+1 yılŞeriat Tanrı'nın buyruklarıdır fakat günümüzdeki şeriat kavramı içeriği boşaltılmış insanların çıkarları doğrultusunda kullandıkları her şey gibi bir parça olmuş kadınların özgürlüklerine zincirler vuran bir hukuk düzeni haline getirilmiştir bunun yanında bu ülke tamamen müslümanlardan oluşan bir ülke değildir dini ele alıp ona göre bir hukuk düzeni işletemezsiniz hukuk Edirne'den Kars'a herkesi kapsamak zorundadır. Tanrının buyrukları doğrultusunda yaşamak istiyorsanız bu tabiki sizin hakkınızdır fakat bunu tüm halka mâl edemezsiniz...
414 Yorumla
Soran+1 yılOsmanlıda da öyle değil di lakin uygulanıyordu, hristiyanın adalet sistemi ile müslümanın ki farklıydı.. neyse konumuz bu değil hiç bir devlet sistemi 600 yıl boyunca o adalet ile yönetilemez.
bu topluma hayatta gelemz, rahatlığa, k.. çını ısıtmış topluma şeriat gelemz. zaten isnanlar farklı bir algılayış içeriisnde, şeriatı öcü gibi gördükleri için- +1 yıl
Osmanlı'nın toprak kaybetmesinin sebeplerinden biri Rum Patrikhanesinin çalışmalarıdır kalkıp içinizde sizin yasalarını belirleyemediğiniz bir hukuk sistemi kurarsanız çökersiniz hukuk tüm toplum için tek ve eşitlik ilkesinde olmalıdır iki suçludan biri hırsızlık yaptığı için parmağı kesilirken diğeri bir Türkten bir şey çaldığı için indirim alırsa burada adaletten söz edemeyiz İmparatorluğun yıkılış yıllarında bu adaletsizlikler kendini fazlasıyla göstermiş hatta bir arayışa dahi girilmiştir Osmanlı da dahi pürüzler oluşmuş hatta bu hukuk düzeninin toplumu kapsamamısdan dolayı sorunlar yaşanmışken şeriatı herkesin müslüman olmadığı Türkiye Cumhuriyeti'nde kabul ettiremezsiniz...
Soran+1 yılKi Osmanlıda Şeriatı nasıl GayriMuslime uygulayacaksın? bu yüzden farklı hukuk sistemi olduğu için uzun yıllar boyunca ilerletmiş. ve bunalrı takip eden devlet görevlileri...
Soran+1 yılTürkiye Cumhuriyeti hukuk sistemi hep darbeler ile yönlendirilmiş, nasıl Cumhuriyetin " Demokratik Dogrinlerin değiştirilmeyeceğine" inanıcam?
Soran+1 yılbana inandırabilir misin? demokrasi hep doğrudur, değiştirelemz ve yönlendirelemz
- +1 yıl
Ben de bunun imkansızlığından söz ediyorum Beyfendi keşke biraz yazdıklarımı okuyup ne dediğimi anladıktan sonra cevap verseniz Osmanlı dahi son yıllarında çift hukuk sisteminin zararlarını görmüştür...
- +1 yıl
Beni dinlemeyen birine neyi inandırabilirim? Laiklik kavramıyla kadının topluma nasıl işleyebildiğini evinden çıkıp sokakta özgürce istediği gibi dolaşabildiğini anlatsam dinleyecek misiniz? Hayır bu yüzden size bir seyi inandırmaya çalışmıyıcam sadece şunu zihninize sokun bir dini toplumdaki her ferdin üzerinde uygulayamazsınız bunu dininiz zorlama yoktur bu din de diyerek size belirtiyor çünkü...
Soran+1 yılTürkiye Cumhuriyetinin demokrasisi Bir darbecinin , ütopik hayalleri yönlendirildiğini söylesem bana inanır mısın? evet, bana öğretilen demokrasi isnan hakları palavrasını gösteren darebci kenan evren, bütün demokrasi palavrasını adeta millete gösterdi.. demokrasi insan eli olduğu gibi onu yıkanda bir insandır...
Soran+1 yılLaiklik hiç bir zaman vermedi kimseye, ancak çıakrına se. x objesi olarak kullandı kadını.. Miss Turkeya dı altında akdını s. ex objesi olarak adeta Köle pazarında olduğu gibi gösteren Bu yapı, laikliğin vermiş olduğu imkan bu mu?
- +1 yıl
Ben Kenan Evren 'i baz alarak konuşmuyorum ben Kenan Evren'in oluşturduğu anayasadan da bahsetmiyorum 61 anayasasını öne sürüyorum Laikliğin yadsınamayacak bir kavram olduğunu öne sürüyorum çevremizde şeriatla yönetilen eşitliğinde kadının da olmadığı toplumları öne sürüyorum lakin siz bunlara cevap vermek yerine önceden oluşturduğunuz ezberlediğiniz şeriatı nasıl savunurum cümlelerini yazıyorsunuz...
- +1 yıl
Şeriat da kadının vasfı ne 3 tane kuma var üstünüzde evden dışarı çıkma okuma araba kullanma evde kocan akşam geldiğinde onunla birlikte ol çocuk doğur burda kadın ne köle değil mi kocasına kocasının ailesine hizmet etmek zorunda olan kendi başına hiçbir şey yapamayan kocası izin vermeden oy dahi veremeyen ikinci sınıf vatandaş...
Soran+1 yılşeriatı size akrşı savunmuyorum, bu k. ıçı krık, k. ını rahatlığa alışmış topluma zaten şeriat gelse ne gelmese ne?
lakin senin savunduğun demokrasinin bir palavra benim gibi isnanların kendilerin eğlendirmek için geldiğini söyeleyebilrim. senin inandığın demokrasiyi, bütün ilkelrinmn değişterebileceiğini söyeleyebilriim.
senin inandığın demokrasi palavrası adı altında Gizli oy kullanımı, hileli seçim olduğunu söyleyebilrim.
Laiklik adı altında akdınalrı s. ex objesi oalrak eklamalrda, medya da, podyumlarda kullandığını söyeleyebilrim.
modern köleliğe kılıf uydurulmuş bu demokrasi palavrası, insan eliyle yapıdlı ve onuda yıkan isnandır- +1 yıl
Ezberlediğiniz cümleleri tekrarlarken ben daha çok size bakıp eğleniyorum emin olun...
Soran+1 yılBende size
En İyi Cevaplar
+1 yılEvet gelsin. Bu halk, kafese konulmadan özgür olduğunu anlamayacak.
42 Yorumla
Soran+1 yılfarklı bir bakış açısı, hmmmm güzel haklı olabilirsin kendi kanaatinde
- +1 yıl
Ben seni, dini sadece namaz kılmaktan oruç tutmaktan ibaret sanan biri sandım. Utandım valla görüşlerini okurken. Kusura bakma. Gerçi iç dünyamda bu konuyu tartıştım da nedense senden bir özür dileyesim geldi.
+1 yılŞeriat; "İnsanların huzur ve ferah içerisin de özgürce yaşadığı hayat biçimidir. Nitekim Şeriat da insan onuru ve güvencesi mevcuttur. Tabi ki Şeriatı bilmeyen cahiller, kafa kesme olarak görmekteler. Şeriatı bilmiş olsalardı başta onlar Şeriata koşarlardı..."
