bir insan düşünelim. Allah'ada iman etmiyor, inanmıyor. Her türlü pislikte var bunda. Hırsızlık, adam öldürme, tecavüz vs vs. Sorum şu : Allah herşeyi biliyor ise bu adamı yaratmadan öncede bu adamın eğer yaratırsa kötü bir insan olacağını ve cehenneme gideceğini biliyordu. O zaman bu adamı neden yarattı?
NOT : Dikkat ederim bu adamı neden cehenneme attı demiyorum? Neden yarattı diyorum?
3) Kuranda geçen 2 kadının 1 erkeğe şahitlik konusunda eşit tutulmasının sebebi nedir?
4) Allah sonsuz güçlü ise neden Dünyayı mı evrenimi artık her ne ise 6 günde yarattı. Bizim aklımızın alamaycağı kadar küçük bir süre içinde (saniyenin milyonda biri mesela) yaratamazmıydı? 6 gün ne anlama geliyor?
5) Müslüman olmayanların cehenneme gideceğini Kuran söylüyor. Dünyadaki 8 milyara yakın insandan 6 milyara yakın insanın sorgusüz sualsiz ister iyi bir insan ister kötü bir insan olsun doğrudan cehenneme gitmesini mantıklı buluyor musun? Diğer bir sorum ise dünyanın neresinde doğarsan doğ genede %100 Müslüman olacakmıydın?
SON NOT : Aslında çok fazla sorum var aklıma gelenleri yazıyım dedim :)110 Yorumla
Soran+1 yıl1. Soruna gelelim bu soru hatalıdır. ALLAH Var olmadı.
ALLAH 'ın enerjisinin yoktan var olması için önce yokluğun olması gerekir ki Yoklukta Yaratılmaya muhtaçtır. ALLAH ' karanlığı da aydınlığı da Varlığı da yokluğu da Yaratan tek İlah'tır. Var etmek yok etmek Yaratmak gibi kavramları da Yaratan yine ALLAH 'tır. Önce Yaratmayı Yarattı sonra kendisi Yarattı. ALLAH hiçliği de yarattı. Hiçlikten Var eder ALLAH. Gücü buna yeter. Akıl sahibi olan birisi ALLAH 'ın ne kadar üstün olduğunu anlar burada.
Bir şeyin hiçten var olması için önce hiçliğin Var olması gerekir. Bu benim kendi felsefemdir :). Kuranda ALLAH 'için onun Varlığı kendindendir der. Yani Yaratması Merhamet etmesi kendisindendir. ALLAH 'ı mutlak anlamda asla bilemeyiz çünkü bizim aklımız sınırlı kaldırmaz.
Mesela göremeyiz çünkü biz daha hem yeri hem de gögü aynı anda göremiyorken Sonsuz gücü olan ALLAH 'ı nasıl göreceğiz ama Cennet'te görebileceğiz orada gözlerimiz mükemmel olacak çünkü.
Soran+1 yılBir şeyin Var olması için önce bir Var edeni olmalıdır değil mi? :)
(ALLAH var olmamıştır şimdi o zaman ALLAH 'ında var edeni var demek.) :)
2. Kur'an-ı Kerim'i hidayet kaynağı olarak göndermiştir ALLAH. İmtihan ediyor.
Bilirsin ki her insan İslam fıtratında doğar büyür. Yani İnanmaya müsaittir.
O donanım vardır. Her insanın seçim imkanı vardır. Kuranda biz Hak ile batılı gösterdik isteyen istediğin iman eder diye geçer. ALLAH biliyor. Şimdi bu aklının köşesinde kalsın.
ALLAH insanı önce Cennet'te Var etti. Cennette günah işledi insanın atası sonra da dünyaya gönderildi. Gönderilme sebebi ise şeytana uyduğu için nefsli yaratıldı ve Nefsini düzeltip şeytana uymamayı öğrenmesidir.
Kuranda Ey itaatkar Nefs Gir Cennetime! diye geçer.
Yani gelme amacımız Nefsi düzeltmek İtaatte alıştırmaktır.
Kuranda Ben cin ve insanları yalnızca bana kulluk/ibadet etsinler diye yarattım diye geçer.
Nefs de ibadet ile düzeltilir.Kuranda
hesap sorucu olarak nefs yaptıkları yeter der
Soran+1 yılHer nefs kendisinin şahididir der. Anladın umarım biraz uzun. Bunu bilmen için 3-4 konu bilmen lazım. Mesela m2 'yi bilmek için önce sayıları sonra çarpımı vb. bilmen lazım ki tam anlayasın.
3. Erkek ile Kadın bir değildir. Bilirsin ki Kuranda Kadınlar için evinizde oturun Cahiliyedeki gibi süslenip çıkmayın der. Kadın evdedir. Dışarıdakilere şahitlik etmesi güçtür.
Erkek ise dışarıda Rızkını ararken şahitliği daha nettir. Hem de o dönemlerde de bu dönemde de Kadın yalanı Erkeğe göre daha çok söyler. İkisinin de beyindeki Gerçeklik tanımı farklıdır. Kadın daha çabuk kandırılır. Erkek öyle değildir.
Teknik olarak 2 kadının Şahitliği 1 erkeğin şahitliğine denktir. Fiziki yapı olarak da bu mümkündür.
Soran+1 yıl4. 6 gün incilde öyledir. İslam'da 6 bölüm olarak alınır.
6 bölümde Yarattı 6 aşama kısım olarak da anlayabilirsin.
Bu 6 kısım da Bilimde onaylanmıştır da zaten.
5. https://www.youtube.com/watch?v=ElIi0NgPq4o izle bunu.
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle zaman ayırıp cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.
1) Bu soruya verilebilecek en mantıklı cevabı verdin. Yalnız bunu birkaç büyüğümden dinlemiştim zaten. Ama bu cevap beni tatmin etmiyor. Ben bu konuda ne ateistim nede imanlıyım. Agnostik felsefeden yanayım. Cevabı kimse bilmiyor ve her iki durumda mantıksız. Ve asla gerçeği bilemeyeceğiz.
Cevap sahibi+1 yıl2) Bu soruya verdiğin cevap bence tamamen alakasız. Ben diyorumki Allah kötü insanı neden yarattı? Sen daha çok bu insanın neden cehenneme gittiğine yanıt vermişssin. Evet seçme şansımız var ama neyi seçeceğimizi Allah daha bizi yaratmadan biliyordu.
3) Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Kadın daha fazla yalan söyler ama bu yalana daha çok mecbur kalmasından kaynaklanır. Cem Yılmazın bu konuya değindiği bir gösterisi var onu izle anlarsın :) Ve tekrar söylüyorum böyle geri kafalı bir zihniyeti kabul etmem mümkün değil.
4) www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Cevap sahibi+1 yıl5 ) bu birşeyi değiştirmez ve ispatlamaz. Matematik yalan söylemez. Müslüman olmayan bir ülkede doğan bir insanın İslamı seçmesi %1 bile değilken müslüman bir ülkede doğan bir çocuğun İslamı seçmesi %95 den fazladır. Bu bir tesadüf olamaz. Şimdi soruyorum dünyanın neresinde ve hangi şartlarda doğarsam doğayım gene bu dini seçerdim diye bilir misin?
Soran+1 yılİstersen linkini at hesabının oradan devam edelim çünkü bölüm bölüm yazma 1000 karakter zor oluyor.
Matematik bazen yalan söyler. pi sayısının değeri kaçtır? Sonsuza gider bu da net değildir bu da örneğim.
Aklına takılanlara cevabım var tabi ki de. Ve tatmin olacaksın ama Kurandan ayetler ile yazacağım sana cevabı ALLAH verecek :) .
O yüzden hem benim biraz detaylı araştırmam gerek hemde uzun yazmam gerek tam anlayasın diye.
Cevap sahibi+1 yılgizliden çıktım :)
Soran+1 yılTamam kaydettim istersen gizli yapabilirsin yine :)
Mesaj olarak atıcam ama uzun olucak ben şimdi yemeğe gidicem geldiğim de yazarım
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞeriat din hükümlerinin uygulanmasıdır. Dinin uygulanması da kişinin kendi öz iradesi ile olur. Zorlama ile olmaz. O nedenle şeriatin uygulanması kişinin özgür iradesine bırakılmalı. Zaten dinde zorlama yoktur. Fakat ülkemiz ve dünyamızdaki sorunların düzeltilmesi için bir değişim gerek. Zina edenler kendi rızaları ile ediyor. Gidip kafalarını mı kesiceksin? İslam tebliğ üzerine kurulmuş. Din nasiyattır. Kuran rehberdir. İnsanların uyup uymaması kendi sorunlarıdır. İslam olan güzellikle, tatlı dille insanları uyarmalı. Kaba kuvvet ile, adam öldürmek ile İslamın güzelliğini insanlara anlatamaz, kabul ettiremezsin. Afganistan gibi mi olalım? Suudi Arabistan gibi mi olalım. Kadınlarına araç bile sürdürmüyorlar. Halimize çok şükür. Fakat yine de faizler, adam öldürmeler vs caydırıcı yasalar getirilmeli. Vatan hainlerine idam olabilir. Diğer türlü topyekün bir şeriat zor. Çünkü kanunları uygulayanlarda insanlar olacak. Şu an bile adaletli olamayan devlet yöneticilerinin olduğu bir ülkede şeriat hükümleri hep kendi çıkarları uğruna olacaktır. Allah adına olacağını sanmıyorum. Fakat Yüce Allah Mehdiyi ve Hz. İsayı önümüzdeki aylarda ya da yıllarda insanlara gösterdiğinde Allah'ın izni ve emri ile her halde onlar en iyi adaleti uygulayacaklar ve yer yüzü Altın Çağa girecektir. Biraz daha zaman..
19 Yorumla
Soran+1 yılToplumda dengeyi yakalamak için kurallar vardır. Şimdi birisi senin kızına bacına ya da karına tecavüz etse ona ceza vereceğiz değil mi? Sen şöyle der misin tecavüz etmiş kendi özgür iradesi bizene der misin? Hayır demezsin. İşte Hüküm vermemiz lazım. ALLAH 'da hüküm vericidir ve hükmü şunu şunu yapın şeklinde açıklamıştır.
Kur'an-ı Kerim'de devlet olarak hangi kurallara uyacağımız anlatılmıştır.
laiklikte de idam vardı çoğu ülkede uygulanıyor.
Bizim halimiz iyi değil tabi senin kardeşin tecavüze uğradı mı içkiciler tarafından ya da kardeşini baliciler çevirip bıcakladılar mı? O zaman konuşmayacaksın.
Zaten laiklik adalet getirmez Şeriat getirir adaleti.
Sen biraz daha mantıklı düşün.
Cevap sahibi+1 yılHz. Peygamberin bir hadisi var " başkalarına üstünlük taslamak için ilim öğrenene ateş dokunur " diye..
Soran+1 yılBen üstünlük mü sağlıyorum :D
Uygulamak için öğreniyoruz bak Şeriat için de uğraşıyorum buda bir uğraş yani.
Cevap sahibi+1 yılİnsanları soğutmaktan başka bir çaba görmüyorum ben
Soran+1 yılOnlar insan mı be. ALLAH 'ın kanunu anlatıyorum kötü görüyor ben ne yapayım onları imansızlıkları.
Cevap sahibi+1 yılOnlar insan olmasaydı Allah merhamet edip yedirip içirmezdi. Yüce Yaratan onları kul olarak görüyorsa bu senin haddine mi? Belki bir gün evliya olacaklar nereden biliyorsun? Hz. Ömer de alkol kullanıyordu. Sonra iman etti dört halifeden biri oldu. Sen ise İslam'ı lekeliyorsun. İnsanları dinden soğutuyorsun. Allah yardımcın olsun.
Soran+1 yılİnsan düşer yükselir.
Kuran-ı Kerim'i iyi okursan orada bazı insanların Hayvandan daha da aşağı bazı insanların da ALLAH ' katındaki bazı meleklerden üstün olduğunu görürsün.
Anlatır böyle.
Yani ben değil ALLAH ' diyor bazı kullarını hayvandan daha aşağı olarak tanımlıyor.
Düzgün konuş sende bilmeden konuşma dinden çıkacaksın.
Cevap sahibi+1 yılÇok iticisin. Yani Allah'a olan inancım olmasa dinden soğurum senin sayende. Zaten yorum yapanların yazdıklarını görünce bu da görülüyor. Allah hidayet versin işte. Ne diyeyim daha.
Soran+1 yılTamam gidebilirsin.
Unutma ki şeytan her saniye seni dinden soğutmak için çabalıyor sen şurada 2 sözden soğuyorsan ohoo.
+1 yılBen açıkçası isterim, insanın koyduğu kanunun Allah'ın kanunlarının yanında hiç bir değeri yok. Allah'a inanmayan ya da müslüman olmayanlar da zaten kendi kanunlarına sahip oluyor, kimseye karşı zorlama olmuyor. Ama şu çağda hangimiz doğru dürüst müslümanız onu da düşündükçe kararsız kalıyorum.
Ha bir de adalet sistemine laf çakmışsın ama, bence adalet -ağırdan da olsa- yerini buluyor. Kanunlar toplum yapımıza uygun değil dersen anlarım da, uygulanmıyor demek haksızlık olur. Sorun yargı kararlarının siyasi olarak yorumlanmasında olabilir.10 YorumlaNedense Türkiyede Suc orani "Hem Laik hem Müslüman olunmaz" diyen Seriatci Erdogan basa gectikten sonra artti.
Nedense, Seriatci Erdogan basa gectikten sonra herkesi Kredi verildi Faizler artti, halkin 20% Borcuken Seriatci Erdogandan sonra halkin 80% Borclandi.
Nedense Seriatci Erdogan ve Seriatci arkadaslari iktidara gectikten sonra ic savas kapiya geldi.
Müslüman yok burada gercek Seriat yok , yok surda gercek Seriat yok deyip gercekleri inkar etti. Müslümanlar sadece Osmanlida gercek Seriat var deyip, Sarhos lakabi tasiyan Padishalari ve oglanciliklan gecilmeyen 600 sene giden ve sonra Geri kaldigi icin batan osmanliyi inkar etti.
Müslüman Aysenin gercek yasi 9 degil deyip Muhammedi kendi Peygamberini ve kitaplarinio inkar etti.
