AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
82Cevap
müslümansak evet burada müslümanım deyipde şeriat karsıtı oluyosa bir çelişki vardır
Şeriat sensin; çift kabinli Toyota kamyonet ve Kaleşnikof da sana girsin.
ALLAH-U EKBER <3 :D
O halde o mustafa kemal putları da sana tövbe ya :D
Mustafa Kemal olmayaydı, babanneni Yunanlılar skiyordu şimdi.
Hayırdır? Biz Türk olarak Binlerce yıldır yüzlerce devlet kurduk.
650 yıl dünyaya hükmettik.
Bir yunan kırması sarışın sayesinde mi kurtulduk?
Çanakkale savaşında mustafa kemal normal bir yarbaydı 300-400 yarbaydan birisi idi ama seyid onbaşı bombası ile zafer geldi.
Bazı şeyleri o kadar abartıyorsunuz ki iğreniyorum sizden.
Bombaların üzerine ALLAH bizimledir Ayeti yazıyordu Türkler yazmış Müslümanlar ALLAH 'ın sayesinde kazandık mustafa kemal sayesinde değil.
Evet kurdunuz. Hükümdarınız oğlunu kesiyor, diğerleri de oğlan skiyordu. Yeniçeri ocağı kazan kaldırıyor hükümdarını Yedikule'de boğup öldürüyordu. Son tayfa ise ''Huzur İslam'da'' değil, ''Huzur İngiltere'de'' diyip hafiften gemiyle sıvışıyordu.
Ulan hıyar, bu zamana kadar hatta Göktürkler dahil o kadar devlet kuruldu. Göktürklerin başında Bilge Kağan vardı, Türkiye Cumhuriyeti'nin de Atatürk var. Senin o nice yiğitlerini kim düzene soktu, kim yol yordam öğretti de kazandın onca savaşı?
Bu arada sen Osmanlı'yı yahudi yazarlardan öğrenirsen böyle olur işte.
Senin ata dediğin kişi de vedatla yattı gaydı.
İçki içer karı oynatırdı. ya da erkek oynatırdı orası biraz derin konu :D
İlk şarap fabrikasını o yaptırdı ülkeye ve ülkeyi sarhoş etti.
Huzur İslam'da. Diyorduk biz ingilterenin olduğu yerlere Cihad için gidiyorduk hayırdır?
mustafa kemalin samsuna çıkışını bile ingilizlerin emridir. Orada ne konuşuldu bilinmez.
mustafa kemal sık sık ingiltereye giderdi ingiliz komtanlar da köşke gelirdi.
hatta kahve dökülmüş da falan o yalanı da uydurdular halk çakmasın diye :D
Çanakkale savaşında mustfa kemal savaşmadı biliyorsun değil ki?
Bir günde komutan oldu artık kim yardım etmişse.
Sokakta gezen culsuzun teki iken önce dernek başkanı sonra ise cumhurbaşkanı oldu ama nasıl? Tek partili dönemle halkın önüne dahi çıkmadı. :D :Dd
islam ülkesi isek sahip çıkıp belli kurallar dahiliyetinde kardeş gibi yaşamalıyız ama ülkemizde Allah'a inanıyorum diyip bu söylediğin şeye karşı çıkacak insan çok Allah'a inanan Allah'ın kurallarınıda kabul etmeli ben iyiye gideceği görüşündeyim
Istemem cunku sadece muslumanlar yasamiyor bu ulkede
Peki o zaman laikliği neden Müslümanlara da uyguluyorlar bir Müslüman asla laikliği kabul edemez?
Bir ülkenin dini olamaz. Tabii günümüzde her siyasetçi her ilkeyi kafasina gore yorumladigi icin laikligi farkli gosteriyorlar. Bir ulkede her dinden insan olabilir srnin dedigin seriat yonetimi sadece müslümanlarin kabul edecegi bir yönetim. Ileride bir gun insallah herkes dogru yolu bulup Müslümanlığı secerse ve başımızda ki yoneticiler seriat yonetimini kendi cikarlarina alet etmeyecek ise bence seriata gecilebilir bu iyi veya kotu olur diyemem cunku sonucta hic seriatla yonetilen bir ulkede bulunmadim ve bir seyi denemeden yasamadan bu iyidir veya nu kotudur diyemem.
Ülkenin dini olur. Dini olmazsa ateist mi bu?
ALLAH emretmiş Peygamber 'de bunu uygulamış ise sen daha neden karşısın?
Aklını hangi şeytani fikir çeliyor?
Sen Müslüman isen ALLAH 'ın emrine Secde etmen gerekiyor karşı çıkmak değil.
Bak yanlis anlıyorsun. Ulke bir sahis mi ki dini olsun oncelikle ve ikincisi ise ben ne diyorum eger herkea dogru yolu bulup musluman olursa uygulanabilir evet. Sen hristiyan bir adami neyle zorlayacaksin seriata gore yasamaya? Bizim dinimiz zorlama dini degildir hoşgörü dinidir ve kul ile Allah arasina girilmez. Adam sana kul ile Allah arasina girilmez senin dinine gore ve ben secimimi yaptim hristiyan oldum ve seriat benim dinime gore yok o yuzden istemiyorum derse ne yapacaksin? Tekrardan söylüyorum ben karsi falan degilim ama herkesin benim gorusumde olmasini veya benim dinime inanmasini beklemiyorum herkesin kendi gorusu kendi inanisi var.
Peki kim beni laiklik dinine zorla kabul ettirip uyduruyor?
Ben Müslümanım ve Şeriat'tan başka sistemleri uygulamam bana yasak dinimden olurum.
Bana kim laikliği dayatıyor ALLAH aşkına söyle?
Laiklik bir din değil öncelikle. Ve yanlis anlama ama bu durum hepimizi dinden cikariyor olsa bu kadar hoca bu kadar alim sence itiraz etmez miydi?
Hoca Alim hani nerede?
laikliği isteyen alim mi olur hoca mı olur be. Sizi kandırıyorlar.
Cübelli çıkar mustafa kemali över diğeri başka sapıklık. Uyanın artık.
Laiklik kanunları ALLAH 'a şirk koşmaktır bil bunu.
Bu hükümet gerçek seriati başaramaz.netim bu konuda.
Değişecek bir şeyler merak etme böyle kalmayacak...
BB o koltuğu birakmadikca hic bir şey değişmez. Birakti değilim yerine gelecekte bunu yapamayacak bnce. Dünya öyle bir haldeki şu an ümmetçilik anlayisi bile bir ayrimcila dusmanliga yol aciyo. Durumlar vahim. Allah yardmcimiz olsun.
Amin. Merak etme Dünyada değişti iş.
İç savaşlar çıkıyor Müslümanlar akıllanıyor artık.
Yavaş yavaş toplanarak büyük bir güç olarak hakim oluruz.
Mesela 10 bin tane çeçen kaç yıldır Ruslarla savaşıyor ama koca rusya bir türlü bitiremiyor binlerce rus tankını patlattılar ucagını düşürdüler maddi manevi zarar verdiler ama ruslar bir şey yapamıyor neden? Çünkü ALLAH yardım ediyor onlara :) .
İstemem ülkenin şuanki durumunun nedeni şeriatın uygulanamaması değil laikliğin uygulanamaması
laiklik zaten hiç uygulanamaz.
Çünkü adaletsizlik var çok büyük.
Şeriatı da herkes istemez örneğin bir ateist ya da bir özgür ruhlu kadın
Özgür ruhlu bir kadın Şeriat'ı ister. Bilir ki en iyi düzen sistem Şeriat'tır.
Evet.Düzen bozuk, sistem yanlış.
Ama sen daha yanlışsın.
Sen benden de yanlışsın.
Gerçekten öyle mi dersin :)
Senin savunduğun düzen eşcinseller, ateistler için ne öneriyor?
Köleliği lanetliyor mu?
Yahudiler için ne düşünüyorsun?
Zeki ve kendi ayakları üzerinde durabilen kadınları, embesil, dayakçı, tacizci erkeklere karşı savunabiliyor musun?
şeriatın kestiyi parmak acımazmış peh :D
tamam bende Müslümanım ama şeriat nedir * geri kalmış zihniyetin uydurdukları şey
Kur'an-ı Kerim'de geçen emirlerdir ne geri kalması ALLAH 'ın sözleridir.
birçoğu sonradan ekleme saçma sapan kurallar adamı atayiz edeceksiniz bu gidişle
malı dikkate alıp ne cevaplıyonuz mk. burası TC sen git şeriat olan yere!!!
Düzgün konuş. Edepli gel.
Bu toprakları Çarşaflı ve şalvarlı kişiler ALLAH diyerek aldı hayırdır sen kimsin?
Beğenmiyorsan gidebilirsin.
konuyu saptırma. çarşafa şalvara karsıyım demedım. şu an İSTEYEN ŞALVAR GİYİYO İSTEYEN ÇARŞAF GİYİYO. KARIŞAN VAR MI? şuandada zaten hepimiz allah diyoruz.farklı bişey diyen yok.
İyi de bu ülke Şeriat ile yönetilirken alındı. Sonradan değiştirildi 650 yıllık sistem bir anda değişti görüyor musun şu aptallığı?
Caniliği vahşeti. Bir günde değişti.
İşte bana mal da diyemezsin kovamazsın da çünkü bu toprakları Şeriat ile aldılar.
Şeriat namaz demektir zikir demektir. zina işleyene 100 sopa demektir.
ALLAH 'ın emirleri demektir yani Şeriat olmayan yerde Namaz olur mu sen söyle.
Osmanlida Seriat yoktu , bunu idda eden cahilin tekidir.
Tabii zaten ALLAH diyerek savaşmadılar :D.
bnde erkek olsam bnde şeriat isterdim tabi. kim istemez 10 tane karı almak. pis abaza @
Ne 10 'u 4 tane :) .
4 tane alabiliyoruz ama Hepsine eşit davranmak şartı ile. Kuranda bellidir ki
4 e kadar alabiliriz ama aralarında bir haksızlık yapmaktan korkar isek de
bize bir tane daha hayırlı olduğunu ALLAH söylüyor yani 4 e kadar zorunlulukta alabiliriz ama bize bir tane almak daha hayırlıdır.
asla istemem.atatürk bizm için demokrasi için kendni feda etti. sen kalkmş şeriat diosn.utan birazz.. kalk git israile yaşama o zmn burada
israilde yahudi şeriatı var bozuk şeriat yani biz İslam yani Hak Şeriat'ı uygulayacağız İnşaALLAH.
Hemde mustafa kemal konusunu ayrı bir konu orayı hiç açmayalım.
Hz.Muhammed s.a.v. 'de Şeriat için kendini feda etti kaç yıl çabaladı. ;)
şeriatta ekmek çalanın kolu bacağı kesiliyor. öyle kanunu ben tanımam !
