Oğlumu sadece 2 ay tam emzirebildim, son 1 aydır da mama ile devam ediyorum maalesef. Doktorum herhangi bir sorun belirtmedi, sezaryenden ötürü olabileceğini söyledi, mama önerilerinde de bulunmuştu zaten aldım ben de. Ama bunu çevreme anlatamıyorum, 2 ay emdi diye kayınvalidemden tutun da arkadaşlarıma kadar herkes "az emzirmişsin" diyip duruyor, elimde olsa ben de emzirirdim ama olmadı, ne yapayım. En son arkadaşım "anne dediğin 6 aydan az emzirmemeli" deyince benim şalterler attı, görüşmeyi falan kestim ama bunu eminim yaşayan çok anne vardır, neden yapılıyor, biz ne yapacağız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSütü geldiği, sütü olduğu halde emzirmeyen/emzirmek istemeyen hiç anne görmedim ben. Ben de 2 ay emzirebildim ki o da mama destekliydi. Normal doğum yapmış olmama rağmen sütüm yetersizdi maalesef. Zor bir hamilelik, zor bir 9 ay geçirmiştim. 2800 gram bir bebek dünyaya getirdim, normal doğumda yapsanız ilk 3 gün süt falan inmiyor doğru düzgün, aç bıraksaydım sarılık olacaktı, olmasın diye mama verdim. Vermeseydin mama gelecekti sütün dediler, vermeseydim mama sarılık olacaktı küçük bir bebekti. Mama verdim diye zaten emzirmekten kaçınmadım. Olmadı sağdım.
Sırf süt olsun diye hayatımda yemediğim şeyler yedim. Sütüm gelse bile bebeğimi doyurmuyordu hemen arkasından tekrar yemek istiyordu. "Yetemiyorum" diye kendimi suçlayıp günlerce ağladım, ben ağladıkça sütüm tamamen kesildi.
Aslına bakılırsa çevremdekiler beni bunun için çok suçlamadı, hamileyken bi şey yiyemedin vitaminsizsin, olsun mamayla da büyür vs dediler ama kendimi hırpalama konusunda bir düşmana ihtiyacım yoktur benim.
Mama ile beslenen emen bebekten çok daha zor, aç mı tok mu emin olamıyorsun, mama pahalı, hayat şartları zor, mamanın sindirimi zor, sıcak mı oldu soğuk mu oldu, sterilazor mu almadık termos mu, biberon temizleyiciler fırcalar, doğru mamayı bulana kadar kaç mama denedik..
Bir yere gidiyoruz valizle gitmek zorunda kalıyoruz, biberonumuz, termos, maması vs.. Emen bebek olsa halbuki dayarsın göğsüne emzirirsin mama ile beslemek çok daha zor. Bir kiyas yapılacaksa daha zor büyüttüğüm için ben daha çok anneyim belkide..152 Yorumla- +1 yıl
Aferim çok güzel ilgilenmiş sin
- +1 yıl
Başından salmamışsın
En İyi Cevaplar
1. si Allah dahi kadını buna mecbur kilmamis. Kadın istemediği taktirde çocuğunu emzirmek zorunda değil. Ama bununla birlikte onu şefkat ve merhametle donatmış çocuğuna karşı. Bu sebeple anne cocuguna bunu yapamaya kiyamaz zaten. Çocuğuna sütünü vermek istemeyen anne çok karşılaştığım bişi değil. Hatta hiç karşılaşmadım.
2. si kendinde herseye yorum yapma hakkı gören insanlar hayatımızda hep var ve var olmaya devam edecek. Tabi devamlıkları biz buna müsade ettiğimiz taktirde sürer. Siz de doğru olanı yapıp hayatınızdan çıkarmışsınız zaten arkadaşınızı02 Yorumla- +1 yıl
Çocuğuna sütünü vermek ZORUNDASIN. Bile bile vermemezlik yapacaksan çocuk sahibi OLMA HAKKIN YOK. Feminik safsatalarını alıp az öteye git, orada ağla
Ne alakası var ki 2 ay emzirdin diye anneliğini sorgulayan insanların akıllarından şüphe ederim açıkçası ben çünkü bunun ne kadar emzirdiğin ile alakası olmayan bir durum bu genetik ve fizyolojik bir durumdur.