00 Yorumla
Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı. kahrolsun şeriat yaşasın cumhuriyet istemem şeriat filan arapmıyız biz
33 Yorumla
Soran+1 yılniye kahrılsun şeriat, cumhuriyette ne var? demokraik palvra içeriisndeyiz, oyu gizlice alan dumduluyor milleti zaten
Soran+1 yılkağanlıkta kandıralayacağımını zannediyorsun dostum?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
+1 yılUlkeye gelip gelmemesi benim icin cok onemli degil acikcasi, Allaha iman ediyorum, dinini benimsiyorum, vicdanim seriatle ilerliyo eliden geldigince. Insan korkusuyla bir takim seylere uymusum uymamisim cokta muhim degil. Allah korkusu rizasi icin olmadiktan sonra.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir kadın şeriat istiyorsa ya çok aptaldır ya da çok cahildir. Kesinlikle gelmemeli asla istemiyorum öyle bişe olursa ailemide alır giderim başka ülkeye. İlla şeriatte yaşamak istiolarsa arabistan orada sadece gidip 3 ay kalsınlar. O zaman anlarlar Atatürkün değerini.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir parça gelsin. Mesela idam cezası. Vatana ihanet edenlere gelsin. Kadınlara ve çocuklara tecavüz edenlere ağır cezalar gelsin. Hayvanlara eziyet edenlere, tecavüz edenlere halkın önünde rezil edilsin. Ceza dediğin caydırıcı olacak. Haksız yere müslümanları öldürenleri zaten Allah öbür tarafta sonsuz cehenneme atacağına söz vermiş.
00 YorumlaHayır tabiki. İsteyen istediğini yapar. Burası özgür bir ülke. Taki başkasının can ve mal güvenliğine zarar verdiği yer sınırdır.
30 Yorumla
+1 yılİnsn uydurması mı adalet getirecek. Hayır gelmesin.
326 Yorumla
Soran+1 yılİnsan uydurması derken hangi faktörden bahsettin?
- +1 yıl
Şeriat kanunlar hz. Osman doneminde çıktı gayette uydurma. Allah en büyük affedenin kendisi olduğunu söylüyor tövbe ederseniz affederim diyen vrlık ceza mı uygulayın der. Savunduğunuz şeye ters duşmeyin bir zahmet.
Soran+1 yılKelime anlamı " Allahın Buyrukları, kanunları " olan bir Sistemin uydurulup, Cumhuriyet ve Demokrasi İnsan uydurma palavrasının sadece Uyutma olduğunu biklmeyeck kadar zekisiniz inşallah?
Amerikan demokrasisi palavrası, ve ülkemizde uygulanan cumhuriyet ve demokrasi palavrasının kadına bakış açısını, adaletini çok iyi görüyoruz. burada şeriat savuncuuyumdur ama K. ıçını şişirmiş bu topluma şeriat gelmeyceiğinide iyi iblirim, mazallah gelse dindarım denilen kişilerin dinden çıkma olsaılığı yüksek- +1 yıl
Cumhuriyet kadına nasıl bakıyormuş pardonda? Lafı çevirme islamda şeriat kanunu cezaları diye bir halt yok. Olmayan şeyi varmış gibi göstermeyi bir bırak.
Soran+1 yılÇok iyi bakıyor kadınlarımıza Cumhuriyet şu an :) :) hemde çok iyi, maşallah el üsütnde tutuyor
Soran+1 yılKendine göre bir ütopya dünyası kurmuşsun, ben burada hz İsanın havarisi olarak gelemdim, senin o ütopyanı yıkmaya veya değiştirmekle de işim olmaz , merak etme gelemez zaten bu rahatlığa alışmış topluma
- +1 yıl
Ya sen daha cevap bile veremiyorsun gayette uydurma olduğunu adın gibi biliyorsun. Atatürk zamanından beri aynı kanunlar var bu ülkede. 15 yıl içinde artıyorsa bunun sebebi kanun değil. Hukuk okummış birini hakim olarak atayan da sorun olmasın. ya da tecavüz yasası koymaya çalışanda. Sen kanunları bil oyle konuş. Sapık iktidarın yaptıkları kanun mu.
Soran+1 yılDedeiğim gibi dogmatik unsurların var, kalıplaşmış... hemde fena..
Cumhuriyet ve Demokraside isnan yapımı olduğu için dogmatik özelliğ yok benim kanaatimden. değiştirelebilir hatta yok edilebilir... sen de bunu biliyorsun
Soran+1 yılAmerikan demokrasi , Türk demokrasiis veya başka demokrasi gibi palavra adı altında Demokrasi parçalanması, farklı farklı demokratik anlayışı bu sistemin aprçalanacağını veya değiştelebileceiğini gösteriri ki buna güvenmek bambaşka olay zaten.