Müslüman bati ve Laik sistem her konuda daha üstün oldugu halde gercekleri göz göre göre inkar etti.
Neden? Müslüman cünkü cahil.35 Yorumla
Soran+1 yılerdoğan kafirdir bu ayetle sabit.
Ben ak partili değilim.
Aişe r.a. 'nın yaşı 9 değil 10 dokuzdur. Arapça bilgin varsa git hadise bir bak.
Bir de Arapçar sayı sayarken 10 dan sonra 11 demez 1 der. Onu bilip öyle 9 deyin.
Evet Arapçada 9 ama Bu Türkçeye çevrilmede 18-19 a geliyor.- +1 yıl
Klasik bir Müslüman. Ben bebeklerimlen oynan 9 yasindaki bir kücük kizdim diye geciyor Hadisde.
Ayse bildigimiz 9 yasinda olan kücük bir kizdir.
Yok arapcada su kelimenin gercek anlami bu, yok gercek anlami bu sacmaliktan öte degildir. Butür sözler Müslümanlar icin Muhammedin cirkinligini örtmek icin bir aractir.
Sen Kendi Peygamberini ve Dini inkar ederken nasil Seriat isteye bilirsin?
Erdogan Müslümandir evet. Kendisi Seriatcidir, ogulari Seriatcidir. Kendisi suanda ISID teröristlerine Tirlar dollu Silah gönderiyor ve ordaki Seriatcilari destekliyor.
Bir ülke gökten indigi sanilan Kitaplara göre yöntilemez sok bunu kafana. Yok burada gercek Seriat yok, yok surda gercek Seriat yok deyipte Seriati inkar etme.
Seriat huzur getirse Müslümanlar 1400 sene icinde huzur bulurlardi.
Seriat huzur olsa Müslümanlar Dinini özgür yasayabildikleri ülkelerden cikip Laik batiya gitmezdi.
Seriat ise yarasa, Laik Türkiye Toplum Müslüman ülkelerden en gelismis olani olmazdi.
Soran+1 yıl18 yaşında oynayamaz mı? :D
Bırak git 9 yaşındaki halini nasıl hatırlasın da öyle detaylıca anlatsın hiç akıl yok mu sende?- +1 yıl
Evet 18 yasindaki bir kiz arkadaslarini toplayip Muhammedin önünde bebeklerlen oynuyordu. 7. Yüzyillda.
Cok mantikli...
Ayse 9 yasindadi bildigimiz 9 yasinda. Peygamberini ve Kurani inkar edenler Islami kendi kafalarina göre yorumlayanlar nasil olurda Seriat isterler anlamiyorum.
Zeka problemi var sizin kisimda.
Ama bunun iyi tarafida var. Bu demek ki artik Seriatcilarin büyük kismi bilem gercek Seriati gördüklerinde onu istemeyecekler.
Soran+1 yıl9 değil 18-19 yaşlarındaydı.
Daha dediğini diyosun sende akıl yok mu? Sözlerimi anlamıyor musun? Kör cahil olma.
Sana açıkladım altta. Hadis ilmin yoksa hiç konuşma.
ALLAH hidayet etsin hidayet nasip olmayacaksa lanet etsin.
namazını kılan..orucunu tutan..dini nikahını yapan..zekatını veren..hacca giden zaten şeriatı yerine getiriyor...irandaki şiilikle suudi arabsitandaki selefilik türkiyedeki hanefi insanlara uymaz oraya gidin demeyin zaten türkiye herkesin babasının çiftliği kürtleri kovarlar..komünistleri kovarlar..dindar insanları kovarlar.. zaten zamanında rumları..ermenileri kovdukları gibi zaman sanıyorlar o zaman faşist düzeni var sanıyorlar öyle okutulmuş jakobenci laikliği ile ve şoven milliyetçi ile bu cümleyi kuracaklar başka ne olcak..zaten gerçek laikliği statükocuların ve pensilvanyadakilerin peşine takılmışların yüzünden kuramadık politik laikliği yaşadık sayelerinde...saçma tanrılarından nefret ediyorum bu insanların...
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte zaten namazı kılıyorlar ALLAH 'a iman ediyorlar ee peki kanunun neden avrupadan alınma ALLAH ' ın kitabını alsana dimi.
Ben şeriatı desteklerim ama artık eski insanlarımız YOK!!! Eskiden olsaydı çok güzel yönetiliyordu. Ama şimdi durumlar farklı. Şimdi şeriatı getirsen bile devlet düzeyindeki gerizekalılar bunu fırsat bilecekler. Aynı iranda olduğu gibi. İran bir fetca verdi, Üvey evlatlara sahip babalar üvey evlatlarıyla evlenebilecekler!! bu şekilde dini çarpıtlaştırmaya çalışıyorlar. Şimdi dünya düzeyiyle yönetilmesi sadece amaç, daha güçlü kuvvet adı altında bunlar yapılacak. İranda yaşayan ablalarım var. Ve şeriat yönetiminde bıkmışlar. Şuanda millet zorla baş örtüsü takılıyor. O yüzden şeriatı sonuna kadar destekliyorum ama bu belli bir zaman sonra bir sekteye uğrayacak gibime geliyor. Aynı iran gibi. Bilemiyorum...
Teşekkürler.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir müslüman olarak şeriata hiç bir diyeceğim yok Allahın emridir sonuçta...
Ama avrupa da amerika da şeriatmı var avrupa bizden daha laik, bizden daha çok zina var, bizden daha çok faize düşkün ama bizden daha ileri insanları bizden maddi anlamda daha mutlu ve refah çünkü onlar insanlarını eğitmeyi başarmışlar halk rüşvetin ve devletten para kaçırmanın kötü bir şey olduğunu biliyor yöneticiler ise paraları halk ile bölüşmeyi biliyor...
Devletin malı deniz yemeyen keriz anlayışı yok onlarda, birlikteysek güçlüyüz mutluyuz anlayışı var...17 Yorumla
Soran+1 yılAldığın arabanın parası onlara telefonun parası onlara gidiyor.
Para orada dönüyor. Bizim devlet bankada çıkan para onlara döviz olarak gidip bizim paramız onlarda dönüyor tabi bu da onları zengin ediyor. Araplar aklını kullansa bu kadar zengin olamaz onlar.
Bir reklam izledim arabistanda 1 bucuk milyon dolara araba reklamı idi. Anladın mı?
Cevap sahibi+1 yıltamam dediklerin doğruda onlar şeriat olmamasına rağmen ordaki yöneticiler bu parayı cebe indiriyim nası olsa şeriat yok demiyor bu parayı halk ile paylaşıyor, avrupada ki işsizlik maaşı senin ülkendeki asgari üçretten fazla, senin memurun doğru düzgün tatil yapamazken oranın köylüsü bodrumda antalya da tatil yapıyor. Bir zamanlar islam alemi onlar gibi gelişmişti dünyayı kontrol ediyordu ama sözde islam alimleri yıldızları incelemek şeriate aykırı diye gözlem evlerini bile kapattırdılar işte bu yüzden geri kaldık...
Soran+1 yılOlur mu öyle abd ye bir git de bak parasız insanları nasıl eziyorlar.
Oradaki fakir insanlar buradakilerden beterler.
Bilmeden konuşma. Gözünde büyütmüşsün.
Şeriat' olunca Müslümanlar Adam gibi zekat verecekler. Kurban etlerini açlarla paylaşacaklar sadece kendileri yemeyecek :D.
Cevap sahibi+1 yıltamam ordada var hangisinde daha çok bizdemi ordamı, orda niye bir soma olmuyor başbakan taa 1860 ın yani 150 yıl öncesinin ingilteresinde olan kazayı örnek veriyor çünkü onlar insana paradan daha çok önem veriyor, şeriat güzel ben sana şerieti kötülemiyom zaten ama iş şeriatle bitmiyor insanlıkta lazım...
Soran+1 yılŞeriat ile insanlık geliyor işte.
abd de birisi gece gündüz kendine yatacak kadın ararken insan mı?
Yani şehvetine köle olmak iyi bir şey değildir.
Şeriat iyidir kıyaslama yapma ALLAH 'ın emri nede olsa.
Cevap sahibi+1 yıltamam şeriataa ikimizde evet diyoruz amenne ve saddakne ama bu şeriaati kim uyguluyacak kendi menfatini işin içine katmadan , yezid de halifeydi şeriati uyguluyorum diyordu mesla
Soran+1 yılBulunur elbet ALLAH bize nasip eder ise.
Gizli Üye(30-35)+1 yılgit parmağını kestir bakalım o zaman acıyor mu acımıyo mu görürsün. şeriatın kestiği parmak acımazmış ulan bu bile başlı başına geri kafalılıktır. bu ülke laikktir, laik kalacak. sen istemem diyene fransa'ya git diyeceğine kendin iran'a git. türkiye'de şeriatın işi yok. biz ileri görüşlü bir toplumuz ve neyi desteklerse desteklesin herkese kucak açarız. sen öyle dedin diye iran'a git dedim bu arada yoksa şeriatı desteklesen bile vatanımızın bir vatandaşısın ve herkese olduğu gibi sana da sevgimiz saygımız sonsuz. herkes bu mantıkta olduğu sürece daha güzel bir dünya olur ama memlekette şerefsiz bitmez. parmak kesmekle olay çözülmüyor maksat işi kafada çözmekte. bu da benim görüşüm, umarım saygı duyup köşene çekilirsin çünkü tartışmak gibi bir niyetim yok. tekrar saygılar ve iyi akşamlar.
14 Yorumla
Soran+1 yıllaiklikte müebbet hapis var. Hangi akıl sahibi kabul eder ki tecavüzcü ile katili aynı odaya kapatmak? :D
Git biraz araştır derim ben.
Cevap sahibi+1 yılbence doğru olan bu. tecavüzden içeri girdiği için içerdekiler ona ömür boyu tecavüz ediyor ve adam bir süre sonra beni öldürün diye yalvarmaya başlıyor yani tecavüzcüleri içerdekiler çok severler iyice bir okşamak için. ayrıca katil de tecavüzcü kadar suçludur benim gözümde. allah'ın verdiği canı, ondan başkası alamaz. yesinler birbirini içerde gebertsinler birbirlerini. suçlu suçlunun canını yakar orada ama adalet can yakarak sağlanmaz. bunun adı insanlık değildir. fiziksel zararla bedel ödetilmez. medeniyet dediğimiz şey açılmak saçılmak değil işte tam olarak buydu. hala görüşüne saygı duyarım ve cevap vermemeni rica ediyorum. son kez iyi akşamlar.
Soran+1 yılBu doğru değil mantıksız.
Birisi cinayet işliyor oraya giriyor diğeri gasptan diğeri tecavüzden sonra onlar orada birlik oluyorlar çeteler mafyalar falan çoğalıyor. Çevreleri oluyor ortamları oluyor anladın mı? Birleşiyorlar. Çok detaylı düşün.
Bu sistem tamamen yanlış.
Cevap sahibi+1 yılAf cikmasin yeter. Muebbetse muebbet yatsin. Basit suclara 20 yil dayayip, tecavuzculere tahrik olmus, mecbur kalmis diyip iyi halden 1 ayda cikaran bir sistemimiz olmazsa sorun da kalmaz. Ayrica dinde zorlama yoktur sozunu bilirsin. Sen burada adeta fetva vermissin, herkese kendince din bilgisi vermeye calisiyosun. Sen kendi dusunceni yasamaya ve en iyi insan olma yolunda cabalamaya devam et yeter. Dusunmeyen kendi yanar zaten. Tartismak istemedigimi soylemistim ama hala tartisiyoruz. Rica ediyorum lutfen cevap yazma bu yazdiklarimi gormezden gel, okuyup gec.
+1 yılDoğru şekilde uygulanan şeriat sayesinde toplum iyi hale gelir... Ne tecavüz, ne soygun ortada kale. Sırf cezalarından dolayı caydırıcılık payı olduğu için demiyorum. Insanlar doğruları öğrenirler islam adına ve ona göre yaşarlar
31 Yorumla
Soran+1 yılBence de her kafası esen dinde rahatca yalan yanlış konuşamaz.
- Gündem konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılYa küfür edeceğim tam olacak ama neyse. Herkes bir şeyler isteyebilir özgürüz ama şeriatı isteyene saygı duymam açıkçası. Burası Cumhuriyetle yönetilecek imkanı yok şeriatın. Şeriatı eğer çok istiyorsan İranda yaşayabilirsin. Şeriat gelse inan bugün yaptıklarının çoğunu yapamayacaksın.
51 Yorumla
Soran+1 yılSende gidip fransada yaşayabilirsin.
Bak kaç yüzyıl Şeriat ile yönetilmiştik şimdi 70 yıl zor dayandı ülke sallanıyor.
İç savaş çıkıyordu geçmişte de şimdi de :)
+1 yılBöyle uç şeyler yerine gerçek bir laiklik olsa ülkede keşke. Kimse kimseye karışmasa edepli olsa isterse açık olsa. Savaş yanlısı değil de barış yanlısı olsa keşke soruyu soran arkadaşım da :) Ama benim istediğim şeyler de artık hayat bayram olsa şarkısında kalır ancak..
45 Yorumla
Soran+1 yıllaikliği teknik olarak uygulayamazsınız :)
Neden mi?
Çünkü mesela birisi adam öldürdü. Birisi der ki bu 5 yıl birisi az bulur 10 yıl der birisi müebbet der :)
Demek istediğim birisinin kararı olsa diğerleri engel olacaktır. Ama Şeriat'ta bu emri ALLAH verdi dersen kimse karşı çıkmaz hatta memnun olurlar ^_^
Şeriat'ı uygulamamızı ALLAH istemiştir ben Müslümanım ve ALLAH 'ın emrettiğini yapmak zorundayım. Şeriat'tan başka bütün sistemler zarardır ve asla huzur mutluluk getirmez.
ALLAH şüphesiz bizim için en iyi sistemi seçmiştir Biraz İMAN Lütfen :) .- +1 yıl
Orda devreye hukuk girer işte din kurallarıyla toplum kuralları güzelce birleştirildiğinde ne gericilik kalır ne ''fazla ilericilik''. Şeriat hiçbir ülkede tam anlamıyla uygulanmadıysa getirip getiremeyeceğini de bilemeyiz. Ütopyalar güzeldir komünizmde mükemmeldi uygulanana kadar.