Neticede çocuk sağlıklı ve sütten çok anne sevgisine ihtiyaç duyuyor. Sen bu sevgiyi verebiliyorsan göğsünü gere gere iyi bir anneyim diyebilirsin kimsenin bir şey demesi ile de etkilenme neticede yeni doğum yapmış bir insansın psikolojin çok hassas bu yüzden sen kendini biliyorsun ve bu sana yeter.00 Yorumla
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
maalesef ki toplum olarak bazı şeylerin hala farkında değiliz. Özellikle bu tür konularda insanlara karşı saygının sevginin ne demek olduğunu bilemiyoruz. Ön yargının ağına çok kolay düşen bir milletiz. İnsanlar hatta en yakınında ki insanlar bile seni anlamaz. Sen eminim ki çok iyi bir annesin buna hiç şüphem yok.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
86
Cevap
62Cevap
s +1 yılGeçen gün sosyal medyada biriyle yorumlaşıyoruz hamilelikle ilgili vs. Kadıncağız dedi ki işte çocuğumu 5 ay emzirebildim covid oldum çünkü sütüm kesildi çünkü... dedim ya sana açıklama yaptıran toplum utansın... çok üzüldüm öyle diyince dedi ki herkes ayıplıyor erken sütten kestim diye o yüzden direkt söylüyorum artık... bu ülkede annelik de kadınlık da çabuk düşüyor, emzirmedin mi anne değilsin sezaryenle mi doğurdun anne değilsin fast food mu verdin anne değilsin... çok bilen kendi çocuğunu askere gidene kadar emzirsin senin çocuğundan onlara ne
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa kimsenin bişey demek haddine değil de. Emmedi diye de bişey yok bu bi gerçek. Bebeklerin atak haftaları oluyor o dönem bıraktı sanıyor çoğu anne. Ama bırakmıyor. Memesi acıdığı için emzirmiyor çoğu. Sarılık demişsin de ben emzirmeye rağmen sarılık oldu. Olacaksa oluyor yani. Keşke emzirseydin. Sezeryan acısı bir yandan. Meme acısı diğer yandan 4 ay boyunca acı çektim. Çoğu insan emzirmeyi basit bişey sanıyor. Kolay değil. Acıdan ağlaya ağlaya emziriyorsunuz. Bırakmış görünür ama bırakmaz. Biz de yaşadık. Bıraktı. Uyuduğu an yine verdim asla pes etmedim. 4 aylıkken, 8 aylıkken yine bıraktı yine devam. Sonuç 2.5 yaşına kadar emzirdim.
20 Yorumla
+1 yılKulak tıkamak gerekiyo.
Herkes harika anne olabileceğini düşünerek konuşup duruyorlar.
Sadece emzirme değil doğum yöntemi, yedirdigin gıdalar, tuvalet eğitimi, uyku saatleri ve gazi hakkında da konuşurlar
Yani hep sadece konuşurlar. Çocuğu ben vereyim birgün sen bak desen ortadan kaybolurlar ama.
Duymamak ve çok karışan kişiler ile irtibatı kesmek en iyisi.
Zaten bebek bakmak yeterince zor ve stresli. İnsanlara kesinlikle zaman ayırmayın.10 Yorumla
+1 yılKadın hayatın her noktasında eleştirilir özellikle annelik konusunda. Gereken cevabı ver ve umursama toplum kendini eğitemeyen insanlarla dolu bebeğinin iyiliğini senden başka kimse en güzel şekilde düşünüp emek veremez annesi sensin diğerleri hadlerini bilsin.
20 Yorumla
+1 yılNormalde tabi ki çocuklar 6 ayına kadar anne sütü 6. aydan sonra ek gıdayla devam edip 2 yaşına kadar emzirmeliler. Ama senin durumun çok farklı, açıklama yaptığın halde neden üsteliyorlar ve abartıyorlar?
sonuç olarak annesi sensin ve en çok anne sütünü verip çocuğuna verimli olmayı sen istersin zaten.
Gerek yok muhatap olmaya haklısın gerek yok moralini bozmaya. Yazık sana da... o ağrı sızıda cabası.10 Yorumla
+1 yılÇünkü anne sütü sanıldığından daha mucizevi bir şey ve bebek için gereken her türlü besini sağlıyor. Verilmemesi zihinsel anlamda biraz geç gelişmesine sebep olabilir fakat doktor söylediyse nedeni vardır. Yani kısacası bunu keyfitetten yapıyorsan çocuğuna iyi bir annelik yapmış olmazsın ama sebebin var sa da insanlar burnunu sokamazlar.
10 YorumlaO kişi zaten arkadaşın değildir. Başkalarını düşünme. Sen çocuğun için en doğru kararı verirsin. insanlar daha çok şey söyleyecek çocuğun ve anneliğin hakkında çünkü hadsizler. Sen bebeğine konsantre ol. Sinirlenince onun o güzel kokusunda sakinleş ve sağlıklı olduğu için mutlu ol. Millet de b#k yesin.
10 Yorumla
+1 yılEmzirmeyi neden bıraktınız? Yanlış anlamayın, anne sütü çok faydalı bebek için. Eğer zorlandığınız için ise bir süre daha idare etmelisiniz. Ya da süt gelmiyorsa da gelmesi için beslenmeye falan dikkat etmelisiniz. Ama hiçbir şekilde eliniz de değilse de sizin suçunuz yoktur zaten, dinlemeyin onları.
00 YorumlaIslamda kadın çocuğunu emzirmek zorunda bile değildir. Baba sorumludur çocuğuna süt anne bulma konusunda. İslam bile böyle söylerken cahil cühelanın laflarına aldırış etmemeye çalış. Tabiki anne sütünün çocuk için faydaları saymakla bitmez, işte süt yapan şeylere yönelmek, son raddeye kadar çaba sarfetmek de gerekir. Ama bu işin sonunda olmuyorsa yapacak bişey kalmaz.
03 Yorumla- +1 yıl
Eksik ve yanlış. Baba çocuğuna süt anne bulmakla sorumludur evet ama annenin emziremedigi gerekli durumlarda. Ayette süt hakkının babada olduğuna benzer bir söylem var, ki o da şöyle mesela kız çocuğuna 1.5 yıl erkek çocuğuna 2 yıl anne sütü haktır. Bu süreden önce anne çocuğu sütten açmak ister emzirmek istemezse babadan izin almak zorundadır baba izin vermezse kesemez yani.
- +1 yıl
@Alimegeldim kıza 1 buçuk erkeğe 2 olduğunu nerden çıkardın. Ayette 2 yıl emzirsizler diyor ve ayırt etmiyor kız veya erkek diye. Yine ayette kesmek isterlerse kendilerine bir günah yoktur diyor. Anne istemediği zaman baba o sütü temin etmek zorundadır. Gerekirse ücreti süt anne tutmalı. Hatta eşi ücret isterse onu bile vermek zorundadır. İyi araştır
- +1 yıl
Direk Kur'an'ın mealini okumuştum. Zaten alimlik yapmak peşinde değilim ben öyle okumuş yorumlamışim. Zaman geçti üstünden şimdi şöyle böyle desem yanlış olacak zamanında okuyup kendimce böyle yorumlamistim
+1 yılDoktora git neden sütünün olmadığını araştır. Kendi isteğinle emzirmiyor gibisin. Bazı feminist kadınlar erkek çocuklarını emzirmeyin, mama ile besleyin falan diyor. Anneliğin sömürüsü burada başlıyor falan yazıyorlar. Eğer sen de bu düşüncedeysen allah acısını çıkarır. Ama yok gerçekten sütün yoksa doktora gidip tedavi olmaya çalış. Değil 6 ay en az 1 sene emzirmen gerekir. Anne sütünün yerini başka hiçbir süt tutmaz. Bakkallarda satılanlar veya devam sütleri katkı maddeleri ile dolu.
00 YorumlaBu senin elinde olan bir durum değil olmasa olmaz yapacak bişey yok
Asıl çocuğun birini doğrup daha altı ay emzirmede ikinciye hamile kalıp altı ayliğın sütünü kesen kadınlar şuçlu korunmayıp bebek büymede bebek getirenler onlara gitsin söylesinler. sende ne istiyor bunlar00 YorumlaKimsenin lafına bakma onlara istediklerini söylesin sen bir annesin çocuğuna odaklan herkes doğurur anne ve baba olur kimileri lafta olur şunu hiç bir zaman unutmayın dogurmakla anne baba olunnmaz asıl mesele ona bakabilmek doğru bir şekilde egite bilmek kimseye 👂 aşmayın.