- +1 yıl
Laf slatası dışında bir halt yapmıyorsun şu an. Kadına seçilme hakkını dünyada ilk yasa olarak çıkaran Atatürk'tür. Başka ülkelerin uydurmsı ya da onlara bağımlı olsa bile farkı ortada. Senin savunduğun kitapla cezlar arasında uçurum var. Ya savunduğunuzun arkasında durun ya da uydurulmuş şeylerin arkasında durun keza ikisini destekleyince pek bir ikiyüzlü oluyorsunuz.
Soran+1 yılsenin savunduğun şeyler şu an sana İhanet ediyor? daha ne konuşuyorsun dostummmmm?
- +1 yıl
Tayyipçiği ben savunmuyorum yalnız. Yukarda yazdıklarımı nerenle okuyorsun acaba. sen şimdi Tayyip ne alaka dersin. Hiç şaşırmam. Kanunda kadın yönelik aşağılayıcı ya da kadını kotu duruma sokacak madde var mı hayır. Varsa gel sorle bekliyorum. Tayyip dallamasının kafasına göre insnları hakim yapmsı kanun değil. Kadına değer vermeyen kfadaki insan Tayyip. Yaptıkları ile gayett ortada. Bunun sebebide koyunlarının ona yapması yani bana ihanet eden bir şey yok. Ben hala Ataturkun ÇIKARDIĞI kanunları savunuyorum.
Soran+1 yılbenim bildiğim dostum Demokrasinin değiştirlmez, cumhuriyetin Dogrinler sarsılamaz olduğunu öğrettiler, bir takım insanlar da bunu değiştirmeye çalışıyor.. ve değiştirdiler ne kadar güvenebilirim demokrasiye, onu da Allah bilir.
Soran+1 yılBana sen bunu anlat, insanlara güvenebilir miyim cumhuriyet konsuunda, koruyabilrimi seni beni? koruyamnaz.
cumhuriyet ev demokraside bir eşye yaramaz olduğunu gösteriyor. ki akp ve öncesi dönmelerde gizli oy ve seçimler de kullanılan hileler, demokrasiye güvenimi ne kadar ilerletebilr- +1 yıl
Ona bakarsan Allah bile seni korumuyor o kafadaysn eğer. Artı bahane üretme baştakileri tahtından indirebilecekken ülkenin ona yrısının tapması aptallığın daniskası. Tecavüz yasası koymaya çalışana da soyluyor musunuz acaba bunu. Attı güvenmediğin adamın şeriat uygulamasını istemek nasıl bir şuursuzluk acaba. Sen kılıf uydurmadan ne istediğine bir karar ver ondan sonra savun derim ( uydurma şeriatını.)
Soran+1 yılBeni koruyor merak etme sen ;) bahane üretmiyorum nefsi müdafa yapıyorum, sen kozlarını ortaya koyuyorsun bende kozlarımı... ben sana " Demokrasinin" insan eliyle palavlar ile yönlendirildiğini söylüyorum, sen bana şeriatı uydurma... İnanıp inanma konsuudna sana bir şey demiyorum, ki denin ütopik dünyanı yıkmak için de görevlendirilemdim ben, burada Şeriatın gelmeyceğini biliyorum, senin veya başkasının bu rahatlıkla, ne akdar rahalıksa, inandığı Cumhuriyet dogrinlerininde yıkıldığını ve değiştirildiğini görünce , şeriat gelse ne gelemse ne bu topluma diyip hayıflanıyorum.. kıç... ını ısıtmış bu topluma şeriat gelmezz ki inandığın demokrasinin palavra, darbecilerle yönledndirlmesinide inanıyorum. bana öğretilen demokrasinin değiştirlemeycek dogrini, bir darbeci alt üst ettiğini görünce pehhh pehhh diyorum
- +1 yıl
Çok uzun yazıyorsun yarısı boş. Sen neyin peşindesin Kuranın mı insanların mı bende sana soruyorum Allah kendisi kuranda ben cezasını vericem tövbe ettiği surece affederim ( tekrarı olmayacak şekilde.) diyen Allah şeriat kanunu mu çıkarı. Şuna şu cezayı buna bu cezayı. verin mi der. savunduğunuz şeyle yolundan gittiğinizin arasında uçurum var. Allah istiyor diye birde kılıf uydurmuşusunuz oh ne ala. Sen kimi kandırıyorsun. Seni koruyor tecavüze uğrayanı niye korumuyor sizi gram umırsamıyor koruyor diyor he koruyor evet. Ben koz falan ortayada koymuyorum GERÇEKLER. Sana diyorum kanunda kadına tek yakışıksız madde göster diyorum yok. Tayyip gibi birini sevmeyip şeriatı savunn sen sevmeyen sen kim uygulayacaktı pardon sen git otede kıvır bir zahmet. Yazdıklarının içinde elle tutulur bir halt olsa bari boş laf boş laf. Artı demokrasinin bile değiştiğini söyleyip şeriat kanunları ile insanların ( uydurma olan kanun.) duzeleceğini zanneden bir tipsin. He oyle aynen.