Soran+1 yılPeygamber s.a.v. geldiğin de araplar daha kötü bir hal üzere idi ama sonra Şeriat getirildi ki o dönem bence imkanlar daha zordu. Şimdi ulaşım falan daha kolay.
Bizde Peygamberin s.a.v. ümmeti olarak Şeriat 'ı getirebiliriz ALLAH ' yardımı ile.
Soran+1 yılToplum kuralları falan yok. ALLAH ne emretti ise o var.
- +1 yıl
"göldeyüzenkuğu" sana sunu diyorum sadece iranda gerçek şeriat yok şii lik diye mezhepde yok zaten hak değil. ve demişsin türkiyede uygulanamaz hepsi müslüman değil osmanlıda çok uluslu bir devletti ve müslümanlara islam hukuku gayrimüslimlere ayrı hukuk sistemi işliyordu.mükemmel işliyordu yani adalet vardı.
+1 yılŞeriata kesinlikle karşıyım ancak bence de yargı konusunda biraz daha sert olunmalı.Adam suç işliyor karısını öldürüyor serbest kalıyor.At hapise ver müebbeti bak bir daha yapan oluyor mu? Dağdaki teröristi öldürmüyor adam ya törenle karşılıyor.Olacak şey mi? At hapise gerekirse öldür.Bu ülke artık ancak böyle kurtulur.Ama şeriat değil asla değil
210 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat neden değil? Kafirler gözünü mü korkuttu? Baksana sertlik diyorsun yani sertlik yanındasın ama Şeriat'a karşısın neden?
ALLAH 'ın kanunlarından hangi şeytan sizi soğuttu?- +1 yıl
Benim kafir olup olmamam seni hiiç ilgilendirmez.İstersem Müslüman olurum istersem olmam.Allah bile bu tercihi bana bırakmış sen kim oluyorsun ki?Ben ister İslam dinine inanırım ister inanmam.İstersem çırılçıplak dolaşırım bu seni hiç alakadar etmez.Benim tercihime karışamazsın.Benim bahsettiğim sertlik masum insanlara karşı değil.Ben yargı konusunda biraz daha disiplinli olunmasını istiyorum.Suçlular cezalarını çeksinler istiyorum.Kadınlar diri diri gömülsünler tecavüze uğrasınlar istemiyorum.
- +1 yıl
Bir adam beş kadınlar birden evlensin çocuğuna istediği gibi tecavüz etsin istemiyorum.Kadının söylediğine giydiğine karışılsın istemiyorum.Zaten bunu isteyen insan olamaz.Ben Müslümanım diye ortalarda dolaşamaz.Ve sen laikliğe laf edemezsin.Eğer hem dindar hem laik olamıyorsan bu senin beceriksizliğindir.Bu ikisini birden olan çok insan var.Ama eğer ben illa şeriat istiyorum diyorsan İran a gidebilirsin.Emin ol sen ve senin gibilerin yokluğunu hiç hissetmeyiz.
Soran+1 yılBeceriksiz mi aman efendim o sizin kafirliğiniz. Dindar olup da laik olmak ne ? Din Şeriatı emreder aynı olmaz :D .
Sen Şeriat'ı ne sandın ya git araştır ALLAH aşkına.
Kalbinden kini çıkart Şeriat geldiğinde Kadınlara daha çok değer verilecek inan bana.
Bir adam 5 kadınla evlenemez dinde ve çocuğuna da tecavüz edemez yaparsa öyle bir şey ceza alır hemde büyük.
4 tane alabilir ama onda da şart var Hepsine eşit bakmak zorunda. ALLAH 4 taneye kadar helal kılmıştır ama 1 tane almamızı önermiş
Soran+1 yılKarışırım efendim. Eğer benimle aynı ortamda yaşıyorsanız karışırım. Ama eğer ki dağa çıkıp orada yaşarsanız karışmam. Ama benim çocuğumun ahlakını bozacak kıyafetler giyersen seni şikayet ederim ve sana karışmış olurum.
Şeriat geldiği zaman Huzur bulacağız sizin gibiler cahiller ve yolumuza taş koyuyor !- +1 yıl
Şaka mı yapıyorsun?4 tane alabilir ama 11 tane alamaz ne demek ya? Mal mıyız biz? Laikliğin hangi ilkesi İslam a ters düşüyor acaba?Kimin kafir olduğunu Allah'tan iyi kimse bilemez.Ve ben senin gibilerinin ne düşündüğünü bilmem ben sadece kalbimdeki Allah sevgisini bilirim.Atatürk'e ve onun her bir ilkesine hayranım ve dindarım da ikisinin birbirine hiç bir engeli yok.
- +1 yıl
Ayrıca senin çocuğun iyiyle kötüyü ayırt edemiyorsa bu benim sorunum değil.O zaman burada bize laf yetiştireceğine otur çocuğuna iyiyi kötüyü öğret.Aklı ermeye başladıktan sonra da kendi tercihine bırak.Sen ona da karışamazsın.Sen kendin istediğini yapabilirsin ama bana karışamazsın.Senin özgürlüğün benim haklarımın başladığı yerde biter.Ben eğer senin yaptığın gibi insanları açık giyinmeye ikna etmeye çalışırsam bu suçtur ama benim kendi bedenime ne yapacağım kimseyi ilgilendirmez.
Soran+1 yılBen kendim değil ALLAH ' Kitabına göre konuşuyorum.
mesela kuralları kullar değil ALLAH belirler. İnsan yazması kanunlar değil ALLAH 'ın kanunlarını uygulayacağız. Banane yunan sarhış kemalden bıraktığı ülkeye bak ingilizlerin uşağı bir ülke bıraktı o gelmeden önce biz Dünyanın 4 de 3 ünü yönetiyorduk.
uğursuz ataput.
Bende ALLAH 'ın kanunlarına hayranım.
kalbini bilemem ama Kuranı aç da bak ALLAH ne emrediyor. Biz kafamıza göre istemiyoruz ALLAH emretti diye istiyoruz.
Soran+1 yılBen iyiyi ve kötüyü öğretirim ama eğer kızım olursa ve ilerde seni görüp de oda açılırsa o zaman sen kaçacak alem ara.
Senin özgürlüğün benim haklarımın olduğu yerde biter. Toplum olarak yaşıyoruz bence sen toplumda olan iyi ve kötü olanları öğren. Toplum Ahlakını öğren. İnsanın nefsini kabartacak elbiseler giymen yasak. Benim çocuğumun zaaflarını kullanarak sapıklaştıramazsın edepli ahlaklı olmalısın.
Zorla kapatırım seni. Kimsenin ahlakını bozmaya hakkın yok!- +1 yıl
Irkçısın da aynı zamanda.Hiç şaşırmadım.
Daha fazla konuşup seviyesizleşmek istemiyorum çünkü sen seviyeyi aşağı çekiyorsun ve ben git gide sinirleniyorum.O yüzden git ne halt edersen et ama biz Atatürk'ün evlatları Allah'ın izniyle bu ülkeyi asla size bırakmayız.Son olarak sana bir tavsiye karşıt fikirlerin mantığının nereye dayandığını bir araştır.Sadece kendi fikrine odaklanma.Bu insanlar bu görüşü neden nasıl mantıklı buluyorlar diye düşün.Ve saygılı olmayı öğren.
+1 yılallah ceza kanunlarini yazmayi unuttugu icin insanlar kafasina göre ceza uyguluyor seriat sisteminde de. mesela kücük bir cocuga tecavüzün hükmü yazmaz kuranda, veya bir kadina tecavüzün hükmü de yazmaz.
e seriat allahin kanunuysa allah kanunlari eksik yazmissa eksigi tamamlayan insansa ve kafasina göre kanun koyuyorsa nerde kaldi allahin düzeni ?319 Yorumla
Soran+1 yılYoo nur süresini aç bak ALLAH güzelce kanunları vermiş.
Zina edenin cezası belli.
Kuran değil sahih Hadisler devreye girer.
Merak etme Şeriat gelse ALLAH ve Resülünün istediği gibi bir düzen olacak.
not: Dünyaya kafa tutabiliriz o zaman...- +1 yıl
tecavüze ugrayan kadin da zina yapmis mi sayiliyor yani (:
senin sahih hadisler dedigin buhari de ayse 9 yasinda evlendim muhammed diyor ve o yüzden seriat ile yönetilen ülkelerde 9 yasindaki cocujlari gelin yapiyorlar.
ayni buharinin hadislerine göre kiliyosunuz namazi. - +1 yıl
ayrica islamda vahiy ile gelen hersey ayet ve suredir (allahin sözü) bunlar kuranda yer alir hadis dedigin allahin sözü degildir.
Soran+1 yılKuranda geçer ki Peygamber kendi nefsinden konuşmaz o yalnızca Vahiy ile konuşur. Yani Kuran ayetlerine bakıp Bir açıklama yapıyor.
Peygamber o farkındaysan.
Aklını mı kaybettin tecavüze ugruyan zina yapmış olur mu.
Biraz aklınızı kullanın.
Bazı hadisler yanlıştır bazıları doğrudur.
O 9 yaş hadisinin yanlış olduğunu kanıtlayan onlarca bulgu bulundu. İstersen biraz araştır. İslam ülkesi şuan yok ki sen evlendiriyorlar diyosun ;) .- +1 yıl
kuranda zina yapana 100er sopa vurun diyen allahin kücük cocuga veya bir kadina tecavüzün hükmünü yazan bir tek ayet örnek ver.
- +1 yıl
yani senin anlayacagin dilde sormak gerekirse kuranda (allahin düzeni) zina yapana 100er sopa vurun diyor peki kücük cocuga tecavüzün cezasi nedir? ne yaziyor kuranda bu konu ile alakali.
Soran+1 yılBen Şeriat mahkemesi yönetmiyorum Alimleri var onların. Merak etme ''GÜVENİLİR'' Alimler hala var. Sesini duyduğunda kalbini hızlandıran Alim kişiler var hala.
'Doğru hadislerden de yardım alınarak bir ceza verilebilir.
Hemde bir ceza olmaması Şeriat'ı hepten silmek olmaz :D
Kuranda bu kuralların uygulanması Farzdır der yani yapmayan kafir olur sonsuz cehenneme gitmek istemezsin değil mi?- +1 yıl
kuranda tecavüzün cezasi yok öyle bir ayet yok. allah kuranda "peygamberin evinde fazla oturmayin" diye ayet indiriyor ama kücük bir cocuga tecavüz etmenin cezasini yazmiyor.
allahin hic bir ayetinde bu konu yoktur eger allah bunu yazmadiysa ve herhangi bir insan yaziyorsa bu allahin düzeni degil insanin koydugu kanun olur.
Soran+1 yılBismillah
Yeryüzünde yürüyen hiçbir hayvan ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki, sizin gibi birer ümmet olmasınlar. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmamışızdır, sonra hepsi Rablerinin huzurunda toplanırlar.
EN'?M - 38
ALLAH ' sistemi verir. Eminim ki ALLAH bunu belirtti ama sen bilmiyorsun atladın ya da bilmiyorsun.
link- +1 yıl
git hangi imama hangi alime soruyorsan sor ve gel bana sadece bir tek ayet vet cocuk tecavüzcülerine hangi hükmü vermis kuranda. bir tek ayet yok bununla ilgili.
belliki kurani okumamissin ve okumadan seriatci olmussun (:
fazla birsey istemiyorum varsa birtek ayet örnek ver.
Soran+1 yılO zaman Şeriat'ı savunacak Müslüman olacak mısın? :D
- +1 yıl
tek bir ayet yoksa dinden cikip ateist olacakmisin ?
Soran+1 yılYoo ben İmanımı iddaaya yatıracak değilim.
Dinimden dönmem çok şükür ALLAH 'ın yardımıyla :D .
Şeriat ALLAH ve Resülünün emirlerine göre uygulanır. Yani peygamber hadsilerini de çok iyi gözden geçirmek lazım.
- +1 yıl
önce kurani oku da sonra hadisleri gözden gecirirsin.
Soran+1 yılOkudum çok şükür ben.
Tevrat zebur incil de .
Mesnevi divanı kebir de.
büyük tasarımı da.
3 yıldır da ateist forumlarda sitelerde sayfalarda takılıyorum.
Çok gördüm sizin gibi ateist deist vb.
sana şunu söyleyim gir bir araştırsana sadece çeçenistandaki cin hastahanesini.
Git bir araştır.
Gözlemle
Sırf bunu inceleyip de Müslüman olan çok hristiyan tanıdığım var.
Kuranın gücünü gören ;)
Rukye ayetlerini araştır.- +1 yıl
okudugun icin ayet bulacaktin (:
he cin hastanesi.
Soran+1 yılAraştır yobazlık yapma.
- +1 yıl
he.
+1 yılHarbi harbi şeriat gelmesini isterim, ama gerçekten şeriat olan şeriat... "Öcü" gibi gösterilen şeriat değil... Şeriat ı insanlar çok yanlış tanıyorlar. Üzücü birşey.
71 Yorumla- +1 yıl
nasıl şeriat anlatirmisin
Seriatin adalet sistemi uygulamaya konabilir belki ama Turkiye etnik olarak cok karisik herkes Musluman degil cok buyuk karisikliga neden olur.Hem bunu layigiyla uygulayabilcek guvenilir adamlarin da basa gececigno sanmiyorum, Peygamber efendimzn zamanindaki gibi hosgori cercevesinde yasanmasi cok zor bu kosullarda.Ama sahsi fikrimi dersen isterim
13 Yorumla
Soran+1 yılPeygamber s.a.v. zamanında daha kötü bir ortam vardı millet puta tapıyor sonra zorla puta taptırıyorlar puta tapmaya gelen kadınları da yataklarına alırlardı.
ondan öncesi ise kişiler maymunla ilişkiye gireni bile vardı şimdi kinde köpekle eşşekle giriyorlar ama neyse. İşte Peygamber s.a.v. ' o kadar güzel bir şekilde onları düzeltti ki ALLAH 'ın yardımı ile onlar düzelmez diyenler dahi vardı. İçki içerler sonra Müslüman oldular tövbe ettiler. Yani demek istediğim ALLAH ' yardım ettikten sonra olmayacak nedir?- +1 yıl
İste ben de diyorum ki Peygamber efendmz gibi guzel ahlak sahibi ornek olusturucak birileri basa gecmeli ki seriat layigiyla yasanabilsin.Ama simdi de goruyoruz sadece abdest namaz demek yetmiyor.Kul hakkina, insanlari Allahin kulu oldugu icin koruyup kollamaya dikkat etmek lazim
Soran+1 yılHz.Mehdi gelecek yakında :)
Zaten bizler Müslümanız ALLAH 'ın kitabı ve Peygamberin ahlakını gösteren kitaplar var.
