şeriat, İslam dinine göre bir hukuk sistemidir ve farklı yorumlara, uygulamalara ve toplumsal etkilere sahip olabilir. Şeriatın gelip gelmemesi ya da herhangi bir hukuk sistemi hakkındaki düşünceler, kişinin inançları, değerleri ve sosyal, kültürel, tarihsel ve siyasi bağlamları gibi birçok faktöre bağlıdır ve farklı görüşlere sahip insanlar arasında değişebilir. Herhangi bir konuda farklı görüşlere saygı göstermek önemlidir ve hassas konular hakkında dikkatli ve saygılı iletişim kurmak gereklidir.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
En İyi Cevaplar
Bence adiliyet açısından gelmeli. Burada rahat konuşanlar, karşı çıkanlar var. Şeriat hakliya hakkını teslim eder. Haksız iş olmaz kısaca. Yarın teca. üze uğradığında ve suçlu keh keh gülerek 3/5 yıl yatıp çıktığında çileden çıkıyorsun. Mesela şeriat bu konuda net hüküm vermiştir. Dolandirildin mi? Misli ile alırsın. Kurşun mu yedin? Kısas çekersin. Günümüz modern adalet sistemlerinde insan kalbi, huzuru onemsenmiyor. Sadece akla mantığa göre random takılıyor en sağlamı bile. Senin içinde ömrün boyunca iz birakacak bir yarayı umursamıyor. Şeriat bu sebepten olsa bile gelmeli.
01 Yorumla
Soran+1 yılO kadar haklısın ki
+1 yılŞeriatta Yüce Allahın Yasaları Geçerli Mesela
Bi Kıza biri Tecavüz edip Öldürünce Aynısını Tecavüzcüye de Yapıyorlar Nasıl Tecavüz Ettiyse Nasıl Kesip Parçaladıysa Hepsini birebir Aynısını Tecavüzcüye de Yapıyorlar01 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel işte
+1 yılyani seri hükümlerle yönetilmek isterdim neticede islam hukuku islam ticaret hukuku gibi ögelerin olması bütün bu faiz olaylarını bitirecektir bence usulsüzlükleri felan ortadan kaldıracaktır
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
+1 yılNesimi beğeniyorsunuz. Şeriatla yönetilen hangi toplum refaha ulaşmış ne hayır gelmiş ki. Yanlışı isteyip duruyorsunuz
47 Yorumla
Soran+1 yılArap ülkelerinin şeriat değil hakiki şeriattan bahsediyorum
- +1 yıl
Şeriat o işte değişen bir şey yok. Ha dersen anayasada kurallar kurandaki gibi olsun. O olur onda problem yok ancak Yinede sistem şeriat olursa gerçek şeriat dediğin şey hikaye olur. Araçlardaki gibi olur farkı yok
Soran+1 yılKur'an'a göre olan kurallara şeriat deniyor zaten yok adam öldürmek falan Allah Kuran'da kendisi diyor yarattığım canı bir tek ben alırım diye
- +1 yıl
Benzese gelsin bu hükümler. Eskiden 2 kadının sözü 1 erkeğin sözlüydü şimdi öyle bir madde koydular ki kadının beyanı esastır oldu :) katillere ceza hapis. Kısas yok. Vs vs bunlar şuanda da anayasaya eklenebilir. Şeriatla yönetilmek gerekmez
Soran+1 yılBende bunlardan bahsediyorum da Kuran'da 2 kadının sözü 1 erkeğin sözüdür diye bir şey yazmıyor kuran erkeği güç olarak önde tutuyor evet ama kadınlarında hakları çok
- +1 yıl
Nasıl yazmıyor. Sen oku öyle gel konuşalım.
Soran+1 yılOkudum ben ama öyle bir şey okumadım yazmıyor
İsteyenin beyninden şüphe duyarım.