Soran+1 yılEtkiye tepkisin, Yazdıkalrının benimde gayem de bir doğrulu zaten yok. yarısı boş diyip, sonuna kadar okumanda beni gururlandı. ianandığın demokrasi seni korumuyor, ne yapalım kzuum?
korusa, seni akpden korurdu. korusaydı seni darbeci kenan evrenden korurdu- +1 yıl
Ben koruyor ya da korumuyor demedim onu diyen sensin. Benim tarfım belli istemediğime oy vermeyerek gayette belli ediyorum. Sana gör doğruluğu olmayan allahın sozlerimi dediğimin hepsini kuranda bulabilirsin fakat şeriat cezalarının yekini bulamazssın 😊 din pazarlamacılarına sovup yolundan gitmekte ayrı bir zeka 😊 prim yapmaya devam.
Soran+1 yılBu benim dünyam, seninkide fantezisi , doğruluğu, yılıcağını bildiğim bir dünya kuzum...
bna ütopik dogamtikelrinle gelme, dogmatiklerin seni kormuyor ve hala inanıyorsun, bu da ayrı fantezi zaten?
Soran+1 yılmodern putçuluk anlayışı gibi, tanrı demokrasi sana inanıyorum neden beni akp zülmunden korumuyorsun diyip hala onun yoludnan giden isnan gibisinz!
Soran+1 yılkuzum kusuura bakma, inandığın değerler , demokrasi b. ok yolunda... siiz kurtaramz
- +1 yıl
Ya bir yallah be. Utanmasan uydurukçulara tapıcaksın. Otede sçmala Allah aşkına senin gibi anlamayan bir tipe çok bile dil doktum.
Soran+1 yıl"Ona bakarsan Allah bile seni korumuyor o kafadaysn eğer. " lafına , "Ben koruyor ya da korumuyor demedim onu diyen sensin."
lafı etmen senin hakkında fikirlerimi değiştiirdi., kapitalizm dünaynın örnek insanısın, anlık tüketimsiniz
Soran+1 yılCahile 40 delil gösersende " benimki senden kara" dermiş...
- +1 yıl
Hıhı.
şeriat gelince girersin sen de böyle sitelere artık ya oğlum ölün de kurtululalım ya
32 Yorumla
Soran+1 yılBEN GİRERİM :)
Soran+1 yılVPN VAR
+1 yılŞeriat nedir önce onu kavramamız gerekiyor. Sonra isteyip istemedigimize karar veririz. Şu an dünya üzerinde hiçbir ülkede şeriat yok.
06 Yorumla
Soran+1 yılNamaz kılanı görüyor musun? evet, oruç tutanı görüyor musun? evet, Hacca gideni görüyor musun? evet şeriat keliem anlamı ile Allahın buyrukları ve bu saydıklarımın hepsi Allahın buyrukları... ve bunalrı yapan bir sürü insan var, dolaylı yoldan şeriat yaşıyorlar... sen namazı, orcuu ancak kaldırırsan Şeriat kalkmış olucak, anladın mı dostum?
- +1 yıl
Şu an dünya üzerinde ALLAHın kurallarını tamamen uygulayan bir ülke yok. Bütün o liderler dini kendi çıkarlarına göre yönetiyor. Insanlar da zannediyor ki şeriat böyle bir şey.
Soran+1 yılbaştan aşağı doğrusun, din tüccarı kavramın ortaya çıkma sebebide bu.
Soran+1 yıl@Sollertis çocuk evliliği palavrasını Din tüccaralrı uydurdu, onada insanlar inandı. bütün mesele bu
- +1 yıl
Kendi aranızdabaşka bor yerde tartışın bildirim geliyor
+1 yılŞeriati uygulayacak olan yine insanlar değil mi? Sorun uygulamadadır, sistemde değil. Sistemi bir yerinden bozarsan, açılan o gedikten başkalarıda geçmek isteyecektir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGetiremezler katliam çıkar özgürlük varken kim erkeklerin üstün olduğu bişeyi ister çok düşkünseniz kendinize göre kapanıp ibadetinizi secdenizi yapın.
09 Yorumla
Soran+1 yılHala ataerkil Türkiye de yasiyrosun, Şeriat gelse ne gelmese ne 😂😂😂😂
Soran+1 yılBabanın himayesi altında, Bu toplumdaki bütün kızlar ev reisi babanın sözü dışında çıkamaz.
Hele bir cismin, en kötüsü evlatlıktan reddedilir
Soran+1 yıl😂😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılO şeriata düşkün aileler için geçerli ben ve benim gibi insanlar çok rahatız özgürlüğe önem veren insanlarız ve şeriat düşkünü insanlar kızlarını evine zincirler babam benim ne kıyafetime ne de konustuğum söze karışır ayrıca baba sözü dinlemenin kötü bir yanı yok ne anne nr baba kötülüğünü ister bazı şeylerde sınırlama getirilmesi ataerkilliği göstermez
Soran+1 yılGostriri, çok özgüvenini varsa babana de ki senin sözlerinin benim gözümde bir hukmu yok, sonra saba ne yapıyor görürsün 😂😂ataerkil kavramı da evin reisi Baba sifatindadir
Cevap sahibi+1 yılValla benim ailemde hem annemin hem babamın eşitliği var sen saçma biyerden girdin babanın sözlerinin hükmü yok demedim kendi düşüncelerimi hareketlerimden kendim sorumluyum ailem sadece uyarır senim ailen farklı bir düşünce içinde sanırım burda siyasete girmek istemem fakat anlaşıldı sanırım.
Soran+1 yılBen sana Ataerkil ne olduğun söyledim, benim ailemde demokratik dır.
Lakin ilk kurduğum cümlede sana cevap soyledim
Cevap sahibi+1 yılBenim sana verdiğim cevabı anlamıyorsun hala kendi söylediğini iteliyorsun önüme
Soran+1 yılben sana , ataerkil toplumda yaşamıyoruz soruna cevap veriyorum.. anlamamak olan ben değil sensin, neyse konuyu kapatalım
+1 yılŞeriat ile yönetilen bir ülkeye bırakalım sizi 1 hafta yaşa bakalım nasılmış
06 Yorumla
Soran+1 yılNamaz kılanı görüyor musun? evet, oruç tutanı görüyor musun? evet, Hacca gideni görüyor musun? evet şeriat keliem anlamı ile Allahın buyrukları ve bu saydıklarımın hepsi Allahın buyrujkları... ve bunalrı yapan bir sürü insan var, dolaylı yoldan şeriat yaşıyorlar... sen namazı, orcuu ancak kaldırırsan Şeriat kalkmış olucak, anladın mı dostum?
Soran+1 yıldolaylı yoldan şeriatla yönetiliyorsun kzuucuk
Soran+1 yılancak bu dediklerimi kökten kaldırısan tam şeriatsız dünayda yaşarsın ki kaldırmaya kimsenin gücü yeteceğini sanmam, ve olamaz
- +1 yıl
Şeriatın günümüzde nasıl yaşandığını ya da yaşatıldığı apaçık ortadayken bunu söylüyor olman güldürdü :d
Soran+1 yılbahsettiğin galiba Arab ve İran , sana tavsiyem Elmalılı hamdi yazırın Türkçe Tefsirli Kuranını oku, sadece oku.. dedikleirmi analrsın zaten
- +1 yıl
Bakacağım mutlaka.
