Yahu arkadaş özellikle bende bu evliliği kurtarma gibi saçma düşünceye anlam verebilmiş değilim. Soruyu soran sevgili kardeşim genel olarak yazıyorum amacım seni yerden yere vurmak değil. Evliliği kurtarma düşünceside nedir ya? Mübarek kaza yaptığın bir arabayı nasıl bir süre daha binebilmek için ağır hasarı tamir ettirebilirim der gibi. Evlilik benim anladığım ve en azından benim olmasını istediğim bir şekilden bahsetmem gerekirse: Sevgilin olur. Ona aşık olursun. Ama öyle bir aşk'ki ondan ayrıldığın her an sanki ömründen ömür gidiyor gibi olur. Aranızda asla yalan, arkadan iş çevirme, iki yüzlülük, gibi benzer şeyler olmaz. Oda seninle aynı duyguları taşır. Ve bir süre sonra artık bir birinizden ayrılamayacağınızı anlarsınız ve evlenirsiniz. Ve sizin bu evliliğinizin uzun yıllara, hatta gönül isterki bir ömür sürsün. İşte bunları sevgi ve güven yapar. Aldattığı zaman dünya yıkılacaksa bile ayrılmalısın. ama ben galiba bu aradığım güzel insanı bulamayacağım orası ayrı.
Toplumumuzda erkek aldatırsa pişman olup sevdiğini söyler ve sevgisini kanıtlarsa yüzde 50 kadınlar affediyor ve evlilikler sürüyor ama kadın aldattığı zaman bitiyor ama benim fikrim eğer ki eşler birbirinin kalbini ruhunu ve bedenini mutlu Edip doğurduğu sürece aldatmaz lakin aldatan varsa gerçekten sevgiden anlamayan malın tekidir o yüzden de aldatmamalı aldatıyorsa da devamı geleceği için bence sürmez çünkü bir kere yara açmıştır eşinde ve bu yavaş yavaş büyür insanın beyninde ve sonra Drankk der Birgün biter
@melek19889 ne kadar aptalca ya yanında gerçek bir kadın özellikle de seni seven ve şevki hazzı tutkuyu seninle birlikte olarak zevki deryada yüzmek varken niye p*rno sayfalarında gezer ki Gerçekten kocan malmış kızma ama
@melek19889 orada dişler çok önemli yoksa acı veriyor kimi hatunlar da illa dişleyeceğim diye dertleri var. Ama seksin olmazsa olmazıdır oral sekstir kocan şanslı erkekmiş kimi hatunlar hiç yapmıyor tiksiniyorum diyor
@melek19889 yok ben senin için söylemedim tiksiniyorsun diye anlayabiliyorum bende böyle zevke ve Şevke gelince tutku da tavan yapınca hatuna dislerimi geçirip saçlarını çekiyorum
Bu konuda deneyimli biri olarak görüşlerimi bildirmek isterim. evlenmeden önce eşimle 7 yıllık birlikteliğimiz vardı. 12 yıldır tanışırız kendisiyle. ben hep tek olduğumu zannederdim, ama evlendikten sonra hislerimden yola çıkarak araştırmaya koyuldum ve aslında 6-7 kişiden biri olduğumu öğrendim :/ şanssızlığım bunu evlendikten sonra öğrenmek oldu. Daha dün bir mesaj yakaladım ve normal olarak suratım hemen düştü. konudan bahsetmedim işe gidince yazmış ne oldu diye. üstü kapalı söyledim ama ne dediğimi anlamamış !!! boş yere kendimi üzüyor canımı sıkıyormuşum... o evine bağlı bir erkekmiş vicdanı rahatmış ! çirkin bakımsız biri değilim, öğretmenim... pişirdiğim yenir ütülediğim giyilir. 1 tane oğlumuz var... pardon ama siz erkekler ne istersiniz? cevap istiyorum... :/
Bazen hata olsada bazen değil aslinda haklisin. Yanlis anlasilmasin simdi aldatmayi savunan biri olarak gozukmek istemem. Ben sadece bir kerede olsa affedilebilir eger cok pismansa demek istedim.
Ben bu konuda pişmanlığa inanmıyorum pek. Genel olarak inanmıyorum daha doğrusu. İnsan davranışlarında düşüncelerinde özgür bir varlık. Şu an bir yazı yazıyorsam istediğim için yazıyorum. Aldatıyorsam istediğim için aldatıyorum. Sonra pişman olmak biraz “elimde sen vardın, şimdi cebimde insan kalmadı” düşüncesi gibi geliyor.
