Evliliğim bitmek üzere ne yapacağımı bilemiyorum?

Merhaba arkadaşlar. İki ay sonra evliliğim 2. senesine girecek. Öncesinde de 2 senelik bir beraberliğimiz var. Severek evlendik, eşyalarımız beraber seçtik, taksitlerini beraber ödedik ve evlendik. Başlarda çok sık tartışmalarımız oldu, sık sık kavgalar ettik ama zamanla çoğu şeyi yerine oturtuğumuzu düşünüyordum. Ama işler sanırım benim düşündüğüm gibi gitmiyormuş. Benim şu anda ki yaşım 34, eşimin 30. Başlarda çocuk istemiyorduk ama eşim evlendikten 1 sene sonra hamile kaldı. Ve ben bu çocuğu doğurmak istemiyorum, kendimi hazır hissetmiyorum demeye başladı. Çok zor günler geçirdik, ailesi ve benim ailem dahil olmak üzere herkes çocuğu aldırmasına karşı çıktı. Ama sonunda ayrılığın eşiğine gelmişken ben razı oldum ve imza atıp çocuğu aldırdık. Bir daha da bahsini açmadım bu konunun. Önemli olan dedim benim eşim mutlu olsun zamanı gelince yine Allah bize nasip eder.
Arada yine tartışmalarımız oldu tabi (her evlilikte olduğu gibi) ama mutlu olduğumuzu sanıyordum. O ve ben hep karşı ailelerimize karşı mesafeli olduk fazla samimi olamadık. 1.5 ay önce beraber arkadaşının doğum gününe gittik iyi geçti. 3 gün sonra aynı bayan arkadaşının bir daha farklı insanlarla doğum gününü kutlayacağını eşim bana söyledi. gidelim dedi, bende hayır gelmeyeceğim sen yalnız git dedim. Şiddetli bir tartışma oldu aramızda. O günden sonra hep bir soğukluk oldu aramızda. Sebebini ve derdinin ne olduğunu sorduğum da ise eski tartışmalarımız geliyor aklıma işte sen böyle yapmıştın şöyle yapmıştın gibi sözler söyledi. Tatile çıktık belki iyi gelir. Tatil de yedik içtik güzeldi düzeldi zannettim. Ama eve gelince yine aynı şeyler oldu. Geçen akşam tekrar konuştuk. Boşanmak istediğini söyledi. bende iyi düşün zor kararlar bunlar dedim. ayrı eve çıkmak istiyormuş ilk etapta ailelerimize söylemeyelim dedi. Ben evden gidince söyleriz dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Ayrılmak istemiyorum, düşüncesi olan varsa paylaşsın lütfen.

Evliliğim bitmek üzere ne yapacağımı bilemiyorum?