Asla istemem, isteyen insanlarında bilinçli olduğunu sanmıyorum.
10 Yorumla
+1 yılHukuki olarak şeriat kanunları gelmeli, laikliği savunanlar Türkiye'deki suç oranlarına baksın.
10 Yorumla
+1 yılYallah arabistana dunya uzayda klip ceksin sen kucuk beyninle ulkenin yonetimini konusma
40 Yorumla- Gündem konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılşeriatı kimse uytgun yönetemez fatih gibi kendi kolunu feda eden biri olmalı ancak
05 Yorumla- +1 yıl
yorumlara bakıyorum cahil çok hemen olayı 4. eş çarşaf bilmem ne konulara yani işlerine gelmeyen konulara cevirmişler :D ve çoğuda canı yanmayan insanlar sevdiğinin canı yandıgında görürüz
Soran+1 yılOEllikle kizlar 😂😂
- +1 yıl
aynen öyle şeriat deyince hepsinin kafa düz mantık bişey bilmğiyolar. müslüman bir kimsenin şeriati inkar etmesi dinden cıakrır
Soran+1 yılBaşkan ne Müslümanı ya ne müslümanın...
Bu k. içini rahatlığa vermiş toplumami gelicek.
Gelmesin- +1 yıl
yönetim kendi lehine kullanır garibanaı asar keser kendilerini aklar
+1 yılKesinlikle şeriat!
57 Yorumla- +1 yıl
@Sollertis kes sesini pislik! Haddini bil öyle yorum yap! Şeriat şart bunu sende bende iyi biliyoruz... boş boş konuşup durmayın..!
- +1 yıl
Asıl siz haddinizi bilin şeriat anayasanın ilk 4 maddesine aykırıdır ve bu maddeleri değiştirmeye çalışmak vatan hainliğidir. Düşünce özgürlüğü sebebiyle istediğin kadar şeriatin gelmesi gerektiğini düşünebilirsin fakat getirmeye çalışırsanız istiklal mahkemelerini tekrar kurar ve hepinizi vatan hainliği ile yargılarız.
Soran+1 yıl@Sollertis hangi kafa ile yargilayacaksjn bu Akpden kurtulmadigin surece, su an konuşmak köşede bir eşek konuşması gibidir Gözümde.
Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın laiklik!
48 Yorumla
Soran+1 yılneden hayır? şu an şeriat sistemi içeriisnde olduğunun farkıdna mısnız
Soran+1 yılNamaz kılanı görüyor musun? evet, oruç tutanı görüyor musun? evet, Hacca gideni görüyor musun? evet şeriat keliem anlamı ile Allahın buyrukları ve bu saydıklarımın hepsi Allahın buyrujkları... ve bunalrı yapan bir sürü insan var, dolaylı yoldan şeriat yaşıyorlar... sen namazı, orcuu ancak kaldırırsan Şeriat kalkmış olucak, anladın mı dostum?
Soran+1 yıldostum dolaylı yoldan bahhsediyorum, gelse toplumun yüzde 60 kaçr veya baskı altında yaaşr, baskı altında yaşamasının sebebi, yaşadığı hayatı kendince beğendiği için karışılmaması tarafı olur
Soran+1 yıltoplum rahatlığa alıştırılmış, sen veya ben desteklesek veya karşı çıksak da zorla güzellik olamaycağı gibi, millet rahatlığa alıştığı için desteklemez. ve mazallah milleti dinden soğutursun...
Gelsin ozellikle tecavuzculere
30 Yorumla
+1 yılCocuk istismarcilari icin isterdim. affi olmazdi.
21 Yorumla
Soran+1 yılBende, bir de din tücacrları
Gizli Üye(25-29)+1 yılHay sizin seriatinize de araplardan edindiginiz huylarindaa... Biraz ileriyi düsünün lan arap bozmalari. Nasa 8 gezegenli yeni sistem buldu...
11 Yorumla
Soran+1 yılŞu an niye cumburiyet ve demokrasi taraftarları Nasanjn 8. Gezegenini bulmuyor , sonuçta şeriat yok şu an?
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır tam tersi dinin ortadan kalkmasını insanlığa zararı var
00 YorumlaSeriat gelse türkiyede adam kalmaz
30 YorumlaTurkiyeye karışma hakkım yok :))
00 Yorumla
+1 yılKısmen gelse iyi olur
00 Yorumla
+1 yılHayır.
Laiklik!31 Yorumla
Soran+1 yılneden hayır? şu an şeriat sistemi içeriisnde olduğunun farkıdna mısnız
+1 yılHayir
22 Yorumla
- +1 yıl
Siyasetle ilgilenmiyorum 😶
+1 yılTabii ki hayır
26 Yorumla
- +1 yıl
Şeriat sistemi icerisinde oldugumuza emin misin? Yoksa benmi göremiyorum
Soran+1 yılevet, dolaylı yoldan şeriat sistemi içerisindesin, sen uygulamadığın veya görmediğin için sana yok gibi geşyor. cuma namazları caminin önünde durda bak bakalım insanlar nasıl şeriat yaşıyor
Soran+1 yılki kısmi şeriat, fazlası gelse ülkeden kaçacak bir sürü insna var
- +1 yıl
Buna şeriat mi diyorsun 😂 ama ben ulkemde kadin ve erkegin eşit olmadığını göremiyorum. Kadinin saçı görünüyor diye kirbaclandiginida göremiyorum 65 yasinda ki dul kadının genc erkekle konuşuyo diye hapis ve kırbaç cezasina carptirildiginida göremiyorum. Hirsizin elide kesilmiyor. Şeriata cok meraklisiniz
Soran+1 yılBir Recm cezsını çok yanlış anlamsınız, 4 ü şait toplum içinde alenen olursa recm edilir. bahsettiğin ülkede Yanlış anlaşıldığı için gözünde seni korkutmuşlar
iki 4 kadın evlilik zorunluluğu yok, ikinci evlilik için eşinden izin ve maddi durumun yüksek olması lazım.
üç , sen merak etme dolaylı yoldan şeriat uygulanılıyor. namaz kıalni oruç tutanalrı, hacca gidenelri her gördüğünde şeriat ı uygulandığını görüceksin, ki sizin kafanızda ütopik korku şeriat anlayışı olduğu için kolay kolay gelemez.
+1 yılhayır tabiki
30 Yorumla
+1 yılHayır 😈
29 Yorumla
- +1 yıl
Şeriat mi sen şuanki şeriat la eski şeriat in ne olduğunu biliyormusun?
Soran+1 yılEski ve yeni şeriat yoki din tüccarları var.
Soran+1 yılonaların yok edilmesi lazım ki önyargıalrın yıkılsın
- +1 yıl
Dostum şeriat eskiden iyiydi ama Şu an erkekler eşlerini aldatılar dedilerki şeriat insanlar öldürüldü dedilerki şeriat sen şeriat mi?
Soran+1 yılbütün Fitne yok edilmesi taraftarısın galiba
- +1 yıl
Onun gibi diyebiliriz şeriat gelmemeli asla laiklik iyidir 😈 sinan akyüzün Piruze kitabını oku gerçek bir hayattan alınmış bir kitap anlarsın beni 😈
Soran+1 yılRahat yaşam ile şeriat kavramının ters bir şekilde anlatılma, veya yanlış uygulama ile toplumun kafasında oluşturulan şeriat anlayışını getiremezsin. şu an şeriatı getirse, az çok da dindar olan insnalar, dinden çıakr
- +1 yıl
İşte ondan dolayı şeriat olmaz insanlar daha da azitir ki olan yerleri görüyoruz ne halde
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabiki hayır
30 Yorumla
+1 yılGelmemeli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGelsin.
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem