Yeni evlilik sorunları nasıl çözülür?

Evleneli 1 ay oldu, ailemle altlı üstlü oturuyoruz. Bunu baştan beri sorun etti(annem babam da farkındaydı ve hiç karışmayız dediler, ve karışmadılar da) haftada bir kere sizin oraya bir kere de bizim oraya yemeğe gideriz dedi, tamam dedim. Dediği gibi de yaptık, iyi kötü bir şekilde 1 ay geçirdik. Ne zaman yukarı bizimkilerin yanına çıkacak olsak surat astı, aşağı inince mutlu olmuş gibi sevinçli görünüyordu. Benim kendisinden çok ailemin üzerine düştüğümü(özellikle anneme) ve onların dediklerini yaptığımı düşündü her zaman. Her kavgamızda susarak başladım ama dayanamayıp cevaplar verdim(savunma desek daha doğru) ve bu sefer verdiğim cevaplardaki üslubumla söylediğim sözlerden ötürü küstü(ben de öyle haksız yere trip yapılırsa küstüm mü hiç konuşmam ve uzun süreler konuşmadım kendisiyle) , kendisi 4 yıl üniv okumuş, 4 yıl da üniv. girmek için uğraşmış biri olarak kendisine işe başlaması için teşvikte(bazen baskı derecesinde) bulunduğumu kabul ediyorum, sebebi de çabalarının sonuçsuz kalmaması için gene kendisi içindi yani. Bu hafta işe başladı. Ben de nöbetli çalışıyorum (yeri geliyor sabah yeri geliyor akşam gidiyorum işe) ve haliyle gündüzleri o işteyken ben evde oluyorum. Geçen gün bir iş çıkmıştı babamla onu halletmeye gittik ve hallolduktan sonra babam eğer işin yoksa gezelim mi dedi, tamam dedim.(bu arada kendi arabam yok, yeni sattım. babamın arabasıyla geziyorduk) Gezmeye çıktık, o sırada eşim aradı iş yerindeyken ve iş yerine vermek üzere birkaç evrak lazımmış dedi neredesin dedi, ben de şehirden uzaktaydım o sırada(yaklaşık 1 saat) ve ona dedim ki:"istersen sen hallet benim oraya gelmem uzun sürebilir dedim" tamam dedi kapattı. ben de babamla döndük. Bunu kafasına yazmış tahminimce ve birşey demedi zaten o akşam ben de işe gidecektim. Ertesi gün oldu ben işten döndüm ve o işe gitmişti. Öğleden sonra 3-4 gibi falan annem gelen bir misafirine tavuk pilav yapmış, beni de davet etti yukarı kata ve kabul ettim ve tavuk pilav yedim ayrı bir masada.(ama çok yemedim akşam eşim de gelince yeriz beraber diye) Ben eşimi almaya gittim(oradan başka bir misafirliğe geçeceğimizi düşünüyordum) ama eşim daha erken, sonra gideriz dedi eve gidelim önce dedi. Eve gelirken tavuk pilav yediğimi öğrenince çok sinirlendi, küstü. Dedi işte artık ben işteyim diye ailenle vakit geçirirsin tam da sizin(!) istediğiniz koşullar oluştu falan dedi(aileme de laf atmaya başladı yani) Ben seni bekliyorum akşam 9 a kadar dedi, sen beni beklemedin falan dedi(ben kendisine beni beklememesini çok kere söylemiştim aç kalmasın diye içten şekilde) Ben de dedim işte çok yemedim zaten dedim oradan da misafirliğe geçeceğimizi düşünüyordum dedim ama anlatamadım. Misafirliğe(annesigil) giderken de yüzünü böyle asacaksan gitmeyelim dedi. Ben de kendi ailemin yanında nasılsam sizin orada da öyle olurum rol yapamam dedim. Bunun üzerine ağlaya ağlaya annesini aradı gelemicez biz dedi tersledi annesini falan ama gene de gittik suratımı asmadan oturdum. Sonuç:Dünden beri küsüz.Yardım ltf
Yeni evlilik sorunları nasıl çözülür?