Kadın en başta bir yıkılır. bir kaç gün kendine gelemez. Arar oğlanı. Oğlan ya açmaz ya da ağzını geveleyerek konuşur ''sen benden daha iyilerine layıksın '' der. Kız ağlar sızlar fotoğraflara bakamaz. Ama daha sonra oturur düşünür mantığına oturtur bir şeyleri ve hayatına onsuz devam edebileceğini anladığı an bir daha geri dönmez asla. Erkek ise hemen adapte olur ayrılığa daha doğrusu olduğunu zanneder gezer dolaşır yazar birilerine hayat onun için çok güzeldir bekarlık sultanlıktır. Aradan bir hafta geçer geçmez bir anda her şey altüst olur arkasını toplayan kadın artık yoktur.' Özledimm' mesajı atar cevap gelmezse arar açmazsa kapısına dayanır. Araya kızın arkadaşlarını da sokar ama nafile. Kadın kararını vermiştir artık. Cinsiyet fark etmez. Ayrılmak ayrılana en başta kolay olur sonra ise en zor ona. Hemen adapte olmamak iyidir sindire sindire alışmak en iyisi. Bir daha geri dönüşü olmadan.
Bence kadın ve erkeğin ayrılık durumuna gore adapte olma sureci vardır. Ama bana kalırsa böyle durumlarda kadın hiç toparlanamayacağını zannedip bir sure bunun uzerinden yas tutarlar. Ama bir sure sonra mantıklı gelen nedenlerden dolayı toparlanırlar. Ama erkekler ilk etapta "oh be" kafasında olsalarda bir alışmışlık durumu var, sevgi var kadının gosterdiği ilgi var bunlar elinden gidince boşluga dusup buyuk bir pişmanlıkla çabalar ama tabi nafile iş işten geçmiş olur. Yani aslında her iki tarafada bu durum içler acısı olur. Bütün roller degisir.. her ikiside uzulmus olur.
Ayrılıkları ilk atlatan kadınlarmış gibi görünür, oysa ki onlara lütfedilmiş olan duygusal kuvvet sayesinde çok iyi ruh hallerini saklayabilir, düşündüklerini yansıtmadan aylarca durabilirler. Evet erkek kısmısı kolay kolay unutamaz. Köpek olur, içer, sızar. Lakin unuttu mu da bir daha hatırlamaz, affetmez. Zaten kadınlar ayrılığı çok çabuk atlattıkları için uzun süre etraflarındaki kimseyi görmezler, bir daha sevilebileceklerine sevebileceklerine inanmazlar, kimselere güvenemezler ve eski sevgilileri çoktan yeni birini bulmuş, gününü gün ederken evde pjama, terlik, sümüklü sümüklü otururlar.
Sacma ayrıldıktan 9 gün snra buldu birini kızlar cabuk unutur yeni birini alır hayatına onla unutmaya çalılır sonra unutamaz geri döner sonra erkekde istemeyince yapacak bişeyi kalmaz mejbur unutur
Kadınlar hemen ayrıldıktan sonra çok üzülür ağlar çırpınır. Erkekler ise ilk etapta hissetmez (özgürüm hissine) kapılır. Kadın bir bucuk ayda iyileşmeye başlar, biraz hatırlamamaya, biraz gülmeye. Ozamanda işte erkekte dank eder biraz. Zaman geçtikce erkek ya kıymet anlar, ya da üzülür, ya da pişman olur. Bu zaman zarfında kadın iyileşiyordur, erkek kotuleşiyor. Aslında iki taraf farklı üzülüyor, farklı seviyor. O yuzden bir süre geçtiği zaman olmuyor geri dönüşü bazı şeylerin. Çunku kadınlar içlerinde bitirdiklerinde, kafalarında kurduklarında, gerçekten geri dönüşü olmuyor- eskisi gibi olmuyor artık.
" Çunku kadınlar içlerinde bitirdiklerinde, kafalarında kurduklarında, gerçekten geri dönüşü olmuyor- eskisi gibi olmuyor artık. "
Bu olayı da anlamak mümkün değil. Hayat değişiyor dünya değişiyor. Kadın ilişki bitiminde adamı kafasında ETİKETLİYOR. Sanki o adam ömrü boyunca aynı kalacakmış gibi...
Hayir biz daha cok dusunuyoruz, Cok fazla dusunuyoruz ondan dolayi daha zor oluyor BIZIM icin geri donus. Erkekler elbette degisiyor ama ne kadar zor bilemem geri donusu.
Hiç bir şey olmaz... tabi ki de erkeğin aklına gelmez... Benin de çok sevdiğini sandığım evlenelim diyen sevgilim beni eski nişanlısı ile aldattı , hiç bir sorun yokken.. ona söylediğim de ise beni sen ittin dedi? Yani beş dakika önce aşkım diyen adam beş dakika sonra bir yabancı olabiliyor... şu an bende depresyonla uğraşıyorum benden sana tavsiye seni kaybetmekten korkan biri varsa çaba göster , ama seki kaybetmekten korkmayan bir insan için kılını dahi kıpırdatma toparlanmaya bak , Allah yardımcın olsun
Bu sorunuzun cevabı, yaşanan birlikteliğin düzeyine, zamanın ve mekanın göreceli kavramına, bireylerin bakış açılarına, dönemin sosyal durumuna göre değişkenlik gösterebilir.. bence önemli olan ayrılık yaşayanların bir tebessümle geçmişi iyisiyle kötüsüyle anabilme olgunluğuna ulaşmış olmasıdır.
Bence kim ayrıldıysa onun acısı daha kısa sürer belki 1-2 gün aklına gelir bidaha gelmez ama bazen birisinden gidince tamamen gidemiyosun abi aklın kalıyo kalbin kalıyo tamamen gidemezsin yani iki taraf da birbirini öldürüyo cenaze bildiğin zor iş yani Allah sabır kolaylık versin ayrılık acısı çekenlere çok zor.
erkekler daha çabuk toparlanır ama bu birazda tamamen bireylerin verdiği katkı payı ile alakalı... yani misal neler yapmışsın bir kıçını yalamadığın kalmış, kendini kaptırmışsın ama bitince anlıyorsun ki hiç bir şey yapmamış senin için... girer lan o zaman... çıkmaz da kolay kolay...
genel olarak bakıldığında erkek daha mantıklı (odun) olduğu için daha hızlı toparlanır bayanlar daha duygusal olduğu için toparlaması zor olur tabiki burada ayrılmadan yedekte aday tutan kişiliksizlerden bahsetmiyorum onlar için bir yorumda bulunmak istemiyorum
Erkekler saldırıya geçer. Yeni insanlar yeni ortamlar vesaire.. Kadınlar bu sırada aşk acılarıyla meşguldür. Kadın kendini toparladığında aradan geçen zaman erkeği pişman etmeye yeter. Roller değişir. Acısını çeken erkek olur. Ama kadın artık daha sağlıklıdır
Kadinlar bence ben cok cabuk unuttum sandim ama 2 ay sonra sanki elektrik carpmisa dondum sonra aradim. Bir baktim 3 yildir yapisik oldugum kadin gokhan uzak dur dedi o zaman anladim kadinlarin elinde faber castel silgi oldugunu bendeki pekikanmis meger ☺
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bir kadin olarak zor unutuyodum en fazla unutmam 1/2 ay surdu sonra bir baskasina baglandigimda tamamen unuttum. Ama eskilerimle bazen arkadasca konustugumda pek sevmesede tekrar barismak istediklerini belli ediyolar. Ex den next olmaz ama 😂Yani sıkı baglanirim ama unuttummu kimse isitamaz. En guzelide bu bnce suanki sevgilim ayrilsa bnden aglar sizlarim kendimi yipratirim ancak 1/2 aya yenisi bulup yoluma bakarim bidaha da barismam. Yani kadinlar az zamana ihtiyac duyup tamamen toparlama olasiligi erkege oranla fazla bnce
İlişkiyi bitiren taraf hayatına eskisi gibi devam eder olay budur... zerre takmaz yani bitmiş etmiş diye... çünkü vardır diğer tarafta gittiği birisi.. .
Aslında kadınlar ilk zorlanırlar, depresyona girerler ancak sonrasında toparlarlar çünkü genelde kanının son damlasına kadar savaşmışlardır. Ancak erkeğe sonradan gelirler. Bir pişmanlık yaşarlar ki düşman başına...
Kim daha çok bağlanmışsa o daha zor toparlanır. Birisi daha çok sever her zaman. Çünkü birisi isteyen, diğeri istenendir. İstenen pek sorun yaşamaz. Ama isteyen iflas etmiş gibi hisseder kendini ve kolay kolay toparlanamaz.
erkek icine atar belli etmez tabi bu durum kisiden kisiye degisir atlatma suresi kadin ise aglar sizlar erkadaslariyla paylasir cok belli eder vs vs ama kimseyi hic bir konuda ustun tutamam her iki tarafinda bu duruma dusmemesini dilerim.
Erkek hemen gider bir başkasını bulur unutmak için, ama kız bu kadar rahat olamaz, adı kötüye çıkar diye o yüzden en az 1-2 ay bekleyip öyle birini bulurlar, işte tüm mesele bu 😉😉
Bir kadın hayatının her evresinde daima ilgi görür. İlgi gördüğü içinde yalnızlığı çok fazla tadamaz. Bu nedenle daha çabuk toparlanır. Fakat bu toparlanma evresinde ilgi gördükleri için yanlış kararlar verebilirler.
Bence cinsiyete göre değilde an az seven en çabuk unutup yola devam ediyor mesela ilk ilişkim bittikten 3 ay sonra sallamadim atlattim 2. Ilikim bitti 1.5 yil falan oldu hala hafif hafif ozlerim yani en çabuk toplanan en az sevendir
şimdi ilişki yokki avrupayi ilişkilerimiz oldu nerde şimdi öyle seven tapan modeller yazık insanlıkta ölüyor aşkta örf adette allah sonumuzu hayır etsin
Sevmeyen hangisiyse o kolay toparlanır diye bir anlayış var ama bence yanlış bu ya, yoluna devam etmeyi bilen kolay toparlanır sadece. Sevip sevmemesi bu durumu değiştirmez.
Ya bu durumun kadini erkegi yok yani eger iliski derin ve guzel bir iliskiyse iki tarafta atamiyor cok insan tanidim boyle ama bana sorucak olursan benim hic iliskim olmadi ben ayrilsam kendine ozel terapi yontemlerim var 😏
Kadinlar başta hic ayaga kalkamicak gibi gozukselerde, erkeklerden daha guclu ve ayaga kalkabilmesini, uzgunken kirginken de hayatin devam ettigini ve yapabilceklerinin farkindadirlar.
Kadınlar yavaş yavaş ama tamamen toparlanir erkekler başlarda umursamaz sonra yokluğu koyar onların acısi sonradan geliyo o sirada biz coktan unutmuş yolumuza bakıyo oluruz...
kadınlarrr çünkü 1 adım öndeler kadın olma gibi bir şansları var çok çabuk yenisini bulabilirler ama erkeklerin öyle bir şansı yok istediği anda hemen birisini bulmaları imkansız yanii
Kadınların içinde kahpe pack. exe doğuştan olduğu için onlar kendilerini hazırlarlar ve öyle ayrılırlar sevgili ya da evliliği boşverin bu devirde evcil hayvan alın daha iyi :D :D :D
Biten bir ilişki ardında erkek daha çabuk toparlar, kadının biraz daha uzun sürer fakat kadın kendini topladığında bu sefer adam farkına varır ve çok uzun süre kendini toplayamaz
Bence erkek kadın alakası yok. kim sevmiyorsa ki bir ok çok daha az seviyor ya da hiç sevmiyordur işte o hemen yeni sevgili bulur umursamaz yoluna devam eder.
Genel olarak kadınlar mutlu mutlu hayatlarına devam ederler, sadece arada bir yoğunlaşırlar ancak orda erkekten bir adım öne geçerler, kalan zamanlarda erkekler kadar üzmezler kendilerini
Buna oy vermeyecem, baştan Aşağı karakter meselesi :) bir tarafta menfaat vardır, bir tarafta sevgi. Sevgiyi kim besliyorsa o en geç toparlanan taraf olur.
sevmek le ilgisi yokki yapısıyla alakalı mesela ben duygusal birisiyim duygularım çok uçlarda yaşıyorum karşımdaki de öyle olabilir ya da daha az etkilenir tamamen psikolojiyle alakalı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ikisinin de esıt sevdıgını varsayarsak bız erkekler daha cok dağıtıyoruz duygusal gucsuzlukten zıyade dağıtmaya meyilli bır yapımızın oluşundan kaynaklanıyor. içmek için sebeb ararken , dertlenmek ıcın neden sorarken bı bakmısız çoktann olayın derinlerindeyiz..
selam hanfendi bence ruh hali kalbi rahat olan bayan veya erkek kim olursa o kişi cabuk toparlar diye düşünüyorum hanfendi hayırlı güzel mutlu günler temenni ederim hanfendi
Erkekler ilk başta tınlamaz karşılarına başka birisi çıkar ve umduğu yani eski sevgilisi gibi olmaz o zaman pişmanlık duyarlar ve toparlayamazlar. Aslında erkekler daha duygusaldır ağlamadıklarına bakmayın.
En İyi Cevaplar