O yüzden istemem54 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka abi niye herkes böyle düşünüyor
Soran+1 yılHaklısın 👍
Kuranda ülke yönetmek için belli bir sistemden bahsetmiyor. Şeriat tamamen uydurma
not: kuran hakkında bir çok çalışmam var ezer geçerim çaka satmayın dayılar amcalar111 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani anlamadım
- +1 yıl
Kuranda yasa yok. Şeriatte ise zorunluluklar mevcut namaz kılmak gibi. Tanrı bizi bu konuda özgür bırakmış istersen komunizmle yönet istersen kapitalizmle veya başka şeyle yeter ki iyi ahlaklı ol ve bana itaat et demiş. Zaten diğer türlüsü biraz garip olmaz mıydı? Bilakis her ülkenin ve insanın özellikleri farklı farklı
Soran+1 yılNamaz ne zamandan berri isteyenin kıldı istemeyenin kılmadı oldu
Soran+1 yılAllah sana diyor ki namaz size farzdır kıpmazssan cehenneme gidersin ama evet bir insan başka bir insanı zorlayamaz
- +1 yıl
Evet dediğimi tekrarlamış oldunuz. Dediğim gibi farklı farklı çeviri kaynaklarını kullanarak kuranı güzelce anlayabilirsiniz. Ama lütfen diyanet çevirilerinden biraz uzak durmaya çalışın satrancı ve deniz ürünlerine haram diyerek kafasından haram uyduranlara pek itibar etmek doğru değildir değil mi
Soran+1 yılEvet haklısın ben senin yazdığını yanlış olumuşum pardon o yüzden öyle yazdım
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBunun en basit yolu gider arap ülkelerine deneyimlersin Dünyadaki bütün gelişmiş ülkeleri incele her konuda arap ülkelerinden niye ilerdeler bunu bir düşünmek gerek
01 Yorumla
Soran+1 yılArap ülkesinin uyguladığı şeriat gerçek şeriat değil
+1 yılHayır 💪.
11 Yorumla
Soran+1 yılMustafa Kemal Atatürke saygım sonsuzdur ama şu an bu ülkede şeriat olması gerekiyor
+1 yılBana okuma otur evinde çocuk doğur sonra kocanın altına yat yemek yap tekrar yat diyen bir şeriatı istemem ben
11 Yorumla
Soran+1 yılŞeriat böyle bir şey değil
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. cariye ya da köle olmak için mi isterdin
sende beyin gitmiş çürümüş demek ki210 Yorumla
Soran+1 yılKuranı bir okumadıysan lütfen bir kere okurmusun arapların şeriatı gerçek şeriat değil
- +1 yıl
arkadaşım ben 55 yaşındayım
3 ün. eğitimi aldım. dış ülkede bir fakülted eğitimcilik de yaptım. arap ülkelerinde yaptığım projelerde boş drmadım akademik boyutta tarih kültü meal tefsir araştırmaları yaptım.
35 yıldır kuran okuyorum
bana islamı öğretmeye kalma. ne yaşın ne eğitimin ne bu konuda harcadığın zamöan buna müsait değil.
iki satır bir şeyler öğrenince kendinizi alim sanmayın
biraz mütevazi olun
inansığın bu din mütevzi olmayı emreder kibir istemez. kibirt şeytandandır
Soran+1 yılAbi tamamda ben bir şey demedim sadece ben o sizin yazdığınızı görmedim dedim belkide okudum hatırlamıyorum ben kendimi alım falanda sanmıyorum
- +1 yıl
şeriatı insanlar denedi
kadınların yaşam hakkı bile elinden alındı
kadınlar mköle oldu
kadınlar hem de seks kölesi oldu
sen nasıl hangi akla dayanarak bu yaşanamış çirkinlikleri geri istersin yahu akıl uyok mu sizde
kuran her suresinde defalarca der ki akıl edin. sen neden akıl etmiyorsun
şeriat diye yönetim olmaz
allah asla yönetime devlet işlerine karışmaz
sadece yöenti, cilere vie insanlara insan olma ahlakı öğretir
dini bir yönetim yoktur. insani yinetim vardır.
Soran+1 yıl@Nisan0001 hayır hepsi doğru
Soran+1 yıl@nisan0001 pardon başka yorumu okuyordum sonra seni gördüm
Soran+1 yıl@Nisan0001 işte karıştırdım kusuruma bakmayın
+1 yılBu devirde gercek seriat sistemi olamayacağı icin ben istemem ulkeyi yoneten kendi seriat sistemi getirir irandan Beter oluruz nokta
01 Yorumla
Soran+1 yılGerçek şeriat la Arap şeriatı bir değil
İsterim tabi dünyayı kim yaratmissa onun hükmü geçerli olması lazım milletin değil
11 Yorumla
Soran+1 yılO kadar haklısın ki
+1 yılİstemezdim. Laik bir düzenden yanayım. Kadınların şeriat istemesine şaşıyorum. Üstüne kuma gelmesi çok mu hoş. Boş ol deyince boşanmak mi güzel. Biraz akıl lütfen.