Helal olsun bu arkadaşlarda olmayan tarih bilinci sende var. Ben okudum o ayeti 4 tane alınıyor. 14 yüzyıl önce gelen ayeti bilmem ama 21. Yüzyılda kadını cisimleştirip buna şeriat diyenlerin olması üzücü
Orda dur iste. Seriat on tane kadin la evlenmeyi helal goruyor diye biseymi duydun ki. Bilmedigin bisey hakkida asla konusma
kol bacak kesmeye nie laf sölemiosn ehbeefe.
Bak işte ekmek çalanın kolu bacağını mı kesiliyor nereden duydun?
Belli bir sınır var onun üstünde çalınırsa kesilir.
Mesela atıyorum 50 binin üstünde çalınırsa.
Bir insan ekmek çaldığında o kesilmez neden çaldın diye sorulur gerekirse ekmek alınıp verilir ona düzenli olarak İslam'ı çok yanlış biliyorsunuz.
ya sus allah aşkına.şeriatın ceza hukukunu hiç okumamşsn bir oku ondan sonra gel şeriat istiorm de. sende bir gün aç kalıp ekmek çalarsn o zmn hükümette bütün kollarnı keser inş
Ekmek çalanın kol kesmez Cahil olma. Tövbe ya açıkladım ya belli bir sınır var mesela 50 bin lira kadar çalarsan el kesilir.
Cahil olma.
yok öyle bişe yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
İslam'da 4 koyun muydu 40 koyun muydu neydi. :D
yobaz.gerici.cahil.(seni sana özetledim) iranın durumuna bak da akıllan.
Beni bana özetleme beni ALLAH 'tan başkası özetlemesin çünkü kalbimi içimi yalnızca o biliyor.
Onlar gerçek Şeriat'ı mı uyguluyorlar?
Ne kadar çabuk kanıyorsunuz biraz akıl olur insanda dimi.
en zeki öğrenciler de imam hatipte okuyor zaten:p
bir ülke dine göre yönetilemez.neden diyecek olursan bu ülkenin hepsi müslüman değil.sen yasaları ya da eğitimi dine göre belirleyemezsin.sadece gayrimüslümler de değil, allahın kurallarına uymayan insanlarda var.bu zaten seni ilgilendirmez.isteyen dini uygular isteyen uygulamaz.bu allah ile kendisi arasında.
İmam hatip de mustafa kemali anlatırlar laikliği anlatırlar ve imam hatipe gidenleri cuma vb. günleri bir putun önünde kıyama durdururlarsa tabi oradan hayır gelmez.
Derse Bismillah diyerek mi giriyorlar? :D.
herkes müslüman değil yani UYAN bir zahmet herkes müslüman olmak zorundada DEĞİL.
öbür 2 mesajda ne demek istediğimi yazdım.oku
Kardeş İran demişsin yalnız belirtmek isterim tamam İranda kol, bacak kesiyorlar fakat okuma düzeyi, bilim ve teknolojisi senden çok, çok ileride Dünyanın en genç nüfusu İranda ve ayrıca Dünyada en fazla kadın okuma oranın yüksek olduğu ülke İran ayrıca Uzay ve Bilim sektörlerinde Türkiye'den çok, çok öndeler bunun üzerine halkı bizden daha refah içerisinde yaşıyor İranlılar çok zengindir İranı karıştırma hiç bir zaman zararlı çıkarsın yani bu anlattıklarıma bakılırsa İran'ın uyguladığı Şeriatlık, Türkiyenin Laikliğinden daha ileri düzeyde ayrıca insanlar özügürlüklerini devam ediyor orada çoğu İranlı kadın neredeyse başı açık geziyor kot pantolonlar felan bizim kızlardan kat ve kat daha güzeller ayrıca gece yarısı Clup, Diskolara gidebiliyorlar tek başlarına.
laiklik nedir? laiklik hükümlerini kim seçer? Söyler misin suçluyu hapise atma fikri kimin?
75 milyon katılıyor mu şimdi bu hapis işine?
Sizi kandırmışlar. bir Müslümanı zorla laikliğe uydurmaya çalışırken bir şey yok ama bir Müslüman Şeriat isteyince olmaz diyorsunuz!
kadınlar başı açık gezmiyorlar.saçının bir teli bile görünmiyecek hatta kaç kere haberlerde bile gösterildi kadının saçı öncen sadece çıkmış diye adamlar linç ediyor kadını.akşamları dışarı falan çıkamıyorlar zaten.içkiymiş, dansmış, diskoymuş falan zaten erkeklere bile yasak hepsi kapatıldı, ancak insanlar gizli gizli içiyolardır.sen iranı avrupa ile karıştırdın heralde.öğren azıcık bence.kadınlar güzel ise bizene bundan ne alakası var şeriatle ona bakarsan en güzel kadınlar rusyada.
sayın soran bana cevap ver aşağıda herkesin müslüman olm adığını olmak zorudada olmadığını yazdım ben.buna cevabın yok mu
Cevap var tabi ki de. Önce şu cahilliği atmalısın ki bu emirler benim değil ALLAH 'ındır. Şeriat kanunlarını ben yazmadım ALLAH 'ın kitabında yazılıdır ve Peygamberin sünnetinde vardır.
O yüzden cevabı da ALLAH 'tan al bir Kuran aç ve okumaya başla.
ALLAH neye kadir değildir?
allahın başka kitapları da var.ben hristiyanım.
ALLAH 'ın bir tane Hak kitabı var o da Kur'an-ı Kerim'dir.
ALLAH katında hak din İslam'dır.
Nedenini de açıklayayım. Şimdi bir hristiyana git bir soru sor sana bazı hristiyan dininin alimlerinin yazılarını getirirler ama gel Gerçek bir Müslümana soru sor Kurandan ALLAH 'ın kitabından gösterirler.
Yani hristiyanlar Kuranda geçtiği gibi Din adamlarını İlah kabul ettiler.
Şirk koştular yani.
www.kizlarsoruyor.com/.../q1405864-musluman-arkadaslar-sitede-nenen-bisey-anlatirken-allahi-hem-buyuk
senin için açtım bak :P asıl din müslümanlıkmış.sanki hayatında hristiynla konuştunda biyerlerinden sallıyosun
Araştırmasam sorgulamasam bu kadar kişi ile başa çıkabilir miydim? :)
Emin ol İslam'a ben sorgulayarak girdim. Elhamdulillah ALLAH 'da beni kabul etti ki savunuyorum. Laikliği Şeriat'ı araştırdım...
yok doğduğunda islam yazdılar müslüman oldun.ötesi yok.
İnanır mısın bilmem ama ben dini araştırırken 3 gün ateist gibi takılmıştım.
Aklıma takılan ve bir türlü cevap bulamadığım soruyu 1450 yıl önce Arap çöllerinde yazma bilmeyen birisin cevapladığını görünce Hemen İman ettim.
hangi soru o cevap ne?
Herşey ALLAH 'ı yaratmış ise ALLAH 'ı kim yarattı Tövbe Haşa.
bu ama o hadis aklımda değil çok araştırmıştım öyle bulmuştum.
www.google.com.tr/search
Aklın yetmiyor sanırım senin.
cevap ne acaba? https://cokcahilsin.tumblr.com/post/75269699823
Hadi gidebilirsin. Bizim aklımızı anlamaya senin aklın yetmez özenti.
canım soru alahı kim yaratmıştır buldum cevabı müslümn oldum dedin.cevap nerde ya?
Dedim ya cevabını Hadisde bulmuştum 2 yıl önce bulmuştum 3 gün araştırıp bulmuştum şimdi hemen nasıl bulayım ALLAH aşkına? Biraz mantıklı ol.
unuttun yani :P seni ciddiye alanda suç
Hadisi tam olarak unuttum.
Ama o soruya yeni cevaplar da buldum aslında o kadar takılacak bir şey değil cevap basit ama işte o an vesvese şeytan falan abartmıştım dinden çıkacak kadar.
Eğer senin de aklına takılmış ise cevaplandırabilirim ama biraz uzun olacak?
1 saattir soruyorum sana cevaplandır mümkünse çok karışık yazmadan
Tamam iyi anla o halde.
Her şeyi ALLAH var etmiştir. Var etmeyi de.
Kur'an-ı Kerim'de ALLAH için onun varlığı kendindendir diye geçer.
ALLAH asla Var olmadı. O hep Vardı. Biz Var olduk. Bizim bir başlangıcımız var ALLAH 'ın bir başlangıcı yok sonu da yok.
O yüzden O yaratıldı var oldu demek yanlıştır hatalıdır.
Şirktir ve şeytan oyunudur.
Zaman yaş yıl biz insanlar sonradan var olanlar içindir.
ALLAH için geçmiş de gelecek de an da önündedir.
Umarım anlamışsındır
bunu yeni mi öğrendin yani? allah hep vardır.bu cümle tümyazdıklarını özetliyor ya bu ygsde bile çıktı.bide bana hiç bilmediğim cevabı verdi diyorsun.tüm din kitaplarında var zaten
ALLAH aşkına ya yapma böyle başım ağrıdı cidden.
Diyorum ki Peygamber s.a.v. 'in hadisini unuttum 2 yıl önce bulmuştum şimdi unuttum onu ama o soruya kendi aklım ile cevap buldum.
Yeni öğrendin ne? Çok önce bulmuştum bu cevapları.
Sen ALLAH 'a İman edip de Şeriatı mı inkar ediyorsun?
ben hristiyanım.türkiyede yaşıyorum.bir ülkenin dini olamaz.insanın dini olur.o yüzden ülke dinle yönetilemez.
Göstericez size bir ülkenin dini oluyor mu yoksa bu sizin yalanlarınızdan mı göreceğiz :) .
Sen neden Müslüman olmuyorsun ki Kutsal kitap Kuranda da senin Müslüman olman için neler gerekiyorsa anlatılmasına rağmen?
o zaman niye incil kurandan önce geldi.benim kutsal kitabım incil ve incilde kurandan bahsedilmiyor.yani kuran incile özentilik yapan bir adamın yazdığı saçmalıktan başka bişey değildir.asıl diin hristiyanlıktır.
Kur'an-ı Kerim'de bu kitap öncekilerini doğrulamak için geldi diye geçer yani düzeltmek için geldi. Kuran hem Tevratta hemde İncilde olan şeyleri anlatır ve bozulmuş kısımlarını düzeltir.
Mesela bir yerde zalim devletler için Tevratta süre verilik söz olmasaydı helak etmiştik diye geçer. Doğru tevratı da incili de anlatır. Zaten incilde Peygamber s.a.v. 'i de anlatır.
Biraz araştırırsan görürsün.
Zaten O dinler de İslam'a çıkar has yahudilikte kurban vardır Namaz vardır.
Namaz kılan yahudi biliyorum.
Ama sonradan yahudi olanlar namaz kılmazlar çünkü bozulmuştur. hristiyanlık da öyle namaz vb. emirler var ama değiştirildi.
