Bir insan düşünün. ondan izin alınmadan hayata getirilmiş ve bir şekilde canı çıkana kadar yaşamak zorunda. Bu insana iyi ve kötü öğretiliyor. Kendi başına gelmesini istemediği bir şeyi başkasına yapmaması konusunda tembih ediliyor. Kısacası karşısına 2 seçenek sunuluyor. İyi ve kötü..

Bu çocuk doğal seleksiyon şeklinde hangi coğrafyada doğmuş ise kimliğine o coğrafyada doğan insanların dinleri yapıştırılıyor. 9 aylık bir müslüman olarak geliyor mesela dünyaya. belli bir yaşa geldiğinde çocuk merak etmeye başlıyor ve sorguluyor.

+Baba / Anne ben dünyaya nasıl geldim ?
- Biz getirdik oğlum
Çocuk biraz daha büyüyor. ama aklında hep aynı soru '' Nasıl '' ? Sonra yaşı biraz daha büyüyor bu çocuğun. Ergenliğe giriyor. Artık bacaklarının arasındaki ne işe yarıyor oda farkında. ama kafası hala bulanık. Daha uzak yerlere gidiyor aklı.
"Varlık" mesela, nedir varlık? Sürekli duyduğu Yaradan kimdir?

Kendini ve kendi dinini öğrenmeye başlıyor.. Annesi babası neden yazın ortasında 17-18 saat boyunca aç kalıyor ? çocuk durmadan soruyor kendine ibadet eziyetle yapılabilir mi ? neden giydirilip kokular sürülüp ailesi ile birlikte bir hayvanın ölümünü izlemeye gidiyor ki bayramda ?
Çocuk bayram günü kurban kesilecek olan mekana geliyor ve oturuyor bir sandalyeye. önünden 3-4 tane iri yarı adam bir danayı zar zor tutarak ve bir forklift yardımıyla bacaklarından bağlayıp, asıp boğazını kesmek istiyorlar. Çocuk ve oradaki herkes hayvanın hislerini anlayabiliyor. Hayvan direniyor öldürüleceğini anlayarak. Ama nafile. Çoktan karar verilmiş durumda.
Hayvan bacaklarından bağlanıyor ve forkliftle başı aşağı gelecek şekilde kaldırılıyor. '' Usta '' vuruyor bıçağı dananın boynuna. dana 20 saniye boyunca hayatının en acı sahnesini yaşıyor, çocuk korkuyor. Bu nasıl olabilir diyor. O sahne ile birlikte daha fazla sorgulamaya başlıyor
'Neden onu öldürdük Allah'ım ?

Çocuk zamanla kabul edememeye başlıyor. Küçükken heves edip okuduğu Kuran-ı Kerim de Yaradan ona sürekli bağışlayıcı ve çok şefkatli olduğunu söylüyor. Neden diyor bu tutarsızlık. '
'Suçlarınızdan tövbe edin şüphesiz O, tevbeyi çok kabul eden, çok esirgeyendir. ''
diyen Allah; neden bir başka ayetinde
''Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin.''
diyor olabilir ki ? Allah tövbeleri kabul edendir oysa ki.. Allah izin verir mi hiç tövbe edebilecek bir kulunun sorgusuz sualsiz kollarının kesilmesine ? Edemez.

Çocuk araştırıyor. Kuran-I Kerim in tarihçesini ve şu sonuçlara ulaşıyor. Kur'an parça parça ayetler halinde ve 23 yıl süren bir süreç içinde indirilmiş. Üstelik bunlar kitaplaştırılmamışlar. Peygamberin güvendiği hafızlar tarafından ezberlenmişler. O zamanlar kağıt çok yaygın olmadığı için bulunan ceylan derilerine ve taşlara kazınmışlar. Hz. Muhammed' in ölümüne kadar vahiy süreci devam etmiş.. Hz. Muhammedin ölmesi ile birlikte, Hz. Ömer'in yardım ve gözetimi altında, elinde yazılı Kur'an metni olan herkesin bu metinleri getirmesini ve getirirken de ellerindeki metinlerin bizzat Hz. Peygamberden yazıldığına dair iki güvenilir şahit gösterilmesi istenmiş. Böylece Kur'an toplanmış.
Çocuk tekrar derin düşüncelere dalmış. Allah'ın muhteşem derecede pislik bir millet olduğu için peygamber gönderdiği bu millet bu kitabı kirletmiş olamaz mı ? Allah'ın gönderdiği tüm kitapları kendi çıkarlarınca değiştirmiş insanlar bunu da değiştirmiş olamaz mı ? Halkı daha kolay idare edebilmek ve kullanabilmek için değiştirmiş veya eklemiş olamazlar mı ?

Çocuk düşünmüş. acaba ahiret gününde Tanrı bu insanları bir kenara çekip;
Seni diğer hayvanlardan ayırdım. Zeka ve düşünme yetisi verdim. Sürekli bağışlayıcı olduğumu ve çok esirgeyici olduğumu söyledim. İnsanlara tövbe hakkı verdiğimi söylememe rağmen nasıl olur da birisinin evinden bir eşya çalmış kimsenin kolunu kesersiniz? Ben onları yargılamak için cenneti ve cehennemi yaratmadım mı?
Siz hangi hakla benim yarattığım cana kıyarsınız, benim işime karışırsınız? Size benim yarattığımı yargılama hakkını kim veriyor ?
demez mi?
Hristiyanlığa inanan veya bana inanmayanı nasıl katledersiniz ? Sevaplarla dolu olmasına ve amellerini beğenmeme rağmen sırf müslüman olmadığı için cennetime giremiyeceğini nasıl söylersiniz ?

Kıyıda köşede, Hayatı boyunca kimseye zararı dokunmamış, İyinin ve kötünün farkında olan. Kötü işlerden sakınan iyi işler yapan. Ve tüm bunları cennete girmek için değil; öyle olması gerektiği için yapan bir ateist'e nasıl sonsuza dek cehennemde yanacağını söylersiniz ?
Çocuk tüm bunları merak ediyor. Siz de merak ediyorsanız çocuk konuşmaya devam edecek.
Dipnot: Zahmet edip okuyan herkese teşekkürler. Yorumlarınızı esirgemeyin. Ayrıca; Sürç-i lisan ettim, affola :)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer