Senaryo şöyle. Bir çift düşünün ki bir arada çok mutlular, konuşabiliyorlar, gülebiliyorlar, eğlenebiliyorlar, çocukları ile mutlular ama libido seviyeleri eşit değil. Bir taraf sevişmeyi çok severken öbür taraf istemiyor. Taraflardan bir tanesi bu mutlu aile tablosunu bozmamak için öbürünün hiç haberi olmayacak şekilde, düzenli bir ilişki yaşamadan sadece yüksek libidonun gerektirdiği ihtiyaçlarını dışarda karşılıyor. Eşine de bu durumu hiç bir şekilde hissettirmiyor. Öbür türlü de sırf libidodan dolayı boşanmaları gerekiyor. Bu kadar mutlu bir evlilik fiziken aldatarak kurtarılır mı? Yoksa boşanılması mı gerekir? married
Ama senaryo şöyle devam edecek: Gerçekte eşini çok seven ve libidodan dolayı aldatan eş, dışarda bu fiziksel ihtiyaçlarını giderecek ve eşine bunu hiç hissettirmeden hayatına devam edecek. Çocuklarıyla gülecekler, oynayacaklar ve karşılıklı kahvelerini yudumlayıp hoş sohbetler edecekler. Fakat bir gün bu libido işinde adamın karşısına çarpılacağı bir enerji çıkacak. Çarpıldığını çarpıldığın an anlarsın, dokunduğun anda. Ve çarpılacağını da ( -ecek -acak kullanıyorum dikkat edin) kelimelerden sezersin yavaşça. Adamın karşısına çıkan o enerjiyle bütünleşme anı adamın tüm hücrelerine yayılacak. Adam o enerjiyi o bütünlüğü o mutluluğu düşünür olacak hep. Hep onda kalacak aklı. Öyle dışarda libidomu hallettim geldim işinin dışına çıkacak ve tehlikeli bir alana girecek. İşte o zaman o eşiyle yaptığu her sohbette de her gülüşmede de her anda da diğerini hatırlayacak ve bölünme duygusuyla karşı karşıya kalacak. Bu zamana kadar gerçek bir enerji onu çarpmamış ve etkilenmemiş olduğu için bölünmemişti ama artık bölünecek… ve çok acı çekecek çok..
Ama o -ecek -acak kismi hiç olmadiysa. Gerçekten de olayı sadece fiziksel temas aşamasında bıraktı ve asla duygulara yer vermediyse. Ve zamanı gelince her şeyi geçmişte biraktiysa...
Merhaba, Sorunuzu da vermiş olduğunuz detayı da sonuna kadar okudum. Bu sorunun cevabı ise her insanın karakterine, empati seviyesine, bencillik ve narsistlik seviyesine göre değişir. Kimisi evet kurtarır derken kimisi hayır boşanın der. Belirtiğim gibi cevabı öznel olacağı için bana göre ve hukuk sistemimize göre evlilik bu şekilde kurtarılmaz bu suçtur, partnerimize yaptığımız psikolojik katliamdır. Biz çocuğumuzu aile bütünlüğümüzü düşünürken. Bu sebepten ötürü gizli gizli aldatırken karşıdaki insanın duygularını görmezden geliriz mesela bu durum açığa çıksa partnerimiz ne hissedecek o bizim için maddi manevi birçok sorun çekerken biz onun bu fedakarlığını hiçe sayıyoruz. Kendi iyilik tanımımızca iyilik yapıyoruz ama bu iyilik ona çok büyük bir kötülük olabilir. O yüzden etik olan problemlere çözüm üretmektir ya da boşanmaktır. Aksi halde ise daha zor şartlar altında boşanma işlemi gerçekleşebilir. Hele hele daha kötüsü cinayet işlenebilir. Aksiyona gerek yok, böyle bir durumun bizim de başımıza gelebileceğini varsayarak boşanmak en güzel çözümdür. Ne demişler? İyilik yap, denize at; balık bilmezse halik bilir demişler.
Hazır bu soruyu tekrar görmüşken ufakta bir ekleme yapmak istiyorum. Aldatma işlemi gerçekleştiğinde 3. Kişi ile zaman geçirileceğinden ve özel şeyler yaşanacağından 3. Kişiye aşık olma durumu olabilir ya da yakalanma riski olduğundan aldatan eş psikolojik baskı yaşar evliliği huzursuzlaşmaya başlayabilir. Ve tabi çekeceği vicdan azabı ve pişmanlıkta cabası o yüzden aldatmak yerine boşanmak daha mantıklı bir hamle olacaktır.