Seni aldatmış eşine hiçbirşey olmamış gibi dokunabilirsen yani mide o kadar genişse neden olmasın.. Ama benim midem kaldırmaz başkasının tenine, kalbine değmiş birine dokunmayı yeniden sevmeyi onun için fedakarlık yapmayı. Bence yol yakınken yol vermek gerekir..
her iki tarafta sağlıklı bir beyine sahipse aldatmayı sindirmek mümkün değil. affetmiş gibi gözükülebilir ama insanoğlu geçmişi kurcalamayı sekse tercih eden bir varlıktır. seksten daha çok zevk verir geçmişi kurcalamak. o hazzı başka birşeyde bulamaz. bu yüzden mümkün değildir aldatma yaşanmış bir evliliğin eskisi gibi olması.
Kurtarılabilir bu birazda empozeden dolayı şiddetle karşı çıkılıyor özellikke bayanlar birde mahalle basısı vs. İçinden affetmek geçiyor ama o empozenin etkğsinde kalıyor diziler, çevresinde gördüğü için hatta etrafındakiler fuyarsa sakın affetöe diye gaz verir.
Bitmeye mahkum değildir. İki tarafında bu evliliği ne kadar istediğine bağlıdır. Yapan gerçekten pişman olduğunu ispatlamışsa, aldatılan da onu affedebilecek kadar seviyorsa, devam etmek mümkündür. Çiftler zaten kendi aralarında anlaşabilirler. Toplum, bu tür durumlara körükle gittiği için aldatılanın zayıf anında kötü sonuçlara empoze edilmesinin etkisi de oluyordur muhtemel.
Erkek başka bir kadınla seks yapınca erkektir yapar deyip ayrılmayan hiç sorun etmeyen kadın çok var. Gurursuzluğun dibine vurmuşlar Ne yazıkki böyle fırsatlar vererek boşanmayarak aldatma fırsatını kendileri veriyolar bu yüzden aldatma olan evlilikte devam edebiliyo yani Bence o evlilik orda bitmeli aldatmanın affı olmaz erkek kadın farketmez sadık kalınmalı
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kesinlikle olmaz biter diyenler konusmak kolay tabi. Ben bekarim bekar olunca konusmak kolay kabul edilmez diyorum ama coluk cocuk isin icine girince bosanmak zorlasiyor. Allah sasirtmasin kimseyi zor bir durum cevaplarken bile isin icinden cikamadim😊
Ben de bekarım, büyük konuşmak ben de istemem. Ama “çocuk olunca zor” sözüme katılmıyorum. Çocuğun sürekli kavga olan bir ortamda büyümesini savunuyorsunuz bu şekilde.
guvensız evlılık nereye kadar sürer tartısılır ve bır sorun oldugunda hemen karsı tarafa sen bunu yapmıstın ben neden yapmıyım durumu olur ve ıntıkam ugruna gıder o kısıde bı baskasıyla bırlıkte olur e sonrası pısmanlık.. ayrılsın ınsanlar.. ya da kendını törpülesın yapabılıyorsa..
Var, neden olmasın? Koskoca devletler bile birbirinin ardından kuyu kazıp, her türlü aldatıp, üstüne de hiç bir şey olmamış gibi kol kola geçip barış türküleri çığırabiliyorsa; bir karı-koca hayli hayli yapabilir. Önemli olan empati, anlayış, sağduyu ve saygılı olabilmek. Sevgiyle kalın :)
@KcygtYavuz Soru sorana verdim cevabı, kişisel bir cevap bu. Kurtulma şansı var mı demiş; demek ki kurtarmak isteyenler var. Savaşı büyütmek mi iyidir, yoksa barış mı? Bir de o savaştan zarar görecekler varsa, bir daha düşünmek lazım.
Aldatılma varsa, kurtulması pek mümkün değildir. Kurtulduysa bile, mutlu olmaları mümkün değildir; hep bir şüphe, güvensizlik ve sonucu da mutsuzluk...
Bir ciltten birisi aldatiyor sa o iliski bitmistir aldatmak kim yapiyorsa zaten karsisindaki esini kafasindan silmis ve arada birsey kalmamis anlamına gelir ve gercektir surdurmenin anlami olamaz affetmeninde
Genelde kurtulmaz, biter, ya da sürünür. Ama istisnaları olabilir, karşılıklı aldatma olup boşanıp, bikaç yıl ayrı kalıp, yeniden evlenen şimdi mutlu olan çok yakın tanıdığım var. Tabi çocuk büyük bir etken.
