Hiç uğraşamam
Sürekli felaket senaryoları kuruyorum nasıl durdurabilirim?
Hiç uğraşamam
ben yaşayarak engelledim. ne kadar doğru tartışılmaz. çünki büyük bir yanlış yaptım.
Ama şunu yapmanı tavsiye ederim. yaşamış biri olarak konuşacağım.
2 türlü kaybetmek vardır. biri allah korusun dünyadan göç etmek, vefat etmek.
diğeri de kavga, tartışmak gibi şeylerden. tartışıp kaybetme korkusundaysan. ve bu kişi aile dışı (sevgili, dost, arkadaş) ona nasıl daha mükemmel olman gerektiğini kendine öğretmelisin.
Elbette kimse 4/4 lük değildir. ama birileri için 4/4 olabilirsin. ben ablama ve bir kız arkadaşıma karşı öyleyim. 4 yıllık bir ilişkim var. ve gayet sorunsuz hatta aramızda tartışma bile olmadı.
Ama eğer mevzu vefat ise. bu konu daha çok kendi ruhuna. ve acımasızlığına dayanıyor. ben 5 yıl önce vefat eden dedemden sonra. hayatın acı gerçeklerini bir nebze tatmış oldum.
Ve bu acıların tekrar, her an gelebileceğini öğrendim. ki geldi...
Kalbimi biraz fazla da olsa taşlaştırdım. daha doğrusu kömürleştirdim.
Kime dostum dediğimi iyi bilirim. ve Tek dostum olan Emre yaklaşık 2 ay önce dünyadan bir trafik kazası yüzünden göç etti.
Ailesinin yanına gittim blirisin ya işte.,
Ama buna hazırladığım için kendimi. Vah vahlar çekmedim.
Dayanabildim.
Kısacası biraz insan soğuk ve sert olmalıdır. tabi bu arkadaşlarına karşı olmamalıdır. yeni tanıdığın insanlar ev ya tanımadıklarına. arkadaşların seni seviyor.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. İyi Günler ^-^
Ben onu yaşadım hala yaşıyorum ve sadece ondan daha beterlerini düşünerek kapatabiliyorum konuyu
O nasıl dersen örneğin
Araba kazasıyla ölüyorsa birisi, onu gözünün önünde bağıra bağıra yanarak öldüğünü falan düşünüyorum bu daha kötü oluyor işte.
Sen benden de betersin be kardeş
Psikoloğa git.
Cevap
7Cevap
Yakın bir zamanda başından ölüm geçti ise normaldir
Hayır hiç geçmedi Allah uzun müddet geçirmesin inşallah
Başınız sağ olsun
durduramazsin tabi kendine iyi bir hobi sev onla mesgul. ol daha ii gelicek
Bir uzmana gorundun mu?
Hayır öyle bir niyetim de yok
Anksiyete sendeki. Bunun icin de uzmanla gorusmelisin. Guncellemene bakarak onu es geciyorum. Spor yapiyor musun?
Arada ama bu aralar yapmıyorum spor engeller mi ki engellerse de nasıl bağlantısı var çok merak ettim şimdi :)
Spor yapinca vucut mutluluk hormonu salgilar. Bu da beyin noronlarinin duzgun calismasini saglar.
Psikologa gidip yardım almalısın
İstemiyorum ama
Yaşamadan bilemezsiniz
Uzun süre bilmek de istemem :) tek istediğim bunları engellemek
Duymamazlıktan gel
Başka mutlu edecek şeyler düşün
Hayat bu herşey olabilir.
Hayal kurma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar