Askerde olan birini ağlattım sizce özür dilemelimiyim ?

Askerde bir arkadaşım var ve birbirimize o askere gitmeden önce söz verdik hep konuşacağımıza askere gitti saatlerce konuştuk telefonda v. s sonunda bazı olaylar oldu benim özel hayatımla ilgili ve onunla bidaha konuşmak istemediğimi söyledim ziyaretine gidicektim gitmedim sözünde durmadın v. s diye baya bir sorun etti sonra konuşma bitti kendine iyi bak bidaha bana ulașma yazma arama bende bunu yapıcam dedim ağlamaya bașladı 15 dakika ağladı sonra bisey demeden kapattı 3gün geçti ben çok kötü bir gün geçirdim ve o mesaj attı iyimisin sen kötü bisey var hissettim v. s diye yok bisey deyip kestirip attım uzun bir süre konuşmadık 2 hafta sonunda yanlızlıkla ilgili bir mesaj atti bana beni yanlız bıraktın sen gibi gibi ben konuşmayalım bunları dedim baya ağır konuştu küfür v. s etmedi tabiki cevap veremedim şimdi ben çok kötü bir zamandamı onu tek bıraktım? Yani bana hep içini dökerdi herşeyini paylaşırdı ağlamasına şaşırdım ve üzüldüm o kadar yakın arkadaşı olarak gördüğünü tahmin etmemiștim ben hatamı yaptım ondan özür dilemelimiyim?
Askerde olan birini ağlattım sizce özür dilemelimiyim ?