Başı çekebilecek kadar iyiyim fakat ben de şöyle bir durum var; her şeyin en kötü ihtimaline hazırlarım kendimi her zaman, boş yere umut etmemek için ya da hayal kırıklığı yaşamamak için geliştirdiğim bir yöntem bu. Düşündüğüm ihtimallerden daha güzel bir şey olduğu zaman, beni çok daha mutlu ediyor. Aşırı olumsuz biri değilim ya da bu durum beni öyle dibe falan çekmez. Sadece öyle düşünürüm kendi kendime, elimden geleni yine yaparım fakat sonrasında akışına bırakıyorum bir şeyleri. Olursa olur, olmazsa olmaz...
En çok sevdiğim insanlar belirttikleri saatte gelmediyse. Aradığımda açılmadığında. Acil bir durumda telefonda konuşurken dur acil bir şey var ben seni arayacağım dediğinde. Direk kötü şeyleri düşünüyorum.
Dışarı çıktığında şarjı bitmemeli. Araba mı çarptı? Başka bir şey mi oldu? Başına ne geldi korkusu içimi kemiriyor. Önceden negatif duygu fazlasıyla yaşıyordum. Yapamam, edemem gibi...
Bana göre her şeyde her an aksilik çıkabilirdi. Çıkınca da zaten direk bak işte yapamadın gördün mü? Gibi düşünceler beynimi kemirirdi. Artık o kadar değilim şükür.
Bu sorun genellikle üzgün olduğum zaman daha çok üzüleyim diye istem dışı gerçekleşen bir olay. Normal yaşantımda hep pozitif düşünmeye odaklıyımdır. Ama psikolojim ztn darbe almışken onu ayakta tutmakta zorlanıyorum ben de darbe üstüne darbe almasını sağlıyorum ki bir dahaki sefere yere daha sağlam basabileyim.. Bazen insanın kendine karşı içini dökmesi, kötünün de kötüsünü düşünmesi o kadar korkunç bir olay gibi gelmiyor bana.. Çünkü bilirsiniz ki o kişi kendini en kötüsüne hazırlamış durumdadır...
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Önceden çok yapardım bunu ya şöyle olursa, kesin böyle olacak diye hep negatif düşünürdüm. Ama baktım bu durum beni aşağı çekiyor, ben böyle düşündükçe hayatıma çekiyorum yavaş yavaş bıraktım kötü düşünme olayımı. Zaten şom ağızlıyım bugün dediğim ertesi gün başımda olur. Bu yüzden artık iyi düşünüyorum ki iyi olsun diyorum artık 😬😂
Geçen bir arkadaşla burada inatlaşıyorduk görüşte dedim ki yarın berbat bir pazartesi günü geçirirsin dedim. Aman yarabbim ertesi gün bir mesaj yazmış sayende rezil bir gün geçiriyorum diye 🙈🙈😂o susturanın her yerde her zaman olması lazım 😬🤦♀️😂
Kötü senaryolar üretmem pek. Hep daha olumlu yerlerinden tutarım hayatı. Çünkü her zmaan kötü kötüyü çeker ve genel sağlıkta da kötü düşünmek organlarımızı etkiler. Sadece bir çizgim var o da köyü şeylere her zaman hazır olabilmek. Düşünmem ama pembe olarak da görmem
İşte bu konuda 1 numarayım sanırım her şeyin en kötüsünü düşünüyorum ki başıma gelince hayal kırıklığına uğra mıyım diye olay gerçekleştiğinde aklımdaki olmayınca diyorum ki oh olmadı mutlu oluyorum güzel bir düşünce yapısı bence insanlar ne kadar garip baksada en azından şaşkınlık ve hayal kırıklığı olmuyor nedeni şu hayatta ne düşünsem her zaman tersi oluyor o yüzden bu yolda bu şekilde devam edeceğim güzel taktik hayata karşı 🤣👌🏻
Lisedeyken keşfettiğim sonrada peşimi bırakmayan bir özelliğim sorunlar peşimi bırakmadı biri bitiyor daha kötüsü olmaz heralde diyorum daha kötüsü oluyor bu böyle devam ederken birgun dedim bu bitmiycek heralde bunla yaşamanın yolunun bulmam lazım sonra bu işi bir tık avantaja çevirim dedim elimde olan şeyler engelliyebildiklerim icin en kötüsünü düşünüp yaşamaya başladım bazi arkadaşlarım böyle düşünerek çekiyorsun diyorlar ama beni biraz tanıyınca onlarda alışıyor 🤣🙋🏼♂️🙋🏼♂️
Kendi hayatım için tahminlerde bulunmak ustalık alanımdır. Büyük ölçüde tahminlerim tutar. Attığım adımın iyi ve kötü sonuçlarını düşünürüm. "En kötü ne olabilir?" sorusuna cevap üretmeye çalışırım. Bu konuda ustalık derecesinde olabilirim.
"Kimisi yalnızlıktan yorganına sarılmış. Kimisi ilgi görmediğinden sevgilisine darılmış Aşk bitince ruhta kalbin anahtarı kalırmış. Şiirselbiri bir melek fakat kanatları çalınmış " Benden sana gelsin sitemin renkli düşünürü...
Hayır biz seçmiyoruz ama fenomen olduğun kategoride sorduğun soru direk vitrine düşüyor :) bir de bizim 5 soru sorma hakkımız var fazla bi ayrıcalığı yok bunun dışında :)
Olumsuz düşünmekten, her şeyin en kötüsünü düşünmekten yeni sıyrılmış biri olarak çok iyiyim, kendimi bildim bileli de iyiydim. Ancak olay kötü senaryo üretmekte değil onlara kapılıp kötü etkilenmemekte olduğundan kurduklarım da çok umrumda olmuyor.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Her olayda en kötü senaryoyu betimlerim ama bunu tedbir amaçlı kullanırım. O senaryoların gerçekleşemesinin tek sebebinin benim iyi senaryolara adaptasyonum olduğunu bilirim.
Genelde herşeyin en iyisini düşünürüm.. Bir şeyi çok istersem genelde bir aksilik çıkar ve ertenelir.. Çok istedim ya aksilik çıktı gidemedim diye düşünürüm..