11 Yorumla
Soran+1 yılŞeriatta kadın hakları laiklikten daha fazla ama Arap şeriatı değil gerçek şeriattan bahsediyorum
- Aile & Toplum konusunda 814 cevap paylaştı.
+1 yılAllah'ın koyduğu nizamın üzerine kul yapması bir nizam olamaz. Elbette şeriat isterim.
01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke gelse
- Aile & Toplum konusunda 698 cevap paylaştı.
+1 yılGelmesini beklemek yerine şeriatle yönetilen bir ülkeye yerleşmeniz önerilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılArap ülkesinin uyguladığı şeriat gerçek şeriat değil bunu neden kimse bilmiyor
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılİstemem. Kolektif ve aşırı radikal islamcılardan nefret ediyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılSana nasıl anlatıldı bilmiyorum ama çok yanlış biliyorsun gibi geliyor bana
+1 yılHayır istemiyorum çünkü benim üniversite okumama engel olurdu.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabiki de. Şu zina ayyaş lgbt sapıklık sapkınlik falan biterdi, sokaklarda popo meme görmekten kurtulurduk depremler seller falan da biterdi
16 Yorumla
Soran+1 yılAyyaş deme günahı büyük
Cevap sahibi+1 yılKim diyor onu
Soran+1 yılHz. Ayyaş, İslam davetine ilk uyan bahtiyarlardandır. Peygamberimizin, İlahî dini ilan ettiği ilk günlerde nurlu kervana katılanlar arasında o da vardı.
Cevap sahibi+1 yılHatirladim yaa töbe töbe hocada kizmisti sahabe diye
Soran+1 yılHatırlamana sevindim
Cevap sahibi+1 yılEvt
Gizli Üye(18-24)+1 yılGünümüzde şeriat adı altında lanse ettirilmeye çalışan sistem gerçek şeriat sistemi değil. O yüzden gelmesini asla istemem
03 Yorumla
Soran+1 yılGerçek şeriattan bahsediyorum ben
Cevap sahibi+1 yılOlabilir çünkü şeriatin bazı mantıklı kuralları var adalet alanındakiler gibi ama insanlar demokrasiye alıştığı için şeriatte zorlanırlar ve çok fazla karşı çıkarlar
Soran+1 yılBöyle dünya çok adaletsiz
Gizli Üye(36-45)+1 yılburası cumhuriyet yavrum burada şeriatın yeri yok
112 Yorumla
Soran+1 yılburada seninde yerin yok kağıt üstünde olmasa bile burası müslüman bir ülke Avrupa'ya alalım seni lütfen
Cevap sahibi+1 yılBende müslümanım ama şeriatı istemezük
Soran+1 yılNeden peki
Cevap sahibi+1 yılçok basit anlatayım dnle, Din Allah la kul arasındadır, sebebi uhuvviyeti ve ihlasıdır. Eğer sen bunu ben bir ülkeyi dinle yöneteceğim dersen bu durumda ülkende senin vatndaşın olan ama seninle aynı dinden olmayan veya dinsiz olanları ateşe atarsın, kul hakkı yersin. O sebeple din devlet düzeni olamaz. Ha yapanlar var mı var, halk hergün mutsuz. Sen dinini yaşamak mı stiyorsun evinde kalbinde caminde arkadaşlarınla yaşa. Bugün sana biri hırsız suçlamasında bulunsa ve yalancı şahtler bunu onasa şeriatta elin kesilecek ama burada hapse giriyorsun. Dolayısıyla dinin bu tür şeylere alet edilmesi yanlış. Din Allah ile Kul arasındadır. Sen şeriatla Allah la kul arasına devleti sokuyorsun. Bzim dinimizde aracılık yok. Bu dediklerimi anlarsın veya anlamazsın ama dinini seven kimse dinini bu işe alet etmez. Din çıkar yer değildir.