Kuranda hristiyanlar için dinlerine bağlı olduklarını anlatır.
Saygı duyarlar dine vb. Şirk koştuklarını nasıl bozulduğunu da anlatır.
Kuranda, Onlar Rahibe ve Papazları İlah kabul ettiler der. Bunu gören bir hristiyan Peygambere gelerek sana inanırız biz ama burada ALLAH neden bize ilah dedi diye sorar O da siz ne derseniz halk onu doğru kabul etmiyor mu? Ediyor dediler siz ne yasaklarsanız onu yasak haram olarak görmüyorlar mı? Görüyorlar dediler
Peygamber s.a.v. ' o halde onlar size tapıyorlardı. Demiştir.
İlla secde etmeye gerek yok helal ve haramlarını ALLAH 'a göre yapmalısın ne papaz nede imama göre.
İstersen dene bunu git bir papaza sorular sor kendi nefsine göre cevap verir :Dd
Kitap falan karıştırmaz karıştırsa dahi cümlenin en sonunda bir cümle verir ki konuyla alakası da yoktur :D
Gel bana sor ama sana Kurandan yerler göstereyim ALLAH 'ın sözünden yani :).
kuran sonra geldi ama değil mi.incili anlatmasının nedeni incille bakılarak yazılmasıdır.be kuranın allahın kitabı olduğuna inanmıyorum.ama sen ona inanabikirsin. senin aksine ben herkes hristiyan olsun demiyorum neden biliyormusun? çünkü ben kendi inancımı başkalarına inandırmak için uğraşmıyorum.sen ise illa herkes müslüman olsun, zina yapanlar hapis yatsın, herkes çarşaf giysin gibi allah ile insan arasındaki şeylere burnunu sokuyorsun.bunlar seni ilgilendirmez
www.youtube.com/results
https://www.youtube.com/watch?v=Sn2pjfm7CIk
2. Attığım videoyu iyi izle. Hangi kitap bozulmuş anlarsın. Eski papaz anlatıyor anlattıklarını da kanıtlıyor zaten.
Bir kere Peygamber s.a.v. Okuma yazma bilmiyordu.
Diğeri ise İncilin başka dillere çevrilmesi 1500 lü yıllarda olmuştur dil farkı var okuyamaz ki :D Sizde akıl yok mu hiç?
sende akıl yok hiç hemde
2. attığım videoyu izlesene bir :Dd
Kimde akıl yok görürsün o zaman.
sende yokkk
Gel İman ett...
Hz. İsa seni görse ne derdi biliyor musun?
Gel İman et Müslümanlardan ol Hz.İsa'nın asıl gerçek yoluna gel.
Hz. İsa seninle gurur duysun sana lanet etmesin?
hayatında hristiyanlıkla ilgili 2 kelime bilmez laflara bak.sen zaten asıl din müslümanlık dediğinde cahilliğini belli ettin.seni hiçbir hristiyan ciddiye bile almaz 2 kelime etmez senle be
Hak din diyorum Hak.
Batıl değil. Dini bozulmuş değil bidat eklenmiş değil.
Müslüman ol diyorum sen bana ne diyosun.
Attığım o videoyu izle bakalım incilin değiştiğini anlatıyor nasıl değiştiğini.
Ve bunu anlatan Eski bir papaz.
hak din DEĞİL.
Neye göre bunu diyorsun?
Kur'an-ı Kerim'in tamamını anlayarak okudun mu?
İstersen gizliden çık mesaj atayım oradan konuşalım.
Şimdi ben yemeğe gidicem geldiğim de tartışalım?
Ben hristiyan bir arkadaşımın Müslüman olmasına vesile olmuştum.
Açıklarınızı bulmuştum Şeytan Cin Melek kavramlarınız İslam'dan alınmış gibi sizin :D
İslam sizden değil siz İslam'dan almışsınız gibi bunu kanıtlarım.
Bu da İslam'ın doğru olduğunu hristiyanlığın bozulduğunu gösterir.
sen incili okumadın.sen neye göre diyorsun?
Ben tevratında incilin de zeburu da bölüm bölüm okudum :D
okusan böyle konuşmazdın.incil son kitabın kendisi olduğunu söyler
Hangi incil? :D
Bin türlü incil var hangisine inanalım şimdi?
Barnabas incilini okusana bir de :Dd
boşver ya.ALLAH SANA AKIL FİKİR VERSİN. başkada diyeceğim yok sana
Deme zaten gel İman et sen gel :D
Duan kabul oldu mu bugüne kadar hiç?
senin canın sıkılmış heralde gelip gelip benle konuşuyorsun :)
Girdiğim de gördüğüm de yazıyorum işte.
Yanlış şeylere uyuyorsunuz insanın zoruna gidiyor.
Sonsuz cehenneme gidiyorsunuz.
ne kadar da düşüncelisin
Anıden ölüm gelebilir ve sorgu çekilip azap görebiliriz.
Ne kadar da umursamazsın?
sen niye umursuyorsun sanane ki?
ben iyi bir insanım.kendi doğrularım var.mesela sen şeriat kurallarına göre hırsızlık yapanın eli kesilsin dersin.bence böyle bişey yapan insanın cennette yeri yoktur.caninin önde gidenidir.o yüzden kalkıp bana cehenneme gidiceksin deme.allah eğer beni cennete almıyorsa hepiniz nah girersiniz cennete
İyi insan mısın? Kime göre iyi insansın? :D
Hayırdır derler adama.
Hırsızın ya elini kesersin ya da 20 yıl hapse atarsın :D
Elinin kesilmesi daha iyi çünkü ona maaş bağlanır ya da onun yapabileceği bir iş verilir ailesine bakılır. Hapse atarsan ailesi perişan olur günümüzdeki gibi.
Cennet senin değil oraya kimin gireceğini de sen belirleyemezsin...
kafamı kullanıyorum.tüm bu kurallar insanlar iyiye doğruya yönlensin diye yapılmadı mı? o zaman hapisler bu kadar gelişmiş miydi? elini kesiyorsu buda ders oluyordu insanlar hırsızlık yapmıyordu.çağ değişti.buna ayak uydurmak zorundasın.kafanı çalıştır azıcık ya
Bak israil 3000 yıl önceki gelmiş bir kitaptaki kanunları uyguluyorlar şimdi ve şu an dünyanın en gelişmiş ülkelerinden.
Bilmem anlatabildim mi?
Şimdi de o cezalar olsa Adam gibi denetimli olarak bir sorun olmaz daha iyi olur akıllı ol mantığını çalıştır senin elini kesecek olsalar hırsızlık yapar mısın? Yapmazsın ama hapse atsalar? Eğer kötü biriysen dersin ki nede olsa hapiste arkadaş ortamım var yer içer gezerim yatarım paşalar gibi dersin. :D...
git israilde yaşa o zaman burası TÜRKİYE
İşte burada Kuran gelecek.
Saçma konuşma.
burası türk, iye.defol git beğenmiyorsan.git cahillerin arasında yaşa.
Bu toprakları alan kişiler çarşaflı ve şalvarlı kişilerdi ALLAH ALLAH diyerek aldılar burasını Hayırdır?
Sen defol asıl. Cahil sensin.
www.google.com.tr/search
www.google.com.tr/search
www.google.com.tr/search
70 yıl önce geldi ve kaç defa sallandı sağcı solcu vb. diye şimdi de iç savaş çıkmak üzere.
mustafa kemal ne kadar Türk araştırmak lazım yunanlı olduğunu Kanıtlayan çok kişi var selanik kayıtlarında.
yunanlı olsa ne olur? senden çok vatanını seviyor o olmasaydı sen bir HİÇTİN NANKÖR
bak sen ırkçısın ama o yunanlı diyorsun bak o ne diyor?
Hiç miydim? Hayırdır o kim? Çanakkale de savaşmamış orada savaşmamış ohoo villasında içkisini yudumladı diye mi ben oldum? :D :Dd
O kişi öyle sözlerle milleti kandıracak tabi :Dd
sana artık cevap vermiycem bitti son bir mesaj atıcam sadece.sen de üsteleme çünkü başka söz kalmadı.
www.google.com.tr/search
tipi de kötü ıyyy öyyk ahaha :D bb
şeriat allah düzeni kurana ait düzen okey eyvallah ama açı kgezen kadın öldürülüyor kapanmaya zorlanıyor? oysa ki kuranda ''dinde zorlama yoktur'' ayeti var? neden zorluyorsun?
Kim öldürüyor?
Müslüman olduğunu söylüyor ise kapanır.
Ben Müslüman değilim derse zorlanmaz.
alakası yok.şeriat bu değil işte.madem kuran ayetleri kaynak alınıyor o zaman başörtü zorunlu hale getirilemez.müslümnada olsa takmayan takmaz.çünkü dinde zorunluluk yoktur.mesela kuranda hrısızın eli kesilir diye bir ayet var.işte o kural uygulanır.çünkü o kural o toplumu kapsar.başörtüsü kişiyi kapsar.dinde müslüman kadınlara başörtü farz kılınmıştır evet ama takmazsada allah kübra mahkemesinde cezasını verir.sen yöneten olarak''burada şeriat var takamazsın ''diyemezsin.kadın bu sefer sana''dinde zorlama yoktur''der.buda kuran ayeti.kur'anı iyi okumak lazım.ayrıca kim öldürüyor diyorsun bugun işid denilen caniler kadınları sokaga bile çıkartmıyor, halbuki kadın erkek eşitligi var.mısırda kadın açık diye yolda tacize (sözel anlamda) ugruyor.dini ve şeriatı afyon haline getirdiler.din araplar tarafından yozlaştı.o ülkelerin hali ortada.eger bilim ile gerçek şeriat bir arada olacaksa (ki olaacktır) o zaman gelsin arkadaş
şuanda avrupada müslüman biri demek katil biri demek ile eş değer birşey çünkü islam aşk dini sevgi dini hoşgörü dini ama yok abi nese ya
İslam adalet dini de.
ya bırak, git bu ülkeden, senin gibileri gördükçe içim acıyo..
Haberleri aç da bir bak tecavüz edilen zina edenleri gör de onlara acısın biraz da.
Ya o değil de, bu sorunun Aşk İlişkileri kategorisinde işi ne?
Harbi bende şimdi fark ettim 1 ay önce sormuştum ben bu soruyu
Olur gelsin, iki gün sonra önüne geleni doğrasın millet. İyi olur zinayı büyükler dışında kimse yapamaz hapisanelerde boş kalır çünkü güçlüler zaten dışarıda olur, güçsüzler öteki tarafta.
Şeriat'tan anladığın bumu senin? Vay cahil vay...
şu an zaten güçlüler dışarda güçsüzler hapiste.
Güçlüler hapisde olsalar bile bizden rahatlar kimi kandırıyosun sen :)
ulan niye burada tartışıyonuz, bana bildirim gelip duruyo.
