Buna inanmıyorum. İnsan yalanı sürdürebilir ancak hislerindeki ve düşüncelerindeki gerçekliği bir gün ele verir.
Aşk evlilikleri yürümezken, yalan ve çıkar ilişkisi üzerine olan evlilikler ne kadar yürüyebilir? Tabi yalanları söyleyen ve yalana maruz kalan taraf kabulleniyorsa bu ayrı.
Evliliğin temeli saygıya, evlilik bilincine, karaktere ve fazlasına dayanır. Bir yanda birbirini tanımış insanların dışarıdan mükemmel görünen ancak ev içinde rahatsız bir hayat süren evliliği varken, diğer yanda birbirinin yüzünü dahi görmeden evlenen insanların bir ömür geçirmişliği var.
Eskiler, birbirinin yüzünü dahi görmeden evlenenler söyler. Kadın " bir tas çorbadan fazlası pişmese de ocakta kimseye muhtaç etmedin, haram lokma yedirmedin bey " der. Erkek ise " bir gün başımı yere eğmedib, kimseden laf söz getirmedin, kahrım oldu katlandın, elimizde olanı daha güzel sundun " der. Evliliği bunlar bilir.
Evlilikte aşk, sevgi önemli olsa da bunlar bir uere kadar. Gerisi saygı, sadakat, karakter, bilinç... ünlülere bak. Deli gibi aşık okarak evleniyor, güya çıkar ilişkisi yok. İkisinin de hayatta her şeyleti var, ne çıkarı olabilir? İki gün sonra ayrılık... Veya iki yıl önce düğününe gittiğin komşun aşık okarak evlendi, peki hala ne kadar mutlu?
Kensimizi kandırmayalım.
Sevgilisine yatakta sert seviyorum, vur diyen kadın, eşine yanlış yaptığında tokat yese terk edip evine kaçıyor. Böyle bir hale geldi evlilikler. Aldatanları saymıyorum dahi. Öyle aldatan, gizlice sezdirmeden neler yapanlar gördüm. Tanımasam, bu kadına haksızlık yapılıyor derim.
Sitede "eşinin ayağını yıkar mısın?" sorusuna yıkamam diyen çok. Eşim felip ayağımı yıka demez ama ihtiyacı olur, hasta okur, yorgun olur yıkarım, yarın elden ayaktan düşse fazlasını yaparım diyen yok. Sevgilimle tavuk döner yemek zorunda değilim lafını benimseyerek büyüyen bir neslin evliliği de yalan olur zaten.
Teknik olarak dogru olsa da, House en karanlik, rahatsiz edici gerceklerin insani oldugundan biraz da boyle dusunmek isine geliyor.
Adam herkesin yalan soyledigi, herkesin isine geleni yaptigi, herkesin kendi cikarina davrandigi ve herkesin sevgi, durustluk gibi kofti kavramlarin arkasina siginip bencilliklerini ortugunu dusunuyor.
Doktor olmasina ve hayat kurtarmasina ragmen, kurtardigi hicbir hayati pek umursamamaya and icmis bir tip.
Hastasi anlasilmayan bir rahatsizliktan kan kusarken gameboyda rekor falan kasip, gidip kadina bakmayacak kadar da umursamaz bir tip yani.
temeli sağlam atilmiyan ev gibi en ufak bir sarsıntıda yerle bir olur evlilikte temeli sağlam atilmayan ev gibidir en ufak sarsintida yıkılır hele yalan üstüne hiç kurulmaz bir yuva herzaman dürüstlük kazanır.
eğer ilişkide taraflar birbirlerini hataları ve yanlışları ile kabul edip hoşgörülü olurlarsa yalana gerek kalmaz. ama hataları kabul etmezlerse hesap sorarlarsa evet yalanlar Üstüne kuruludur o evlilik
Doğru cünkü taraflar samimi fikirlerini ortaya koyarsa o ilişki biter alttan almak hosgorlu davranmak susmak yutmak he he demek evliligin bekası için şart bu da hir nevi yalan söylemek gibi ☺
bir keresinde hastaneye cok super anlasan, pek bir mutlu, acayip uyumlu, uclu seks bile yapan tam bir ideal cift gelmisti.
Herkes adamlarin evliliginin basarisini overken 'en az geri kalan ciftler kadar sefil ve mutsuz oldukalrina 10p dolar bahse girerim. bir kere hakkaten mutlu olsalar beraber sacma sapan arayislara girip evliligimize heyecan katiyoruz safsatasina kapipmazlar' diye inat etmisti.
Her neyse, en sonunda hasta olan kocanin esi tarafindan altinla zehirlendigini ve kocasindan bikmis olan kadinin isi bu sekilde bitirdigini kesfetmisti de kendijce her evliligin kacinilmaz mutsuzluk ve bikkinlik oldugunu kanitlamisti.
@Ragnar_Lodbrok tamam işte adam başarılı evliliklerin olmadığını görüp bunu söylemiş.. Sen mi dislike yaptın doğru söyle.. Ama bence başarılı evlilikler de var, ben şahit oluyorum, bunlarda da taraflar alttan ala ala en sonunda bu sabırları sonucunda birbirlerine sevgiyle bağlanıyorlar.
House'a sorsan salak gibi kendilerinden odun verdiklerini, sirf bir evlilik ayakta kalsin diye kendi iateklerini dalan bir koseye attiklarini ve icten ice asla kutlu olamayacaklarini, sorf evliligi bir basari olarak gorduklerinden oturu birbirlwrinden nefret bbile etseler inat etiklerini iddia eder.
Aksinin insan dogasina aykiri olusuna dair zibilyar tane sebep siralar, keci gibi inatci oldugundan bu evlilige inanmadigi gibi, temelden yalan oldugunu kanitlamak icin insanlari didikler. Abuk sunuk sekilde hayatlarina burnunu sokar falan.
Benim yalanla pek aram yok ama bazılarını hayretle izliyorum. Ağzım açık kaldığı olmuştur. Ama bu iş evlilik ciddiyet sorumluluk gerektirir. Hayatının geri kalanında tek dostunamı yalan söyleyeceksin. O halde sen bir hiçsin.
En İyi Cevaplar