Soran+1 yılBen dinimi yaşamak istediğim gibi yaşayamıyirum baksana sokakta baş örtülü bacım diye bağrıyorlar şimdi CHP seçilse camileri kuran kursları kapatılıyor camiler ahıra çevrilecek ak parti seçilse iç dış karışıklığı
Cevap sahibi+1 yılYıllarca chp vardı bunlar hiç olmadı, cami ahıra nasıl çevrilir bunkar sizi inandırdıkları masallar
Soran+1 yılNasıl olmadı kuran kursları kapatılmadı mı baş örtüsü takıyorlar diye halise atılmadımı kimse bence araştır
Cevap sahibi+1 yılNeyi araştırıcam ben yaşadım herşeyi
Cevap sahibi+1 yılKuran kursunu devlet mi açmış, din yerin altına inmiş, üniversitelerde öğrenmek yerine acaip insanlardan öğrenmeye kalkılmış, herneyse konuşmaya gerek yok
Soran+1 yılMadem okulda öğrenilmesi gerekiyordu neden okullarda din dersi verilmedi hala verilmiyor yani sadece din ve ahlak bilgisi diye yazılıyor ama hiç bir şey öğretilmiyor
Cevap sahibi+1 yılGerçek din öğretilirse, ve buna uymayanlar bundan rahatsızlık duymaz mı? senin peygamberinin mezhebi yokken senin niye mezhebin var
Soran+1 yılHalife dönemini biliyorsun değil mi ve kendi ağzınla söylüyorsun peygamber diye
Aile & Toplum konusunda 847 cevap paylaştı. Arap şeriatı ise hayır
Hakiki İslam şeriatı ise evet07 Yorumla
Soran+1 yılHakiki şeriat
Soran+1 yılDiğer yorumlara bak istersen
Soran+1 yılHaklısın
Soran+1 yıl😶
Gizli Üye(36-45)+1 yılGelsin isterim kimin eli kimin cebinde belli değil
Sevgili ayağına her haltı yiyor insanlar01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞurada sorsam yurtdışında nereye gitmek istersin diye. Şeriat isteyenler dahil kimse Arap ülkesini istemez. Hepsi Avrupa, Amerika'yı ister.
13 Yorumla
Soran+1 yılArap şeriatıyl gerçek şeriat bir değil
Soran+1 yıl@Nisan0001 aynen öyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılNiye istemiyim seriyati sapık istemez hırsız istemez şeriat durduk yere adammi kesiyorlar aynı yaşamına devam edecen
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle burdakiler çok yanlış biliyor
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Seriatin me oldugu hakkinda bilgin var mi
07 Yorumla
Soran+1 yılEvet arapların uyguladığı şeriattan bahsetmiyorum ben Kuran'da geçen kanunlardan bahsediyorum gerçek şeriattan bahsediyorum
Soran+1 yılEvli bir erkek eğer eşini yani kadını aldatırsa zina cezası erkeğe uygulanır. Kadın burada korunur.
- Eşini aldatmış olan bir erkek eşini boşamak isterse evlilikte sahip olduğu hiçbir şeyi kadından alamaz.
- Kadınını yani eşini küçük düşüren ve toplumda aşağılayan bir erkek İslam'da ahlaksız erkek ve değersiz bir erkek olarak kabul edilmektedir.
- Eğer baba evlatlarına miras verirken kadını geri planda tutarsa bu durumda baba Allah'ın koymuş olduğu sınırları çiğnemiş olarak sayılır. Aynı zamanda kendisine zulüm etmiş olarak sayılmaktadır. Dolayısıyla İslam'da kadının miras hakkı da korunmuştur.
- Eğer bir erkek kadından en az 4 ay ayrı kalırsa. Kadının eşini boşama hakkı vardır. İslam dini bu hakkı kadına doğrudan sağlamaktadır. Bu durum bazı mezheplerde de süre olarak farklılık gösterilmektedir.
Eğer bir erkek eşini yani kadınını boşarsa, onun haklarını ve iyiliklerini mutlaka korumalıdır. Boşadıktan sonra onun hakkında kötü söylemlerde bulunamaz.
- İslam'da kadının ekonomik durumu olarak kadının malı kendine ve şahsına aittir. Kadın bu malı istediği gibi kullanabilir ve dilediği gibi harcayabilir. Kocasının bu konuda eşine herhangi bir baskı uygulama hakkı bulunmamaktadır.
- Eğer bir erkek bir kadına herhangi bir şekilde haksızlık yapmış olursa o erkek kadına maddi olarak borçlu kalır. Eğer maddi olarak ödenek veremiyorsa o erkek aynı şekilde misliyle cezalandırılmak durumunda kalır.
- İsraf olmayacak şekilde kadının bütün ihtiyaçlarını erkek karşılamak ile mükelleftir. Bunun için İslam'da kadına değer verilir.
- Kadın erkeğe şeri ölçüler ile birlikte itaat etmesi Allah'ın emridir. Erkeklerin kadınlar üstünde hakkı olduğu gibi kadınların da erkekler üstünde hakları bulunmaktadır.
- İslam'da bir kadının namusuna ve iffetine atılan iftira en büyük günahlardan birisi olarak sayılmıştır.
