Erkek rasyonel bir varlık kadın duygusal şöyle bakınca kadın denir ama değil. Tabii az seven ya da kendini kontrol edebilen atlatır ama cinsiyet olarak bakıldığında erkek rasyonel olduğundan hatalarıyla yüzleşen ve gerçeği görebilen bir varlık (her erkek değil bak erkek diyorum) neyse kadın duygusaldır ama aynı zamanda solipsist bir zihne sahiptir bu benmerkezciliktir. Yani kadın erkekten ayrıldığında bir neden bulup kendini haklı çıkarmaya çalışır (hazsızda olsa buna inanır) nedeni rasyonel olmayıp duygusal ve solipsist olmasıdır. Yani kadın daha erkek atlatabilir erkekte bolluk mantalitesiyle atlatabilir yaşam çok zengin ve kadınlar önemsiz gerçek bu.
ortada ayrılık varsa bir yanlış vardır ya kadının erkeğe ya da erkeğin kadına yaptığı ve bu yanlışın geri dönüşü yoksa ayrılık yaşanır ben şahsen bana yanlış yapan birinden ayrildigimda fazla acı cekmem beni haketmeyen biri için kendimi yipratmaya değmez.. karşı taraf ise zaten bana yanlış yaptıysa sevgisi zayiftir ve ayrılık onu da fazla acitmayacaktir..
erkek atlatmis gibi gorunur fakat ayriligin acisini sonradan fark eder ve kolay kolay hicbirsey onu mutlu etmez. ancak kadın ise en basindan uzulur bunalima girer ama bir sure sonra gecer gider. yani kadin daha kolay bas eder. erkek acisini sonradan yasayacak cunku. tabi herkes boyle degil ama geneli bu
Ayrılığın ilk günleri kadınlar için ağlama sızlama gözyaşı doludur. Kendini kapatır, mutsuzdur, zamanla azalır ama bu üzüntüler. Çocuk değilse ve kendine değer veren biriyse makul bir süre sonra biter bu üzüntüler normal hayatına döner, yeni yeni insanlar tanımaya ve ilişkiler kurmaya başlar. Geçmişindeki erkek zaten çoktan bitmiştir.
Erkeklerin ilk günleri erkekler için kendini dışa vurmayla geçer. Asla eve kapanmaz, arkadaşlar, eski sevgililer, yeni sevgililer, allah ne verdiyse. Kızlardaki gibi önce zirve yapıp zamanla azalan bir üzüntü hali yoktur. Erkeğe üzüntü evde yalnız kaldığında geceleri vurur. O yüzden zaten çoğunlukla o süreyi başkalarıyla doldurmaya çalışır. İyi gibi görünse de riskli bir harekettir. Bu süreçte sevebileceği biri çıkarsa yaralarını onunla sarar. Çıkmazsa ama erkekler için uzun yıllar sürecek bunalımlara gebedir..
Ayrılığı erkek gibi yaşayan kadınlar, kadın gibi yaşayan erkekler de yok değil ama genelde bu şekilde yaşıyorlar.
erkek bayana göre daha mantıklı açılarını düşündüğü için hızlı atlatır bayanlar daha fazla hayal ve hedefe sahip olduğu için ayrılık sonrası bitme olasılıklarını düşünmediği ve hayallerine dahil etmediğine istinaden çok daha fazla sarsılır erkekler bu konuda daha minimal bir yaklaşıma sahip oldukları için her zaman bitme olasılığına karşın kendilerini hazırlıklı tutarlar bu demek olmuyorki erkekler duygusuz kızlar daha aptal insan ve cinsiyet anatomisi böyledir bayanın öyle olması gerekiyor erkeğinde böyle olması gerekiyor burada kimseyi yüceltmedim kimseyi aşağılamadım
cinse göre genelleme yapmak doğru değil çünkü herkes insan ve herkesin duyguları var bu konuda tek farkı annelerde buluyorum eğer bir kadın anneyse daha duygusaldır onun dışında erkeklerden de kolay unutan umursamayan vardır kadınlardan da bunu cinse göre ayıramayız örnek; bir erkek asla kıllarını aldırmaz aldırmayı eşcinsellik olarak görür ama farklı bir erkek kıllarını aldırır ve bunu eşcinsellik olarak görmez fakat ikisi de erkektir aynı cinsiyet diye aynı şeyleri yapacak değiller bu kadınlarda da geçerli erkeklerin kıl durumu en anlaşılabilen yorum olduğu için onu örnek verdim durum böyle yani cinsiyet farklı olsada herkes insandır
Senelik ilişkilerin ayrılığından 1 ay dolmadan evlenen insanlar gördü bu gözler. Kadın daha iyi baş eder hele ki aile, namus, toplum diye bekaretini koruyabilmişse sizle hiçbirşey olmamış gibi bir başkası ile evlenir.
Dünyanın en büyük yalancısı kendini kandıranmış derler ya ne doğru bir söz.
Kadınlar kendini Kolay kaptırır 2 güzel söze kanmaları bu yüzden fazla acı çekerler ama belli etmezler. çogu erkekten sogurlar bir süre yalnız ve ilişkisiz yaşamaya karar verir erkek ise kadını seviyorduysa eger onu unutmak için bin türlü yol dener diyebilirim.
Şöyle bir şey vardır. Erkek kurtuldum diyerek hemen ayrılık akşamı bile eğlenmeye gider. Kadınsa dinlenmek ve kafasını dinlemek için inzivaya çekilir. Aradan yeterli zaman geçtikten sonra erkek üzülmeye başlar kadınsa unutmaya. Bu yüzden genel olarak kadınlar daha iyidir bu konuda erkeklerden.
Sen ağlama sızlama üzülme aşamasındasın. Gerçekten sevdi mi sevgilin seni bilmiyorum ama sevdiyse o da unutmak için alemlere akıyordur. Senin ağlaman sızlanan üzülmen bitene kadar da devam edecektir. Sen kendini toparlamaya başlayıp alıştığında ise o üzülmeye başlayacaktır. Son pişmanlık... Tabii seni sevdiyse eğer böyle olacaktır.
Demek ki sevmemiş. O yüzden sen canının yandığı ile kalacaksın. Bir daha arasa dahi sen geri dönme. Kullandırtma kendini aptal aşık olup. Sen sevmişsin anlaşılan unutmayı denemelisin...
Şimdi bunlara üzülmeyi mi deneyeceksin yoksa unutmayı mı? Buna bir karar verip işe başlamalısın bence. Unutmayı seçersen ki öyle yapmalısın, ne yapman gerektiğini düşünüp ona göre hareket edeceksin.
Biraz dışarı çıkıp bir şeyler yapmayı denemelisin bence. Yanına bir arkadaş alıp bir kahve eşliğinde sohbet edebilirsiniz. Sonra biraz yürüyüp muhabbete devam edersiniz. Belki bir kaç şey almak istersin alışveriş yaparak. Önemli olan vakti güzel geçirmek aslında. Bir film açıp da izleyebilirsin ya da bir kitap okuyabilirsin. Gibi gibi.
kadın piçin birinin kollarına gider adam olan yapmaz benim gibi saç telini son içtiği şişeye koyar bekler karşısında bir 35lik içmeden atmaz çöpe birdaha gene bir kadına değer vermeyecegini söyler gene verir ama o şişeyi çöpe attirmayacak kadar gözleri güzel olan dostlarda var...
erkek daha baş ediyor be hatta umrnda olmuyor. biz kadınlar duygusal varlıklarız en ince ayrıntıyı düşünürüz. tüm birlikte geçirdiğimiz vakitleri unutamayız kolay kolay. herşeyin bir anlamı vardır bizim için. durup durup aklımıza gelir düşünürüz illaki. benim rüyalarıma bile giriyor yani öyle bir insanım. ama gördüğüm kadarıyla erkeklerin harbiden umurlarında değil. onlar için gelip geçici gibi herşey. Hiç bir anlamı yok onlar için anlıyo musunuz !!
Bu kadın ve ya erkek ile alakalı değil. Sevgi ile alakalı bir durumdur. Kim hayatının içine daha çok sokmuş, daha fazla sevmişse o zor atlatır. Tek fark geçen zamandır. Erkek ayrılığın acısını daha geç hisseder kadın ise daha erken. Başetmeye gelirsek eğer bir kadın bir erkeğin hayatında daha fazla yer edinmişse erkek zor atlatır, tam tersi durumda ise kadın zor atlatır.
Erkekler daha baş edebiliyorlar. Tamam doğru erkek severse tam sever arabeske bağlar ve orayı burayı dağıtar arada bir ama yavaş yavaş unutur. Kadın depresyona girer, fotoğrafları yırtar, orayı burayı dağıtar dünya kadar ağlar vs. Kadın zor unutur ama birgün unutur
ilişkiye bağlı ilişki artık uzadıysa iki tarafın duyguları bittiyse iki taraf için kolay diğer türlü terk eden kolay unutur dicem ama öyle olmuyo ben zamanında çok terk etmiştim neyse. hani ayrılık sözde olursa kadın atlatır adam çok sevdiyse sonradan acı çeker. ama ilişkide gerçekten duygu üven saygı sevgi bitmişse iki tarafın da umrunda olmaz
Kadın eğer ihanete uğradıysa darbe yediyse ondan güçlü gözükeni yoktur. Kendiyle baş başa kaldığında ağlar çok kötü de olur ama düşmez bir kadın, yarın bir bakarsın kırmızı rujuyla gülümsemesiyle hayatına renk katmıstir. Çok sevse de geri dönmez içinde yaşar bir kadın
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkek daha iyi baş ediyor. Kadın ayrılık sonrası , etrafındaki talepleri kabul etmeye başlıyor. Buda kafasında bitmeyen bir ilişkiden çıkıp , farklı biriyle başlayarak , hüsranla sonuçlanıyor. Erkekte ise , bir süre boyunca yelkenler durulmuştur , kapanmıştır, zamana bırakır kendisini. Zamanla durumu kabullenip , devam eder yaşamına.
İlk önce kadın için zordur ama kadın bir şekilde atlatır ama erkek en başta oh be der ayrıldım ama zaman geçtikçe fark eder ki o kadın olmadan yapılamıyor seviyor özlüyor dokunmak istiyor 🙂
Kadın çok ağlar üzülür erkek pek umursamaz sonra erkeğe bir hallet olur anlar yaptığı hatanın büyüklüğünü dönmek ister ama kadın acılara katlanmıştır Ve artık adamı istemez yani kadın önce erkek sonra acı çeker ama her ikisinde çeker.
ilk zamanlar kadin çok zorlanir erkek alemlerde ohh bktm zaten hep kavga ediyoduk kurtuldum der. zaman geçer insanlar gelir geçer sonra ona Dank eder de kadin ayağa kalkmis olur o sirada. sonrasında erkekte zorluk baslar. izlenimlerim bunlar 😊
Erkek daha çok üzülür veya kadın daha üzülür bu daha önce alemlere akar diye bir şey yok kim gerçekten sevmişse o daha çok üzülür. Üzülme kısmını atlatma soruluyorsa o karaktere göre değişir. Burda cinsiyet değil duygu ve karakter önemli
bence erkek. çünkü el altında mutlaka idare ettiği bir kadın daha vardır. sen ayrılırsın dağılırsın o kaldığı yerden devam eder hayatına sadece kadın değişmiştir
Ayrılığın birinci ayında erkek mutludur kadın mutsuz, ikinci ayında ise tam tersi. Kadınlar duygularını anında yaşarlar hiçbir şey yokmuş gibi davranamazlar. Ayrılık acısını yaşayıp bitirdiklerinde de erkekler "ben ne yaptım" demeye başlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cins üzerinden bir yere gitmek ne kadar doğrudur ayrıntılarını bilmemekle birlikte, şunu söyleyebilirim ki bu sona hazırlıklı olan daha çabuk atlatacaktır. En sıkı ilişkilerimde bile her zaman bir ayrılık rüzgarını esecek olduğunu unutmadım. Haliyle de ayrılınca bir telaşa ya da kayba uğramadım, bu yüzden çoğu kez ayrılığın daha ilk gününde zihnim hayatına kaldığı yerde devam etmeye başladı.
bence bir tarafı seçmek zor olur. kolayca atlatabilen erkekler de var kadınlarda, ben kendimden biliyorum ki kolay kolay atlatamam bunun aynısı erkekler için de geçerli. bir tarafı seçmek zorunda kalsam arada kalirdim yani
ben ayrıldım gayet iyiyim ama ayrıldıktan 6 ay sonra eski eşim aradı ve hiç iyi olmadığını söyledi çok pişman olduğunu yine evlenelim dedi ama ben kabul etmedim yani demek istediğim erkekler daha çabuk atlatıyor.
kadinlar daha cok uzulebilir ama uzulmemek = bas edebilmek degildir. ayrildiginda sacmalik yapmayan kadindir dolayisiyla bence kadin daha iyi baş ediyor
Kim Ayrlmak istemiş ise o daha iyi baş eder cunku ya baska birini bulmustur ya da ondan sıkılmıştır o yuzden baş etmesine gerek yok zaten ayrılmadan önce kendisi bitirmiştir...
Bence, Her iki cinste ilişkisi için elimden geleni yapmışsa bitirdikten sonra yapacak bişiy yoktur der insan olan ve gerçekten emek varsa saygıya değer bir ilişkiyse ama öyle ya da böyle bazen deriz ya olmadıysa iki tarafta belli bir süre yas tutar sonra geriye sadece tecrübeler kalır ve herkes yoluna bakar biten ilişkinin ardından kim olursa olsun acı çekiyorsa o ilişki bitmemiş yarım kalmış bir ilişkidir ve asla bitmeyecektir..
Eskiden olsa kadın ayrılınca zorda kalırdı. Ama günümüz koşullarında kadınlar önce mesleğe önem verdikleri için işi olan kadın ayrılsa bile umursamıyor artık.
Yanlislikla erkek dedim ama kadin bas eder hatta hic tinmaz ki en sevdigim insani boyle bir yaratik yuzunden kaybettim kadin anadir vefalidir ama kotusu seytanin kaburgasi degil ta kendisidir
Benim şahit olduğum hem kendi hayatımda hemde çevremde kadınların umurunda bile olmuyo.2 gün 3 gün sonra kaldığı yerden devam. istisnalar vardır illaki ama genel olarak durum bu.
Benim sevdiğim kız benden ayrılığı gibi başka biriyle çıkıyordu aynı gün ondan ayrılıncada bana geliyordu açık açık söylüyordu kız bugün ayrıldım diye bence kızların umrunda değil aşk
Kadin daha iyi bas eder.. cunki erkek seviyosa ve ayrilmissa artik mal olmustur ortada android gibi gezer.. kadinda binbir cesit dusunme ozelligi oldugu icin sadece kurgular bir cok yerdende mutlu olabilir.. ama erkek kabullenemez zaten dusunemiyodu dahada dusunemez hale gelir:D
erkekler. biz severek ayrildik fakat ben 5 ay kadar kendime gelemedim 5 ayin sonunda baristik fakat o habire disarda kafelerde arkadaslariyla keyf catiyodu ama icten uzuluyordu
bence kızlar daha iyi topluyor. erkek şahsıma konuşayım anlatamadığı için icini boşaltmadigin için geç atlatiyor ve zaman zaman hep herşeyden onu hatirliyor
Kadınlar üzülür, kahrolur, depresyona girer ve 1 ay sürer bu durumlar, sonrasında düzelir. Ama erkek öyle değil, tam tersi olur. Bu yüzden kadın daha iyi baş eder.
Bence erkekler. Kızlara ilgi daha çok gibi görünebilir ama kızların ruhsal olarak umrunda olmuyor bir başkası, haftalarca, aylarca hatta yıllarca aklından çıkamayabiliyor. Ama erkekler daha rahat bu konuda hızlı adapte oluyorlar.
ilk erkekler oyle guclu umursamaz gözükür, kadınlar ise kadinsal duygulardan dolayi ağlar sizlar cabalar... Sonra ise adam özler anlar dönmek ister ama kadin güçlenmiş ve artik daha kuvvetli gardını takınmış olur.
Açıkçası Kim en çok sevdiyse Acıyı hep o çeker... Erkeği kadını yok 5 para etmez adam olmayan kişi fazla üzülmez çünkü ayrılık zaten onun istediği şeydir... seven ama seven ölür işte
En İyi Cevaplar