00 YorumlaBişey sorucam siz geri z e k a lı mısınız, o çocuğun gelişimi için anne sütünün önemini biliyor musun hem fiziksel hem zihinsel, neyin marjinalliğini yapıyorsun pelinsu, madem öyle niye çocuk sahibi oldun onun suçu ne senin gibi a p t a l anneye sahip olmak için
00 Yorumla
+1 yılAnlamaz ki millet. Ağzı torba da değil ki büzesin işte. Ortada zaruri bir durum var aslında belli ki. Bu durumda annelik yapmamış olmuyorsun aslında. Sütün olmayabilir, ya da çocuk istemeyebilir. Ben 3 ay emmişim sonra istemeyip bırakmışım. Pirinç unu mamayla büyütmüş annem beni. Gayet olabilir bunlar. Üzülme sıkma canını. Kayınvalide neyse de diğer insanları uzaklaştır etrafından
00 Yorumla
+1 yılDaha çok duyacaksın böyle şeyleri emmiyomu bakamiyomusun her ağlamasına bu çocuk kesin açbuyutursun bu çocuk zayıf yedirorsin çok yiyo kucağına alırsın alma alıştırma derler bende anneyim hepsini duydum ve kulağımı tikadim 6ay oğlum kucakta uyudu pişman değilim şimdi 8aylik kucağıma gelmek istemiyo çok çabuk buyuyolar ve sıkılıyolqr benimde sütüm kesildi mama veriyorum takma takarsan zaten lohusaydim bebeğine faydam dokunmaz he de geç
00 YorumlaTamamen kıskançlık. Yok sezaryenle doğum yapan anne olamazmış, yok çocuk sağlıklı olmazmış. Normal doğum annelikmiş. Annelik şöyleymiş annelik böyleymiş.
Ben sana mevzuyu anlatayım. Tamamen kıskançlık. Kadın kendi normal doğum yapıyor bi takım acılar çekiyor aen sezaryenle hiçbir ağrı çekmedin sanıyor. Sen sezaryen oldun vajinan dar onun ki doğumda genişledi diye kıskanıyor. Bu tür saçma sapan nedenlerden dolayı kıskanıyorlar. Süt falan hikaye.00 Yorumlahayatım önce kendini bilmen gerek sen bir annesin ki bence eminim müthiş bir annesin !! bu tür insanların sadece anneliğinde değili anneanneliğinde de seninç ocukluğundada teyzeliğindede olucağını kabul et onları kabul etmen gerek süt veremeye bilirsin 10 yaşına kadar da emzirebilirsin bu senin mükemmel bir anne olduğun gerçeğini değiştirmicek
00 Yorumla
+1 yılSütü geldiği halde emzirmeyen bir anne olabilir mi? Çevrendeki herkes saçmalıyor. Olsa zaten verirsin, insan kendi çocuğunun anne sütü almasını istemezmi. Az emzirmissin ne, keşke olsaydı da 2 yaşına kadar emzirseydin ama olmayınca olmuyor. Böyle söyleyip strese sokmak yerine destek çıkmaları gerekir
00 YorumlaSütü olduğu halde emzirmeyen hiç bir anne görmedim. Gerçi sütün de olsa bazen ikinci üçüncü aylarda meme reddi yaşanabiliyor bebeklerde. Doğum şeklinin, emzirme süresinin annelikle bir alakası yoktur. Sezaryen doğum yaptın diye, bir kaç ay bebeğini emzirdin diye yarım anne olmazsın. Kayınvaliden ile görüşmeyi kesmen bir yönden olumlu etkilemiş olabilir stres altında hissetmemişsindir. Bence görüşürsen ve bu konu açılırsa eğer bunu ona açıkça anlatabilirsin, kırıldığını da söyleyebilirsin.
00 Yorumlaİyi etmişsin görüşmeyi kesmekle. Embesil bunlar. Biz de 4 ay emzirdik, ki o da silikon aparatla oldu yani. Sezaryen doğum aynı şekilde.