Kadın insanlığın ve ümmetin diğer yarısı olarak kabul edilir.
Soran+1 yılDüşünce farkına göre değişir evet biraz ağır gibi geliyor ama eşini adam gibi bulursa ne ayak yıkatır ne itaat ettirir ne de izin ister
Soran+1 yılEvet sahip zaten bunu okumayan kişiler yine yapıyor
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Allaha şükür benim gibi düşünen biri.
03 Yorumla
Soran+1 yılKeşke gelse ya
Soran+1 yılHaklısın
+1 yılÜzgünüm, asla gelmeyecek.
011 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah bir gün gelir
- +1 yıl
Bir tarafını da yırtsan gelmeyecek.
Soran+1 yılBuna sen mi karar veriyorsun
- +1 yıl
Atatürk karar verdi.
Soran+1 yılBak Atatürk e saygım sonsuz ve çok seviyorum ama bu zamanda şeriat şart
- +1 yıl
Mantıklı bir nedenin var mı?
Atatürk'ü seven biri böyle düşünemez...
Soran+1 yılVar tabiki şu an kadınlar öldürülüyor tecavüze bunun cezası normalde 3 5 yıl falan ama paran varsa o cezayı bile almıyorsun şeriatta kısasa kısas vardır sadece kadınlar için değil erkekler içinde çok fazla hak var ve arapların uyguladığı şeriatın gerçek şeriat olmadığını çoğu kişi bilmiyor
- +1 yıl
Şeriat = erkek üstünlüğü.
Soran+1 yılDeğil kadınların da bir çok hakkı Araplar sadece onu uygulamıyor erkekleri üstün tutuyor ama öyle bir şey yok
- +1 yıl
Kendin bile inanmıyorsun ki.
Soran+1 yılEvli bir erkek eğer eşini yani kadını aldatırsa zina cezası erkeğe uygulanır. Kadın burada korunur.
- Eşini aldatmış olan bir erkek eşini boşamak isterse evlilikte sahip olduğu hiçbir şeyi kadından alamaz.
- Kadınını yani eşini küçük düşüren ve toplumda aşağılayan bir erkek İslam'da ahlaksız erkek ve değersiz bir erkek olarak kabul edilmektedir.
- Eğer baba evlatlarına miras verirken kadını geri planda tutarsa bu durumda baba Allah'ın koymuş olduğu sınırları çiğnemiş olarak sayılır. Aynı zamanda kendisine zulüm etmiş olarak sayılmaktadır. Dolayısıyla İslam'da kadının miras hakkı da korunmuştur.
- Eğer bir erkek kadından en az 4 ay ayrı kalırsa. Kadının eşini boşama hakkı vardır. İslam dini bu hakkı kadına doğrudan sağlamaktadır. Bu durum bazı mezheplerde de süre olarak farklılık gösterilmektedir.
Eğer bir erkek eşini yani kadınını boşarsa, onun haklarını ve iyiliklerini mutlaka korumalıdır. Boşadıktan sonra onun hakkında kötü söylemlerde bulunamaz.
- İslam'da kadının ekonomik durumu olarak kadının malı kendine ve şahsına aittir. Kadın bu malı istediği gibi kullanabilir ve dilediği gibi harcayabilir. Kocasının bu konuda eşine herhangi bir baskı uygulama hakkı bulunmamaktadır.
- Eğer bir erkek bir kadına herhangi bir şekilde haksızlık yapmış olursa o erkek kadına maddi olarak borçlu kalır. Eğer maddi olarak ödenek veremiyorsa o erkek aynı şekilde misliyle cezalandırılmak durumunda kalır.
- İsraf olmayacak şekilde kadının bütün ihtiyaçlarını erkek karşılamak ile mükelleftir. Bunun için İslam'da kadına değer verilir.
- Kadın erkeğe şeri ölçüler ile birlikte itaat etmesi Allah'ın emridir. Erkeklerin kadınlar üstünde hakkı olduğu gibi kadınların da erkekler üstünde hakları bulunmaktadır.
- İslam'da bir kadının namusuna ve iffetine atılan iftira en büyük günahlardan birisi olarak sayılmıştır.
Kadın insanlığın ve ümmetin diğer yarısı olarak kabul edilir.
