Başınıza gelen kötü olayları; gelecekteki güzel günlerin habercisi olarak mı, yoksa geçmişte yaptığınız kötülüklerin bedeli olarak mı değerlendirirsiniz?
Başınıza gelen kötü olayları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hiç bir insan bütün ömrünü sorunsuz olarak geçirmez. Hepimizin imtihanı farklıdır. Başıma gelen her şerde bir hayır var diye düşünürüm, sabrederim. İsyan etmem. Kara bulutlar elbet dağılıyor ve sonunda elbet güneş doğuyor. Başımıza gelen hiç bir sorun sonsuz değildir. Kimseye kötülük etmedim, ah etmedim gelip beni buldu diye düşüneceğim bir durum yok. Bu nedenle içim rahat. Allahtan gelene boynumuz kıldan ince.
Önemli olan başınıza gelen iyi ya da kötü olayların gelişi değil, veya neden geldikleri değildir. Önemli olan başınıza gelen iyi ya da kötü olaylar karşısında sizin ne yaptığınızdır. Çünkü sizin geleceğinizi belirleyen şey iyi ya da kötü olaylar başınıza geldiğinde sizin yaptıklarınızdır.
Hiç umursamıyorum, bütün kötü olaylar üst üste gelse bile oturupta ben ne yaptım diyeceğim bir durum söz konusu değil, kimsenin tavuğuna kış demedik. Ha bir ara köyde teyzemin tavuğunu, teyzemin oğluyla çalıp yemiştik ama o sayılmaz sanırım. Tavuğun ya da teyzemin Ahı çıkmıyordur herhalde 😂😂
Başımıza gelen bir kötü olay için, Hz. Ali efendimiz şöyle bir tespiti var. Kendisine şöyle bir soru soruyorlar; "Başımıza gelen sıkıntılar, imtihan mıdır yoksa ceza mı?" cevap olarak; "Eğer bizi Allah'a yaklaştırıyorsa imtihandır. Uzaklaştırıyorsa cezadır" diyor. Bence de çok doğru tespit...
Bakış açım 'Her şerde bir Hayr vardır'.. Muhakkak düşünürüz bazen yapılan bir yanlışın kefaretidir bazense kötü sandığımız bir olayın Rabbimin bizim için hayrımıza vermesidir..
Allah bu evrende kimseye kötü bir şey vermez insan oğlu azmadıkça. İnsanlar gelecekteki güzel olaylarıda kendileri hazırlarlar çünki Allah insan oğluna kullanması için beyin verdi.
Üşüyen meyhaneye , sevişen ( sevgi hisseden ) ibadethaneye gider.
Burdan çıracağınız sonuç iyi ve temiz yolda giderseniz başınaza bir iş gelmiyor, ama kötü ve kirli yoldan gidenlerin sonlarını hem ben, hemde sizler çok iyi biliyorsunuz.
Yemisimdir bir haltlar diyorum kendime. Tabi yaşadığım olaya da bağlı. Bazıları haksız yere yaşadığım şeylerdi bunlara bakışım imtihan ve altında bir hayr olduğunu bilmek karşımdaki kişiyi tanımış olmak demekti.