Teşekkür ederim ama biliyorsun burada süper soru olayını sorunun kalitesi değil, popülaritesi belirliyor. O yüzden çok önemi yok SS olmuş ya da olmamış. :)
Evet, doğru dediniz sonuçta süper soruyu etiket admini seçiyor galiba. Sen ne kadar güzel sorsan da eğer soru ona ve genel kurallara hitap etmiyorsa süper soru seçilmiyor. Önemli olan süper soru olması değil, süper soru olup 30 cevap alacağına normal soru olarak kalsın kaliteli 10 cevap alsın daha iyidir bence. Sorunun süper seçilip seçilmemesi sorunun kalitesine gölge düşürmez 😀💪
Boşanma taraftarıyım. Cinsel anlamda arzu etmediğim biriyle ömür geçirmek ne kadar mantıklı bilemiyorum. İki taraf da aldatmaya sıcak gözle bakıyorsa, aralarında ne sevgi kalmıştır ne de aşk. Kanka gibi yaşayacağım bir evlilik de, evlilik değildir. Çocuklar için bile olsa. Boşanırım arkadaş kalırım, çocuklarım için görüşürüm. Bilemiyorum zor bi durum. Ama elleri, dudakları başkasına dokunacak, ben de hala eşim diye mutlu olacağım, çok saçma, çok Onur ve gurur kırıcı bir şey.
Ama baska birine dokunduğunu bilmeyecek ki. Senaryo öyle diyor 😂
Ayrıca cinsellik olmadan kanka gibi yaşamak isteyen zaten aldatılan taraf. O kanka gibi yaşamak istemese zaten diğer taraf fiziksel aldatmaya gitmeyecek. 🤷♀️🤷♀️
Yoo yo ben senaryo anlamam Trafo. Şimdi benimle yatmıyorsa mesela, tahmin etmek zor değil ki, başkasıyla yattığını. Yani sevişmek istemeyen taraf bırakmalı zaten evliliği.
Bilmiyorum bu ne kadar dışarı yansıyor ama birini sevdiğim zaman deliler gibi seviyorum. Kıskanç biri olmasam da sevdiğimin tenine dokunan birini istemem. Çocuklar da olsa başka çıkarlar da olsa asla evliliğin devam etmesi taraftarı değilim.
Evlilikte soruda tarif edilen mutluluğu yakalamak çok zor. Tek eksik cinsellikteki uyum sorunu.
Burada şunun cevabını bulmak gerekiyor. Mutluluğu yakalayacağımız birini bulmak mı zor? Cinsel doyuma ulaşacağımız birini bulmak mı zor? Bana göre tartışmasız birincisi daha zor. Ikisini aynı anda yaşayabilen bence çok nadir.
Cem Özer zamanında tartışma yaratan bir açıklama yapmıştı; "Sevdiğim kadının canı bir başka beden çekmiş, gitmiş başka biriyle yatmış bunu aldatma saymam. Ancak başka biriyle gülüp eğleniyor ve onun yanında mutlu oluyorsa asıl bunu aldatma sayarım" demişti.
Bana göre haksız da değildi. İşin doğrusu aldatmak dogru bir davranış değıl. Çiftlerin birbirini anlayabilmesi, seffaf olması. Mutlu bir evililik icin fedakârlığın olması gerek deriz. Işte asıl fedakarlık burada gerekiyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben eşimi cinsel anlamda doyuramıyorsam ya da o beni doyuramıyorsa ve bunun dışında mutlu bir evliliğimiz varsa eğer karda yürürkende izini belli etmiyorsa bu evliliği kurtarır bence sonuçta sevgi var ruhen zaten başka kimse onun yerini tutamaz. Çok sevdiğin bir eş ile nasıl boşanırsın ki? Boşanmasısınız ama bencillik edip libidonu doyurursun bu yanlış olsada ayrılıp iki kişi mutsuz olacağına bu şekilde belki mutlu kalınabilir
@ttarrakkafası şahsen bu benim için mümkün değildir zaten, ruhen doyuyorsam cinselliği bir başkasında aramam vicdanım buna el vermez ama bir erkeği düşününce ve bir kadın olarak onu sadece ruhen doyurmak imkansız. Sadece cinsel istekten bahsetmiyorum, hastalıkta olabilir mesela. Bir erkeği sadece ruhsal doyurmak yeter mi peki?
Aldatmayı bu kadar hafif senaryoyla göstermeyin ihanetin daha doğrusu boynuzlanmanın nesi doğru olabilir ki ortada aile kalmaz isterse karşı tarafın ruhu duymasın yapılan pislik yeterli.
Boşanmak doğru olanı. Bir evlilikte cinsellik yoksa sürdürülmesi anlamsız. O ihtiyacını boşanmadan başka kişi veya kişilerle karşılamak da doğru değil.
Kangren olmuş, mezarı hazır hatta ve sadece can çekişiyor? Gereksiz bir yük, fazlasıyla yorucu ve fantazisi boş. Evlilik dediğim şeyin çok dışında süren bir macera için kendimi yıpratmaya değmez. Kurtulmayı mübah sayarım.
Her ne olursa olsun aldatılan taraf ağır yaralanır ve bunu muhakkak hisseder. Bu sebeple boşanmak daha mantıklıdır. Ne bir taraf aldatmaya gidecek kadar kendisini aşağılamış olur nede diğer taraf aldatılma yaşayarak kendisini ihanete uğramış sayar.
Mutlu aile tablosu mu? Evlilik bir tablo değil. Gerçek neyse çıkmalı ortaya. Rollerin arkasına sığınmak acizliktir. Ve bu kimsenin yanına kar kalmamalı.
Genelde Türk aile yapısında yaşanan en büyük sıkıntılardan birisi. Türk erkekleri genelde kapalı başkası ile gezmemiş kız isterler görücü usulü evlenme ve çoğunlukta netice bu.
Ne hale geldik yemin ederim. Öyle süslemişsiniz ki bu ahlaksızlığı... Birde normal bir şeymiş gibi konuşuyorsunuz. Şaka gibisiniz. Aldatmak adı üstünde " aldatmak". Biriside onaylamış bunu ve sende sevinmissin şaka gibisin. İnsanda ahlak ve karakter olmayınca işte... Buraya uzun uzun yazardım da olan hesabıma olur üzülüyorum.
Eğer karının libido su düşükse ayrilirsin bu kadar basit. Nasıl aldatmayi düşünüyorsun? Birde karımın haberi olmayacak ve biz mutlu olucaz diyorsun? Nasıl kötü birşey yaptığın? Doğru birşey olmadığını sende biliyorsun eğer bunu mantıklı buluyorsan git karına söyle. Bakalım oda seninle aynı fikirde mi?
1. si bu bir senaryo diye başta yazdım. Okuduğunu anlamıyorsun sanırım. Soru sormak için illa yaşamak gerekmiyor. 2. Gerçek olsa bile fikrini beyan edebilirsin ama insanları yargılayamazsın. İnsanları yaşadıklarını bilmeden yargılamak, ahlaksız, karaktersiz damgası vurmak aldatmaktan çok daha büyük ahlaksızlık ya da karaktersizliktir. 3- Daha yaşın 21, hayatın baharındasın. Boşanmak öyle sevgiliden ayrılmak gibi mesaj atmakla olmuyor küçük hanım. BUnu da ancak evlenip 2 çocuk yapınca anlayabilirsin. Öyle iç içe geçmiş hayatlar oluyor ki öyle hadi benim canım fantazi istedi boşanalım demekle boşanamıyorsun. 4- Belki libidosu düşük olan taraf boşanmak istemiyor. Çevrende yok mu boşanma davası açıp da yıllarca boşanamayan insanlar. Al bakalım, boşanmak istemiş ama boşanamamış. Ne olacak şimdi? www.milliyet.com.tr/.../evlendi-2-ay-sonra-dogum-yapti-yargitaydan-emsal-karar-6559214 Şimdi bu adam başka birisi ile beraber olursaahlaksız, karaktersiz mi? Çünkü resmen hala evli? İnsanların ne yaşadıklarını bilmeden fikrini beyan et ama yargılama. (Bunun argoda daha büyük tanımlaması vardır ama bunu yazmayacağım) Bu daha büyük karaktersizliktir.
1. Senorya diye yazdığını gördüm. Ama büyük ihtimalle sen bunu ya yaşadın ya da düşünüyorsun böyle birsey olursa karımı aldatirim diye. 2. Aldatmaktan daha kötü birşey yoktur. Yine süslü laflar söyleyip aldatmayı basitmiş gibi gösterme. 3. Buraya yazılan yaşlarin doğru olduğuna mi inanıyorsun kdjdjjs. Eğer boşanmak zor olarak görüyorsanız evlenmeden önce anlaşma yapacaksınız bu kadar basit. 4. Libidosu düşük olan boşanmak istemiyorsa bunu delik haline getirip mahkemeye basvurabilirsin. Ve evlenmeden önce anlaşma yapın. Bosanilirsa kimse kimseye para odemicek falan diye. Herşeyi de ben soylemeyeyim
"Eşlerden birinin cinsel ilişkiden kaçınması boşanma sebebi olarak kabul edilmiştir"
Avukat Elvan Kılıç: Türk Medeni Kanunumuzda boşanma özel ve genel boşanma sebepleri olarak düzenlenmiştir. Boşanma sebeplerinden bir tanesi de evlilikte cinsel hayatın kurulamamasıdır. Evlilik birliğinin temelden sarsılması genel bir boşanma sebebi olup cinsel hayatın kurulamaması da evlilik birliğinin temelden sarsılmasına sebebiyet veren hususlardan bir tanesidir. Cinsel hayat hususu kanunda açıkça düzenlenmediği için genel bir boşanma sebebi olan “evlilik birliğinin temelden sarsılması” sebebinin içinde yer verilmiştir.
Eşlerden birinin cinsel ilişkiden kaçınması, cinsel ilişki kuramaması veya cinsel şiddet adı altında zorla cinsel ilişki kurması Yargıtay tarafından boşanma sebebi olarak kabul edilmiştir. Cinsel hayat eşler arasındaki bağı güçlendirmekte olup eşler arasında cinselliğe dair yaşanan sorunlar Yargıtay tarafından ele alınmıştır. Örneğin vajinismus gibi sağlık probleminden kaynaklanan bir durumda cinsel hayatın kurulamaması Yargıtay için boşanma sebebi değildir. Ancak taraflardan birinin sağlık sebebi olmadan uzun bir süre cinsel ilişkiye yanaşmaması boşanma sebebi olarak görülmüştür. Özellikle Yargıtay, son dönemlerde boşanmaya ilişkin verdiği emsal kararlarda cinsel ilişkinin kurulamamasının evlilik birliğine zarar verdiğini, cinsel hayatın evlilik birliği için önemli unsurlardan biri olduğunu belirtmiştir.
1- Burda sorulan her soruyu soranla bağlantılı hale getirirsek vay halimize. Senaryo diyorsa senaryodur. 2- Detayına senaryo yazılmış bir soruyu doğru kabul edip, girdiği yaşını doğru kabul etmemek de ne büyük ironi olurdu de mi? Gerçek yaşını ve medeni durumunu söyle de biz de bilelim o zaman. Söylemiyorsan da ahkam kesme. 3- Evleneceğin kişiyle anlaşma yaparken cinsel ilişkiye girmezsen boşanırız mı yazacağız? Evliliği oyun gördüğünüz anlaşma yapın vs. demenden belli. 4- O kanunu ve kararı bende biliyorum. Uzun uzun copy paste etmene gerek yoktu ama karşı taraf itiraz ederse nasıl ispatlayacaksın peki? Kamera koyarak mı? Sen hiç çekişmeli boşanmaya denk gelmemişsin anlaşılan. 5- Eşşekten düşmeyenin halinden eşşekten düşmeyen anlar ancak. Evliliği ve boşanmayı, hatta boşanamama durumunu benden daha iyi kimse bilemez. Orda öyle yazması ile olmuyor o mahkeme işleri maalesef. Eğer anlaşmalı boşanma değilse ayvayı yersin. Sen yıllarca boşanamamak ne demek bilemezsin. Normalde 3 yıl ayrı yaşamak da boşanma sebebidir ama 10 yıl ayrı yaşamana rağmen mahkeme boşamıyor. Ne yapacaksı?
Bak kardeşim evlenmeden önce bunları konusulmasi gerekir. Neyi sevip neyi sevmediğinden. Ve evet bana göre evlenmeden önce herşeyin ayrıntılı yazılıp anlasilmasi yapılması gerekiyor. Çünkü ilerde bu gibi sorular çok çıkıyor. Deli olarak ses kaydedebilirsiniz ve bunu delil olarak sunun. İyi bir avukat bulun
Valla su yazdıklarına çok güldüm abla. Allah da seni güldürsun ne diyeyim. Bana yarı yaşımda kardeşim dediğine göre ben de sana abla diyebilirim sanırım. Evliliği iş anlaşmasına çevirmişsin resmen, tebrik ederim seni. Umarım o iş anlaşmasına uyanacak ve imzalayacak adamı bulursun ne diyeyim. Biz yapamadık, siz yapın bari o iş anlaşmasını 😂😂😂
Eşi bilmese bile vicdanı olan insan bunu yapmaz. Boşanması daha evlâ.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Mutlu aile tablosunu bu kadar önemseyen biri olayın ortaya çıkması durumunda sadece eşinin değil çocuklarının yaşayacağı travmayı da düşünmek zorundadır. Evlilikte ilişkiler çocuk varsa eğer iki kişilik değildir. Çocukları da düşünmek gerekir.
Aldatmış olsan bile haytından tam anlamıyla memnun olmazsın. Bosanırken haklı olacağın durumda aldattığın için haksız konuma düşüyorsun. Bir yandan da hep aldattığın için suçluluk duygusu olur.
Yani hayatta olmaz dediğimiz bişey olmamışsa ya da bişey yapmaz dediğiniz insan yapmamışsa henüz şartlar oluşmamıştır. Şartlar oluşursa mutlaka olur ya da o kişi yapar. Örnekle anlatayım. A kişisi 100 lira için sizi dolandırmaz , 1000 lira için de 100.000 lira için de. Ama ya 10 milyon hatta 100 milyon için dolandırmaz diyebilir miyiz? Demek ki kişi yapmaz değil, şartlar oluşmamış. Mesela ben 100 milyon için babamı bile dolandırırım. :)