Herhangi bir durumda olabilecek kârı mı, yoksa zararı mı baz alırsınız?

Herhangi bir durumda olabilecek kârı mı, yoksa zararı mı baz alırsınız?
Ben hep olaylardan dersler alırım mesela şu an şunu farkettim iki düşman da şaka gibi ilk 17 18 20 21 yaşında sınav oluyorum kuzenle sonra 23 yaşındayken tuzak kuruyorlar ama arkadaşım olayı 20 21 yaşında sınav oluyorum 23 yaşında tehdit edildim başka telefon vardı yine abimin evindeyim öğlen vakti ve tehdit mesajı geliyor kızın sınavını veriyorum arada iyi değil iyi ki sonra sezdim kötü oldum gerginlik oldu huzursuzluk oldu onları hissettim başıma geleceği sezdim sonra 30 yaşında tuzak kurdular onları umursamadım kurtuldum bunun öncesi de var kız kazık atıyor tehdit ediyor o kişi aramızı bozmaya çalıştı yine atıyor baya sene sonra tuzak kurdular kurtuldum ve kuzen olayı yine eskiden sınavlar oluyorum göz teması oluyor arkadaşıyla 23 yaşında ben seziyorum bir şey var sonra baya sene sonra 4 kere deniyor 31 32 kuzen
arkadaşı bir kere daha deniyor 31 hep seziyorum bana kurulan tuzakları güzel tarafı bu ve onlardan kurtulmak
Hiç bir şey bana altin tepsilerde sunulmadı. Hep mücadele ederken buluyorum kendimi.. sürekli bir negatiflik olunca haliyle hep en kötüsünü düşünürüm bu benden kaynaklı mi değilmi bilmiyorum ama durum böyle
Kötünün kötüsüne hazırlarım ve plan yaparım
😌
Teşekkür ederim
Hayat komple riskler ve sürprizlerle dolu bir dünya. Bu gün kazandığını yarın kaybetme, yarın kaybettiğini öteki gün tekrar kazanma şansın var.
Dolayısı ile riski alarak ileriye boy atmaya çalışmak gerek. Risklerden korkan hayatı sıfır noktasında yaşamaya devam eder. Sonrası hep mağdur oldum edebiyatı.
Cevap
18Cevap
Objektif bakmaya çalışırım. Artı ya da eksi tüm yönlerine hesaplamaya çalışırım. Konuya göre her zaman iyimser de olunmaz, kötümser de..
Her ikisine de hazırlarım ki sonun da hayal kırıklığı yaşamayım...
İkisine de hazırlamıyorum 😒 gelsin hayat bildiği gibi..
Ben tabi ki de en kötü ihtimallere hazırlıyorum kendimi
İyi olacak şey zaten iyidir önemli olan kötü sonuçlara hazır olabilmek
Her zaman işin olumsuz tarafını düşünüp hareket ederim gadası
hayatım boyunca sahip olduğum en kötüye hazırlamak ve ruh halim. En küçük olumsuz detayları bile düşünerek , çare üretmeye çalışırım. en kıytırık bir şeyi dahi yaparken "acaba" olur hep kafamda. her adımın sonunu düşünürüm en ince ayrıntılara takılarak. Bu durum elbette ki anksiyeteye neden oluyor. Etrafında insanlar gülerken sen sürekli bir şeyler hesaplıyorsun ve planlıyorsun. beynin takıldığı nokta da kalp sürekli olarak "hadi be" diyor. Kimseye güvenmiyorsun. Sana karşı yapılan her davranışın altında çıkar gözetiyorsun ve karşı tarafın gözlerine derinlemesine bakıyorsun. Öyle ki olumsuz durumlar da çevrenin nasıl bir havaya gireceğini düşünerek verilecek cevapları dahi hazırlıyorsun. En kötü ihtimal durumunu düşünüp yapacağın eylemleri beyninde hazırlamışsan rahatsın, yoksa kendi kendine beyninde mırıldanıp durursun... Allahtan yenmeye başladım bu şeyi
Büyüklerimiz her zaman iyi düşün iyi olsun derlerdi.. Bende her zaman herşeyde bir hayır olduğunu düşünüyorum.. Şükretmenin ne kadar önemli olduğunu aslında bu sayade anlıyoruz..