Hiç anneliğinden falan şüphe etme, aptal saptal tipleri de sallama. Pıtırcık sana gülümsediği zaman zaten ne iyi bir anne olduğunu anlarsın.00 Yorumlaİnsanlara aldırış etme kesinlikle, kimse bilmiyor senin ne çektiğini sonuçta. Sen bir annesin ve güçlü olman gerekiyor. Hormonal durumlardan olsa gerek sütün gelmemiş, ne yapalım yani dünyanın sonu değil ya… Canını sıkanı çıkar hayatından, bebeği büyüt gül geç! 😉 Aklı yok, fikri var insanların…
00 Yorumla
+1 yılBak milletin ağzı torba değil ki buzeysin. Ağzı olan konuşuyor. 14 aylık oğlum var 1 hafta emdi ya da emmesi tıkandı sürekli reflü vardı her emdikten sonra genzine kaçıp nefessiz kalıyordu şu an 14 aylık mama ile büyüdü o çok konuşanlara deki çık biliyorsa doğur sen sen emzir
00 Yorumla
+1 yılOnlar zeka yoksunları.
Genelde süt gelmiyor ya da bebek memeyi almıyor gibi sorunlarla emzirme ya başlamadan bitiyor ya da kısa sürüyor bunların hiçbiri annenin keyfi sebepleri değil insanların sanki sen keyfi emzirmemişsin gibi tutumları çok rahatsız edici. Cahillikten başka bir şey değil.00 YorumlaDogru süt için en azından 6 ay emzirilmeli ama senlik bir durum yok ortada. En dogru kararı yapmışsın. Boyle cahil kesimden uzak dur. Bi onlarin dedikleri dogru digerlerinki yanlis onlara gore. Keçi sütü anneye en yakın süt bu arada onuda öneririm. Kendinizi üzmeyin. Sağlıklı günler 2nizede ♥️
00 Yorumla
+1 yılYa insanların akılları bitermi sayın annecim.
Sen yavruna en iyi şekilde bakıyorsundur bu kimseyi ilgilendirmez.
insanlar kendileri başarı elde etmeden.
keşke şöyle emzirseydin
keşke okula şöyle yollasaydın
keşke şurayı şöyle yapsaydı
iyisini biliyorsan sen öyle yap kardeşim diceksin ağzının payını verceksin.
kendini üzdüğüne değmez hassas bir dönemdesin. boş ver00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleğer bunu doktor söylediyse emzirme diye kimseyi dinleme
bak ben 33 yaşındayım 33 :D
annem beni 2 yaşıma kadar zorla emzirebilmiş " İSAL " oluyorum diye bırakmak zorunda kalmış
yaşım şimdi 33 ve ben hala süt içtiğimde isal oluyorum :D :D
ama cicibebeyi çok sevdiğim için isal olacağımı bile bile sütle karıştırıp yiyorum :D00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPısırıp susarsan herşeyi derler. "Çocuk benim çocuğum benden çok düşünecek değilsiniz ya, emmedi size ne?" deyip kapatacaksın konuyu. Kim olursa olsun karşındaki bu şekilde haddini aşabilme cüretinde bulunuyorsa sen de gerekirse çok ağır şekilde haddini bildireceksin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBebek sezeryan ile alındığı için vücut tam olarak doğumun gerçekleştiğini bebeğin doğduğunu algılayamıyor. Bu yüzden süt geç geliyor veya az geliyor nedeni bu mama takviyesi yapacaksınız. Bunun eleştirilmeside çok cahilce tıptan anlamayan sağlık nedir bilmeyen insanlar konuşuyor.
00 Yorumladoğumdan itibaren hiç emziremeyen anneler dahi var illaç tedavisi gördüğü için kesen var sütü kesilen var senin gibi
onlar cahgiliğinden konuşuyor anneliği sadece bebek emzirme olarak gören dar görüşlü cahiller sen çocuğuna vereceğin sevgi eğitim ve inşallah güzel bir geleceğe hazırlayarak eminim annelik görevini en güzel şekilde yapacaksın00 Yorumla
+1 yılBöyle konuşulması çok ayıp, bir kere konu ne olursa olsun sorulmadan fikir söylenmemeli. Bu dönemi rahat geçirmek sanırım eşin annelerin babaların hassasiyetine de bağlı biraz. Dışarıya yaygara etmemek gerekir.
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar haddini bilse dünya daha yaşanılabilir bir yer olurdu. Siz canınızı sıkmayın, çocuğunuzun anne sütünden alabileceği verimi hangi gıdalardan nasıl alabilir onu araştırın. Hiç emmeden gayet sağlıklı büyüyen bir sürü çocuk var.
10 Yorumla
+1 yılYa yeter yaaa sizene anne benim 2 ay değil emzirmemde farzda değil zaten annelik. güdüsü biz bunu yapıyoruz biktim bee örümcek kafalılardan hic kimseye göre yaşamayın sizde hayat sizin ruh sizin beden sizin o. kadar... anneliğin tadini. çıkar...
10 Yorumla
+1 yılsütün az geldiyse yetmediyse ne yapacakmışsın peki yani avrupanın artan sanayisine hammadde arayışına girip sömürgecilik yapıp başka emziren annelerin sütünümü sömürecekmişsin ne boş ne mal insanlar var ya :D
00 YorumlaOnlara bir şey derdim de neyse... Emzirmekle anneliğin ne alakası var. Sütün az olabilir bu normal doktor da normal demiş zaten. Diğerlerine anca tamam düşer takma onları. Yeni doğum yapmışsın onların sana bu kadar kaba olmaları çok saçma.
02 YorumlaÇünkü bizim toplumumuzda anlayış diye bir şey yok. Altta kalanın canı çıksın anlayışı var. Eğer elinde olmayan sebeplerden emzirmeyi bıraktıysan vicdanın da rahat olmalı. Kimse çocuğunu senden çok sevemez. Geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma ya mesela kuzenimin eşi çocuğunu sadece 1 hafta emzirebildi sütünde virüs gibi bişey varmış emziremedi kimse hiçbir şey demiyor. Hangi anne mamayla uğraşmak ister ya boş ver canım ya dinleme onları hadi ordan et
01 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar anca konuşur durur, sütün çok gelse "ooo sütü çok geliyor" derlerdi ha bide kim az emzirmissin diye söylenirse gelin emzirin de onlara lafini esirgeme o çocuğu kimse senden çok sevip iyiliğini senden çok isteyemez
+1 yılOnların alayının... al sen emzir o zaman derim onlara böyle sürekli insanların sorunlarını bilmeden onları düşünmeden empati yapmadan akıl vermeye calışanlara aşırı uyuz oluyorum kayınvalideymiş yesinler kodumun bunağı deli etti
00 Yorumla
+1 yılBenim abimde emmemiş şimdi 30 yaşında yani doktordan daha akıllılara demektir boşuna okumış senin doktor... Allah analı babalı büyütsün canım onun sağlığı ve tabiki senin sağlığın cahil insanlardan daha önemli ❤
00 Yorumlaİnsanlarin kendi parcalari olan evladi hakkinda kendinde soz sahibi hissetmesi kadar igreti bi durum yok ya aile dahil kimseye dusmez bu konuda soz hakki yuzde yetmis anneye yuzde otuz babaya duser benim bakisim
00 Yorumla
+1 yılo zaman ver onlara onlar emzirsin. ya ben bu milleti anlamıyorum. doğuran bakan kahrını çeken anne baba ama herkes her şey hakkında yorum yapabileceğini sanıyor. doktordan mühendisten akademisyenden çok bizim halk biliyor maşallah :/
00 YorumlaÇevrendekilere asla kulak asma, yeni bir anneye denilcek en son sözü söylüyor bu insanlar.Çok biliyorsa kendi emzirsin. Sen doktorların tavsiyelerini dikkate al sadece.
10 Yorumla
+1 yılBeni annem hiç emziremedi ona bakarsan.. herkes çok laf etti tabi, boş ver herkese yaranamazsın Allah analı babalı büyütsün
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKeşme bir güzel saydırsaydın da. Kimin haddine ya.! Ya abi millet olarak bizene banane demeyi öğrenemedik. Sorumlu olduğumuz seylere banane demeyi biliyoruz bizi ilgilendirmeyen işlere burun sokmaya bayiliyoruz. Nefretlik ya
20 YorumlaEtrafa ne bakıyon zaten ağzı olan konuşur 😀😀 Mamaya devam yapacak bişey yok, bulabiliyorsan süt anneyle halletmen daha iyi olur tabi... boş ver kaynananı arkadaşlarını, herkes kendi işine baksın...
00 Yorumla
+1 yılKız o ne ki sanki ben sütümu esirgiyormusum gibi muamele gördüm neler neler.. ama bunu herkes yaptı herkess.. diyecek bişey yok üzülüyor insan da zamanla geçiyor.. Gün gelir Devran döner herkes yaşayacak bunu birbirine karışmak kolay sen çocuğunu 4 yaşına kadar sapıkça emzirdin diye ben zorunda mıyım hayır... neler var uff aklıma geldikçe sinir oluyorum. salla ya umursama kime ne
00 YorumlaAblam hiç emziremedi sütü yoktu ona da canım canım konuşuyorlardı bı aile sohbeti gibi kalabalık ortamda büyüklerden birine bı sıvadım bı anasına sövmedigim kaldı ondan sonra kimse gık diyemedi kimsenin haddine değil çocuk sağlıklı mı sağlıkli sen sağlıklısın o zaman herkes haddini bilecek ver ayarı hicbisey senden kıymetli degil
00 YorumlaAğzı olan konuşuyor gereksiz insanları çıkar hayatından benim senden ricam. Sen evladını sağlıcakla doğurmuşsun bırak onlar boş konuşsun evladına sarıl sana destek olanlara kulak ver sadece
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcınız olsun kötü bir durum. Böyle bir kıyas yapmak yanlış. Tam tersine mama ile bebeğine bakmak zorunda olanlar daha cok zorlanıyor o zaman onlar daha iyi anne. Yanlış bir yaklaşım.
00 Yorumla
+1 yılSütü arttıran bitkileri deneyin ismi aklımda değil şimdi. Birde bu elinizde olan bir şey değil üzülmeyin. Anlayamayacak çok insan var ve hiç strese girmemeniz lazım.
00 Yorumla
+1 yılSütün mü kesti? Eğer kesmediyse ve bilerek emzirmediysen arkadaşın ve çevren sana doğru demişler. Kasıtlı değilse sütün gelmiyorsa yapacak bir şey yok devam sütü kullanabilirsin.
00 YorumlaBilinçsiz şekilde konuşuyor olabilirler 2 ay normal şartlarda çok az ancak sağlık nedeniyle zorunlu sebepler varsa konuşmaya gerek yoktur. Doktor tavsiyesi ile devam edin.
00 YorumlaTavsiyem süt arttırıcı doğal besinler kullanmak süt oluşumunun artmasını sağlamak şayet olursa ve vücudunuz tepki verirse sütle beslemeye devam edersiniz olmazsa da nasibi o kadar yapacak bişi yok
00 YorumlaSadece emzirmeyle doğurma ile ana olunmaz sadece dölleme ile de baba olunmaz sen boş ver milleti üzme canını be ya bebeğin hisseder öptüm seni sen çok iyi bir annesin
00 Yorumla
+1 yılBazı insanlar yaşamadıkları durumlar hakkında konuşmaya bayılır. Kimse kimsenin anneliğini sorgulayamaz elinde olmayan sebeplerden ötürü. boş ver iyi ki görüşmüyorsun.
00 YorumlaKimse senin anneliğini sorgulayamaz. Cahil cahil insanları kafana takma ağzının payını ver hepsinin sen bebeğinle ilgilen. Sanane diyip sustur aldıkları dil o onların. canım pis cahiller
00 Yorumla
+1 yılBen 1 ay emmişim ya bırak Allah aşkına kimin ne dediğini
30 Yorumla
+1 yılİlk doğumdan sonra moral bile sütü etkiler, bira mayası çok işe yarar ama moralin yerinde olmalı, tekrar başlarsınız
10 Yorumla
+1 yılBenım ablam 2 hafta emzırebıldı yoksa yok kardeşım yanı damızlık ınek değılsınız süt yoksa yokdur bunu neden anlamıolar hıc anlamıyorum
10 Yorumla
+1 yılCahiller içte böyle kişilere anlatamazsın, kimsenin buna hakkı yok.
20 YorumlaSütün yoksa senlşk bir şey yok, ama sırf canım yanıyor yok estetik ıvır zıvır bahane ile ise o zaman sorumlusun o çocuğun hakkı iki yıldır
00 Yorumla- Devamını Gör (88)
Devamını Gör(133)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem