Bir arkadaşımın aşk ilişkisinden aklıma geldi. İkisiyle de sevgili değil ama tanımak istiyor, üst üste denk geldiler yapacak da bir şey yok. İkisiyle de ufak tefek sohbet edip tanışsa ama sevgili olmasa, sonra birini tercih etse ne olur? Bu da mı aldatma?
Birden fazla kişiyle flört edip sonra birinde karar kılmanın nesi yanlış?
Birden fazla kişiyle flört etmek ayrı, Aynı anda, birden fazla kişiye kandırmak ve aldatmak ayrı. Flörtten ne anladığımıza bağlı: Eğer yalnız tanışma, kişilik çözme çabası, kişinin hayat isteklerine öğrenme, evlilik ve sevgiliye bakış açısını bilmek, aile ve çevre yapısına öğrenme ise, sorun yok üstelik olması gereken şey, Yalnız bunu yaparken aynı zamanda her hangi başka sevgili ve ya flörtün olması kesinlikle insanlık dışı. Herkes, beyaz eşekli prens veya prensesini bulmak için, birçok insanla buluşmak ve analiz temek zorunda, ve bu en gereken davranış biçimidir, Nede olsa 2 ve ya 5 yıl için evlenmiyoruz (Sağılıkta hastalıkta…Sonsuza dek) diyoruz. O açıdan bana göre Elma alma niyetindeyken, Bütün elmaları dikkatli bir şekilde bakıp, dokunmadan, kirletmeden, Dokunarak kendimize de kirletmeden, doğru elmaya seçmeye çalışalım. Şimdi yanlış anlayanlara açıklamam: Doğru kişiye bulup, yakalamak için başka birileriyle yatağa girmeye gerek yok, Öpüşme ve yüzeysel dokunuşa hiç gerek yok, Bir insanı (Erkek-Bayan) tanımak için birkaç ay seks ve fiziksel dokunuş olmadan tanıyabilirsiniz, tavırları, istekleri, amacı, konuşma tarzı, ailesine, dostlarını vb… Önemli Not: Her gün başka birileriyle yatağa girip, eline geçen elmaya ısırıp atanlar sonra: Ey vah ben suçlu değilim, Elmanın içinde kurt vardı, Bize miktir-moktan bahaneler uydurmasınlar.
Çoğu kişinin ıskaladığı nokta. İnsanlar flört ederken yakınlaştığı için herkesi öyle sanıyor. Konuşarak tanıyorsun, bence iki üç ay uzun olabilir görüşme yoğunluğuna göre. Mesela her gün görüşenler için doğru olmayabilir birkaç hafta sonra. Üstelik bir iki ay sonra birden fazla kişiyle görüşmek yanlış anlaşılabilir ve duygular oluşmaya başlayacağı için kırgınlıklara sebep olabilir. İlk bir kaç hafta tanışma amaçlı bir paylaşım olmadan olabileceği düşünesindeyim. Ama duygular yoğunlaştıkça hem sizin için kafa karıştırıcı hem de karşı taraf için kırıcı olur. Bir de ortaya çıkınca suizanna sebebiyet verir
Ne konuşulduğuna bağlı aslında. Tanışma görüşmeleri ise ilk birkaç görüşme ilk yazışmalar yüzeysel ise yapılabilir. Hatta tanımadan ilk görüşmede bağlanmak asıl yanlıştır. Duygusal vaat yok ise birkaç kez görüşülür sonra birine karar verilerek kafa karıştırmadan ilerlenir.
Bunun doğru olduğunu savunan hemcinslerimin cinsel organı sürekli gol yiyen takımın kalesinden bir farkı yok. Siz kadınsınız. Elbette birini tanıyacaksınız ama bu sizinle her ilgilene mavi boncuk dağıtacağınız anlamına gelmiyor. Sizin aşk hayatınız futbol maçı mı da yedek oyuncular bulunduruyorsunuz. Birden fazla adamla ilgileniyorsunuz. Sonra ikisinden veya üçünden beri kaç kişiyse artık biri durumu çakıyor o kişi hislerinin oynandığının farkına varıp sizi tehdit ediyor ya da büyük kavgalar ediyorsunuz. Sonra 3 buçuk atıyorsunuz. Bu soruda yazılanı hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Bunu yapan kadın da erkek de karaktersizdir.
zaten avmden elbise seciyoruz😂😂 sevgilin, hoslanmanin olduğu yerde öyle birsey olmaz zaten.. arkadaşın sevgi degil, mantığının pesinde.. biriyle görüsüyorsa zaten ümit te verirsin! kendinizi rahatlatmak için kandirmayalım! ve suda bir gercek ki.. anlatigin kisilikte tanidiklarm erkenden evlendiler.. bazilari sadik kalirken.. bazilari evli basli baska erkeklerde birlikte olduklari isitim..
Buradaki kafa karışıklığı şundan sebeptir. Bazıları ilk görüşmeden yakınlaşır, öpüşmeler vb şıpsevdidir. Ama örneğin ben ciddi amaçla tanımaya çalışıyorum. O sebeple sadece nasıl hayata bakışı ve bir şeyler hissedebiliyor muyum diye bakıyorum. Ben şöyle düşünüyorum ki ilk birkaç görüşme, belki en fazla birkaç hafta bir ay sadece tanıma amaçlı duygusal bir vaatte bulunmadan görüşülebilir. Çünkü bazen alakasız biri karşınıza çıkıyor, bir de çok uygun olabilecek biri sonradan çıkıyor. Kim doğru anlayamıyorsunuz. Sonra ikinciyi reddedince birinci olmuyor diyelim saçma hissediliyor. Bence burada görüşülemeyeceğini düşünenler başta arkadaşça görüştükleri dönemi saymıyorlar ya da çok kontrolcü insanlar. Sonuçta henüz duygularımdan emin olmadığım ve bir erkeğin de ciddi duygu geliştiremeyeceği bir süreçte neden kaderim o imiş gibi davranmalıyım? Ancak örneğin bir paylaşım duygusal, fiziksel oluyır ise ya da her gün günaydın mesajlarıyla örülü bir ilişki varsa ilk haftalardan, o zaman bana da makul gelmiyor. Benim kastettiğim birkaç kişi işe bir iki kahve içer biraz yazışırsınız. Sonra da biriyle gerçek bir ilişkiniz olur. Zaten derinlemesine aylarca tanımaya çalışırken birden fazla kişiyle görüşülmesi sizin için de kafa karışıklığı yaratır, karşınızdaki ya da sizin için de üzücü olabilir.
burda ilgimi ceken bir yorum oldu kimin oldugunu söylemicem ama o kisinin bu sekilde düsünmüs olmasi beni baya bir sasirtti :D zira ben de senin gibi düsünüyorken neredeyse "taslanacak" tim bu dusucnemden dolayi tanimak tanismak gerekiyor, flörtün de bir seviyesi vardir. artik insanlar "flört"ten ne anliyorsa, tanimaya calistiklarina laf eder olmuslar. Hayir yani onun flört anlayisi ile benim ki zaten bir degil ki. bu gayet dogal bence taniyacaksin tabii
Bence yanlış değil. Çünkü erkek, sadece o kızı istiyor olabilir ya da o kızı kendine uygun görebilir, peki ya kız? Onun görüşünün önemi yok mu? Bence bu hiç de yanlış değil sonra buraya gelip de hadlerineymiş gibi o kız şöyle böyle demesinler. Kimsenin hakkı yok buna
Bence değil. Ama sonuçta ikisine de umut veriliyor. Süre uzarsa tercih edilmeyen kişideki hayal kırıklığı artar. Bunu düşünmek lazım. Kısa bir tanıma süreci geçmeli. İkisine de büyük vaatler verilmemeli. Sonra tercih edilmeyen kişiye durum açıkça söylenmelidir bence.
Yedekte tutarsanız ilerde başkası tarafından yedekte tutulursunuz. Birinin duygularıyla oynarsanız duygularınızla oynarlar. İncitmeyin incinmeyin yazık.
Eğer tanışırken umut veriyorsa adama sorun olabilir ama umut vermiyorsa yani arkadaş olarak falan tanıştığını düşünüyorsa karşıdaki adam o zaman sıkıntı olmaz bence ama genelde erkekler tanışmayı arkadaşca algılamıyorlar işte ben bunla tanışırım sevgili olurum falan diye düşünüyorlar karşı cinsi arkadaş olarak gören erkek çok az
Ikisine de umut verip birini seçtiğinde diğeri icin kötü bir durum. Ama nerdeyse her erkeğin her kızın bir kaç flörtü birden var artık. Herkes bir kaç kisiyi birden taniyip kendisi icin en uygun olani seciyor. bir insanin ayni anda iki kisiye birden hissi olamaz diye dusunuyorum. Bu nedenle çok dogru gelmiyo.
Bence aldatma ilişkiden sonrasını kapsar fakat ben bu görüşü yanlış buluyorum. Seçenek miyim ben? Onunla olmazsa benimle öyle mi? İstemem yan cebime koy. Yedek falan değiliz biz, duyguların beni istiyorsa gel istemiyorsa da ver yolu bilelim bı onunla bı benimle paslaşma. Bunu flört zamanında yapan erkek ilişki içerisinde gözü dört döner ben söylüyorum.
Manava gidip bütün domatesleri mıncıklayıp hepsini yumasitip hafif ezdikten sonra en sağlamını alıp eve götürmektir. ya o mıncıkladığın ezdigin domatesler ne olacak yumuşak diye alınmayacak kalbini kırdın diye alınmayacak ve çöpe gidecek manavcinin seçmece değil bunlar demesi bu yüzden annen babanın kimsenin kalbini kirma demesi iyi ol demesi bundan kırılan kalpler olmasın kalpler çöpe gitmesin diye
Aynı anda bir çok kişiye odaklanamıyorum. Bence , arkadaşın yanlış yolda. Aynısının kendinize yapıldığını düşünün. Bir erkek iki kişi yle konuşuyor , konuştuk ların dan biri de sensin. Kendini secenek olarak görmek hoşuna giderse sorunun cevabı doğru 😇
Biraz empati yapsanız? Birisi ile flört ediyorsunuz sonra diyor ki "Ya ben başka birisiyle daha görüşüyordum onunla ilişkiye başlamaya kadar verdim bye." Bence aşırı saçma ve sinir bozucu bir durum. Flört de bir ilişkidir ve bana göre bu süreçte başkasıyla flört etmesi çok çok çok kırıcı bir şey. Öğrendiğim an yüzüne bakmam.
Hayır bir de ikisi de hoşuna giderse ne olacak? Sonra "ikinizi de seviyorum karar veremiyorum" oluyor. Özellikle kızlar daha çok yapıyor bunu. Hayatımda gördüğüm en saçma şey hicbir mantığı yok.
Bir zamanlar erkek arkadaşımdan ayrıldıktan cok sonra onunla aramizda geçen konusma; -Neden Samsundaki kızla beni idare ettin =Kararsiz kalmıştım 😡adı şerefsiz işte. Neyse ki kızda onun ne olduğunu anlayıp ayrılmış
Soyle dusun, iki erkekle flört ediyorsun ve o iki erkekte senden baska bir kizla flört ediyorlar. Sonra o guzel sicak flörtlesmenin ardindan ikiside diğer kizi seciyor ve sana soguk, uzak davranmaya basliyor veya direk olarak olmayacagini soyluyor. Simdi ne hissedersin?
İnsan duygulari bu kadar basit mi?
Sevecekseniz sevin onun duygulariyla oynamayin, deyse gün gelir sizinle de oynarlar.
Tanışma niyetine bağlı... Arkadaşınız erkekse her ikisiyle de, ''senden hoşlanıyorum'' sözcükleriyle başlayan bir tanışma , bayansa her ikisinden de hoşlandığını belirterek tanışmak istediklerini dile getirmişlerse bu bir nevi her ikisine de umut vermiş gibi olur ki, bu yakışık almaz. Fakat normal arkadaş olarak tanışma faslı olmuş sa, aranızda umut vaad eden bir şey geçmediğinden sorun olmaz
Bence doğru bir davranış olmaz. Sonuçta ilişkilerde ilk hafta deneme süresidir gibi bir kural yok. Bunu karşısındaki kişi nereden bilecek? O zaman söylemesi lazım o kişiye. Ayrıca mutlaka ikisinden birini seçmek zorunda diye bir kural da yok. İkisini de tanımıyorsa, hoşlanmamışsa reddedebilir, yani birisi daha baskın çıkmamışsa herhangi birisiyle denemeye değmeyebilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu konuda ince bir çizgi var Eğer flört ettiğimiz kişi sevgili olmadığının fakında ise sorun yok Ama o da bizim gibi henüz flört aşamasında olduğumuz için bizden başka kişilerle flört ediyorsa ve biz sevgili olmak istediğimizde o bize "hayır ben sadece flört ediyordum seni tanımaya çalışıyordum ama sanırım seninle sevgili olmak istemiyorum" dediğinde de hiç üzülmememiz gerekiyor 😉
Arkadaş olarak tanımak ayrı bir şey, flört etmek ayrı bir şey. Aynı anda iki kişiyle flört etmesi demek, iki kişiye de umut vermek ancak birisini tercih etmek ya da ikisini de tercih etmemek anlamına geliyor. Sonuçta araba satın almıyorsun ki, bir kaç modeli kullanayım, hangisini beğenirsem seçeyim. Nihayetinde karşında ki insan ve duygusal bir canlı..
Aldatmak evet. Cünkü flört arkasaşça degildir. Flört ettigin kisiyle adı üstü flört yani cilveleşirsin aşka dair samimiyet kurarsın. He sadece tanisiyoruz diyip arkadasca samimiyetsiz sohbet kuruyosa bilemem. Ama benim karakterime ters
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Iki kişiye de tanıma ve bunu ilerletme amacıyla yeşil ışık yakmak yanlış. E birini seçtin diyelim, ötekinin umutları kırılacak, duygularıyla oynanmış olacak. Bari yüzlerine "sen sevgili adayımsın" tarzı konuşmasın. Sadece tanımak amacıyla konuşulabilir yani insanlar birbirini tanımak ister bu normal. Ama birden çok flört ı ıh bu karşı taraflar için çok kırıcı.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
yedekte tutma gibi bir durum olursa bu pek iyi değil. ben şahsen tek zamanda bir kıza odaklanıyorum. baktım olacak gibi değil biraz daha süre veriyorum, hala daha olmuyorsa yapacak birşey yok diğerine geçiyorum.
yani flört etmek ufak tefek sohbet anlamına gelmiyor.
Evlendikten sonra da karşısına daha iyileri çıkacak o zamanda boşanıp diğeriyle evlenmek normal mi empati den yoksun bir durum ya da evlendiğinde kocasi yapsa ayni şeyi hosuna giderse yapsın derim
Lanet olsun kendi bedenini tatmin etmek için başkalarının duygularını düşünmeyenlere. Ya böyle saçmalık mi olurmuş bildiğin birini ateşe atıyorsunuz böyle olmaması gerek insan olalım biraz ya yazık ki yazık...
Ben burda cogu insanlarin beyin kabiliyetine hayran kaldim soruyu cok yanlis anlamislar ikisiyle de (( ufak tefek sohbet edip tanissa )) diyor flört demiyor.. bence cok mantikli insan uzlasip anlasabilecegi birini istiyor hayatin da
Diğer flörtlerde senden hoşlanıyor ise kalbini çalmış isen. Ve sen bunu umursamayıp sadece arasından daha çok sevdiğine yöneldiysen. Diğer flört ettiğin kişinin suçu ne. O da sevdi seni belki daha çok.🌺👍
Karpuz mu seçiyon kardeşim bu kadar da olmaz olmadı kuyruğa diz tüm taliplerini birini elediğinde sıradakiiiiii diye bağırırsın. Kendine saygısı olmayan her şeyi yapar
olabilir. sonuçta direk sevgili olmuyorsun zaten bir tanıma süreci şart.
ama o esnada 2 tarafa da eşit davranmıyorsa, atıyorum mesela birin daha fazla vakit ayırıyorsa çoktan kararı vermiş demektir zaten uzatmanın alemi yoktur.
Hos bir durum değil flört aşamasında yapan sonra da yapar. Normal arkadaşı olabilir sadece arkadassa sıkıntı yok ona birşey diyemem ama 3-4 kişiyle sevgili olmak amacıyla tabiniyorsa ben buna aldatma derim
Seninle flörtleşirken, başka 4 5 kızla daha aynı samimiyetle konuşan erkeği gerçekten sevebileceğini düşünüyor musun? Daha doğrusu onun sevgisinden emin olabilir misin?
Sen kal öbürünü beğenmezsem sana gelirim , hee ama olur yüreğim ona kayarsa sana WhatsApp tan güle güle yazar gönderirim ; e napıyım sen geniş ben geniş ! : oldu başka?
Sonucta arkadaş noktasında konusulunca sorun yok ama yakınlık kurup ama diger yandan da baska biriyle konusuyorsa yanlıs olur o kızın ya da erkegın karsındakı kısıde yanlıs etkiler bırakır
Sokak lambası gibi olup herkese yanmayacaksın, bir kişiye yanacaksın.. Gerçek aşk böyle olur; pantolon mu değiştiriyorsun mağazada o olmadı ötekini dene!.
Sevgili olmadan sosyal arkadaşlık etmekte bir yanlış yok. Ama karşıdakine farklı bir algı oluşturma meselesi işin içine girerse o zaman o adamın zamanı çalınmış olur ki bu da vebaldir..
En İyi Cevaplar