Bir olayda kendimi genelde iyi ihtimallere hazırlarım ama kötü ihtimalleri de göz önünde bulundururum. İyimser olmak insanı motive eder ve adım atmayı kolaylaştırır; ancak kötü ihtimalleri düşünmek de hayal kırıklıklarına karşı bir tür zırh sağlar. Dengede kalmak önemli: Fazla iyimserlik gerçeklikten koparabilir, sürekli kötü ihtimallere odaklanmak ise insanın cesaretini kırar. Yani, umutla plan yapar ama hazırlıklı olmayı da ihmal etmem.
Her zaman iyi düşünüyorum iyi olmasını isterim ve hayra yorarım. O yüzden iyi ihtimallere hazırlarım.
En kötüsüne hazırlarım zaten daha da kötüsü olursaa düşerim. İyisi olursa beklentim dahilinde olduğu için sorun olmaz
Ben overthink yaptığımdan genelde
Hepsine hazırlanmış oluyorum abi ama çoğu zaman da ben gerçekçi düşündüğüm için genelde düşündüğüm çıkıyor karşıma
Allah'ım sana bırakıyorum sen hayırla, iyi şekilde sonuçlandır derim. Çoğunlukla pozitif düşünmeyi tercih ederim
İşime o an hangisi geliyorsa. Zararını göze alıcak kadar iyi ihtimal varsa iyiyi baz alırım hiç kötüyü aklıma getirmem
Pozitif ve sonuç odaklı düşünüyoyum ❄️ Artısı ve ekşişini de düşünürüm abiş☃️❄️🎁🎄❄️🌺🦄🦄
Doğamız gereği kötü ihtimallere odaklanıyoruz bence.
İki sonuç olarak iradelerim yaşadığım olayın sonuçlarını hem kötü hem iyi olarak ikisinede hazırlıklı olmak gerekli hayatın ne getireceği belli olmuyor sen nekadar plan yaparsan yap hayırlısını dilerim herdaim
Daima olabilecek en kötü ihtimali düşünürüm bu karakter yapıma işlenmiş.
Olumlu tarafını ilk düşünmeye çalışırım hep.. ona odaklanırım.. ama tam tersi olma ihtimali de aklımın bir köşesinde durur ne olur ne olmaz
Kötü çünkü herseye hazırlıklı olmak lazım kötüyü çağırmam ama ne olur ne olmaz denk almam lazim
Ben iki türlüsüne de eşit miktarda hazırlarım kendimi. Sonrasını akışa bırakır kendimi pek yormam.
İhtimalleri düşünmem ne yapmam gerekiyorsa onu yaparım.
Kötü ihtimallere. Ve tüm kötü ihtimalleri iyileştirmeye çalışırım. Çok yorucu.
Hiç birine hazırlamıyorum kendimi akışına bırakıyorum
İkisini de hazırlarım genelde negativi düşünmem, olacağı varsa olacak.
her iki durumu gözden geçiriyorum kötü kısmıda göze alacağım bir durumda o zaman başlıyorum
Ben genel olarak her zaman iyi ve olumlu yönleri düşünüyorum...
Kötü ihtimal ağır basar ama duruma göre ve karşımdaki kişiye göre ikisine de hazırlıyorum.
Yaşadığım o ana bağlı eğer kötü bir durum hissediyorsam daha fazla üzülmemek adına kendimi hazırlarım ama iyi bir durum varsa iyi hissediyorsam bisey yapmam
Hayat akışında ne ise öyle olsun
Her zaman kötüye hazırlarım iyi olursa zaten sevinirim kötü olursa en azından alıştırmış olurum kendimi
Ben genelde hazırlamam. Spontane takılırım 😂
Beklentilerin karşılanmamasındansa şoklanmak daha etkileyici kanks 😂
Tüm zorluklara hazırım 😂
Tabi yakışacak finduk kafali😂
Oy nenem hoşuna mı kaçtı,😂
Hih oy nenem hamsi kılçığı 😂
😂🥳
Aha birine bişey kanitlamaya çalısıyor bizim ki noldu ula taliplerin mi kaçıyor hı 😂
Vardır vardııırrr cakaaalll😂seni gidi😂
Uuuuiiyyy neneminkoo püğ püğ maşaallah 😂
Kötüyü düşün iyiyi yaşa
Oyle olması gerekiyor. 😅😊
Lanet olsun bu heyat 🤣🤣
Dırım dırımm 🤣🤣
Her zaman kötüye hjgjg
En kötüye hazırlıklı olurum.😀
Yok en kötü senaryoların içine sokarım kendimi maşallah bana 😏
Bi terazi gibi kefeden kefeye koyup tartarim bi dedektif gibi arastiririm
Kötü ihtimallere öncelikle
Kötü ve iyi 😅😂 kendimi şaşırttırim