İslamiyete diretme yoktur. Sen burada herkese fikrini direterek Allah'a şirk koşuyorsun sonrada gelmiş neyden bahsediyorsun.
O İman etme açısından diretme yoktur diye.
ALLAH 'ın ayetini sapıtma.
Bu bahsettiğiniz şeriatte kadınlar çalışabilecek mi, araba kullanabilecek mi.
ortalık karışır iç savaş çıkarsa kürtlerden çok akp ve şeriat yanlılarını yokedicem
Müslüman mısın?
şerefsiz olmayanlarından
Şeriat'a karşıysan sen Müslüman değilsin. Kurana aykırısın.
Ben canım istediğinden Şeriat'ı istemiyorum ALLAH 'ın emri olduğundan istiyorum.
Müslümansan ALLAH 'ın emrini yapacaksın değil mi?
allahın emrine göre yaşıyorum zaten ama laik düzenin yerine şeriat tutamaz.Kurban olduğum Allahın izniyle iç savaş çıkacak ozaman senin gibileri bu güzel memleketten temizleyeceğiz
Şeriat ALLAH 'ın emirleri demek. Namaz da ALLAH 'ın emri iftira yapana 80 sopa atmak da.
Şimdi sen ALLAH ın bir emrini yapacaksın diğerini yapmayacaksın öyle mi?
Kafir olursun. Bence iyice bir araştır Şeriat nedir ne değildir. Diye hadi.
Senin gibiler gibi dediğin ALLAH 'ın kanunu uygulatmak isteyenler. Sen bize zarar veremezsin bizi koruyan ALLAH 'tır...
göreceğiz bakalım kurşun geçirip geçirmediğinizi veya bıçağın etinizi kesip kesmediğini,hazır olun...
link :D
Sen hiç Alim birisiyle karşılaşmamışsın. Yanımda olsan sana gösterirdim de neyse .
Biz hazırır asıl siz tedbirinizi alın Bizim kalbimizden gelen ALLAH sesleri sizin yanınızdaki şeytanları kaçırmaya yeter. yalnız kaldığınızda görüşürüz ;)
Not: Tövbe edip ALLAH 'a iman edersen ALLAH seni kurtarır gönlünü ferahlatır. İşlerinde yardım eder hissedersin bilirsin.
ulan bu ne Allah aşkına ? ne mal insanlarsınız Allah'tan tek dileğim çıksın iç savaş bir an önce karşılaşalım artık
İnşaALLAH...
israil haricinde şeriatla yönetilen gelişmiş bir ülke gösterir misin?
Neden en gelişmiş ülke israil değil mi? :)
Bizde şeriat la yönetilelim işte.
Bir de abd gelişmiş bir ülke ama sanırım her 40 saniyede bir birisine tecavüz oluyordu :) .
Sen israilda bir tek hırsızlık tecavüz haberi duydun mu?
Orada da kadınlar kapalı.
ben israil kadınlarını sadece orduda falan gördüm orda da kapalı değiller. dahası kadınlar da askerlik yapıyor ki bu ne kadar şeriata uygun onu bilmiyorum. hrsızlık, tecavüz haberi duymadım ama israille ilgili, toplumsal yaşamıyla ilgili kaç haber duyduk ki? he madem şeriat ve gelişmişlik diyosun, o zaman yahudi şeriatını alıp gelişelim kardeş
Müslüman değilsen bana kardeş deme.
ALLAH neye kadir değildir?
ALLAH emretmiştir. ve konu kapanmıştır.
Müslümanım rahat ol :) ama gelişmişliği şeriatta gösteren en ufar bir işaret göremiyorum. ayrıca herkesin dini kendine, Allahla benim arama kim girebilir. hepsini geçtim, cevap bulamayınca hemen Allah emretmiştir deyip konuyu kapatma :) madem öyle Allah yahudi şeriatını mı emretti de bana onu örnek gösteriyosun
Örnek göstermemin nedeni bu devirde Şeriat mı olur be diyen kişiler 140 yıl önce düzenlenen İslam Şeriatını devirden atıyorlar ama bakın 3000 yıl önce gelmiş ama bozulmuş yahudi şeriatını israil kullanıyor diye örnek göstermek amacı ile.
SubhanALLAH bu nasıl Müslümanlık?
Zaten seninle ALLAH 'ın arasına girmiyoruz tövbe. Biz aranızı yapıyoruz :) .
Cevap bulamayınca değil de çok cahilce sorular artık sıktı biraz.
Şeriat olunca toplumda düzen olur. Zina o kadar da doğal bir şey olmaz. Cinayet falan çok doğalmış gibi görmez kimse o yüzden de gelişir. İlim Çin'de dahi olsa gidip alin diyen bir Peygamber (s.a.v.) 'i dinleyen birisi asla Cahil kalmaz ve gelişir.
Şimdi Peygamberi dinliyor muyuz biz hayır ondan gelişmiyoruz.
anladın umarım.
Sen git ne zamandan beri insanların inancları turban takması vs. seni ilgilendirir oldu?
Müslüman olduğum zaman bu bilinç geldi.
Önceden banane diyordum. ;)
bende şeriata karşıyım. aslında şeriata değil şeriatı adam gibi kullanmayacaklarını bildiğim için karşıyım fakat aşırı çağdaşlıkta pislik getiriyor ne hikmetse bir bokun ortasını bulamıyosunuz
Söyler misin bana ben bu ülkede neden laiklik hükümlerine uymak zorundayım?
Ben Müslümanım Şeriat'Tan başka hükme uyarsam şirke girmiş olmaz mıyım?
Neden Şeriat yok akıllı olun biraz. Millet zorla bizi laik etti! İmansız etti siz hala seni ne ilgilendirir diyorsunuz biraz da gidin de mason localarına gidin de bize ne karışıyorsunuz sizi ne ilgilendirir deyin hadi o cesaret varsa :D.
Milletin imanlı olup olmasından sanane ya? milletin derdi seni mi gerdi ne oluyo?
Hayırdır da benden sanane? Ne yapacağımı neyle ilgileneceğimi sana mı soracağım?
Şeriat gelecek sende buna uyacaksın.
Karşı çıkamazsın.
Örnek olarak sen doğdun ve laikliğe uyuyorsun karşı çıkıyor musun hayır aynı şey :)
Bu seferki Müslümanca diğeri kafirceydi.
Müslüman mısın bu arada?
Müslüman ım tabikide. Ayrıca tabi şeriat tabi gelecek :D:D:D:d
Müslüman isen Şeriat 'ı kabul etmelisin. Eğer karşı isen Şeriat'a imanın gider. Nedeni ise ALLAH ' Hak olan Kitabında Şeriat'ı uygulamamızı Farz kılmıştır.
ALLAH 'ın yardımı ile gelecektir. laiklik bile kaç yılda geldi.
Şeriat daha çabuk gelecektir.
Suriye'de 4 yılda Yüzde 70 'ini Mücahidler yönetiyor :) .
Türkiye'de 4 yılda Şeriat gelir İNşaALLAH.
İmanın gider ne ya peki öyle olsa seni ilgilendirir mi? benim inancım kimseyi ilgilendirmez sen sormussun seriat ın gelmesını ıstermısın ben istemem demişim inancımada laf yapamazsın yapmamalısın yobaz gibi davrandıkca insanları din den sogutuyorsunuz yazık
Şeriat'ı isteyene yobaz dersen Kafir olursun.
Peygamber s.a.v. 'de Şeriat için savaştı çabaladı düzgün konuş.
Peygamberde olan ilim hiç bir insanda yok.
Gel düzgünce konuşalım.
Şeriat'ı neden istemiyorsun? Ne olduğunu biliyor musun?
Araştırdın mı öğrendin mi ki karşısın yoksa sende medya özentisi beyni karartırmış oyuncaklardansın?
şeriat bu ülkede ters etki eder dostum.. herşeyin cıvığını çıkarıyolar onuda mahvederler
Edemezler merak etme.
Biraz zeki ol. Dizilerde filmlerde tv de Şeriat'ı anlatsak kabul ederler.
senin şeriat dediğin arabın oyuncağı olmuş.. ayrıca geldi diyelim dolaşacakmısın sarıkla? veya kim çarşaf giyecek şeriat yanlısı akpliler mi? kandırma kendini dostum öyle gelsin demekle bitmez o iş.. çükünü mühürletirler dinime imanıma
Tabi ki de arapların yaptığı adına ŞEriat dediklerini yapmayacağız. Gerçek Şeriat yani Kuranda ve Sahih Hadislerde olan kuralları yapacağız. Bilgilen ondan sonra konuş.
Çarşaf da giyecekler merak etme İNşaALLAH.
"Bu ülke Şeriatla kurtulacaksa. Şeriatı geri getiririz" Adnan Menderes
bu sözü yüzünden asılmıştır...
Eski düzen yok artık. Gelip assınlar yiyorsa.
Git elini yüzünü bir yıka sen iyisi mi.
Çok şükür iyiyim bence sen git bir abdest al kurana bak ALLAH ne diyor ;)
olur , o da olur..
Şeriat gelsin olacak ;) .
şeriat sadece aptalların kabul edebileceği bişey Osmanlıyı da biliyoruz kadınların sokağa bile çıkmasının yasak olmasini
isterim
.
Adamsın.
olm sırf isterim dedi niye eic seçmek ne ya. vicdanlı olun biraz.
Çok önce seçmiştim.
Hemen seçmiştim. Bakarsan soruyu ben 1 ay önce sordum.
gelse keşke.
İnşaALLAH gelecek :)
Basin acik oldugu icin kirbac yemeye ve kara carsafa girmeye hazirmisin bacim?
Kim diyor kırbacı?
Eğer Müslüman ise ALLAH 'ın emri olan çarşafı giyer.
Eğer deyilse de giymeye zorlanmaz.
Yanlış anlatmayın İslam'ı!
Islam diyor kirbaci. Islamin kanunlarini yerine getirmeyenler, eger Kuran belirli ceza belirlemiyorsa kirbaclanirlar.
Carsaf allahin emri degil, Carsaf Osmanlida Yahudi Dinine ait oldugu icin yasaklanmisti bilem.
Seriat altinda her kadin kapanmaya zorlanir, ister Müslüman olsun olmasin.
Müslüman olup ben kapanmam diyenler zaten Idam edilir Dinden cikiyor diye.
Üniversitede Ders sirasinda basini acicaklar diye aglayanlar, nasilda herkese Carsafi zorlamayi dogal görüyorlar.
Nerde bir adi karektersiz kisi varsa Müslüman. Bu nedenle Müslümanlara hosgörü göstermeyeceksin.
Ne kırbacı sopa var zina edene 100 sopa vurulur kafandan kural uydurma Kuranın neresinde kırbac var tövbe. Sünnetlerde hadislerde nerede?
Nur süresini aç Kuranı aç da bak sana ayette söylerim.
Müslüman olmayan birisini nasıl zorlarsın sende akıl yok mu? Bir daha yazma ya sen bu kadar cahilini görmedim bilmiyon bari yalan söyleme.
ALLAH belanı versin senin yalan yanlış anlatıyosun.
Sen defol git bu ülkede 650 yıl Şeriat vardı bu topraklarda tarihi araştır kaç tane kırbaç bilirsin Atandan sana güzel sözler mi kaldı kırbac mı kaldı be zalim seni cahil seni? Atan Şeriat 'la büyümüştü.
şeriat istiyorsunuz ama şeriatın ne olduğundan haberiniz yok. hayalinizde gerçekle alakasız bir şeriat kavramı oluşturmuşsunuz ver hayal dünyasında yaşıyorsunuz çünkü hayatın gerçeklerinin faRKINDA OLAMAYACAK KADAR TOYSUNUZ.. ve sen hiç sopayla dayak yememişsin anlaşılan.. zina edene bekarsa 80 evliyse 100 sopa vurulur hükmü vardır evet. ama bu hüküm hiç uygulanmamıştır. peygamberin kendisi bile zina yapan bir kadına recm cezası vermiştir. ve bu recm yani göğüse kadar toprağa gömülülerek taşlamak suretiyle ölüm gibi vahşi bir ceza uygulanalagelmiştir.
Evli ise recm edilir.
Sende hayal dünyadaki sistemi bize övüyorsun Şeriat'ı kötü göstermeye çalışarak.
ALLAH 'a iman eden ve O'na sığınan Müslümanlar tabi ki de Şeriat'ta hayr olduğunu bilir.
ALLAH 'ın emrine güveniriz.
Karşıt sisteme bakar isek de sen hiç ceza evinde 40 yıl kalmadın değil mi?
ya da Hiç İdam edildin mi? Bir dar ağacı kurulur ve ip geçirilir başına ve asılır boğularak can verilir. Laik sistem bu kadar da canidir ve vahşidir.
ALLAH ' ın Resül'ü ALLAH' ın emirlerini yapmıştır.
Hak eden recm de edilir.
Asıl siz Güneşi Evreni Yöneten Kural koyan ALLAH 'ın emrine karşılık savunduğunuz sistemlerin ne kadar basit ve etkisiz olduğunu anlamayacak kadar imansız akılsızsınız.
özentisiniz. Avrupa önünüze ne atsa kapıp savunuyorsunuz.
Bırakın bu köpekliği de gelin ALLAH 'a gönülden İman eden Müslümanlardan olalım.
Şeriat'ı da senden daha iyi biliyorum merak etme.
Sen biraz laikliğin Temel Maddelerini bir öğren ;) .
isteyenler cahil bence.
Yanılıyorsun.
Peygamber s.a.v. 'in yolundan gidenler yani İnsanların en Hayırlısının yolundan gidiyorlar. Onlara cahil değil akıllı denir.
cahil anandir
isterim
Evet, isterim.
Helal olsun.
Alkol yasaklanır ondan sonra. İstemem.
Evet yasaklanır çünkü Zararlı. Seni Cehenneme götürecek bir şeyin yasaklanması senin için hayırlıdır değil mi?
ben zaten cehennemliğim :)
ALLAH 'ın rahmeti varken neden böyle düşünüyorsun ki?
Nereye gideceğine ALLAH karar versin dimi sen emirleri yaptıktan sonra ne pişman olursun nede rahatsız olursun.
ALLAH senin kalbine kendi kurallarının sevgisini de koyar :) .
inşallah :)
ne alakası var ben içmek istiyorum. sen içmiyorsan günah olduğunu cehenneme götüreceğini düşünüyorsan şçme banane sanki çokta umrumda. yoksa sana bir zararım içerim kardeşim. istemiyoruz şeriat felan
İçersin ama cezası olur.
Mesela şu an ben intihar etmeye kalkışsam bir polis görse engel olur neden engel oluyor ki?
Benim kendi öz iradem ile intihar edicem bana neden karışıyor?
Çünkü bunun kötü bir şey olduğunu bildiği için.
İşte içki de kötüdür ve intihar gibi kendine zarar vermeni istemediğimiz için
engel oluyoruz. Umarım anlamışsındır.
Şeriat gelsin güzel Türkiye'm düzene girsin!
Gelsinn bencede.
kız isen senin için iyi olmaz ama sen bilirsin
Yasamaniz hata dunyada
Ne kadar dar bakış açın var ne kadar bağnazsın yobaz.
Beynine oksijen gitmiyo sanırım...
Gittiği için Şeriat istiyorum ;)
Senin aklına kimyasal oksijen veriyorlar sanırım :D
Beynine oksijen gitseydi saglikli dusunurdun.
Sağlıklı düşündüğüm için Şeriat diyorum.
Dinde bayanın yeri Kalbinde Peygamber Evliya Alim Ayaklarının altında ise Cennet vardır.
İşte Dini bakış açısıyla Kadın budur.
Sen laik düzende sadece tek gecelik ilişki sonra mendil gibi atılmak mı istersin?
Yoksa seninle Cennet hayali kuranları mı? ALLAH 'ın hediyesi olarak görenleri mi?
Kızının mendil mi olmasını istersin Cennet çiçekleri mi? .
Ne alaka ? Herkesin kendi iradesi. Sirf sonunda ceza var diye o isi yapmicaksa ne anlami kalir ki. Insanin icinde olmasi lazim. Cezalar sadece goz korkutur. Insanin icindekini degistirmez.
O zaman neden şimdi katil birisi hapse atılıyor ? Hapse atacakların içindeki katili silsinler ya?
O zaman yine laiklik zarar görür her türlü laiklik zarar görür :) .
Neden o zaman şuan binlerce kişi Ceza evinde CEZA çekiyor :)
Açıkla hadi :D Sus ve Şeriat' ı savun!
Emin ol hapishanede gun saymak olumden daha buyul bir ceza. Zaten duzgun psikolojide olan insan boyle bir hataya dusmez. Cabukca olmesi onun icin odul olur hatta. Eskiden idam vardida ne bok oldu hi ? Benden asla o mantiksiz seriati savunmami isteme.
Asıl siz mantıksızsınız. Hapishanede kimler var? Katil tecavüzcü sapık gaspcı mafyalar var. Onların hepsini bir araya toplamak kimin fikri hangi gerizekalı düşünmüş bunu?
uln onlar rahat durur mu? Hayır sonra da şişleme olayları oluyor.
Kaçıyorlar dışarıda insanlara zarar veriyorlar. Akılsızın yüzünden masum insanlar zarar görüyor!
Şeriat gelecek o kadar !
Hahaha sen dedin ya hemen geldi zaten seriatte. Seriatin cok kati kurallari var kimseye rahat nefes aldirmaz. Ulkemizde cok gevsek insanlat olduğundan seriat gelirse ulkede insan kalmaz be.
Şeriat'ı hiç araştırdın mı neymiş diye? :D
laiklik daha sert. laikliğin öz maddelerinde idam var ve bu bir insanı boğarak öldürme asmadır. ki ölümlerin en kötüsü boğularak ölmedir.
Bak laiklik ne kadar betermiş.
Şeriat huzur demektir ve Huzur istemez misin :) .
Merak etme yavaş yavaş ısıtıyoruz sizi yoksa Şeriat için şuan savaşta olan çok kişi var :D .
Müslümanları sadece Camii 'ye giden dedelerle karıştırma.
Bizi sokakta gezerken göremezsin.
Senin kafan mi guzel ? Ulkemizde idam mi var ? Din dusmani degilim hatta senden cok farkindayim. Seriati savunma.
Yıllarca uygulandı.şimdi inkar etmeyin.Bu ülke Müslümanların İslam' için canını verenlerin torunları ve gelecek nesiller de İslam ahlakıyla büyüyecek İnşaALLAH siz gibiler engel olamazsınız! .
Ya sen neyin kafasındasın ? Senin gibilerin zihniyetini değiştirmek bizim elimizde değil. ALLAHın elinde ama. İnşallah o da olur bir gün.
Ben zihiniyetimi Kuranda göre ayarladım hadi sıkıyorsa değiştir? ;)
Bizim gibilere dinsiz muamelesi yaptiginiz icin aciyorum size. Kuran da seriatle ilgili ayet mi var ?
Evet :D
Kur'an-ı Kerim'e göre konuşuyorum kafama göre değil işte siz bilmiyorsunuz o Ayetleri o yüzden cahilsiniz ve kafirlere fırsat veriyorsunuz sizden nefret ediyorum! Sizin yüzünüzden İslam geride!
ALLAH 'ın dinini dünyaya satıyorsunuz!
Açta bak Nisa süresine Bir bak ALLAH ' aşkına bir bak!
Islam dini eger katliam- şeriat diniyse ben yokum zaten. Ister kafir de ister putperest. Sizin on yargılarinizin sonu nereye varicak acaba. Biz oldugumuz surece o kadar basit degil seriati getirmek. Geldigi an ic savas cikar insan kalmaz ulkede. Haberin olsun aklini basina topla
ehehe :D sizin gibilere 2 şişe şarap yetiyor ülkeden kaçmaları için :)
İmkanınız olsa zaten avrupaya taşınacaksınız :D .
Nede olsa İman olmayanda Vatan sevgisi olmaz.
İslam' Adalet dinidir ayrıca da. Adaleti sağlamamız gerekiyor.
İnsanları uyarırız dilimiz ile Eğer hala Zülm ediyorlarsa Zalimlik yapıyorlarsa bu sefer yine değişik bir yöntem ile Tatlıca uyarırız hala devam ediyorsa savaşırız.
Biz Zorla kan akıtmak istemiyoruz ama binlerce aç insan varken de pek de umrumuzda değilsiniz!
İslam kelime anlamı Barış Adalet demektir. O yüzden İslam barış dini deriz. Kelime anlamı odur.
Adalet dinidir de. Şimdi senin çocuğunu ben zehirlesem sen bana savaş açmaz mısın açarsın? Ve bu senin adalet için yapma hakkındır. İşte sizde bizim Çocuklarımızın gelecek nesillerin ahlakını psikolojisini bozuyorsunuz. Kafir bir nesil istiyorsunuz Biz de Adalet için sizinle savaşırız.
Suan ulkede adalet yok mu ? Katliam yapinca mi adalet geliyo ? Kucucuk çocuğun katledilecegi bir ulke istemiyorum.
Not: Sizde Vatan Aşk'ı yok. Zorlamada terkeder kaçarsınız. Mesela yıllardır pkk ya göz yumuyorsunuz. Biri askeri pkk toprağa verdiğinde siz sokaklara çıkıp bağırıp evlere bayrak asıp sonra da evinde çay içip maç izlersiniz. Sizin işiniz gücünüz Reklam. Sokağa çıktığınızda Cesaret varsa doğuya gitsenize? :D
İşte yemez. İç savaş olsa siz Kaçarsınız. Gezide trapzonda olanları gördük kaçacak delik aradınız :D
Biz ise El kaideye katılıp Şeriat için pkk yla bile Savaştık!
Siz Zalimsiniz!
Şu an sokaktaki binlerce katledilmiş çocuk ne olacak? Sokakta karton toplayanlar insan değil mi?
Ben çok karton toplayan kıza tecavüz haberi duydum çok çok fazla! sen duydun mu hiç?
Hemde Küçücük çocuklar Şeriat' da korunur sizin gibi terk edilmez. Zenginin çocuğuna yat alırlar dünya duyar fakire tecavüz ederler kimse tınlamaz sizin zihniyetinizi istemiyoruz kendi vatandaşına Zalimlik edenler! Evinizde nasıl oturuyorsunuz!
Kendi Askerine zalimlik yapanlarsınız!
Adalet yok bu üllkede!
Zalim ? Genelleme yapmasana. Iste sizin hataniz bu. On yargi. Seriati istemeyene, laik olmaya calisana, modern olana hemen kafir zalim lakabini yapistirirsiniz. Ulkeyi bolen sizsiniz. Bana zalim demeye hakkin yok. Ben sana yobaz diyomuyum ? On yargili yaklasiyomuyum ? Ulkeyi siz bolceksiniz. Kendinizdn korkun.
Seriat gelince hersey dort dortluk mu olcak saniyosun ? Puruzler cikicak hemde fazlasiyla. Madem biz zalimiz o zaman sen gidip korusana tecavuze ugrayan kizi, zor durumdaki insanlari he ?
Zülüm karşısında sessiz kalan Dilsiz şeytandır.
Ülkeyi böleceğiz evet. Şeriat için böleceğiz.
Sende İnsanlık yok mu?
Daha 8 yaşlarında sübyanların tecavüz ettiği kızlar var.
Laikliğin meyveleri işte bunlar! Kurtlu meyveleri!
Pislikler.
Biz Modernliği destekleriz. Yobazda değiliz. Biz avrupa itliği yapanlara karşıyız.
Modernleşecez diye avrupaya milyon dolarlar verip de kendi ülkesinde soğuktan donan insanları düşünmeyenlerle savaşırız. Onlar cezayı hakediyor.
Siz bizden korkun ;)...
Tamam işte Şeriat'ı getirdiğimizde koruyacağız. Sizin gibiler yolumuzda taş olmasa!
Avrupanın köpeği olacağınıza ALLAH 'a Kul olun ?
Şeriat olunca ALLAH yardım eder. Şimdi ALLAH ın kanunları yok ALLAH bela gönderiyor!
Her şey dört dörtlük olacak.
Sokağa çıktığında Birbirine saygıyla davranan insanlar olacak.
Adaletli halk olacak.
Komşularıyla iyi anlaşan Dostunu düşmanını bilen BİLGİLİ
Ahlaklı Terbiyeli Toplum olacak. Cahi cahil zalim değil!
Sinirden kızardım bak! Nasıl hesap vereksn
Ulkeyi bolmek seytanlik zalimlik degil mi ? Pislikler zalimler kafirler diyosun ama donde kendi yobazligina bak akilsizligina bak. Gozunuzu acin artik yil 2014. Seriati ruyanizda gorursunuz. O zalim dediğin insanlar yani biz kokten yok olana kadar nah bulursunuz seriati. Laiklikle ne alakasi var kucuk çocuğun tecavuz etmesinin ? Insanin icinde varda sirf sonunda ceza oldugu icin korkarak susuyosa ne anlami kaldi seriatin ? Gidin kurtarin tecavuze ugrayanlari bakalim neler yapabiliyosunuz
Sistem yanlış. Şeriat'a laf yapıyorsun da laiklik kaç yılında bulundu?
Senin dediğin demokrası taa 3000 yıl önceki medeniyetler kullanıyordu?
Seninki daha eski çağ dışılar eski tarkan filmlerinde zindanlara kapatılırdı insanlar mağaradan.Şimdi de hapislere farkı ne? Yobazlar. Emin ol erkekleriniz rakıyı içtikten sonra elini kaldıramaz ki bize karşı çıksın :D :D :D
Önce Suriye devrim sonra İren sonra Türkiye. ALLAH 'ın kanunu sizi ezecek!
laik ülkeyi bölmek şereftir bizim için.rahatyoksize
Vallahi ben gayet rahat yaşıyorum. Madem sizden bize rahat yok ben niye rahatım ? Görücez. Bu ülke şeriate başlasın o zaman tozumu bulamazlar.Gerekirse dinsizlerin arasında, Müslüman olarak ama laik bir devlet içinde sürdürürüm yaşamımı. Şeriat gelirse bırakırım ülkemi, başka bir durum dışında kolay kolay bırakmayız.
Cahilsin ne diyim ki sana :). ALLAH put değil. ALLAH Yarattığına karışır.
Senin giyimine kuşamına karışır. Devlet yönetme biçimine karışır.
Ve sende Müşriksin yani ALLAH 'a ortak koşmadan inanmıyorsun.
Sen cehennemin en kötü yerine gidiyorsun Uyan da Kuran oku tövbe et.
yazık acıdım sana. Koyunsun :). İnşaALLAH laikliğin gizli zehirli oklarından birisi seni aileni Bulurda huzurlu olduğun günlere lanet edersin.laikliğe söversin.
Dini Tam bilmez Kuran nedir bilmezsin cahilsin. Yazık.
Kes sesini ya çok havladın. Yeter dahada taviz vermicem sana. Söylemediğini bırakmadın. Azıcık saygılı ol ve ilerde havla.
Nasıl rahatsın be yüzsün? Şu an senin ülkende doğuda teroristler basmadı mı? Sen nasıl rahatsın?İşte yüzün yok ki.pkk silahı başına dayadığında mı huzurlusz olacaksın? Kocan abin çocuğun askerde oraya giderse? nasıl bakacaksın onların yüzüne?
Rahat olduğunu onlara nasıl söyleyeceksin?
Karaktersizler. Sen rahat değilsin ki gevşeksin arlanmazsın. Sıkılmazsın.
Sokakta katiller dolaşıyor baliciler esrar çekenler satanistler var nasıl rahatsınız ln.
Vallahi Ahirette ben senden davacıyım.
Zalim yakında laikliğinizi bastığımızda görürüz kim köpek gibi yalvarıyor havlıyor.
o ata dediğiniz içkici ayyaş gay i*neyide tarihten sileceğiz Vedadı olacağız onun :D ;) .
Şimdi defol ve Erdoğan ve Abdullah Gülü ve bizi İZle ;) .
O kopekleri izlemektense senin o gay ayyas dedigin adamin yolundan gidicem. Dinle Atatürku karistirmayin cahil kopekler.
laiklik isvecten alınmıştır :D onun yoluda değil isvecin yolundan gidiceksin.
Dinle neden karıştırmayalım?
ALLAH ' Hüküm vermiş onu kaldırdı? senin atan kim ki Halifeliği kaldırıyor? Kim yani Peygamber mi ki kaldırıyor?
İsterse 7 cihan Padişahı olsun Halifeliği kaldırmaya gücü yeter mi ? ALLAH 'ın halifesini nasıl kaldırdı onu açıkla ?
Sizsiniz cahil köpekler cahiliye dönemi gibi süslenip yarı çıplak ortalığa dökülenler.
şehveti için soyunanlar ALLAH lanet etsin size!
Haligelik cok mu iyi sistemdi ? Ohh iyi olmuşta kaldirmis. Sizim gibilerin fikrini onemsememek lazim. Yobaz kopekler. Haligelige gucu yetiyomus ki, karsi cikanlara da direnebilecek gucu varmis ki kaldirmis. Size boylesi lazim. Ne olsu laiklik geldi de kelleni mi astilar ? Sokakta carsafla dolanmaktansa, modern olmayi tercih ederim
Karşı çıkan alimleri astınız ya?
10 bin alimi astınız ya şerefsiz!
Sırf Dinini koruduğu için 10 bin kişiden fazlasını dar ağacında astınız!
İşte sizin içinizde şeytan var ALLAH BELANIZI VERSİN!
ALLAH SENİN BELANI VERSİN. Müslüman Müslüman'a beddua okur mu it ? Önce git kendi hatalarını boklarını temizle. Laikleri savunuyorum, şeriat karşıtlarını savunuyorum, Atatürk'ü de savunuyorum. Ama o alimleri asan ben miyim ? Laflarına dikkat et. En kısa zamanda soyunuz kesilir İNŞALLAH köpekler.
Sen Müslüman değil müşrik bir köpeksin! Cehennemin en kötü yerine gideceksin eğer tövbe edip Müslüman olmazsan İnşaALLAH. Sen ALLAH 'a ortak koşuyorsun. laikliği ALLAH 'ın kanunundan üstün görüyorsun bu şirktir seni müşrik. ALLAH Resülü bu zamanda olsa o da Şeriat'ı isterdi ona da mı karşı olacaktın?
Asıl sizin kesilir bak caniye bak. Senden korkmuyorum. Kuran-ı Kerim'de müşriklerin duası kabul olmaz diyor. Senin duaların kabul olmaz ki müşrik.
Ne musrigi be at kafasi ? Allaha tovbe hasa ortak mi kosuyorum dingil. On yargilarini musait bir yerine sok. Senden ve senin gibilerden nefret ediyorum. Cehenneme mi cennete mi gideceğim belli olmaz,bunu bir tek Allah bilir ve sende onun isine karisiyosun. Kafir sensin mala bak. Müşrik değilim gorelim bakalim kabul oluyo mu olmuyo mu. Zamaninda senin müşrik dedigin insanlarin duasi kabul olmus kişu anda laik bir ulkede yaşıyoruz.
isvecli kişilerin yazdığı kanunları ALLAH 'ın kanunundan daha üstün görüyorsun.
Tövbe haşa insanı ALLAH bilmezde isvecli kişiler bilir diyorsun.
ALLAH daha iyi bilir. Sen ortak koşarak inanıyorsun. ALLAH 'ın dinine İman et. Kuranına Şeriat'ına.
Sen böyle gidersen cehennemliksin Kuran-ı Kerim'de öyle diyor ALLAH sözünden caymaz.
Al zamanında nasıl yapmışlar laikliği .
link
Bismillah
Allah hükmedenlerin en iyisidir.
Müslüman ol..
link
Ya tabi oyle Allah en iyisini bilendir. Benim onun kurallarına karsi gelmek gibi bir lüksüm yok tabi haşa. Seriat gelince ne olcak ? Allah'in hangi emrine uyucaksiniz. O isvecli boktan insanlara ornek verme bana. Laikligi biz kendimize gore uyarlayip yaptik.
link
link
Hayır yabancılardan aldınız. ateistlerin yazmalarıdır onlar.
