Şeriat: Allah'ın koyduğu kuralların bütünüdür, kelime anlamı (yol, izlenecek doğru yol) demektir
Evet Gelsin
Hayır Gelmesin
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hayır gelmesin laik düzen gayet iyi gerçek şeriatı bilen şeriatı istemez gerçek şeriat arabistandakinden bile kötü atam bizi Allah kanunlarından kurtardı şeriatı suçluların ağır ceza çekmesi sanan zavallılara gülüyorum
Şeriat gelemez. Gelse ilk baştakiler kelle gider zaten. Ve çoğu müslümanım diyen dinden çıkar. Şeriat Dünya da hiçbir yerde uygulanamıyor zaten. Adı var eylem yok. Şeriat 4 halife ile birlikte yok oldu gitti. Siz onu unutun artık.
Bu konu çok hassas ve herkesin inancı kendine özel 💫 İnançlara saygı duymak önemli ama devlet düzeninde herkes aynı inancı paylaşmadığı için tek bir dinî kurala göre yönetilmek insanları zorlayabilir ⚖️ Toplumda huzur ve özgürlük için laiklik daha güvenli duruyor. O yüzden oyum: Hayır gelmesin ❌✨
Cevap
8Cevap
Bu ülke ye şeriat gelse ilk kimi asarlar biliyor musunuz?
İmamları, müftüleri, müezzinleri, ülke yönetimindekileri
Cumhuriyeti en çok koruyan diyanettir
Şeriat anca Allah ın istemesi sonucu gelir
Şeriat gelsin tabi onca yıl şeytanilerin düzenini sistemini gördük yaşadık
Rahmanilerin de düzeni ve sistemini görüp yaşamak lazım
الحكم لله وحده.
Hüküm yanlızca Allah'a aittir ~
TABİKİDE İSTİYORUM
din ile devlet işleri birleşmez hele türkiye gibi bir ülkede
Senin sadece din olarak gördüğün bizim için hak olandır kelimesi şehadet Şahitlik ederim diye başlar Allahın tek ve Muhammedin resulü olduğuna şahitlik ederiz İslam sadece Din değil Haktır
Baymadımı artık bu Afganistan ben Türkiyede istiyorum reis
Doğru uygulayacak bir din adamı yok olsaydı evet isterdim
Allah ile olan ilişki kalp bağdır ruh bağıdır. Bunu her şeye entegre edemezsin. Ve herkesin dini aynı değil.
Hüküm Allahın ama
Sana göre öyle, ülkede herkese göre öyle değil. Üstelik hüküm Allahın ise sen kendi yaşayışını ona göre düzenleyebilirsin ve o şekilde yaşayabilirsin herkes kendinden sorumlu. Şeriat isteyen insan vatan hainidir. Din kalple olur siyasete bulaştırılmaz. Bulaştıran da geri kalır kendini kandırır
Allah getirecekse buyursun. Ama Allah'ın adını kullanıp hırsızlık pislik yapanlara yol yok
Hayır asla 1400 sene önce sapık bir arabın yazdığı kurallarla yaşamak istemiyoruz asla.
Şeriat ile yönetilen ülekerin ne bok oldugunu goruyoruz
Şş ağzını topla
Yolsuzluk adam kayırma rejim şeriata ters bunlar
Bilge diva haklı
biz nasıl yaşamamız gerektiğini allahtan daha iyi biliyoruz
Şeytanda yanı fikirde oda Allahın var olduğuna inanır ama inkarı agır basar
söyle bakalım hangi müslümanlar islamı doğru uyguluyor
Sen müslümanlara değil İslam dinine bakıcaksın insan nefis sahibi aciz varlıktır
hmm yani islam dinini doğru uygulayabilen 1 tane bile grup yok dünyada öyle mi? o zaman sen doğru yolda olduğunu nasıl iddia ediyorsun?
Ben sana gurup yok demedim bunu sana kurandaki ayetlerden örnek vericen Kuran'da bir çok ayetde insanlar için her birnin basımda çogu diye başlar fasıktır, müsriktir, kurandan yüz çeviri diye devam eder yunus 36 Ayetde çogu zanna uyar der senin suanki halin gibi
Yeryüzünde Günahkar ve yanlışı olan insan yoktur insan hataya meyilli varlıktır ama bu islamın mükemmeliginden eksiltmez
Olan degil olmayan
sana bir soru sordum şu an dünyada islamı doğru anlayan bir grup var mı? eğer herkes yanlış anlıyorsa zaten o kitap allahtan değildir
Günahkar olabiliriz ama Allahın hükümleri üzerine kanun koyacak kadar sapmadık
Malum parti getirirse istemem
Genel olarak istermisin
Evet istiyorum
Kafayimi yediniz hayir
yok istemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?