Aldatmayı göze almış birisi zaten aklında ilişkiyi bitirmeye göze almıştır ve yapabileceği en kötü şeyi yapmıştır ilişki için onu düşünen biriyle yürür mü ilişki?
aldatma sebebine bağlı bence neden aldatıldın ne yaptın da aldattı onu sor sonra karar verirsen ( bayanlar evlenemden daha bakımlı evleniyor salıyor kendini sonra adam başkasına gidince niye aldattın oluyor yapmayın bayanlar evlenince daha bakımlı olun eşinize sadık olun bakımınızı eksik etmeyin boşanmaların en büyük sebebi kadının erkeğine karşı bakımsız umursamaz tavırlardr)
Aldatma girdimi guven kapidan cikar kapidan guven cikinca kalpten sevgi gider bu durumda o evlilik biter cunki evlilik guven sadakat durustluk ve sevgi uzerine kuruludur
Kolay vazgeçemeyen kişiler de var. Bu durumu kabullenip devam edebilirler. Ama genelde güven duygusu kaybolacağı için evlilik sürünür. Aldatılmasına rağmen evliliğini sürdüren bireyler vardır bence.
Aldatan asla durmaz. Devam eder. Buna razı olup evliliği sürdürmek her gün küfür yemeyi kabul etmektir. Çünkü, bu bir insanın bir insana resmen küfür etmesinden başka bir şey değildir.
Aldatacagina inanmadığın, aşka dayanan, karşılık beklemeyen bir sevgiyle harmanlanan, düzgün seçtiğin bir insani seçmek bu tür sonuçları düşünmeye yol açmaz.
Şans var hatta genelde daha da bağlanırlar çiftler ama ben tiksinirdim , kusura bakma hayata küserdim , piskopata bağlardim , nefreti en derininden hissederdim
Her insan ikinci bir şansı hakeder. Tabi bu karşıdaki kişinin tavrına da bağlı. Gerçekten pişman ve gerçekten kendini affettirmek istiyorsa yeniden güven kazanması için bir şans verilebilir.
Güvenim bittiği yerde aşkda kalmaz. Eğer güclüysen onu affedersen kendine ama unutma bir yapan hep yapar. Benden başkasina dokunduğunda an herşey bitter
Ben ikinci sans verirdim. Sadece bir kerelik hata isr geri dönmesi daha kolay. Ama dostu varsa biraz zor. Yinede cocuklarim varsa eger belki onlar icin katlanabilirim.
lütfen lügatten kalksın artık "aldatma" sözcüğü fiziksel temas değilki sadece aldatmak , bence fiziksel aldatma sonunda pişmanlık yaşıyosa her iki taraf kurtulur. bence beyinde aldatma varsa daha kötü.
Aldattıysa biter karşındaki sende her şeyi bitirmiş ki aldatıyor daha ondan hayır mı gelir hadi diyelim devam ettin ne zamana kadar sürer ki içinde hep bir şüpheyle
Senin gönlüne kalmış bişey.. Aldattıysa kesin senin ilgisizliğinden kaynaklı olabilir.. şimdi kızlar 👎 bu tuşa çökebilir böyle yazdım diye ama genelde ilgisizlikten oluyor aldatma tabi ben karşıyım aldatmaya 😏
@laflafiacar evet, ekonomi ve kadının meslek sahibi olmaması çok önemli bir etmen. Bazen gidecek yerleri olmuyor örneğin baba evi olmayanlar.. Buna rağmen o kadınlar asla affetmiyor eşlerini. Dayak kötek çocuk için katlanıyorlar.
aldatma yaşanmış ve ortaya çıkmış bir ilişkide evliliğin kurtulma şansı var ama hiç bir şey eskisi gibi olmaz bir şeyler hep eksiktir biri mutlaka hep aldatılandır.
bizim bildiğimiz bu topraklarda erkek aldatmışsa ve yakalanmışsa birdaha yapmamak üzere yalvar yakjar aileninde işin içine girmesiyle kurtulaunabilir ama kadın aldatmışssa.. o iş bitmiş oluyor
bitmeli çunku o sevdigin insan degildir artik ne zaman ona bakinca iki yuz goreceksin senin sevdigin yüz birde seni aldatan yuz. eger gercekten sevseydi karsi taraf, asla ikinci bir kisiyi duşünmezdi bile
En İyi Cevaplar