O kadar kalın kitapları Türkler o dönemde uğraşıp da yazmaz ;)
ALLAH 'ın kanunu asla kötü değildir.
Sen Şeriat'ı iran suudi arabistandaki sanma onlar uygulayamıyor masonlar engelliyor.
Biz Türk Müslümanlar Tam uygulayacağız herkes özenecek bize...
Biz tam uygulucaz mi ? Hahahha masonlar bize burnunu sokamicak mi saniyosun. Hayal o is. Bize ozencekler falan cok zor.
link Sana gelsin. Tamamını İzle Müslümansan İlim öğrenirsin sevap. Sonuna kadar izle çok önemli.
şeytanlar bizi engeller diye ALLAH 'ın kitabındaki Kuralları mı yapmayacağız ?
şytanlardan korksaydık Müslüman olmazdık ;) .
Onlar sapmışlar Dinleri üstlerine almıyorlar dini sahiplenmiyorlar kendilerini düşünüyorlar.
Sen Dini sahiplen bakalım ALLAH nasıl yardım eder seni dünyaya hakim kılar.
;)
Senin fikrini ben değiştiremiyorum, benim fikrimi de sen. Bu laflar videolar çok anlamsız boş geliyo bana.
ALLAH 'ı anlatıyor o video bir daha izle. Senin düşüncen şeytanların düşüncesi Besmele getir gider :) . Sen ALLAH 'ın kanunlarını küçümsüyorsun kötülüyorsun halbuki Rabbimin Ayetleri ne kadar güzel Hükümleri eğer bilirsen ne kadar güzel. Sen Şeriat'ı da masonların sana gösterdiğiyle biliyorsun Dini de. Lütfen Kur'an-ı Kerim'i güzelce Anlamını anlayarak oku Müslüman isen Bir de Ahiret gününe tam İman et sen tam iman etmiyorsun ; ) .
link
Iman ediyorum yeterli. Inaniyorum yeterli. Alkol sigara uyuşturucu kullanmıyorum yeterli. Illa bu kitallari uygulamam gerekmiyo. Icimden gelmedikce yapmam uygun olmaz zaten onun cezasi daha büyük. Ben ateist aileden geliyorum. Kendim buldum dogru yolu. Eo kadarda aksaklık olsun napiyim. Cevremdekiler ateist hepsi. Ben Müslüman ım. Bunu korumak bile basari kafirlik degil.
şeytan da İman ediyor. İnanıyor. şeytanlar Kuranı senden benden daha iyi biliyorlar. Hak olduğunu daha iyi biliyorlar ama kibirlerini yenemiyorlar.
Sende kibrini yen. Sen ALLAH 'ın hükmünü seversen ALLAH seni emin edecektir.
ALLAH hidayet nasip etmiş ne güzel ama münafık ne demek müşrik ne demek bir araştır istersen. ALLAH hidayetini daim eylesin...
Birisi sana ALLAH 'ın selamını versin sen onu alma Cehenneme gidersin biraz araştır gözünü seveyim.
La İlahe İllallah de ve ALLAH 'tan İmanının artması için Dua et. Ondan sonra içinden gelir :) İnşaALLAH.
Bana beddua ederken 180 derece dondun hayirdir. Elimden geleni yapmaya calisiyorum ve kibir yapmiuorum kesinlikle kimseyi Allaha ortak kosmuyorum oye bir hakkim yokta zaten. Verilen selami da aliyorum. Her firsatta da dualarimi ederim ben.
Biz Dini kötü göstermek istemiyoruz biz dini güzel göstermek istiyoruz. Yani kinle nefretle tanıtmak değil de güzel tanıtmak istiyoruz ama insan bazen kendi nefsine yenik düşüyor. Senin ilk savunduğun Şeriat'ı kötüleyip laikliği savundun ya işte Suriye'de esed şerefsizi de aynı fikirde o de Şeriatı istemiyor laik ve kaç bin çocuğu öldürtdü Kurana inanıyor diye kaç kadına tecavüz ettirdi. Savunduğun şeyi biraz araştır. Örnek verdim orada bir selam almamak bile cehenneme sokar sen kuranı kötüleme.
Hayır hala seriati istemiyorum ve seriatle ilgili tum fikirlerim de ayni değişmicekte. Siz dini kotu tanittiginizi dusunmuyosunuz ama disardan baskici yobaz olarak gorunuyosunuz. Siz kendinizi ustun goruyosunuz. Muslumanlik hosgoru sevgi dini. Ama siz ayrimcilik yapiyosunuz Musluman imanli imansiz ateist laik seriatci diye ayiriyosunuz. Dinin kurallarını uyguladiginizi saniyosunuz ama en onemli seyleri gozden kaçırıyosunuz.
İyi de Şeriat'ı ALLAH ' ın emri olduğu için biz istiyoruz.
Biz kınayıcının kınamasından korkmuyoruz biz ALLAH 'tan korkuyoruz. Siz bizi kınayacaksınız diye vazgeçmeyiz. Sende biraz daha iyi araştır. Yobaz demek cahil demektir ve kimin cahil olduğu belli. Zorbacı değil siz zorbacısınız ki Türkiye'ye zorla laikliği getirdiniz.Biz zorlasaydık şimdiye Şeriat gelmişti.
Biz ayırırız çünkü ALLAH öyle emrediyor.
Yalnızca Müslümanlarla kardeş olun diye emir veriyor.
Birazcık araştır!
evet, kesinlikle isterim.
Dinimiz değil senin dinin. Ben hristiyanım.
Dinimiz derken ben Müslüman olan kişileri kastediyorum üstüne alınma.
Bu arada Yaratıcı birdir. Hz. İsa'nın barbanas incilini okudum bazı bölümlerini.
Hazır sen bütün Türk halkını kastediyorsun. Hristiyan Türkler olarak bizler hep eziliyoruz. Barnabas incili sahtedir.
Yok ben bütün Müslümanları kast ediyorum.
Türk kelimesinin anlamı batıda Müslüman demektir. Avrupayı feth ederken ALLAH ALLAH diye gider iken Türkler geldi yani ALLAH diyen insanlar yani Müslümanlar diye biliniyoruz.
hristiyan Türkler nedir :D:D ::D:D.
Kim diyor sahte olduğunu şimdi ki sizin kabul ettiğiniz de sahte o zaman :) .
Yanlış birsey söylüyorsun. Hristiyanligi seçen Türk boyları da mevcut. Türkler müslümanligi zorla kabul etmişlerdir. Arap kültürü toplumumuzu oldukça çözdü maalesef.
Eski Türkler Gök Tanrı inancında dahi Tek olarak bilirlerdi.
Eski hristiyanlık Haktı. Ama şimdi ki bozuktur.
Eskiden geçmiş olabilirler. Bozulmadan önce.
olursa karşı çıkmam :D
Bize gel katıl knk :D
tamam :D
İstiyorum...
Kesinlikle isterim
He kardes he bana da ondan 1 kilo
evet isterim.
Adamsın ;).
eyv :)
ortalık üçkağıtçıdan geçilmez
gelsin başbakan kolu kesilsinn :)
Hırsızlık yapmış ise onun da elini keseriz :)
Peygamber s.a.v. zamanında toplumda sevilen birisi hırsızlık yapmış idi halk kendi arasında kesmeyelim falan dediler işte hatırladığım kadarı ile anlatıyorum.
Sonra Peygamber s.a.v. ' bunu duyunca dedi ki eski ümmetler sevdikleri kişilere ALLAH 'ın hükmüyle karar kılmadıklarından helak oldular Vallahi hırsızlı keden Muhammedin kızı olsa (s.a.v.) onun da elinin kesilmesine hüküm verirdim. Demiştir. ;)
ulan helal olsun benim müslüman kardeşim harbi seni sevdim şu şerefsiz hırsıları bana savunup dindadırım diyen insanlara uyuz oluyorumm ya
Adaletle olursak Gerçek Şeriat olur zaten o zaman ALLAH yardım eder de bizi alemlere üstün kılar. O insanları da ALLAH düzeltsin İnşaALLAH
ben atatürkçü bir adamım dinimede sağdığım toplumda zina arttı mesela ben yılbaşı kutlalam ulu önder gazi mustafa kemal atatürk her zaman demişdir batı herşeyi yapmayın sonuçta onlarla bizim dinimiz farklı ben alkol içerim ama içen biri olursa zararlı olduğu haram olduğu anlatırım kızlara pek yaklaşamam hep aklıma zina geliyor üzülüyorum ama atatürk düşmanlıda yapmayın ben türk evledayım çanakkale şehit düşmüş göğsü imanlı askerleri hakkı var üstümde onun için lütfen biraz daha saygılı olun atalarmızı karşı hadi selametle allaha emanet olunn
Şapka devrimini yapan mustafa kemal değil mi? Şapka avrupadan alınma.
Kanun değişikliğini isveçten alan mustafa kemal değil mi? Avrupadan.
Nasıl avrupayı yasaklamış? Sık sık ingilizlerle buluşur konuşma yapardı.
Dilimizi dahi avrupaya çevirdi sen hala :) .
peki siz böyle düşünmeye devam edin iyi geceler...
kesinlikle istemem
Neden?
Sizin gibilerin çocuklarını baliciler dövdüğünde ya da evinize hırsız girdiğinde ya da size büyük haksızlık edildiğin de Şeriat 'ı nasıl da isteyeceksiniz.
Bir teyze vardı Şeriat' için gericilik el kesme nedir vb. falan derdi.
Evine hırsız girdiğin de keşke kolu kesilse falan demişti ehehe :D
sevgili kardeşim ilk önce beni çok üzdün neden diyecek olursan sizin gibiler gibi bir kelime kullandın sanırım aycımcı bir yanın var hırsız muhabbetine gelince bu ülkede adalet var yasalar var ha ne kadar garibana çalışmasa da peki ben sana bir soru sorabilirmiyim senin kafandaki şeriat nasıl bir açıklarmısın sence şeriat nasıl bir kavram açıkla bunun üstünden sohbet edelim ==)
Şeriat ALLAH 'ın emirleri demektir. :)
ALLAH 'ın emirleri olmadan Adalet olmaz huzur Mutluluk olmaz.
O emirleri yapmadan Huzura Mutluluğa gidilmez.
Şeriat namaz oruç zikir yani ALLAH 'ın emir verdikleri demektir.
Namaz da girer zikir de hırsızın elinin kesilmesi de zina edene 100 sopa da.
din sevgi demektir barış huzur demektir el kesmek şiddet uygulamak sopa atmak ALLAHIN emirleri değildir kesinlikle katılmıyorum sana hiç bir dinde şiddet tasvip edilmez hele de el kesmek gibi bişe asla yok sen bence anlaman gerektiği gibi okumussun kardeşim.
Suçlunun eli de kesilmeli. Hak eden hak ettiğini alır.
Din Adalet'i emreder ve adalet için de el kesmek gerekiyor.
Dinimiz
haramlardan sakınımayı geretirir. ALLAH (c.c.) iyilik yapmayı emir eder. ALLAH namazı kılmayı , oruç tutmayı , zekat vermeyi , hac'ca gitmeyi emrediyor. Ama maalesef insanlar gösteriş için iyilik yapıyorlar ALLAH (c.c.) bu şekilde yapılan iyilikleri kabul etmez. İslam dini insanların yararınadır.
DİN emretmez kardeşim ALLAH (c.c.) emreder...
ALLAH'ın Hak dininde böyledir diyelim o zaman.
Zina yapanlar sövüyolardır şimdi sana
Ben ALLAH 'ın emrini söylüyorum Hakkımı da ALLAH alır İnşaALLAH :) .
Bence bu sitede böyle dinle ilgili şeyler sorma inancsız çok canını sıkarlar
Sıkarız bizde.
Canını sıktığına değmez
hayır.net
Saygı duymuyorum. :D
Eğer karşımıza çıkarsanız savaşırız.
O senin sorunun cınısı napak ölekmi :D
Yakına göreceksin sen cınısını ^_^ :p
bizde sana ve senin gibi düşünenlere saygı duymuyoruz.savaşırmış bizimle, çok ürkütücü.o0
Bencede yani ne saçma. :D Çok korktummmm... Uuuuuu Öcüüüü Anneeeee :D :D :D
Siz boş boş konuşun böyle.
Ben savaşırım tabi nedeni ölsem Sonsuz Cennet'e gideceğim Şehit olup öldürdüğüm sonsuz cehheneme gider.
Siz savaşa gelince kaçarsınız :V :D :D.
Burada böyle söylediğinizi saymıyorum yiyorsa savaşta karşımıza çıkın
ya da siz gidin patates soyun ya da hamur yoğurun elinde un la gelme savaşa :D :D:D...
Dua et kadınlara çocuklara yaşlılara silah kalkmaz vurulmaz :).
Şeriata meraklıysan git şeriatle yönetilen bir ülkeye taşın. Cennetin kapısı şeriatten açılmıyor bunuda bil. Bu senin imanınla alakalı bir şey. burada saçma sapan sorular sorup cevaplar atarak bizi güldürmekten başka bir şey geçmiyor eline emin ol :D
Kuranı okudun mu hiç?
Okumadıysan kendi nefsinden konuşma.
Şeytanın güldürüyor seni git bir abdest al besmele çek.
Ya sana bir şey söyleyeceğim. Eğer Peygamber Efendimiz S.A.V zamanında ki gibi bir yönetim olsaydı bende kabul ederdim. Fakat Dünya'da şeriatı düzgün bir şekilde uygulayabilen bir devlet var mı? Hem Türkiye'ye şeriat gelse biz onlardan beter oluruz diye düşünüyorum. Birşeyi yaşayacaksan tamamen düzgün yaşamalısın.
Benim görüşüm bu. Umarım anlatabilmişimdir. Gülmemin sebebide sanki savaş olsa insanlar savaşacakmış gibi konuşuyorsun. Meydanda kılıçlamı savaşacaksın? :D
Kaç tane ülkede iç savaş var? Çeçenistan yıllardır Rusyayla savaş halinde. Sen daha savaşı bilmiyorsun ne olup bittiğini bilmiyorsun ki gelmiş bana meydanda kılıç diyosun.
Peygamber s.a.v. Bize Şeriat' nasıl yapacağımızı anlatmıştır. Sanırım ALLAH 'ın Resül'ü bizim zamanımızı bilmekten gafil değildi dimi?
Heh işte ALLAH Resül'ünü dinleyelim :)
Emin ol ALLAH yardım ederse neler neler olur...
isterim
bilmem ki panpa o ne demek :))
ALLAH 'ın emirlerinin tamamı demek :)
Kesinlikle gelmeli ama bu sistem ona izin vermez..
Sistemi de düzelteceğiz ALLAH 'ın yardımı ile :)
umudum yok benim malesef :( herkes kendi yoluna o yüzden..
Umidini kesen kafir olur.
Kuranda geçer ALLAH 'ın yardımından rahmetinden yalnızca kafirler ümit keser diye.
bir anlık ümitsizliğe kapıldık diye kafir mi olduk? Sen de iyi yobaz çıkın haa :D
Ben sana Ümitsizliğe kapılmak kafir eder insanı diyorum ister bir anlık ister 10 yıl.
Kapılma şeytan uğraşıyor.
Aklını kullan.
Ayeti söyledik yobaz mı olduk defol ln.
Okey by :D
İstemem , şeyimizi keserler hemen.
gelsin
Müslüman isen örtünmek zorunda kalacaksın?
biliyorum?
Hm iyi :) .
istemem, öyle bir şey olsa giderim zaten.
Nereye gideceksin?
Ingiltere falan
O zaman bavulun hazır olsun. Topla ;)
Sana soracak değilim kes. Soruyu soruyorsun ama istediğin cevabı alınca hemen atar yapıyorsun hahah :D
Seriat şart demiş bir de hahah yobaz herkesin fikri kendine aksi yorum yapanı eksileyip
Eksileyip atar yapmışsın böyle yapınca sevaba girmiyorsun*
Sevaba girip girmeyeceğimi senden öğrenecek değilim. ALLAH var Resül'ü var.
Sen topla bavulunu git buralardan vatan hainisiniz zaten kaçacak yer arıyorsunuz yok durayım vatanım için savaşayım yok.
Vatan haini demiş bir de hay allahım ya
Öyle tabi Atalarımızın üzerine kaç tane devlet saldırıyor da bir yere kaçmıyor savaşıyor da size ne oluyor?
al işte dsfgfd bir duble de bana ver kardeşim
Ben senin kardeşin değilim vatan haini korkak seni.
vatan haini diyor bir de bak şurda hayatında kaç tarih kitabı okudun desem bu sayı 10u geçmez
Çok kitap okudun diye kaçman mı gerekiyor?
Sende Vatan ruhu yok ki git oraya sen vatansız olarak yaşa da gör bakalım vatansız olmak nasıl bir duygu...
Anavatanim Türkiye değil zaten benim kes kaçtığım yok
O zaman hayırdır sen kimsin ki istemem diyorsun? :Dd
Sen isteme zaten defol anavatanına seni yunan tohumu...
kes lans eriyat gelsin
Hayir istemem.Net.
evet
serita demek kuran demek yani gelsin
kesinlikle istemem
Neden ki?
İstememene neden olan nedir?
Şeriatını da al git.
istemem
O zaman sizi avrupaya alalım hadi bakalım.
sizi yobazlar bölümüne alalım
Sizde kafirler bölümüne mi geçeceksiniz? Sizin bölümün sonu sonsuz Cehennem söyleyim :).
sizin gözünüzü boyuyorlar kanmayın hem kafir olduğumuz ne malum günahımızı alıyorsunuz
Şeriat'ı kabul etmeyen istemeyen red eden kafirdir.
Değil mi?
Hemde Şeriat'ı isteyen birisine sen yobaz demen ne kadar doğru?
Asıl senin gözünü boyamışlar Şeriat deyince hemen yobaz özentisin.
peki ne desemde kalıplaşmış düşüncelerinize inanacaksınız zaten
Ben ALLAH ' a iman ettikten sonra şeytanların sözünü dinler miyim hiç :)
devam edin böyle içine ettiniz ülkenin düzenin
Ülkede düzen mi vardı? Hayırdır?
hem soru sormuşsun hem de cevaplayanlarla tartışmaya giriyorsun amacın gelsin mi gelmesin mi bunu öğrenmekti siz böylesiniz işte konuyu başka yerlere taşımaya çalışıyorsunuz
Gelmesin diyenlerin neden gelmesin dediklerini öğrenmeye çalışıyorum.
görüşümüz bu sordun söyledik
Neden istemiyorsun bu görüşe iten nedir seni?
aldığım eğitim ailem çevrem seni diğer görüşe iten neyse o
Bende laik sistemin okuluna gittim ailem ise ablam ve abim chp li çevremde benim gibi insan çok az. Ben ise Şeriat'cı Müslümanım.
biz de müslümanız ama milli duygularım her şeyin önündedir
Demokrasiye katılıp da din iman bilmeyen yani Tevhidi bilmeyene ben Müslüman demem. Bidat ehlidir o.
İmanının önüne geçerse vay sizin halinize. Cehennem size yurt olursa görürsünüz!
kardeş allaha yakın bana uzak.görüşlerimiz uymuyor napalım
Ben diyorum ki gel ALLAH ve Resül'üne İman et.
Onların sözlerine uy. Onlara uyup da Pişman olan yoktur.
Asıl o sözlere uymayanlar pişman olmuşlardır.
Gel karıştırmayalım İman et Şeriat'ı da kabul et. ALLAH en hayırlısını bilir İnan ALLAH 'a güven.
allaha inanıyorum zaten ama şeriat bana uymuyor
Uydururuz merak etme ALLAH neye kadir değildir?
Elhamdulillah ALLAH 'ın gücü buna yeter buna kadirdir.
Sen Şeriat'ı da laikliği de TAM olarak bilmiyorsun o yüzden böylesim ilim eksikliği var.
Düzelir o merak etme :).
sen benim kim olduğumu bilmeden böyle konuşuyorsun ama laiklik ilim nedir en iyi ben bilirim
En iyi sen mi bilirsin? :)
Şeriat 'deyince kafa kesme olarak aklına geliyor Laiklik deyince de İdam geliyor mu? Bu arada.
laikliği isteyen birisisin kafirsin yani. İlim bilmen sana faydası yok kendini kurtaramamışsın ki başkasını kurtarasın :) .
laik demek kafir demek değil ikisini karıştırmadan bir arada tutabilmektir.
Şeriat'tan başka bütün sistemler kafirliktir sadece laiklik değil bir öğrenemediniz :)
ondan başka herşey diye nasıl genelleme yapılır ki saçma bence
Hayır saçma falan değil.
ALLAH böyle emrediyor. ALLAH 'ın emir verdiği sistemden başka bütün sistemler tağuttur ve şirktir.
sana göre öyle ikimiz de birbirimizin görüşünü değiştiremeyiz
şakamısınız ya :D
İsterim gelsin abi.
istemem.
O zaman git fransaya hadi :D
çok saçma sapan bir insansın inan ki..
şeytanlar öyle derler :Dd
o kadar müslüman bir insansın ki, bir başka insana şeytan yaftasını yapıştırıp şirk koşuyorsun resmen :)
sen gibi müslümanlar yüzünden insanlar dine önyargı ile bakıyor..
seninle muhattap olamayacağım.
Ben böyle söylemesem sanki 5 vakit namaz kılan Müslüman olacaklar :Dd.
Neyse insanında şeytanı vardır cinlerin şeytanından daha da kötüdür bil istedim.
Sen Müslüman mısın ki beni eleştiriyorsun?