Onlara göre düzenleriz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBencede gelsin !
baksana ''inanç sadece kalpte yaşansın'' diyip diyorlar ama kalpte yaşadıkta noldu? Müslüman olup bir sürü namaz kılmayan insan var !
Şeriat olsa bize zorla namaz kıldırırlardı ve daha iyi olurdu çünkü bizim iyiliğimiz için olurdu !
Şimdi namaz kılmayanlara ne yapıyorlar? HİÇBİŞEY !
Bazı şeyler vicdana kalbe bırakılmamalı. Şeriat ne yaparsa toplumun iyiliği huzuru refahı için yapar.34 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat gelecek İnşaALLAH.
Namaz kılan da uyarılır Şeriat'Ta.
Cevap sahibi+1 yılPeygamber (sav) zamanında camide namaz kılınacağı zaman herkes geldi mi diye kontrol edilirdi, gelmeyenin evine gidilir neden gelmediği sorulurdu. Ordaki o güzel sisteme bak birde şimdiki sisteme bak. Allah bizi affetsin gerçekten nasıl cennete gireceğiz bilmiyorum
Soran+1 yılDoğru ALLAH bize hakiki İman versin. Hak yolunda yanlızca ALLAH 'tan korkarak gidenlerden etsin.
Cevap sahibi+1 yılAMİN !
+1 yılbazı açılardan istiyorum ama tamamen değil.. fazlasıyla özgür olmak bence de pek iyi değil ama herkesin dinide saygı duymak gerekir ülkenin tamamı müslüman değil , nitekim müslüman olanlarda aynı kategoride olmayabiliyor , demek istediğim buna adaletsizlik diyip ayaklanılacaktır
133 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat Adalet getirir buna emin ol aklına takılan bütün sorunların açıklaması var ah bir kitabı açıp okusanız ben böyle zor durumda kalmam.
- +1 yıl
aman sen zor durumda kalma.. !
Soran+1 yıl2 saatir bilmeyenlere laf anlatıyorum başım ağrıdı vallah.
Gerçekte de böyle bilmiyorlar bir de yorum yapıyorlar biraz bilseler neyse de :D.
Şeriat zaten kelime anlamlarından birisi de Adalet demektir.- +1 yıl
arkadaşım bence egon tavan yapmış, diyelim ki şeriat doğru sen bu anlatış biçimiyle insanları soğutuyorsun üslubun çok yanlış
Soran+1 yılBu arada benim üslubumu neden değerlendiriyorsun ki?
Soğumak nedir? şeytan her saniye insanı dinden soğutmak için uğraşır sen buradaki 2-3 cümleden dolayı ALLAH 'ın dininden soğuyorsan vay senin haline vay...
Üslubum gereken kişiye göre güzel. Herkes aynı dili konuşmaz.- +1 yıl
peygamber efendimizin uslübü o kadar güzel olmasa müslümanlik bu kadar yayılmazdı. zorbalıkla kabalıkla birşeyleri yürütemezsin , mesele 2 -3 kelimeden dolayı soğumak değil , senin kendini birşey sanarak konuşman
Soran+1 yılBen ayette olanı size aktarıyorum.
Kabalık mı yaptım? Gören de sizi dövdüm sanacak.
Sonsuz cehenneme gidiyorsunuz bunu size nasıl söyleyim?
Cehennem yolundasın demem kabalık mı oluyor? :Dd
Ben Müslüman'ım ve ona göre konuşuyorum.
Soran+1 yılSiz şunu anlamadınız ki En iyi Hayırlı Adaletli Hüküm ALLAH 'ın hükmüdür. yahudi içinde Müslüman içinde bu böyledir.
- +1 yıl
dinde zorlama yoktur diye birşey hiç duydunuz mu. Allah insanlara inanması için bir sürü şey sunmuştur ama cehennem diye birşey var sen şeriatı koyarak Allah ın yargısına karışacağını zannediyorsun
Soran+1 yılPeygamber s.a.v. Şeriat'ı uylamıştı değil mi?
tövbe Peygamber ALLAH ın yargısına mı karışıyordu?
Hayır tövbe haşa.
Biz ALLAH 'ın Sistemini Yargısını kullanmak istiyorum ALLAH 'ın hükmünü.
şu an ALLAH 'ın hükmü yok yani ALLAH 'ın hükmünün üstüne yeni hüküm koyuyorlar!- +1 yıl
kardeşim sen beni anlamamakta ısrar ediyorsun , düşüncene saygı duyuyorum bende böyle düşünüyorum
Soran+1 yılKafam karıştı artık çoğu nefsine göre yazıyor Kitaba bakıp da konuşan çok az.
Hemen kendi bilinçaltındaki pislikleri döküyorlar hiç ALLAH ne demiş bu konuda demiyorlar tabi tek tek uğraşıyorum kafa kalmadı bende de yani.- +1 yıl
peki kardeşim saygı duyuyorum dedim ya. anladm senin kendi düşüncende olmayanlara saygın yok. kimse sana tek tek uğraş demiyor yok efendim sen kendini öyle hissediyorsan, bu düşünceyi benimsetmek istiyorsan o zaman söylenme ve konuşmanın başında dediğim gibi üslubuna dikkat et yoksa çok şey kaybedersin
Soran+1 yılBana kardeşim diyebilmen için Şeriat'ı tamamıyla kabul etmen gerek. Müslüman olman gerekir.
Şeriat'ı kabul etmiyorsan bana kardeşim deme. Ben kendi fikirlerimi değil ALLAH 'ın Müslüman kişilere Farz kıldığını savunuyor söylüyorum.
Ben Müslümanım deyim Kurana ters söz söylüyor zoruma gidiyor sonsuz cehennem yoluna giriyor. Söylemeyeyim mi yani?- +1 yıl
Elhamdülillah müslümanım kanıtlamaya zerre kadar ihtiyaç duymuyorum. bir gün şeriatı kabulleneceğim varsa da sayende artık yok teşekkür ederim. iyi günler.
Soran+1 yılKişiler yüzünden ALLAH 'ın kanunu mu kabul etmeyeceksin?
Vay be cehenneme dayanabilecek misin ki böyle rahat konuşuyorsun?
Dilin Müslümanım der kalbin başka bir şey!.- +1 yıl
sen kimsenin kalbini bilemezsin laf da edemezsin. benim cezamı Allah versin burada şeriat işlese orda yanmayacakmıyım yani? !!!
Soran+1 yılEğer sen Şeriat'ı kötü görürsen ALLAH 'ın emrini kötü görmüş olursun bu da seni dininden eder ve ALLAH 'ın azabı ile karşılaşırsın. Tövbe edip iman etmediğin sürece.
Aklık yok mu sende ALLAH en hayırlı hükmü vermez mi?- +1 yıl
pardon da Kuran da şeriat işlenmeli yazıyor mu.
Soran+1 yılTabii yazıyor yoksa ben neden böyle isteyeyim.
- +1 yıl
uslübunuzdan dolayı size inanamıyorum kusura bakmayın.araştırcam. tekrar iyi günler.
Soran+1 yıl:) Sizi dövmedim değil mi? Size tatlı dille falan mı anlatayım?
Düzgünce söyledim işte. Siz hem bilmeyip hemde bana ders vermeye kalkarsanız bende böyle davranırım nazınızı çekemem hadi eyv.- +1 yıl
peki size son kez soruyorum hangi surede yer alıyor kaçıncı ayet?
Soran+1 yılNur süresini açınız ve 1. ayetten başlayıp hepsini ANLAYARAK okuyunuz.
- +1 yıl
okumuştum ben. tekrar okucam bence siz yanlış yorumladınız neyse
Soran+1 yılOlur mu ilk ayetlerde belli zaten :)
- +1 yıl
peki , Allah razı olsun:)
Soran+1 yılKabul ediyorsun artık değil mi :)))
- +1 yıl
hayır sadece tekrar okucam sureyi
Soran+1 yılBismillah
Sonra (Ey Muhammed) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma. 45:18
Sana da (ey Muhammed) geçmiş kitapları tasdik eden ve onları kollayıp koruyan Kitab (Kur'ân) ı hak ile indirdik. Onların aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet. Onların arzu ve heveslerine uyarak, sana gelen haktan sapma. Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiklerinde sizi denemek istedi. Öyleyse iyiliklere koşun. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O, ihtilafa düştüğünüz şeyleri size haber verir. 5:48- +1 yıl
teşekkür ederim ama burdaki şeriatın anlamını araştırcam siyasi anlamda olduğunu sanmıyorum
Soran+1 yılŞeriat ALLAH 'ın Emirleri Farz kıldıkları demektir. Mesela Namaz da Şeriattandır Oruç da zikir de Şeriat'tır zina edene 100 sopa da Şeriat'tandır.
Araştır tabi. Yanlışa inanma.
+1 yılbence İslam kanunları uygulanabilir ve birçok konuda çok muhteşem sonuçlar alınabilinir.
42 Yorumla
Soran+1 yılBence de. ALLAH kanın koyanların en hayırlısıdır. :)
- +1 yıl
bence dee canım.
+1 yılİsterim ve yakın zamanda da gelecektir bundan emin olun.
21 Yorumla
Soran+1 yılİnşaALLAH :)
Şurada bulunan kişilerin çoğu müslümanım demesin Allah in emirleri ile Yönetileceksin diyorsun yok olmaz öyle şey hakaretler vs madem istemiyorsun sus bari dinden çıkartacak cümleler sarf etme be akılsız diğer tarafta bu kadar dil dökebileceklermi acaba irana bak diyor g.tumu başımı acamayacam diyor... Rahatlik özgürlük diyor öyle olsa bari... Bu kadar dili hesaba cekilirkende sarf edersin inşaallah tutarsa herkes kendi bacagindan asilacak sonuçta millet o sıcakta keyfinden kapaniyor zaten bu kadar dar kafalilik olmaz ya gece gece denecek cok sey varda degmez bunlara...
00 YorumlaÜlkenin bu gidişatı cumhuriyet yönetiminden kaynaklanmıyor. Hükümetin başındakilerden dolayı bu haldeyiz. Şeriat çözüm değil. Halkı eğiteceksin. Anayasada laik bir ülke olduğumuz belirtiliyor zaten. Bunu teklif etmen bile suç
619 Yorumla
Soran+1 yılÇözüm yolları arıyorum. Halkın yüzde 90 'ı bir ALLAH 'a İman ediyor değil mi?
Demek ki halk ALLAH 'ın emrine daha çok yakın.
Anayasa da Şeriat olacak İnşaALLAH.
Soran+1 yılÜlke de ilke mi kalmış? :Dd
Şeriat ı kabul etmeyen bir kişi asla Müslüman olamaz.
Çünkü Şeriat Kur'an-ı Kerim'de geçen ayetlerdir.
Oradan bakılır sen reddersen Kuranı reddetmiş olursun ki bu şirktir dinden olursun.
Kafir olursun yani.
Demek ki Müslüman bir kişi Şeriat ister. ;)
Soran+1 yılDinde zorlama yoktur yani zorla kimseyi Müslüman yapamazsın.
Şeriat 'ı uygularsın ama. Lütfen ayetleri çarpıtmayalım.
Soran+1 yılPeki ama beni de dinsizliğe itmiyor musunuz?
Osmanlı senin dediğini çok güzel uygulamıştı o dönem ki hristiyanlar kendi ülkelerinde rahat edemez iken Osmanlı'ya bağlandıklarında çok rahat ediyorlardı. Çünkü hırsızlık yok zina yok çok az derecede yani. Edep ahlak var. Kim istemez böyle bir toplumu?
Kadınlar Çarşaf giyecekler. Üzerlerindeki taytı çıkartıp.
Soran+1 yıl650 yıl hüküm sürdü de sonra oyuna gelip yıkıldı.
yıkılma nedeni ise Şeriat'tan ayrılması idi bankadan borç faizli para aldı Şeriat'ta faiz haramdır.
Ben değil ALLAH karışıyor.
Çarşaflı kadının arkasına istediğin kadar bak tahrik olmazsın.
Bir de tayt giyen kızın arkasına bak tahrik olursun o kadar.
Deneme yapalım istersen sen bir gün çarşaf giy sokağa çık kaç kişi dönüp de arkandan bakacak? 1000 kişiden 10 u 20 si onlar da ağır sapıklar.
Bir de etek giy çok açık tayt giy ya da kaç bin kişi bakar çarşıya öyle çıksan?
Bak demek ki giyimine göre bakan sayısı değişiyor.- +1 yıl
Padişahların kendi çıkarları nı ön planda tutması yıkılmaya götürdü. Ya allah karışıyor diyorsun tamam da ya müslüman değilse diyorum ne hakkın var karışmaya herkesin kendi inancı var. Çarşaf giyenlere sesin çıkmıyorsa diğerlerine de çıkmayacak. Bakmak zorunda değilsin. Tahrik de olmazsın o zaman.
Soran+1 yılMüslümanların arasında öyle yaşayamaz işte.
İyi de benim fıtratımda bakmak var? Neden öyle geziyor ki toplumda tek o mu yaşıyor ki kafasına göre giyiniyor?
O zaman fırıncı kafasına göre takılsın ekmek çıkartmasın diğeri pantolon üretmesin kafasına göre takılsınlar o zaman düzen olur mu? Olmaz.
Padişahları geç Şeriat mahkemesi padişahın elini dahi keser.
Soran+1 yılŞeriat ALLAH 'ın emri ve uygulamamızı Farz kılmıştır bize soracak emrini neden yapmadınız diye. Peygamber s.a.v. 'de kendi bizzat uygulamıştır.
Fıtratı da geçelim mesela sen tayt giyeceksin ama senin kocan ne der? İzin vermez. Baban ne der İzin vermez?
Toplum İzin vermez?
Eğer bu toplumda yaşıyorsan izin vermediklerini yapmayacaksım ama gider dağa çıkarsan istersen çıplak gezersin bizene...- +1 yıl
serita demek kuran demek yani gelsin
- +1 yıl
pantell def ol git pis ateyis
Şeriatin kurallarini dogru duzgun uygulayabilecek bir hukumet asla olamaz turkiyede.kimse beceremez carptirilar cikarlari icin.zaten becerebilselerde asla istemem.dini bir ulkede yasamak korkunc olur.laik bir toplum isterim ben , su ankinden cok farkli bir toplum.
212 Yorumla
Soran+1 yılBeceririz. Merak etme şuana bakma sen.
Tv bizde olsun diziler filmler tiyatrodaki gösterileride konuşulacaklar reklamlar
radyolar gazeteler vb. Bizim kontrolumuzda İslam'a göre yaparsak ve
Tv de 75 milyonun izlediği bir kanalda '' Şeriat güzeldir Kuranın emirleridir ALLAH doğruyu emreder şöyle şöyle yaparsak gelir vb.'' Tarzında anlatır gazetelerde Güzelce anlatırsak. Emin ol toplum düzelir. Şimdi tvlerde falan açık kadın reklamları filmde sevişmek falan normal gözüktüğünden böyle sapıklık abazalık arttı.
Anladın mı dediğimi?- +1 yıl
Tabii ki beceremezsiniz, boyle iyi guzel anlatiyorsunda o dedigin oyle kolay işler degil.anlatirken toplumun kac tane tabakasina , calisaina dokunuyor o dediklerin farkinda misin? illa ki puruz cikacaktir.zaten bu sartlarda turkiye bunu kaldirmaz.kaldirmamalida zaten.din ulkedi olmaya hic mi hic gerek yok.cok istiyorsaniz ahlakli olmayi kendiniz aileniz icerisinde istediginiz kadar yasayin dininizi ahlakli bir birey olun ve bireyler yetistirinde.ben dinin insanla allah arasinda oldugunu dusunen biriyim.kimsenin kalkip da bana tv de verecegi ogutleri dinleyemem acikcasi.bir cok insaninda bu tarz seylere goz yumacagini sanmiyorum.bence seriat gunumuz dunyasinda hic bir yerde tam anlamiyla uygulanamaz, toplumlar artik bunu kaldiramaz.cunku onu aşılayacagin toplumun bir kismi dine sicak bakan kisim ya diger taraf? Zorla guzellik de olmaz yani.(dine sicak bakmayan taraf derken kafir , inancsiz anlaminda demedim seriat anlaminda dedim)
- +1 yıl
Yani serati tam uygulamak su anda ütopik bir sey olur.uygulanmaya calisilinirsada cok kanli bir durum olur.kisacasi elimize yuzumuze bulastiririz.din insanlarin cok hassas oldugu bir konudur , deşilmemelidir.herkes kendi haline birakilmali kendi bildigi dogrulardan yasamalidir.zaten ahirette herkes kendi hesabini verecek birak insanlar neyi nasil yasamak istiyorlarsa yasasinlar.demek istedigim katiller hirsizlar artsin falan degil tabiki, onlarin tek sorumlusu iktidarsizliktir ucu ona dokunuyor yani.dogru duzgun bir ceza yapisi olsa su an turkiyede onlar disarda fink atamaz.siyasilerin cok buyuk rolu var bu konuda.hemen seriat gelsin haydii hobaayla olmaz yani bu isler.once hukuk sistemini duzeltmeyi dene sonra mahkemeleri, bak bakayim sonra ulkede duzen nasil kuruluyor o zman gor.su anda ulke aldi basini gidiyor berbat bir yola dogru, sonumuz hayrola.
Soran+1 yılSizin bahsettiğiniz Kurana aykırıdır. Peygamber s.a.v. Şeriat'ı uygulamıştır ALLAH 'ın emri üzerine ki o toplumda yahudiler de yaşıyordu.
Sizin dediğiniz dini kime konuşmasın din kalksın sadece dua edelim biz sonra kafamıza göre takılalımdır. Din bu değildir Din Ülke yönetimine de karışır toplum düzenine de ALLAH hepsinin nasıl yönetileceğini anlatmıştır.
Kur'an- ı Kerim'i anlayarak okumanızı tavsiye ederim.
Bu dönemde de biz uygulayacağız İnşaALLAH,
ALLAH yardım ettikten sonra neler neler olur.
Kendi bildiğin doğrulardan çok ALLAH 'ın bize verdiği doğruları yapmalıyız Şeriat'ı ben yazmadım ALLAH yazdı.
Hemen değil zaten 4 yıl gibi düşünüyorum ben.
Zaten siz tv lerde açık kızları gösterirseniz tabi tecavüz sayısı artar. Tv de tecavüz edenin asıldığını gösterin kim cesaret eder tecavüz etmeye? Şimdi dahi adam öldürmeye 5 yıl yatar çıkarım sanki diyen zihniyet var. Ama adam öldürdüğünde kendisinin de öleceğini bilme yapmaz. Şeriat huzur getirecek!- +1 yıl
Bak kedi agzinla soyluyorsun, peygamber ancak uygulayabildi.ben hala ayni fikirdeyim.seriati uygulayabilecek kimse yoktur şu an dunya uzerinde , ve onu aşılayabilecegi bir toplum hic mi hic yoktur.sen olaya sadece tvdeki acik secik kizlardan toplumsal ahlaktan bakiyorsun, sanki seriat sadece bununla ilgileniyor.bir suru kural var hangi birini dogru sekilde uygulayacaksiniz.cok sacma buna inancim asla yok.kimse beceremez.tvdeki yayinindegistirmekle olmuyor o isler.seriat gelmeden de o dediklerinin hepsi yapilanilir bir cok hukuk kurali degistiri uzere ve bakanliklardaki insanlar degiriginde.dinimizi bir çare olarak gormeyin lutfen
Soran+1 yılEvet Şeriat gelse tv reklamına kadar ilgileniyor.
Türkiye koyun memleketidir tv de 70 milyonun önünde toplumda sevilen birisi '' Şeriat iyidir keşke gelse '' Dese 70 milyonun en az 40 milyonu da sevmeye başlar aklına yer eder :D.
Dinimiz tek çaredir. Çünkü bu dini uygular isek ALLAH bize merhamet eder de bizde kurtuluruz düzeliriz.
Peygamber'in s.a.v. taktikleri vardır onlar ile de biz de Başarabiliriz.
Biz diyorum Şeriat'ı isteyen gerçek Müslümanlar yani.
ALLAH ' nelere kadir değildir? ;)
Soran+1 yılHem Şeriat'ı isteme hemde hayır mı olsun diyosun? :D
Bu nasıl kafirlik ya kafir de mi hayır ister ALLAH ALLAH :)- +1 yıl
Sen zaten su anda musluman olan birine kafir diyerek bana kendi muslumanliginin derecesini gostermis oldun.bence insanlari birak da once kendini yetistir din konusunda.deminki lafinin bile gunah oldugunu bilemeyecek kadar muslumansin, aslinda bunlari iyi bilmen gerekirdi.sen bu sekilde yaklasirsan zaten insanlara; ne seriat getirirsin ne de bir sey ;)
Soran+1 yılŞeriat'ı istemeyene kafir dedim diye dinimden mi olacağım asıl Şeriat'ı kötü gören birisine Müslüman dersem dinim gider.
Türkiye' kandırılmış yer o kadar Müslüman varda neden tv lerde Açık kadın reklamları dışarda tayla gezenler var? Nasıl Müslümanlık bu akıl alıyor mu?
Sen kafirsin. Gel İman et. Şeriat Kuranda geçer sen Şeriat'a karşıyım derken Kurana karşıyım diyosun bil sözlerini gel İman et Kurana saygılı ol İman et Şeriat'ı da destekle.
+1 yılYemin ederim hepinize; bilsem kader demek, Allah'a sığınmak bir sonraki felâketi önleyecek, her gün zikir çeker gibi tespihe dizerim tevekkülü. Ama 57 İslam ülkesinin tevekkülü ile bilimin sunduğu çare arasındaki büyük uçuruma bakıp, felaketleri ve kötülükleri önlemediğini, sisteme panzehir olmadığını biliyorum...
Dip Not: Müslüman'ım, ama şeriata karşıyım demek dinden çıkış sebebidir, Şeriat; İslam'da Tanrı'nın kurallarıdır, yersen.04 Yorumla
Soran+1 yılİsme bak :D
- +1 yıl
Bunun Nazizm olduğunu anlamak çok mu zor?
- +1 yıl
takip ediyorum :D öbür türlü nickimi gören herkes mesaj atıyor.
Türkiye'nin tamamının Müslümanlardan oluştuğunu sanan , kendi isteklerinin yerine getirilmesini isteyen gerzekler var.
Not: Müslümanım.
İç savaşı senin gibiler çıkartıyor.51 Yorumla
Soran+1 yılKendi isteğimi değil ALLAH 'ın istediğini getirmeye çalışıyoruz..
Not: Müslüman birisi Şeriat ister. Şeriat'a karşı gelen kafirdir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖrtünmek zorunlu olacak. Allahin emri biliyorum ama uygulamiyorum, gelirse uygularim ve daha fazla günah yazilmaz bu benim için iyi. Kesilen eller ayaklar basta çok canice gelebilir insana ki banada öyle gelmişti ama dusununce su anda cinayet işleyenler bile rahatça geziyor disarlarda eğer cezalar agir ve korkunç olursa kimse birdaha cinayet işlemeye hirsizliga tecavuzculuge kalkisamaz, o yüzden gelmeli diyorum.
21 Yorumla
Soran+1 yılToplumda her bayan örtünse sende örtünürsün garipsenmez :) .
Merak etme.
Şeriatı nasıl sevmeyeyim ki , o sadece nefsin kırbacıdır. Evet isterim hüküm vermek alemlerin rabbi olan ALLAH (c.c) mahsustur. Şeriat = ALLAH (c.c) hükümleri ve kanunları. ADALET.
24 Yorumla
Soran+1 yılHelal :D
Sofi falan değilsen iyisin.
Soran+1 yılHelal.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl* lan sizin gibi insanlar var mi hala be ne cahil igrenc insanlarsiniz siz ya.Aç biraz oku arastir size diycek söz yok ki.Cok hosuna gitcek demi herkes karacarsafli olacak, kadinlar disari cikmayacak, erkekler zina yapacak ama kizlar istedkleriyle evlenmek istediginde tasla kafasina vura vura öldürülecek * sizin gibi insanlar asilmali asil pis mahluk sana bu sozler az bile
313 Yorumla
Soran+1 yılALLAH ve Resül'ünün istediği gibi olmak güzel değil midir?
Sakin ol. Çarşaf kötü değildir Peygamber s.a.v. ' yani İnsanların en hayırlısının eşleri de çarşaf giyerdi. Önemli olan kalplerdir. Dış görünüş değildir.
Erkekler de zina yapmayacak yaparsa cezasını çekecek.
Kadınların dışarıya çıkmaması ise Kuranda kadınlar için Cahiliye dönemindeki gibi Süslenip de dışarıya çıkmayın Evinizde oturun der. Süslenip de dışarı çıkmak Cahiliye adetidir. Cahil değiliz değil mi?
Cevap sahibi+1 yılsen seriatı arastır ondan sonra gel tekrar konusalım.allahı da buyuk harflerle yazmana gerek yok sana ekstra sevap kazandırmıyor bil istedim ;)
Soran+1 yılNeyin sevap neyin haram olarak bana geleceğini senden öğrenecek değilim.
Elhamdulillah ben ALLAH 'ı her yerde büyük yazarım. Çünkü O sıradan bir kelime değildir. Bizi Yaratanın İsmidir.
Ben Şeriat'ı araştırdım merak etme. Asıl sen bir daha araştır ama Düzgün araştır.
Cevap sahibi+1 yıltamam allahdan kazandın sevaplarını şimdi gidebilirsin zaten siizn gibiler oldukca gülmekten ömrümüz uzuyor sagolun :D
Soran+1 yılGülünce ömrün mü uzuyor?
O ömrünü ALLAH ' aldıktan sonra Hesap günü orada da gülecek misin bakalım. :)
Cevap sahibi+1 yılvarsa alsın bakalım hazırım beklıyorum ama bak tık yok :D cok da ınanma fazlası zarar ;)
Soran+1 yılElbet bir gün alacak :D
ALLAH bile sana tövbe etmen için imkan veriyor düşün artık :)
Cevap sahibi+1 yılhe he bizim beyınlerımızı muhurlemıs sozde sen neyın kafasındasın madem muhurledı kalplerımızı bıze karısmıycak ozaman :D gercekten sızın gıbı dındarlarla konusmak dahı ıstemıyorum kusura bakmayın ama sızı sokakta gordukce ıgrenıyorum ama iyi ki izmirde nesliniz tükenmek üzere!!
Soran+1 yılİzmire yer açacağız bizde tam :D
Neden bizi kötü görüyorsun ki?
Sen ölüp de Rabbe hesap vermeyecek misin sen bu dünyadan göçmeyecek misin?
Kalpler mühürlü olur.
O da tövbe ile düzelir İnşaALLAH tövbe edip İman et o zaman bir de dine öyle bak.
ALLAH 'ı tanı.
Faydasız geçici dünya nimetlerini bırak çünkü seni cehheneme götürüyorlar Asıl zenginlik Sonsuz Cennet için çabala. Aklını kullan. :)
Cevap sahibi+1 yılcennet :D gidersen şayet ordan bir mektup yolla musluman olmazsam ınsan degılım ;) bana kuran dısında bı kanıt gostermen bıle yeterlı '-'
Soran+1 yılALLAH yerin ve gögün Eğemenidir.
Eğemen demek kural koyan Yöneten anlamlarına gelir.
Yeri yöneten yerdeki hayvanlardan sistemi oluşturan yöneten ağaçları kışın ölen bahar açılan bitki örtüsünü dağları denizleri dereleri yöneten yer çekimi gibi kanunları koyan güç sahibi Yaratıcı ALLAH 'tır.
Gökte ise milyonlarca yıldızı binlere güneşi (yıldız deyince güneş de içine girer de ben sen anla diye böyle dedim) yöneten Gece ile gündüzü Ayarlayan süre yani Zamanı dönüş hızını ayarlayan da Güç sahibi ALLAH 'tır. Her güneşin çıkışında Dünyanın dönmesinde ALLAH 'ın gücünü görüyorsun.
Hala İman etmeyecek misin?
Cevap sahibi+1 yılbana kanıt ver dıyrum şunu allah yaptı bunu allah yaptı dıyorsun acana neden allah artık kendını gostermıyor nedn peygamber gondermıyor acaba hıc sordun mu bu soruyu? Dünyanın mukemmel oldugunu dusundugu ıcın mı acaba oysa kı dunya gıttıkce pıslık ıcıne batıyor.Seyretmek hoş olmasa gerek.
Soran+1 yılKuranı kerimde son Peygamber olan Hz.Muhammed s.a.v. ' için Seni dünyaya bir rahmet olarak gönderdik tarzı geçer.
Yani kıyamete kadar ve dünyayı kapsayan bir Peygamber var zaten.
Hadislerini oku anlattıklarını ben şu an dinliyorum sözlerini bilirsen o anı yaşamış gibi olursun.
Öleceğiz ve ALLAH 'ın huzuruna çıkartılıp hesap vereceğiz.
Orada gülenler sevinenler olacak şükür edenler olacak bir de ağlayanlar pişman olanlar cehenneme sürülenler olacak.
Ölümlü dünya ya kanmayıp da ALLAH ' a ve Resül'üne İman etsen ona uysan ne olur?
Hem Cennet'e gidenler Asla ama Asla dünyada bıraktıkları nimetler için Pişman olmazlar.
Ama cehenneme gidenler dünyada fayda gördükleri ALLAH 'ı bırakıp da eğlenceye harama gittiği için pişman olurlar.
ALLAH en doğrusunu bilir.
ALLAH bize uğraşmamız için, Şeriat'ı uygulamamızı Farz kılmıştır.
Zülüm bitene kadar Şeriat'ı yayacağız İnşaALLAH.
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet düzen bozuk , sistem yanlış fakat doğrusuda Şeriat değil bence.Ülkedeki herkes inançlı değil.Onları sınırdışı mı edeceğiz? Ayrıca ülkeyi çalıp çırpan kesim ile Şeriat isteyen kesim aynı.Ama seni takdir ettim doğrusu görüşlerin çok farklı.Ülkenin düzelmesi için ilk olarak tepedeki adamlar değişmeli.Sonra cezalar ağırlaştırılmalı.Mesela idam gibi.70 yaşında adam 10 yaşında kıza tecavüz ediyor hiç ceza almıyor.Böyle şeyler olmamalı.
14 Yorumla
Soran+1 yılee peki ülkede herkes inançsız mı ki sen devleti dinsiz ettin?
Ben Şeriat isterim ve hani ülkenin yüzde 95 i ALLAH 'a iman ediyordu? Geçin bunları.
Sağdan soldan duyma şeylere göre Şeriat'ı değerlendirmek aptallık olur!
Cevap sahibi+1 yılYa arkadaşım yanlış anlamışsın.Herkes inançlı değil derken.Kimse inanmıyor demek istemedim , İnanmayanda bir kesim var demek istedim.Ülkenin %90 ı zaten inanıyor ama ülkenin %10 unu silip atabilme gibi bir durumumuz varsa , doğudada sorun çıkaran bir kesim var.Onları atalım.
Soran+1 yılOnlar yüzünden ben neden kafir olarak yaşayacağım ki?
Onlar gittin ülkenin diğer yerinde yaşasınlar.
Cevap sahibi+1 yılYa tamam orası öylede.Böyle bir şey mümkün değil ki.Gidin ötede yaşayın diyemezsin insanlara.
Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yargı konusunda sert adımlar atilmali. Kac gundur cocuk cinayetleriyle karsilasiyoruz.. Suclari yapanlar hak ettikleri cezayi bulmuyor.
Lakin adil bir yargi sistemi ile mumkun bu, seriatla falan degil.21 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat işte. Şeriat' ALLAH 'ın kanunları demek. Çözüm için ALLAH 'ın kanunlarını yapmalıyız.
+1 yılÜlkemizde bir çok insan Şeriat'ın ne anlama geldiğini dahi bilmiyor.
Onlar bu sitede de bu başlıkta da mevcut gördüğünüz gibi.11 Yorumla
Soran+1 yılEvet bilmiyorlar bir de yorum yapıyorlar hakkında sinir oluyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnancın sadece kalpte yaşanması gerektiğini düşünüyorum. Ve hiçbir şekilde yaşadığımız şu hayatta var olmasını istemiyorum uuygulamalarının. Kalplerde kalsın. Dünya ise insanların bulduğu ortak değerler ile yönetilsin. Toplumun tecrübesi ile.
510 Yorumla
Soran+1 yılKur'an-ı Kerim 'de ALLAH ' kendi kanunlarını toplum düzeni haline getirmemizi emreder.
Ben ALLAH 'ın kanunu dururken laiklik kanunlarını uygularsam Benim kalbimde İman İnanç kalır mı? Kalmaz. Kalpte tam bir İmanın olması için Toplumda da ALLAH 'ın emirlerini uygulamamız gerekiyor. Yoksa İmanımız eksik kalıyor millet çocuk tecavüzüne gidiyor. Satanistler dahi çoğalıyor şuan inşaatların çoğunda kedi kesiyorlar...
Cevap sahibi+1 yılSenin inancın ve senin doğrun. Tüm insanların değil.
Soran+1 yılLaiklik kimin inancı kimin doğrusu ve ben neden başkasının doğrusuyla yönetiliyorum?
Ben ve Camii'lerde namaz kılanlar ?
Şimdi git ve Şeriat'ı savun!
Cevap sahibi+1 yılLaiklik inanç değil. İnsanların aklıyla oluşturduğu " ortak" bir güzellik. Asıl diğer insanlar senin doğrun ile yönetilmek zorunda değil.
Savunacağım şeyin komutunu mu veriyorsun bana? Ne hakla? İşte senin gibiler hayata müdahale etmesin diye var insanlık kuralları.
Soran+1 yılLaiklik inanç. İnsanların aklıyla değil Bazı insanların aklıyla ben sevmediğim bir maddeyi değiştiremem değil mi? O zaman ortak değil. Ben ortak bir düzen değil beni Yaratan ALLAH 'ın kurallarını istiyorum.
Bir katili ceza evine atmak mantıksız değil mi?
Bir yanında sapık diğer yanında hırsız uln onlar bir yerde toplanır mı? Rahat dururlar mı?
Sapıkla katil bir yere koyma fikri hangi aptaldan çıktı?
Eski tarkan filmlerinde vardı mağarayı zindan yaparlardı siz hangi çağdasınız? Şeriat geleck
Cevap sahibi+1 yılBunlar insanların tecrübe ederek belirlediği ortak kurallar. Beğen ya da beğenme.
Kimseye de kendi kişisel inancını dayatamazsın.
Şeriat sevdasından önce iyi bir insan olmaya öncelik ver.
Soran+1 yılTecrübeli insanların kim olduğunu söyler misiniz? laiklik isveçti sanırım isvecten alınmadır ve oradakilerin çoğu ateisttir. Burada ise çoğu insan bir Yaratıcıya inanıyor. Hangi akıllı oradaki kanunu buraya getirdi. Uyuşmaz ikisi.
Şeriat gelecek. ALLAH 'ın kanunu gelecek. İnşaALLAH. Gerekirse Suriye gibi örgüt kurarız gerekirse sizi o hapishanenize atarız ama biz güçlüyüz ;) .
Ve sizden daha insanız sisteminizde açlıktan ölen bebekleri araştırın Türkiye'de çok var!
Zalimler sizi!.
Cevap sahibi+1 yılŞu cümlelerinden sonra kitap gibi sessiz olacağım. Hadi kolay gelsin.
Soran+1 yılBir gün çocuğunu satanistler öldürdüğünde şeytana kurban verdik dediklerinde sözlerimi hatırlayacaksın.
İnşaALLAH Rabbim seni onlarla karşılaştırır da Türkiye'nin halini görüp Şeriat'ı savunmaya başlarsın ve laikliğe lanet edersin... hadi git Mevlana' olsa senden utanırdı.
Cevap sahibi+1 yılGit zehrini hobi edinerek boşalt. Aptal.
La gardasim bos bos konusup durmayin burda. Ulkenin seiatle yonetilmesini falaN birakin simdi. Her koyun kendi bacagindan asilir. Kim neyi yasamak istiyosa onu yasasin seriati yasamak istiyosaniz devletin kanunlarina gerek yok ALLAH in emrettigi sekilde yasayin. Alin size seriat. Kimde liberalbir hayat yasamak isiyosa yasasin. Istediginiz gibi yasayin. Bizim adimiz yobaza ciksin sizlerin adi medeni insanlar olsun. Mahser meydaninda ak koyun kara koyun belli olur.
04 Yorumla
Soran+1 yılYok sen yanlış anlamışsın.
Din böyle değil. Kendi nefsinden konuşma. ALLAH var.
Kitap gelmiş Peygamber gelmiş Devleti de ALLAH 'ın emrine göre yöneteceksin.- +1 yıl
Ben yanlis anlamadim. Cok bilmislik yapmana gerek yok. Bu ulke seiatle yonetilmiyorsa onun sorumlusu bu ulkeyi yonetenlerdir. Yani bizim ulkemiz seriatle yonetilmedigi icin hesap gunu hesabi ilk bu ulkeyi yonetenlerden sorulur. Kitabada inancim tam peygamberede. Her nefis birgun amellerinin hesabini verecektir. Ulke seriatle yonetilmiyor diye ne sen ne ben hesaba cekilmiycez bunu bilmeni isterim. Sen allahin emrettigi sekilde amel etmeye calis. Birgun basbakan olursan 320 tane millet vekilin olursa medeni kanunu elinin tersiyle yiter. Seriatin hukumleriyle yonetirsin. Umarim sen bunu anlamissindir
Soran+1 yılAnladım demek istediklerini tabi ki de.
Demokrasi küfürdür bunu da bil.
Ülkeden de soracaktır ALLAH çünkü ülkeye başa geçenleri bizim seçtiğimiz için sorulacaktır neden anlatmadın açıklamadın doğruyu bilirken sustun gibi.- +1 yıl
Benim bildiklerim bana yeter. Bu konulari bole basit yerlerde konusmanin bir anlami yok. Kalkar dengesizin birisi agir bisey yazar biseye yaramaz. Onun icin fazla detaya gerek yok. Suanki turkiyenin sartlarindan. Insanligin cok kotu uvurumlarda olmasini. Sozde musluman olup oysaki seytanin ve nefsimizin esiri olmamizin nedeni yine bizim toplumsal olarak inanlarimizi yasamadigimizdandir. Kula bela gelmez hak yazmadikca. Hak bela vermez kul azmadikca. Iyi aksamlar bu konuyu uzatmayalim artk
Burada her şeyi açıkladım hala Şeriat diyorsunuz
www.kizlarsoruyor.com/.../q1381237-islam-hukukundan-bahsedenler-neyden-bahsediyorlar06 Yorumla
Soran+1 yıl1. Peygamber s.a.v. Şeriat'ı uygulamıştır.
Bu sana kanıt olarak yeter ;) .
Soran+1 yılDeğişen nedir?
Yahudiler 3000 yıl önce gelen kitaplarına göre yahudi şeriatıyla ülke yönetmiyorlar mı?- +1 yıl
Arkadaş beyni yok fikiri var türünden
Soran+1 yılkartalice senin baya zoruna gitti neden acaba.
Sadece cahilliğine bağlıyorum çünkü sana anlatacağım mesela
en az 2 saatimi alır örnekler vererek ve Peygamber s.a.v. 'in anlattığı yaşadığını örnek vererek o da burada olmaz.
Gündem konusunda 7,9b cevap paylaştı. Şeriat gelirse ilk senin gibi heriflerin parmaklarını kesecekler. Atatürk'ün Cumhuriyeti senin gibi çok yok etti. Seni de yok edecek zamanı geldiğinde. Karatkersiz herif.
50 Yorumlasizi zorla laik yapan yok.bu ülkede şeriat isteyenlerin oranı %5 i geçmez.çok hevesliyseniz bir zahmet siktirin afganistana size orası layık.
24 Yorumla
Soran+1 yılDin ilimi teşvik eder. Buna örnek ise Hz.Muhammed s.a.v. 'in İlim Çinde dahi olsa gidip alınız demesidir çin kafir yeridir ilim almayın oradan dememiştir.
Biraz bilgi.
İşte bizim amacımız Şeriat'ı anlatıp bilgilendirmek 4 yıl içinde o oran % 75 yapabiliriz Hatta ALLAH imkan verirse 80 dahi yaparız.- +1 yıl
bilime araştırmaya kuranda nerde teşvik? rivayet edilen tek bir hadise karşı, binlerce hurafe ve çağdışı uygulama.ayrıca dicilere göre ilim dinden din ilminden, alim de din bilginlerinden ibarettir.gençliğimde dindarken ve bazı cemaatlere vs.takılırken elimde bilim ve teknik dergisini gören hocalarımız bunları okuma bunlarda yalan yazar.dinsizler yazıyor bunları.dini kitaplar oku diyerek beni ayıplarlardı.hatta bir gün bir sohbette bir abimiz falanca alime göre güneşte ısınmış su ile abdest alınmaz, yıkanılmaz bilmem ne hastalığı yapar demişti.bende ozamanlar yeni olan çatılardaki güneş panellerini hatırlatıp, abi öyle olsa dünya bunu niye kullansın dedim ve bu lafım yüzünden o abiden senin imanın zayıf azarını işttim.hiç boşuna lafı kıvırıp döndürmeyelim.ben herşeyi çok iyi biliyorum.
Soran+1 yılGünümüzdeki Türkiye'deki çoğu tarikati tekfir ediyoruz zaten rabıtaya bağlanırlar ilim bilmezler.
Onlara bende karşıyım.
Gerçek Şeriat Gerçek din'den bahsediyoruz.
Bir hadis değil Kur'an-ı Kerim' de çok yerde gösterebilirim.
Kuranda bir Peygamber e ALLAH diyor Rabbim ilmimi artır diye dua et tarzında tam hatırlayamıyorum ama Kuranın çok yerinde Hala düşünmez misiniz? Akıl etmez misiniz?
Tarzında geçer Akıl etmemizi Düşünmemizi Emrediyor ALLAH. ;)
dünyada tek şeriat vardır oda Allahın şeriatı dır yani Kuranı Kerim şeriatıdır.
İç savaşa doğru gidiyoruz. sebebi kıyamet alametlerindendir.
islam alimlerimiz derki 2 Z olmazsa 3.Z olma yani
(ZİNA ve Zulm olmazsa Zelzele olmaz )03 Yorumla
Soran+1 yılİşte laiklikle yöneten ülke 70 yılda kaç defa sallandı.
Şeriatla olan Türkler 650 yıl dünyaya hükmetmişti :).
şeriat değilde idaaaaam gelsin vatana hainlik yapan asılsın ahhh ahh
53 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat gelmeli .
Tek çözüm Şeriat.
Soran+1 yılHadis var zina eden kişi zina ederken mümin değildir diye.
Ama İnşaALLAH biz gerçekten getireceğiz ALLAH yardım edecek. Suriye'ye savaşa giden binlerce Türk var ALLAH için onları Türkiye'de toplarsak zaten doğu elden gidiyor oraya bir İslam devleti kurarsak o büyüyecektir ve Türkiye mecbur Şeriat'ı kabul edecektir.
Hakiki Müslüman olacağız. İnşaALLAH :) .
- Gündem konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılhayır gerek yokkiii
bizim ülkemiz şeriat yokken bile geriye gidiyor
şeriat gelince tam geriye giderrr12 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat gelince ileriye gider.
- +1 yıl
şeriat ileriye götürmez hiç bir şeyi geriye götürür
o zaman imparatorluklarda geri gelmesi lazım avrupadan -asyaya kadar
daha ileri giderler belki..
+1 yılDunyada gercek seriati uygulayan yoksa pardon ama biz nasil uyguliycaz o zaman 600 küsür yıl seriatla yonetiliyorduk diyorsun halk o zaman cok mi mutluydu kadinlar hep 2. plandaydi cariyelik kölelik vardı ohooo saymakla bitmez simdi
116 Yorumla
Soran+1 yılDünyanın 4 de 3 ünü almıştık dimi? Bilimde sanatta çok ileride idik o dönemler kadına çok daha fazla değer veriliyordu ALLAH 'ın verdiği nimet olarak görülüyordu şimdi ise sadece et parcası seks için kullanılan bir alet gibi görülüyor.
Biz uygularız merak etme. ALLAH 'ın yardımı ile neler olmaz? .- +1 yıl
4de 3`unu aldik da simdi alamayiz ki fetih denen sey kalkti soguk savaslar var sen seriatla soguk savas yapamazsın eger kadina deger verilseydi her padisahin her devlet adaminin 6-7 esi olmazdi dunyada uygulayan bir ulke yok sen neye gore uygulayacaksin kuranda bilisim sucu yaziyor mu? acaba bilisim sucu isleyene ne yapacaksin kafan gore mi ceza vereceksin
Soran+1 yılisrail gibi bizde kendimiz gibi kullanırız :)
Biraz uyanık ol.
İslam'da sınır 4 tanedir onda da Hiç birisine haksızlık yapmamak kaydıyla 4 tane.
Ona ise örnek vereyim, Mesela biz internette arkadaşla konuşurken diğer bir arkadaşın arkasından konuştuk ne oldu günah oldu değil mi? Gıybet oldu.
Mesela hile indirdik oyunda hile yaptık ne oldu? Günah oldu.
Yani teknolojiye ayak uydurur İslam.
Helal ve Haramlar bellidir.
Bırak da orasını büyük alim kişiler Kanıtlarıyla bize anlatsın değil mi.- +1 yıl
Ben dini öyle kullanmaktan korkarım abi
hem bilişim suçu cok genis bir alan hem alimlere ne kadar guvenebilirsin ki cok gorduk alim ayagina.kendi menfaatine calisanlari
Soran+1 yılYok bu gerçek alimler sana kanıtı gösterecekler tabi.
İstersen sende alimlik yap şöyle ki bir milyon hadisi bileceksin bir de kuranı tam bileceksin tefsiri falan bileceksin. Sana bir soru geldiği zaman hemen Peygamber s.a.v. 'in sözünü söyleyeceksin budur alimlik.
Alim kendi nefsinden söz söylerse dinlemeyebilrisin ama alim kişi Peygamber böyle dedi kaynağım da buhari xxx nolu hadisi derse inanırsın anladın mı. :)- +1 yıl
Hz peygamberin bir hadisi var kertenkeleyi tek seferde öldürmek 100 sevaptır diyebana bu hadisi açıklayacak alim var mı Allah aşkına
Soran+1 yılVar tabi. Orada zararlı kertenkeleler öldürmek öyle.
Hemde onlar bize zararlı olduğu için mikrop taşıma vb. özelliğinden dolayı öyle sevap araştır da gel.- +1 yıl
şimdi bak kedi, köpek, tavşan, kuş, sincap hepsinde ama hepsinde mikrop var insanda da mikrop var hepsini niye öldürmüyoruz
o işin aslı şöyle İbrahim a.s ateşe atılacakken tüm hayvanlar su getirmiş lakin kertenkeleler getirmemiş Hz.Muhammed s.a.v böyle bir şey demiş ama kuran-ı kerimde yazmaz bu yüzden sevap falan değil Allahın yarattığını ben nasıl öldürürüm hem o kertenkelenin atasını yaptığı şeyin yeni üreyen kertenkele niye ödesin benim onu öldürmem ne haddime değil mi?
o yüzden önce araştır sonra bana anlat emi kardeşim
Soran+1 yılBen senin kardeşin değilim ben Müslümanların kardeşiyim.
Yılan da öldürülür kara köpek de öldürülür.
Peygamber s.a.v. bunları belirtmiştir anlatmıştır zaten.- +1 yıl
elhamdülillah müslümanım senin gibileriyle kardeş olunmaz hakkın var
kara köpeğin ne suçu var yılanı hadi anlarım zehirli cinsi var ve sebepsiz zarar verebilen bir hayvan kara köpek niye? batıl bunlar batıl kuran benim rehberim kuranda yazıyorsa göster sesim çıkmaz uygularım yazmıyorsa ötesi yok
Soran+1 yılHadisleri inkar mı ediyosun?
- +1 yıl
açıklaması yoksa inkar ederim
Soran+1 yılPeki gerçekten Peygamber s.a.v. 'in sözü ise?
Mesela yemeği sağ elle yemek eve sağ ayakla girmek tuvalete sol ayakla girmek gibi bunlara inanır mısın?- +1 yıl
o kuranda da mevcut yaslanarak yemek yemeyin (Hz. yusufla ilgili bir olay sen biliyorsundur) falan hep yazıyor o tür şeyler ama senin o dediklerin farz değil bak ayırt et peygamber demiş sadece ''yapın bunlar farzdır'' gibi bir durum yok
Soran+1 yılPeygamber s.a.v. Yapmış ise eğer bu sünnettir ve sünneti yapmak da farzdır :) .
- +1 yıl
sünneti yapmak farzdır yanlış yanlış yanlış yaparsak sevabı var, yapmazsak günahı yok demektir Hz. Muhammedin hayatı boyunca yaptığı şeylerdir sünnet adam 571-632 yıllarında yaşadı o günkü dünyayla bugünkü dünya bir değil ben onun yaptıklarını yapmakla yükümlü değilim anlatabildim mi? anlatsam da anlamazsın kabullenmek zor geliyor
+1 yılŞeriatın gelmesini isteyenin aklından şüphe ederim geleceğini sanmam
22 Yorumla
Soran+1 yılHayırdır? Asıl istemeyenin aklından şüphe ederim.
Aç da biraz haber oku her gün küçük çocuklara tecavüz normal tecavüz içki eroin ölenler bunlar yüzünden ohooo. Akıl yok mu sizde? Çocuğunun bunlar gibi mi olmasını istersin? Yoksa Edepli Namuslu olmasını mı?- +1 yıl
normal değil tabii ama şeriatte değil. Şeriat edep adına edepten fazlasınıda yasaklıyor
+1 yılSen koca bi akılsızsın kardeşim. Millet gelmesini istemiyorum demekte haklı. Sen ise hepsine gelicek şeriat en doğrusu falan yazmışsın. Koca bir cahilsin. Bu ülkede laiklik var. Atatürk kurdu. Eğer şeriat istiyosan yallahhhh arabistana. Şeriata sokayım.
00 YorumlaŞurada hayır diyen aptallar şeriatın ne demek oldugunu bilmiyorlar her halde Allahın kuralları lan o yaratıcıdan iyi biliyorlarmiş gibi konusmaları insani cileden cikartir
44 Yorumla
Soran+1 yılVallah ya ismi Yasin olan Muhammed olan kişiler Şeriat' a karşı geliyor ya :DDd
Soran+1 yılÇıkmaz çıkmaz. Merak etme. Gerekli olan tek şey ALLAH 'ın yardımıdır. ;)
Binlerce yıldır kendi dinini yaşayan türk milletine islamiyeti dayatan, kılıç zoruyla kabul ettiren arap şerefsizlerin kültürünü savunma burda. türklere dayatılan şeriatı asıl bu millet kabul etmiyor.
28 Yorumla
Soran+1 yılTürkler zorla mı ALLAH 'ı kabul etti?
Saçmalama. Her ırka millete bir Peygamber gelmiştir. Bu güne kadar 124 bin Peygamber gelmiştir. Türklere de gelmiştir. Ve ALLAH Arş'tadır Eski Türkler Gök de derlerdi 7 gök semada :)
Soran+1 yılgoogleye Türklere hangi Peygamber gönderilmiştir diye arat çıkar karşına :Dd
Soran+1 yılOrada kanıtlı yazıyı bul oku işim var 2 saat araştırıp bakamam ama başka birisine daha göstermiştim. Kanıtlı şekilde ama unuttum. Hatta eski Türkler kendileri şiir bile yazyorlar Peygamberine ondan önce kördük sonra geldi aydınlandık bu tarzda aklımda böyle kalmış.
Soran+1 yılSaçmasapan? Bir araştır ondan sonra gel cahillik yapma.
Ben isterim ama birde olaya şöyle bak derim.Sen şu an rahat içerisinde hayatını yaşıyorsun ve osmanlı zamanında şeri hükümleerin uygulandığı dönemde olsaydın, bugünlere de şükrederdin.Yanlış anlama sdece başka bir açıdan baktım.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen rahat falan değilim.
bence bu ülkede yaşayan kimse değil ki şu an parklara çık gez eroininden tut çoğu pislik var hele ki şu içki satma cezasından sonra eline bira alan parklara gidip orada satıyorlar kaçak olarak tüm toplandılar.
+1 yılİstemem şeriat gelınce hersey guzel olcak guzelce yasıcaz kafasında ısen yanılıyorsun sucsuz ınsanlar oldurulcek parası olan kotu ınsanlar herseyden daha kolay kurtulcak onlara bu zemını hazırlamaak ısteyenlerde bır kez daha dusunsun
16 Yorumla
Soran+1 yılİslam'da parayla öyle geçemez merak etme.
Peygamber s.a.v. zamanında da böyle olmuştu çok sevilen birisine uygulamayalım demişlerdi Peygamber 'de s.a.v. Sizin bu yaptığınızı eski ümmetlerden birisi yapmış ve helak olmuşlardı Vallahi hırsızlık eden benim kızımda olsa elini keserdim. Diyor ki Kızı odaya girince kıza saygıdan ayağa kalkan bir Adam Peygamber s.a.v. Adalet için yani.- +1 yıl
:D Sen öyle san öyle bir yapıyorlarki
Soran+1 yılİşte o gerçek Şeriat olmuyor. Biz gerçeğini uygulayacağız İnşaALLAH.
Bir de laiklikte de para ile kurtuluyorlar :D.- +1 yıl
Türkiyede bu mumkun degıl işte. laiklikte elınde sonunda yakalanma ıhtımalı var ama sen sucsuz bır ınsanın kafasını kestıgınde bır daha gerı getıremezsın onu ve konu tamamen kapanır şeriat bana göre cahilce
Soran+1 yılSuçsuz bir insanın kafası mı kesilirmiş?
Nerede yazıyor bu SubhanALLAH.
Bilmediğiniz şey hakkında cahillik yapmayın.- +1 yıl
tamam haklısın
Tam olarak nasıl bir şeyden bahsediyorsun? Nelerin değişmesi gerek mesela sence?
13 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat çok kapsamlı. Patronun işcisine ne kadar maaş vereceğine kadar değişecek. Daha adil olacak. Tabi bu kadar kapsamlı olan bir sistemi nasıl en kısa yönden güzele açıklarım şaşırdım.
Çünkü ' koca Kuranda anlatılanı 10 tane cümleye nasıl sığdırayım değil mi?
Kısacası ALLAH 'ın Kitabında ve Resül'ü nün sünnetinde yapılan uygulamalar bize Emrediler Müslüman iseniz zina yapana yüz sopa atın gibi.
Ve bu Farz kılınmıştır.
Soran+1 yılKur'an-ı Kerim'de emirlere bakalım bir de sözde Şeriat'la yönetilen ülkelere hiç uyuyor mu? :)
Bir kere araplar Şeriat la yönetiliyor diyeceksin ama arap kralları para için yapmadıkları kalmadı.
şeriatı kuranın getirdiği dine yamatmayın. şeriat denen şey zalim emevi devletinden kalma ilkel bir hukuk kuralıdır yaşamak isteyen defolsun ortadoğuya..
15 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat ALLAH 'ın Kitabındaki Emirlerdir.
Ve Peygamberin sünnetinde s.a.v. olan emirlerdir.
İyi öğren.- +1 yıl
kuran okumadığın burdan belli , şu an kuran önümde. kuranda şeriatı teşvik eden hiç bir ibare bulamazsın. kuran özgür iradeyi temsil eder allah kuranda hz muhammede bu konuda hassas davranmasını emretmiştir. bir hukuk kuralı olarak şeriatı benimseyebilirsin ama bu allahın kanunudur demen şirkin püsküllüsüdür, bu kurana aykırıdır.
Soran+1 yılHm hazır önünde ise Kur'an-ı Kerim'den Nur süresini okusana :)
1. Ayette belli bir kere :D
Soran+1 yılO sürenin devamına bir baksana. O süreyi okusana bir.
Süre ile ayet arasında fark vardır.
O Nur süresinin tamamını oku bir.
Gizli Üye(36-45)+1 yılgelsinde milliet zina yapmasın her yerde zina yapılıyo :)
21 Yorumla
Soran+1 yılDimi ya ferahlarız biraz :)
Anamızı bacımızı kızımızı koruyamaz hale geldik arkadaş.
+1 yılşeriat eğer hz. ömer gibi olan insanlar varsa işe yarar bak şuanki şeriat ile yönetilen ülkelere hepsi halkına zulmediyor sistem ne oluursa olsun sistemi yönetende işleten de insandır insan mükemmel olmadıkça sistemin adı ne olursa olsun
15 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat ile yönetilen bir ülke söyle?
Sözde Şeriat ama Kuranda olmayanları yapıyorlar.
Biraz akıllı olalım.- +1 yıl
tamam kardeşim bende onu diyorum bizde olsa sanki farklımı olacak düşünsene şu ülkede şeriat oldugunu millet yalancı şahitlerle birbirini astırır hep peygamberimiz gibi dört halife gibi adaletinden şüphe olmayan insanların liderliğindeki yönetimi kim istemez şeriat bugün gelse boğaz kenarında oturanlar politikacılar ve birçok aydın diye geçinen kimse hepsinin asılması lazım
Soran+1 yılNe demiş atalar kafire kızıp da abdest bozulmaz.
Öyle kolay değil yalancı şahitlik astırmak falan. Şeriat kurallarına göre birisinin şahitliğinin kabul olması için 5 vakit Camii 'de namaz kılıyor olması günah diye şarkı bile dinliyor olmaması gerekir. Şarkı dinleyenin şahitliği kabul edilmez mesela.
Bilmeden yazma yanlış anlaşılmaya ortak olma.- +1 yıl
sen çok biliyosun sanki konuşuyosun uzun uzun yazamam sana kabe imamının hristiyan çıktığı zamanlar oldu bu dünyada beyazıt camiinin imamının papaz oldugu ortaya çıktı sen bana göstermelik bunu yapamazlar diyosun dünyadan bir habersin heralde sen alsana IŞİD kaporta tam bir müslüman ama içi tam bir şeytan
Soran+1 yılBen El-Nusra tarafındanım.
Sen bırak onu bunu şimdi ki ler de para karşılığı ezan okuyor para verme okumaz bazıları :D.
hayirlisi..
herkes rahatliga alismis kimsenin seriati isteyecegini sanmiyorum16 Yorumla
Soran+1 yılKimler alışmış?
Sadece kendi pencerenden bakma.
şu an silah versen binlerce kişi Türkiye'ye saldırır emin ol buna :Dd
Soran+1 yılKim rahat diyorum bende?
Türk milletinin yarısı Para sıkıntısı çekiyor hatta zenginleri dahi.
Para bulamıyorlar ev sıkıntısı falan.
Arabasına mazot alamıyor adam.
Sıkıntıdan içkiye sigaraya vuran bir milleten bahsediyoruz.
Her gün binlerce dövüş oluyor bu ülkede :D
Rahat falan değil kimse. Aç dolu etraf.
Soran+1 yılŞeriat'ı araştır istersen. Patron işci ilişkisine Patronun işciye kaç lira vereceğine dahi karışır Şeriat.
Soran+1 yılEvet tayt giyip geziyorlar milletin ahlakı gidiyor sonra da boşanma artıyor zina artıyor sapıklık artıyor yerim ben öyle özgürlüğü.
Gizli Üye(36-45)+1 yılşeriat demek rabbine gönülden bağlı olmak demek ceza vermek demek...şeriat gelecek cezalar verecek diyorlar ya işte onlar asıl günahkarlar..şeriat demek kardeş kardeşe yaşamak demek...o ona yaptı diye birbirine kırdırmak değildir.. kürt ile türkü kırdırmakla müslüman olmaz..işte bu yüzden onları yanınızda bulundurmayın hemen ordan uzaklaştırın ya da uzaklaşın..ne olursa olsun müslüman müslümanın kardeşidir...eğer kardeş değilseler kimseye zarar vermeden birbirinden uzaklaşsınlar
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılüstte yazdığımın devamı ise,şeriat demek rabbine gönülden bağlı olmak demek ceza vermek demek değil..devamı budur
Gündem konusunda 509 cevap paylaştı. din yaradanla kişi arasındadır kişinin ne ailesini ne devletini nede çevresini ilgilendirir herkes kendisinden sorumludur
11 Yorumla
Soran+1 yılO zaman neden Peygamber s.a.v. Şeriat'ı uyguladı? Peygamber s.a.v. Din nedir bilmiyor muydu? Kafir olacaksın be git öğren adam gibi konuş.
Din ALLAH 'ın kanunlarını gösteriyor ALLAH ' da siyasete de karışır patron işci ilişkisine de vb. karışır. Karışmaz diyen kafir olur Kuranda ayetle sabit.
Peki bu ortamda ben gerçek şeriatı uygularım demeni sağlayacak özgüven nereden geliyor? Bunu açıklar mısın bana? Seni farklı kılan nedir?
06 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki de uygulanır. Aptal olmayalım.
Benim özgüvenim ALLAH 'tan geliyor. Yeri ve Gögü yaratan ALLAH neye kadir değildir?
Benim için 10 bin güneşi milyonlarca yıldızı Var eden ALLAH Şeriat 'ı da verir sanırım.
Televizyonu radyoları gazeteleri kitapları şarkıları vb. Biz Şeriat'a göre yönetirsek Toplum da düzelir merak etme. Şimdi tv de Şeriat kötüdür şöyledir böyledir diye anlatılıyor ve milyonlarca kişi dinliyor ben ise bakın Şeriat iyidir laiklikten iyidir detaylıca anlatıyorum ee tabi az kişiye ulaşıyorum anladın mı?
;)- +1 yıl
Televizyonla yargılamıyorum ki ben. Çevreye bakıyorum. Şeriat ile yönetilen ülkeleri görüyoruz. Laiklik kadar düzgün bir sistemi eline yüzüne bulaştırmış bu millet şeriat ile ileriye gider mi? Hiç sanmıyorum.
Bu kadar sınırlandırılmış önü kesilmişken bile radikal faaliyetlerin, din adı altında yapılan saçmalıklardan kurtaramadık yakamızı yıllardır. Misal, bir madımak kanayan yarasıdır bu toplumun. Ve hiçbir zamanda durmayacaktır bu kanama.
Şimdi bunca terörist faaliyet din adı altında tek tek karşımıza çıkarılırken sen bana bir de şeriat dersen, ben bavulumu alırım sırtıma, akdenizi yüzerek geçer fransaya ispanyaya kadar giderim.
Soran+1 yılŞeriat ile yönetilen ülke? Ben örnek vereyim mesela israil, çok gelişmiş bir ülke teknoloji bakımından değil mi? Ne ile yönetiliyor peki? Laiklik mi? HAYIR.
Yahudi Şeriat'ı ile. Tevrat ile yönetiliyor. 3000 bin yıl öncesi kitap.
Bu Milletin aklı karartırmış tabi ki de yayın organları bize geçerse biz düzeltebiliriz.
Televizyonda en çok izlenen kanalda 1 saat versinler ülkeyi 10 yıl ileri sürükleriz.
Sen fransaya ispanyaya kadar gidebilirsin.
Zaten orada da adımızı sıkca duyacaksınız. Vatansız olarak gez oralarda.
Aman dikkat et gaylar seni köşeye sıkıştırmasınlar :Dd- +1 yıl
Şöyle seviyesiz espriler yapan bir adam kalkıp şeriat demiyor mu? Kuduruyorum. Başka türlü anlatamıyorum şu an içinde olduğum durumu. Özellikle gayleri şöyle adamların aşağılıyor olması, şöyle aşağılık ağızlarda meze olması insanların apayrı midemi bulandırıyor. Kur şeriatini. Kolay gelsin.
Soran+1 yılGayları savunuyor bana ya.
Çocuğun onlar gibi olursa o zaman görürüm ben seni gayları savunmayı :D
Düşünebildiğim için istemem ama eğer düşünmeden ot gibi (yani sizin gibi) yaşasaydım isterdim tabi.
Notlarda bahsettiğin çelişkiye değinmeden geçemeyeceğim çünkü şuanda gülmeme neden oldu şöyle ki;
Hata 1: Dünyada Gerçek Şeriatı uygulayan bir devlet yoktur.
Hata 2: 650 yıldır Şeriatla uyuşan toplum.
sdhajdhkajsdhjkasf :DD
Bu arada iş savaşı başlatacak olan senin çobanın bunu unutma ha bide sakın sürüden ayrılma kurtlar kapıverir.
^.^16 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat'ın kestiği parmak acımaz sözünü Ata sözü yapmış bir Millet için söylediğim o söz seni güldürüyorsa zoruna bir şeyler girmiş aman gitmiş demektir :Dd
1. sine gelirsek de İnşaALLAH sizin gibilere örnek olarak kuracağız o devleti.
Soran+1 yılGiren var ama daha çıktı mı orası belli değil :Dd
Benim Şeriat 'tan başka bütün sistemlerle aram iyi değil.
Çünkü ALLAH ' sadece Şeriat 'ı emrediyor ee tabi bende Müslüman olduğum için ayıkss ;)
Soran+1 yılHadi defol ;)
Hoşuna mı gitti girmesi Tövbe tövbe :D.
Gizli Üye(30-35)+1 yılhadi erkeklerin istemesini anlarımda kızlar size rahat mı battı? ayrıca kuzey avrupa ülkelerinin suç oranlarını ve ateizm oranlarını incelemelisin
59 Yorumla
Soran+1 yılHayırdır rahat mı?
Seni yolda yolda çevirip tecavüz etsinler ya da kızını da görelim o zaman rahatlığı.
Cevap sahibi+1 yılne yani şeriat olmayınca tecavüz mü ediyolar
Soran+1 yılŞeriat olsa bu kadar olmaz.
Küçük çocuklara tecavüz oranlarına bak Türkiye sapık bir yer Şeriat' şart.
Haberleri hiç okumuyosun sanırım?
Cevap sahibi+1 yılhaklısın olmaz 10 yaşında nikahlarsınız
Soran+1 yılKim diyor 10 yaşında nikahlanacağını?
ALLAH ' tan korkun reşit olmamış birisi ne hanımlık yapar ne de eş olur.
Cevap sahibi+1 yılşu çok özendiğin sudilere bakarsan görürsün
Soran+1 yılOnlara bakma sen Şeriat'ı gerçek anlamda uygulayamıyorlar abd ye göre uyguluyorlar.
Cevap sahibi+1 yılpeki gerçek şeriat ne kadınların okuyamadığı araba bile süremediği evden çıkmak için bir erkeğe ihtiyaç duyduğu şeriat mı
Soran+1 yılİlim öğrenmek kadına da erkeğe de Farzdır.
Kadınlar tabi ki de okuyacaklar hemşire doktor öğretmen olacaklar.
Tabi bir bayan doktor olduğunda erkek hastaları değil bayan hastalarla ilgilenecek.
Bir erkek doktor bayan hastalarla ilgilenmeyecek zorunlu olmadığı takdirde.
Araba sürmesen çok şey kaybetmezsin ama yeteri kadar örtünürsen sürebilirsin.
Evden çıkmamak ALLAH 'ın emridir. Peygamber s.a.v. gelmeden önce ki sapık döneme Cahiliye dönemi denir. Kuranda geçer ki Kadınlar evlerinizde oturun Cahiliye dönemindeki gibi süslenip dışarıya çıkmayın. Bu tarz geçer süslenip dışarıya çıkmak Cahiliye dönemine aittir. Cahilcedir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılASLA! Türkiye Cumhuriyeti devleti modern, sosyal bir hukuk devletidir... Bizler daima Gazi Mustafa Kemal'in izinde yürüyecek yolunda öleceğiz... Ülkemizde zaten laiklik diye birşey kalmadı zaten iyice çürütüldü... Yaşasın Tam Bağımsız Laik ve Sosyal TÜRKİYE CUMHURİYETİ ! <3
11 Yorumla
Soran+1 yılGazi ne demek? :D
Batsın tam laik ve sosyal türkiye.
Yaşasın ALLAH 'ın Hükmü ile Hüküm veren Türkiye!
Gizli Üye(30-35)+1 yılgelse ne olacak bugün o şeriat dediğiniz ülkelere avrupa ülkeleri terorist diyorlar laiklik tek çözüm kimse kimseye karışamaz zaten her şeye yasak getiriyorlar biraz serbestlik lazım
11 Yorumla
Soran+1 yıllaiklik tek çözüm dedin dinden de oldun.
Şeriat tek çözümdür. Bize ne avrupanın sözünden bize ne arabistandan biz Kuran ve Sünnete göre yapacağız. Başkaları uygulayamamışsa bizene?
Vazmıgeçelim ALLAH 'ın emrini uygulamaktan?
Ne demişler kafire kızıp da abdest bozulmaz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeriat değilde şu idam geri gelsede şu bütün içerdeki vatan haini şerefsizler asılsa ilk önce
apoyu asmak lazım ondan sonra sıraylan gidecez :D11 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat geri gelmedikçe huzurumuz olmayacak ;).
kardeş bu topluma şeriat falan gelmez. şeriatın gelmesi için toplumun uygun olması lazım. bu topluma gelse gelse anca felaket gelir...
03 Yorumla
Soran+1 yılALLAH yardım ettikten sonra abd ye bile gelir. ALLAH yardım etsin yeter ki.
Soran+1 yılNeden ki halk Cahil. Yani koyunluk yapıyorlar tv de sen pis şeyleri gösterirsen onlar da pis yaparlar halk mağdur. Anladın mı? Hak edecek düzeye gelebiliriz.
Şeriat
Kadının kafasına kadar kuma gömüp sonra kafasını taşlayarak öldürmek mıdır?
Sizi bu ülkeden silerim yok ederim hepinizi!21 Yorumla
Soran+1 yıllaiklik?
Bir kişiyi ipe bağlayıp asmak mıdır?
Satarım böyle sistemi? ;)
- Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler