Selam 💫 Bir şey beklerken her zaman en kötüsünü düşünür ona mı hazırlanırsınız, yoksa olumlu düşünüp iyi olmasını mı beklersiniz.

Selam 💫 Bir şey beklerken her zaman en kötüsünü düşünür ona mı hazırlanırsınız, yoksa olumlu düşünüp iyi olmasını mı beklersiniz.

İyi olmasını umuyorum ama olumsuz olunca, ki genelde olumsuz olur benim hayatımdaki her şey, kötüye de hazırlıklı olduğum için mücadeleye devam ediyorum
Selam,👾💫
Ben bir şey beklerken genellikle kendimi olabilecek en kötü sonuca hazırlıyorum ama olumsuz düşünmek beni kötü hissettireceği ve iyi bir sonuç sağlamayacağı için bunu her zaman yapmıyorum. Bence yapmamız gereken, kendimizi olası sonuçlara hazırlamak ama umudunuzu kaybetmemek ve olumlu düşünmekten vazgeçmemektir.
Çok güzel yazmışsın 👾
Teşekkür ederim sen de çok güzel sormuşsun 😄
Teşekkür ederim eic için de
Elbette her zaman böyle yaparım. En kötüsünü düşünür iyiyi içten içe umut ederim ama çok minimal seviyede bırakırım bu umudu. Böylece istediklerimi elde edemediğim zaman da üzüntüm minimal seviyede yaşanır ve kolayca atlatılır. Kendimi korumanın yolu bundan geçer
İyi düşünüyorum kötüyude düşünüyorum buna rağmen kötü olunca yine üzülüyorum güya önlem alıyorum ama hiç faydası olmuyor bana 🤦
teşekkür ederim
Cevap
12Cevap
Evet, henüz diyorum bu en kötüsü değil devam et Faruk
Kötüyü düşünerek yaşamakta insana umutsuzluk veriyo . Hayatımızda cesaret edip risk almamız gereken konularda oluyo.
Bir arkadaşım bir zamanlar sohbet arasında demişti ki!
"Ben hep aksini düşünüyorum iyi çıkınca iki kat sevini yorum".
sanırım ben de böyleyim
Yorumsuz kalır ve nolacagini beklerim bende iki ihtimal de yüzde 50 gibidir. Boş yere tedirgin olmama ya da yüksekten uçup yere cakilmama hiç gerek yok.
Evett. Evhamlı ve kaygısı yoğun insan, yaşamdaki her şeye karşı mesafelidir; mutluluğa ve başarıya bile. Çünkü, ilişkiler potansiyel olarak ayrılık yahut terk edilme riski taşır.
Benim psikolojim böyle kötü durumlara alıştığı için her türlü duruma hazırlıklı olma çabasındayım.
Hayır hep en iyisine hazırlarım. Iyi düşünelim iyi olsun cümlesini destekliyorum..😌
Evet. Her zaman. Her şeye hazırlıklı oluyorum. Üzüntü de olmuyor. Zaten beklediğim şeydi.
Her zaman da değil kötü olmaz hayır nayn Barış nayn 🇩🇪
Kesinlikle. En azından kötü bir şey olursa şaşırmıyorum
En kötüsüne değil ama beklentiyi yüksek tutmam
Her ihtimalin var olduğunu kabul eder, hazırlıklı olurum ama beklentim illa en kötüsü olmaz.
Olumlu düşünüyorum iyi olsun diye
Çok kötü şeyler gördüm. Her zaman hazırım.
Bana çirkin olsun ya da olmasın hayatta kalmanın güzel olduğu öğretildi.
Olumlu düşünürüm
Evet ama bazen hiç düşünmüyorum.
En kötüsünü düşünür ona hazırlanırım.
Aynennn hep öyle yaaaa😅
En iyisine
Kötü ihtimalleri düşünürüm
Sürekli en kötüsünü düşünüyorum maalesef...
Evet usta, kurumlar gibi düşünürüm bu konuda.
Genelde evet
Evet hayal kırıklığına uğramamak için
Genelde hayır.
Yoo hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?