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDaha gelmeyecek kitaba göre
02 Yorumla
Soran+1 yılKeşke gelse
- +1 yıl
Öyle ama artık gelmeyecek
+1 yılEmevi uydurmasına gerek yok
02 Yorumla
Soran+1 yılEmevi uydurması falan değil allahın kuralları bunlar
- +1 yıl
Hı hı
İsterim
10 Yorumla
+1 yılEvet
10 Yorumla
+1 yılAfganistana gidebilirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılBurası kağıt üstünde olmasa bile müslüman bir ülke Avrupa'ya alalım seni lütfen
Yok istemem
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden peki
Soran+1 yılArapların kullandığı şeriattan bahsetmiyorum ama ben
Aile & Toplum konusunda 908 cevap paylaştı. Hayır
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
+1 yılEvet
01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke gelse
- Aile & Toplum konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılİstemem
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Sevmiyorum
Soran+1 yılPeki
yallah afganistana
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
Gizli Üye(25-29)+1 yılGirsin size şeriat
213 Yorumla
Soran+1 yılArap şeriatından bahsetmiyorum ben
Cevap sahibi+1 yılBiraz özgürlük deyin, demokrasi, hatta sosyal devlet deyin
Soran+1 yılÖbür dünyada bunların hiç biri yok neden bu kadar karşısınız anlam veremiyorum
Cevap sahibi+1 yılBildiklerini sorgulamadan bilmediklerini anlayamazsın. Çok kurcalama o yüzden. Babadan anneden ne duyduysan o şekilde devam. Hiç okuma araştırma.
Soran+1 yılHayır araştırdım annemden babamdan duyduklarımla bir yere varamam insan araştırmadan bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan o konu hakkında zaten konuşamaz
Cevap sahibi+1 yılDoğrudur.
Soran+1 yılArap şeriatında sorgulamadan öldürülürken gerçek şeriatta ancak şahit gerekli ve İslam da şahit kuralları çok katı heybeye adam öldürülmüyor taşlanmıyor bence biraz sen araştır lütfen çünkü gerçekten şeriat çok yanlış biliniyor
Cevap sahibi+1 yılBen bu devirde öyle taşlanarak flaan insan öldürülmesi gibi bir fikri kabul etmiyorum. Kadınları erkeğin koltuk altından yaratılmış ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için var olan birer köle olarak gören bir zihniyeti kabul etmiyorum.
Soran+1 yılÖyle bir şey yok zaten gerçekten yanlış biliyorsun kadınlar İslam'a göre erkeklerden kat kat daha değerlidir
Cevap sahibi+1 yılHihi
Soran+1 yıl- Evli bir erkek eğer eşini yani kadını aldatırsa zina cezası erkeğe uygulanır. Kadın burada korunur.
Soran+1 yılEğer bir erkek eşini yani kadınını boşarsa, onun haklarını ve iyiliklerini mutlaka korumalıdır. Boşadıktan sonra onun hakkında kötü söylemlerde bulunamaz.
Soran+1 yılKadın insanlığın ve ümmetin diğer yarısı olarak kabul edilir.
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet
03 Yorumla
Soran+1 yılKeşke gelse
Cevap sahibi+1 yılAllah'ın izniyle o da olacak.
Soran+1 yılİnşallah
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah gelir
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsanın vicdanına gelmesi lazım önce
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Gizli Üye(25-29)+1 yılGayır
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Gizli Üye(18-24)+1 yılO nedir
07 Yorumla
Soran+1 yılÜlkeyi Allah'ın kurallarına göre yönetmek
Cevap sahibi+1 yılHmm bilemedim ki kurallar ne fikrim yok ama bence iyi olurdu islam dini adaletli diye duydum (tabi kadın olduğum için kadınlara saygı gösterilsin isterim) hani biz erkeğiz daha iyiyiz diyenler olmasın fazla hayal kurdum 😂
Soran+1 yılKadınları daha üstün tutuluyor ama tabiki sınırları var
Cevap sahibi+1 yılTamam o zaman olur bazı Müslümanım diyip gezenler çünkü neyse şimdi çok söylerdimde sen biliyorsun binlerce örnek var
Soran+1 yılİslamı çok yanlış yerlere çektiler
Cevap sahibi+1 yılMaalesef farkındayım o yüzden dine ısınamıyorum bazen bir sıcaklık yakınlık hissediyorum islam dinine karşı ama gördüğüm duyduğum şeyler sadece midemi bulamdırıp beni sinirlendiriyor zamana bırakacağım umarım gelecekte kendi evimde iyice araştırma zamanı bulup doğru yolda ilerlerim
Soran+1 yılİlerde deme bence şimdi araştır eğer bilmediklerin varsa sorabilirsin bana
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar