Gerginlik olmadan, stres olmadan iki taraf için de önemli olan bir konuyu çözmek her zaman mümkün olmayabilir. Bu duygudan kaçmak ise, sorunları halının altına süpürmeye benzer. Bazı konular her açıldığında bir tarafın kapatmaya çalışması veya küsmesi gibi. O halde ikili ilişkilerde tartışmaktan kaçmak fedakârlık mıdır yoksa kaçış mıdır?
Bir ilişkide gerginlik olmasın diye tartışmadan kaçmak, susmak fedakârlık mı kaçış mı?
Hepimiz şu an tanık olmuşuzdur. Tartışmayı yaratan tarafta konu asla bitmez. Bir konu biter, onu laf ebeliği ile başka konuya çeker.. böyle böyle devam eder. Bu durumda hepimiz birkaç defa kaçmışızdır. Erkeklerin çoğu kadınlar ile tartışmak istemez, çünkü kadınların çoğu içten içe intikam alma odaklıdır. Erkekler ise onarma tabanlıdır. (Abazanları, fiziksel gücü ile hava atan erkekleri kastetmiyorum.)
Bazı erkeklerde onaylatma tabanlı tartışma yaratır illa benim dediğim olsun der. Karşı tarafta böyle olunca en çok erkek kaçar çünkü kadın illa onaylatacak...
Temeli sağlam bir ilişki don lastiğine benzer :)) şaka bir yana gerçekten öyle ne kadar çekersen ne kadar uzaklaştırırsan iki ucunu genede kopmaz bıraktığındada bir o kadar hızlı yaklaşır birbirine yani tartışmak tadı tuzudur ilişkinin her aranız bozuk olduğunda aranızın iyi olduğu zamanları özletir kıymetini öğretir adama o yüzden adam olun don lastiği gibi ilişkiniz olsun
Fedakarlik degildir bu. Dupeduz kacistir. Senin de dediğin gibi halinin altina itelemek gibi bir şey. Bir süre sonra küçük gibi gözüken sorunlar gün gelir sorun yumağı haline gelmiş ve en ufak bir şey de buuuuuum !
Kaçıştır ve bunun yapılması ilişkiye büyük zarar verir. Hani sinirliyken tartışmadan kaçmak iyidir çünkü insan sinirliyken yanlış şeyler söyleyebilir. Olay anında tartismadan kaçılmalı ama daha sonra iki tarafta yatışınca konuşulup olayin çözülmesi gerek diye düşünüyorum yoksa ilişki zamanla yıpranıp büyük zarar görür
Derdimi anlatmaya illâki çalışıyorum. Ama aşırı sinirlendiğinde susmayı tercih ediyorum, evet. Zaten çabuk sinirlenen biri. Çok tartışanda bir çift değiliz. Ama tartışmamızın en güzel yanı hemen barışıyor olmamız. Yanyana bir sırnaşıyorum ya da o sokuluyor hemen buzlar eriyor. Telefondada sesleri duyunca çok sakinleşiyoruz. Birkeresinde bir şey olmuştu hatırlamıyorum, bayaa kıskanmıştı. Aradım bir baktım sesi normal geliyor dedim noldu, demişti ki sesini duyunca geçti. :)
Kaçış. Küçük sorunlar, sırf gerginlik olmasın, huzursuzluk olmasın diye tartışılıp, çözülmezse bu küçük sorunlar, dağdan yuvarlanan bir kartopu gibi büyüyerek ilişkiye güzel bir darbe vurur.
Kimi zaman fedakarlık kimi zaman kaçıştır.. tartışmayı uzatmak istemiyorsak fedakarlık yaparız sonuçlarından korkuyorsak kaçarız.. ben her ikisini de yapmam..
En İyi Cevaplar