Ilişkilerde her iki taraf az da olsa kıskanır ve az da olsa kıskanılmak ister. Bu gayet de normal bir şey. Ama maalesef her şeyin fazlası zarar. Aşırı kskançlık bir hastalığa dönüşebilir! Medical Park İzmir Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Tarkan Amuk’a göre Othello Sendromu bir paranoid sendrom olduğunu belirtti. Dr. Amuk, Othello Sendromu’ndaki kişilerin eşi, sevgilisi ya da aile bireylerinin kendisine sadık olmadığı, ihanet ettiği inancına kapıldıklarını söylüyor. Hatta sendrom o kadar kötü duruma varıyor ki kişi eşinin kendisini eskisi gibi sevmediğini, ilgi göstermediğini, yemekleri eskisi gibi itina ile pişirmediğini düşünüyor, elbisesinde veya yatak çarşaflarında zaman zaman acayip lekeler görüyor. Böyle bir insan ile yaşayabilir misiniz?
Patolojik kıskançlık Othello sendromu! Eşiniz ya da sevgiliniz Othello sendorumu yaşarsa, ilişkinize devam edebilir misiniz?
Aslında bu Othello bir tiyatro ve Shakespare'a ait. Orada adam, en sonunda karısını öldürüyordu hatırladığım kadarıyla ve isim de buradan geliyor diye biliyorum.
Bu kıskançlıktan öte, psikolojik bir hastalık. Burada kişi, her an aldatılma korkusu yaşıyor ve bunun sonucu ölüme kadar gidebiliyor. Bkz: Vatan Şaşmaz.
Seven naz çeker iyi günde herkes herkesi sever. Gerçek ilişki kötü zamanlarda, zor zamanlarda elini tutup "ben senin yanındayım" demekle olur. Hassas zamanlarda daha çok seveceksin, sahipleneceksin gerçekten sevdikten sonra hangi hastalık olursa olsun ortada şüpheedecek bir durum kalmaz zannımca.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yaşayamamıştım, yine yaşayamam son çıktığım kişi böyleydi artık en son fake hesaplar açıp benim güvenimi ölçüyordu beğenilerime bakıp kimlerin tweetini beğendiğime karışıyordu bir erkeğin yazdığı sözü tweetini beğendiğimde iki saat trip yiyordum ve kendisini sevmediğimi ısrarla söylüyordu (İlk sevgilisiydim bu arada)
Herkes kıskanır ve kıskanılmak da ister. Biraz kıskanılmak insana iyi bile hissettirebiliyor. Ama, bu kadar kıskançlığa kimse gelemez, hele benim gibi özgürlüğüne düşkün kısıtlanmayı pek sevmeyen birisi hiç gelemez. O kadar kıskanç birisi hayatı zindan eder
Kıskanmak ve kıskanılmak güzel bir duygu. Ancak insanın özgürlüğüne müdehale edecek, onu sıkboğaz edecek kadarı da tehlikeli. Her şeyi dozunda yaşamak en güzeli. Güvenmediğin bir insanı sevgili ya da eş yaparsanız, güvensizliğinizi şiddetli kıskançlıkla bastırmaya çalışırsınız
Yahu hadi bu sendroma girdi. Sendromun kafasını yaşarken bile ayrılamıyor sevgilin senden. O bunu yaşarken üstüne bir de ben ondan ayrılacağım öyle mi? Arkadaşlar sevgi sadece iyi günde olmaz. Aşk, sevgi, birliktelik, hemhâl olmak iyi günleri paylaşmakla olmaz. Kötü günde de yanında olacaksın. Cam kırıklarının üzerinde birlikte yürüyeceksin. Bu bir hastalık. Sevdiğin insanı hastalığında terk et sonra insanım diye gez!
hayır ilişkiye devam edemezsiniz. ayrılıktan korkup devam ettirdikçe çok çirkin sonuçlar ortaya çıkar. birbirinizi yaralar aşka sevgiye küsersiniz. kısa süre acı çekip bitirmek en mantıklısı
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Patolojik kıskançlık Othello sendromu! Eşiniz ya da sevgiliniz Othello sendorumu yaşarsa, ilişkinize devam edebilir misiniz?
En İyi Cevaplar