Bir kadının evlenmeden cinsel ilişkiye girmesi doğal birşey olarak mı görüyorsunuz?
Yada yapılmaması gereken, uygunsuz birşey olarak mı?
Yada yapılmaması gereken, uygunsuz birşey olarak mı?
cinselliğe bakış açısı anlamı önenmi aynıysa iki insanda, herşeyi bir kenara bırak dünyada insan olduğunu hatırlatan en doğal olduğun zamandır. Kişileri işte böyle acaba dedirten şey karşındakinin anladığı verdiği değerin farklı olması. Doğal olmaması. Evlenmeden önce ya da sonra olması işte bu dediğim şeyin kıstası değil. Kişilik olmalı insanda farkındalık saygınlık doğallık aksi halde ihtiyaç giermeden bir farkı kalmaz insan acaba evlenince daha mı doğru olur daha mı güzelolur diye düşünür durur. evlilik öncesi cinselliği değil cinselliğe olan farkındalığın artmasına dair bir teşviktir.
güzel cevap..
Keşke penisin zarı olsaydıda biz de bakir değil muamelesi yapsaydık. Bari siz bu konuda ''kadın'' kelimesini kullanmayın, kişi falan deyin ne bileyim. Türkiye'de insanların yüzde doksanının at gözlüklerini çıkarması lazım.
kusura bakmayın yanlışlıkla bakmışım. bende sizin gibi düşünüyorum
Şahsen kendi adıma benim için o kadarda sorun olacak bir konu değil. Eşim evlenmeden önce deneyimleri oldu ve bunu asla sorun yapmadım.
Bu durum oldukça göreceli bir durum ve kişiden kişiye değişebilen bir durum. Ben hayatım boyunca şuna çok rasladım; adam hovarda ve evleneceği kız bakire olsun diye tuttururken bir anda bakire olmayan biriyle evlenen çok insan biliyorum.
Benim önem verdiğim olay cinsellikte benleyken nasıl olduğudur. Benden önce herşeyi yapıp benleyken odun gibi olacaksa, hiç kusura bakmasın.
Bu meseleye kadın veya erkek olarak bakmıyorum. Kimse evlenmeden cinsel ilişkiye girmemeli bence. Çünkü toplumu derinden sarsan ve büyük yaralar açan bir olay. Aile kavramı önemini yitiriyor. İnsanlar gittikçe birbirinden kopuyor. Sosyolojik açıdan incelendiğinde her türlü psikolojik bunalımın nedeni ailenin sahip olması gereken özelliklerini kaybetmiş olmasıdır. Bunu korumanın tek yolu da bu malesef.
Cevap
21Cevap
dınımızce yasak ve haramdır. her ınsan cıft yaratılmıstır. ve cıftını bulana kadar namusunu ve ırzını korumak zorundadır. hıc bır ınsan annesının veya babasının gecmısının kotu olmasını ıstemeyecegını dusunerek kendı gelecegınıde nefsiinin ayakları altına almamalıdır. bır kadın evlenmeden cınsel ılıskıye gırıyorsa haklarını korumuyor ve zına sucu ıslıyor olmaktadır. zına haram ve gunahtır. adam olan adamda zına teklıflerını kabul etmez zaten. zına edenler dogru yoldan uzaktırlar. bunun manevı yonden sakıncalarını anlatmaya kalksam sabahı bulur.
Erkek içinde kadın içinde normal değil tabi ki de. Erkek hep ister birde etrafta erkeğin isteklerine boyun eğecek kadınlar oldukça millet birbirinden göresiye arkadaşlarına anlatmalarla bu durum normalleşiyor tabi. Şu sorunun sorulması düşünülmesi bile saçma aslında.
Gidin bakın liseli kızlar nerdeyse amerikan filimlerindeki kolej kızları gibi bakire olanları aşağlayacakalr nerdeyse sanki bir kızla yatamış erkek gibi.? durum içler acısı.
Şuan herkezin doğru gördüğü şeyler aslında yanlış. Herkezin yanlış gördüğü şeyler aslında doğru.
evlenmeden önce erkek yapabiliyorsa kadın da yapmalı...
güzel cevap
genel olarak bakarsan ahlaken dinen uygun degil hem muslumanim diyorsun hem gidip sevisiyorsun zina buyuk gunahlardandir hem seni kullandiktan sonra birakirsa nolacak diktirecek yer mi arayacaksin seni seven erkek buna zorlamaz haa senin icinde yatmak varsa onu bilemem kopekle bile iliskiye girenler var
erkekte girmeyecek o zaman.
tamam soylerim
Tabi el değmemiş birini herkes ister... Ama artık öyle bir dünya yok sanırım. Bekareti bacak arasında değil kafasında arıyorum.
Çok sevmiştir yapmıştır... Ruhu hala temizdir, sorun etmem.. Ben yaptıysam evlenmeden önce hele hiç sorun edemem.
Ben bakir değilsem karşımdakinden de bakire olmasını bekleyemem...Dürüst olsun yeter, bana sadık olsun. Benimleyken gözü başkasını görmesin yeter ...
tabiki uygunsuzdur evlenmeden cinsel ilişki yaşamak hem ahlaken uygun değildir hemde dinen büyük günahı vardır. Evlilik dışı ilişki yaşayan zina işlemiş olur ,en güzeli evlenip helalinden düzgün bişekilde ne yaşanıcaksa yaşanılmalı ..
Dişi bir hayvansan doğal görürüm fakat insansan normal göremem.
Nefsine hakim olamayan bir varlık insan olamaz..
ALLAH kadına da erkeke de zinayı haram kılmıştır
Erkek -Kız farketmez olması gereken evlendikten sonra olması .Biz başaramadık bari bizden sonrakiler hata yapmasın
+1
kendinin yapamadığı şeyi bir sonrakinden mi istiyorsun
Bekaret önemli değil diyen insanlar bi düşünsene senden önce bnlle neler yaptı
Belki de bana yaptıklarını asla sana yapmayacak
Kimbilir belki de arada eşinizin aklına geliyorumdur
Benle yaptığı fantazileri hatırlıyordur
ne doğal, ne uygunsuz. yaşam herkese farklı yerden soruyor.
seviş gitsin ya ne bakıyosun milletin söylediklerine :/
:)
Uygunsuzdur. Ben bakireysem sevgilim eşiminde bakire olmasına dikkat ederim.
siz bakire değil bakir oluyosunuz :)
gayet doğal bişey. cinsel ilişkiye giren kadın cinselliği tanır kendini tanır, duyguları daha sağlam olur, olgunlaşır. ama bizim ortaçağ insanımıza göre çok ayıptır.
dinimizce yasaklanmış bir şey bu hem erkek hemde kadın için yoksa bana göre hava hoş ama dinimizin dediğine itaatkarım
Evleneceğini düşündüğün kişiyle, yapmak istemediğin fakat bir şekilde zorunda hissettiğin cinsel ilişki ne normal nede uygun bir davranıştır.
erkek yapıyorsa bakire aramamalı.
en doğrusu iki tarafında yapmaması.
tercih meselesi.. bir kadın illaki bakir erkek ister. bazı erkeklerde ilk ilişksini eşiyle yapmak ister. ama gerdeğe falanda bişy bilmeden girilmez..
olmasa iyi olur ama anlık birşey ya .
evlilik cinsel ilişki yaşayabilmek için yapılır
bir başladınızmı daha tutulamıyosunuz atasözü var bi a m a 4 t.k değerse iflah olmaz die
hayatında yaptığı en büyük yanlış olarak görüyorum
İStekler karşılıklıysa fazla anlam yüklenmemeli
asla olmamalı
normal değğill
standart...
doğal bulmuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar