Ben bir kadın olarak erkeklerin daha fedakar olduğunu, çoğu zaman sevgilisinin bir dediğini iki etmediğini düşünüyorum. Kadınlar daha ben merkezci sanki. Sizce?
Kadınlar ilişkide daha çok kendini düşünüyor.
Kesinlikle erkekler daha bencil!
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İlişkide bencil taraf genelde erkekler mi kadınlar mı?
Genelde bencillik ben merkezcilik teklif alan tarafta yani kadınlarda oluyo hep bir sen olmazsan başkası peşimde koşar durumu olur nasıl olsa ben hep en iyiyim kafaları nasıl olsa benim dediğim olacak düşüncesi olur naz cilve yapar iki ağlarım yaptırırım durumları kadınlarda olduğu için bence değil gözlemlerim olarak genellikle kadınlar ben merkezcil davranıyo hep onların istediği olsun istiyo ve davranıyo fedakarlık yapmak bizim üstümüze yıkılıyo genel olarak bu yüzden de çoğu erkek ne evlenmek nede uzun ilişki istemiyo çünkü empati duygusundan yoksun biriyle o düşünceli genel bir kitle ile uğraşmak fedakarlık yapmak zorunda kalmak istemiyo dikkat ederseniz bu soru derine inilirse çok geniş ve etkili yerlere gidiyo burda bitireyim ben iyi ve güzel bir soru ayrıca tebrik ederim 😂 😂 😂 🐼 🐼 🐼
Cinsiyetle alakası yok. Kadın da erkek de bencil olabiliyor. Tek taraflı merkezcilik yıpratıcı olur. Eşler birbirlerine mümkün olduğunca eşit fedakarlık göstermeli.
Genelleme yapamam. Fifti fifti yarı yarıya yani benim erkek arkadaşlarım çok bencillerdi ben merkezcilerdi. Kadınlar ilişkileri söz konusu olunca daha fedakar, daha affedici erkekler çocuk gibi bizleri yoruyorlar çok büyük beklentileri oluyor erkeklerin memnun edebilmekte zorlaşıyor. Kadınlarda oto kontrolü ele almak isterlerse o ilişkinin sonu çıkmaz sokağa giriyor. Demek ki neymiş karşılıklı duygu alışverişi olursa bu iş yürür gidermiş taraflardan biri ben ben derse yine kendisiyle ortada kalıverirmiş.
Bu insanlıkla alakalı bir şey Lakin Kızlar aynen partipolitikası gibi ilişkilerini para Ve maddiyat üzerine kurmak istiyorlar
Tabi kızlar para istemekte haklılar sonuçta parasızlık şu devirde çile çekmek demek bir kız için Buda doğrusu Ve evlendiğinde yuva kurduğunda kızın eşi ölmüş olsa bir dayanağı yok ise şu devirde ne kadar pozitif düşünürsek düşünelim kötü yola düşüyor insanların düşünceleri kirli Nasıl olsa genel olarak böyle bir yerdede para her şey değildir eğer mutlu olacaksınız parasız kalmak daha iyidir huzur olmadıktan sonra parada kötülükten başka bir şey getirmiyor
Anket sonuçları gerçekten gülünç. Kızlar bize dürüst değilsiniz hadi, kendinize dürüst olun. Bir çoğunuz etek giymenizi yasakladığımız için burada yakınan insanlarsınız. Erkeğin bir kızı arkadaş eklemesine bile karşısınız. Sınıf öğretmenimi bile rehberden sildirenler çıktı şu hayatımda. Hep ilgi odağı olmak istiyorsunuz ama erkek ne alemde bilmiyorsunuz.
Burada soruları görüyoruz "sevgilim hic ilgilenmiyor, aldatma asamasındayım; nasıl benim ile ilgilenmesini saglayabilirim vs." Diye.
O kadar da bencilsiniz ki hatta erkeği erkek arkadaşlarından bile kıskanıyor çoğunuz. El ustunde tutulma delisisiniz.
Hepiniz kendinizi prenses hissetmek istiyorsunuz. İşte bu bencilliğinizin en büyük kanıtı. Geçin o işi.
Cinsiyete göre ayırmak cok doğru değil. Ornek vermek gerekirse;Bir erkek eşinin-sevgilisinin değismesini ister bazen ayni seyi bir kadin erkek icin de ister.-Kimse için değişmek zorunda degilsiniz- Bu bencil bir istektir. Sevgiliniz sizin düşüncelerinizi ve fikirlerinizi hiç dikkate almadan her işi kendi bildiği gibi halletmeye çalışıyorsa bu da bencilliktir. Sadece bir dediğini iki etmemekle sınırlı degil bencillik. Bu yuzden iki tarafta bencil olabilir.
Tabiki de kadınlar. Hem ilgi beklerler, hem erkeklerin çok yetkin ve elinden her şey gelen erkek beklerler. Yetmez karakteri çok güçlü ve her ortamda onu koruyup kollayan birini beklerler. Erkeğin yorgun olması, moralinin bozuk olması, uykusuz olması, o günlük bakımsız olması onlar için tahammül edilemez bir şeydir. Bir de bunun üzerine çok iyi bir dış görünüş ve uzun boy isterler. Kendileri ise karşı tarafa hiçbir şey sunmazlar.
Kadınların hakkını yemisim. Kadınlar çok iyi bir şekilde erkeklere işlerine geldiği gibi davranırlar ve olağanüstü bir şekilde de adam harcarlar. Bu özelliklerini nasıl unuturum. Herkesten özür diliyorum.
Not: Yukarıda yazanlar Türkiye'deki %90-95'lık/lik kesimi kapsamaktadır.
Erkekler fazlasıyla umursamaz.. Sevse dahi.. Hep kendilerini düşünüyolar. Kızlar kısıtlansın, kızlar sussun, kızlar trip atmasın, kızlar dışarı çıkmasın. ama kendilerine gelince öyle mi. halısaha maçı var gitmem gerek. arkadaş çağırdı çıkmam gerek. ben erkeğim sen kızsın tek başına çıkamazsın bir yere.. saçma ve oldukça bunaltıcı
erkekler bencil cunku kadiniyla ilgilenmiyor ya da merak etmiyor bu her erkek icin gecerli degil ama ayni zamanda kadinlar bencil cunku erkegini baska kimseyle paylasmak istemiyor lutfen orta yolu bulunnn ben buldumda sevgilim olacak daha dogrusu eski sevgilim ilgisiz hodugun tekiydi neyse 😅
bencillik, karakteristik bir durumun sonucunda ortaya çıkıyor bu kadın içinde erkek içinde geçerli... seni bu düşünceye iten tahminimce erkeğin kaybetme korkusundan dolayı gerçekleştirdiği davranışlardan kaynaklanan izlenim olsa gerek bende de bu düşünce oluştu
Bu soru kişiye göre ve ilişkiye göre ne yazıkki değişiyor. gündelik hayatımızda da birbirinden farklı ilişkileri görüyoruz. Kimi ilişkide kadın daha bencil olup durmadan ister ister ister. Kimi ilişkideyse erkek hep beklenti halindedir ve kadın fedakarlık yapan taraf olur. Yani genelleme yaparsak sanırım erkekler daha bencil oluyor çoğunluğa bakılırsa.
Erkekler daha bencil ve kendini düşünüyor.. Yine de bütün erkekler deyipte genellemek istemiyorum.. Sevdiği kişiyi üzdüğünü bile anlamayacak derecede öküz olanı var o durumu telafi etmek yerine hiçbir şey yapmayanı basit bir özürle geçiştireni..
Taraf gözetmeksizin cinsiyet ayırmadan.. insanın bencil olduğunu söylemek yanlış olmaz. Hem ilişkide hemde hayatın her evresinde. Ayrıca insanın karakteri de çok önemlidir. Ben merkezcilik yapıp.. öyle değilim demek çok aşağılık ve bayağı bir davranış olur..
Erkekler. Çünkü erkekler sevildiklerini gördükleri anda ya da fazla deger verilince nankör olabiliyolar ya da cabuk sıkılıyolar herseye bir bahane bulma çabasına giriyorlar. Tabi birbiri icin yananlarda var o üzülmesin diye fedakarlıklarda yapabiliyo esit bir biçimde.
Erkekler genelde bencil olurlar. Çünkü kadınlar ailelerini bırakıp elin adamının yanında bir ömür sürmeye değer gördükleri zamanı beklerler hep.. Erkekler o kişinin hep kendileri olduklarını sanarlar. Buna emin olmak için zamana ihtiyaçları vardır ve bu zamanı erkekler asla vermezler kadınlara..
İşte esas bencillik budur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadınlar manipülatiftir; her dakika kontrol etmeye çalışırlar iç huzur bırakmazlar, seni oyun hamuru gibi şekillendirmeye çalışırlar. Fikir ve seçimlerine saygı duyuyor gibi yapsalar da bu, sinsi bir planın her zaman parçasıdır. Son kız arkadaşımı ben terk ettim... yalnızım ve mutluyum.
iki tarafında bencil olduğu noktalar elbette var ancak toplumsal olaylar ve hareketler de kadınlar daha bencil ve sadece ben diyebiliyolar daha maddiyata dönük sevginin kendisinin tarafından hakedildiğini düşünürken erkeklerinde sahiplenme duygularından ve özellikle evlilik sonrası bu kadın benim havasındaki bencillikleride hiç de azımsanmaz.
Bir kadın olarak erkeklerin daha fedakar davrandığını düşünmeni yanlış buluyorum. İlişkiyi her zaman kadınlar ayakta tutuyor. Sanırım sen bu insan ilişkilerine baya uzak kaldın 😂
İlişkiden ilişkiye değişiyor. Yine de genelleme yapılacaksa sanki başlarda erkek kadını elde etmek adına oldukça fedakar olurken, ilişkinin ilerleyen zamanlarında kadın erkeğin iki sözüne bakar hale geliyor.
İlk başda dediğin doğru evet ama nasıl alıştırır san bir kadını öyle gider erkek değişirse kadın soğur kadın soğursa erkek sinirlenir zaten ortada bir ilişki kalmamıştır
sevgili olmak icin ilk adımi karsi taraftan bekleyen trip atan naza çeken özel gunlerinin acısıni bizden cıkartan ilgi bekleyen cok ilgilenince sıkılan ilgilenmezsen seni dogduguna pisman eden stalk un kitabıni yazan ve hep bası ağrıyan bir millet bencil olabilir mi hic (!) yapmayın lutfen 😮
Ne konuda bencillik? Mesela para konusunda erkek tek çalışıyorsa kendisine daha çok para harcayacaktır, özgürlük olarak düşünürsen kadın daha ağır basar bu şekilde genelleme yapamazsınız bence cevap kişilere ve ilişkinin durumuna göre değişecektir
Ya bunun Ne kadını var Ne erkeği ben bir erkek olarak karşımdaki insanı seviyor isem onun mutluluğunu isterim hep ben taraflı düşünürsen zaten bu iş olmaz bence tamamen sevgi ve değer vermekle alakalı yani erkek kız ayrımı yok bu işin
bence burda ne erkeği suçlayabiliriz nede bayanları çünkü bu öyle bişi değil karaktere bağlı bişi kimseyi bilmeden yorum yapamayız kiminin karakteri kötüdür kendini düşünür kimininki iyidir sewgilisini kendinden çok düşünür karakter meselesi :)
Tabii ki kadınlar daha bencil. Gücü eline geçirip suistimal etmeye kadın milyonda birdir. Bunu toplum yaşantısında da görmek mümkün, iş hayatında. Erkekler inisiyatif kullanma konusunda daha başarılıdır kadınlardan.
Kadın bencil değil biz bencillik ediyoruz niye çünki onlar isteklerinden ödün vermiyorlar biz ise yaşam tarzımızdan hayatımız dan ödün verip hayatımızı kısıtlıyoruz bence. tabi çiçeğe niye ilgi bekliyor sun diyemezsin de yani 😝😜
insan olarak hepimiz bencil varlıklarız ama ilişki seviyesinde erkek daha bencil bunun biraz fıtratlada alakası oldugunu düşünerek tabiki erkekler diyorum. çünkü kadınlar daha yalın ve içseller ve daha cefakarlar
Ankette her iki taraf da suçu birbirine atmış. Usulüne göre hareket etmiyorum ben de kadınlar diyorum. Ilişkinin bitmemesi için elinden gelen gayreti gösteren kim tabbiki de kadınlar. Bu yüzden daha çok ısrarcı ve inatçı oluyorlar.
Tabiki erkekler daha bencil. Aksinin olduğu çok az evlilik biliyorum. Burada kadınların sevgililer inden çektiği sorularda çok fazla erkeğe göre. Az da olsa mağdur erkeklerde var tabii benim kadın kuzenim fena.
erkekler çünkü onlar detaysız düşününür biz kadınlar detayına kadar düşünürüz ve onlar bencilliklerini görmeden yargılarken biz detaylı düşündüğümiz için herşeyi düşünerek haraket ederiz kusura bakın erkekler durum bu 😀
düşünebilme kabaliyetin var demekki oda birşey 😂 neyse düşünceme saygı duymanı beklerdim sonuçta ben burda senin onun bunun düşüncesine karışmıyorum 😀😀
Yanlış düşündüğünü düşünmem düşüncene saygısızlık anlamına gelmiyor sanırsam😋düşünce özgürlüğü, ifade farkliligi fazla çeşitliliği sağlar ve hayatın renklenmesine olanak tanır.. o yüzden her görüşe saygımız sonsuz gizlilige önem veren bayan😉
Kadınların cinselliküzeride daha dayanıklı olması yanı uzun zaman da boşalmaları, erkekğin boşalması çok istekli olması kadınların bencilliğe neden oluyor, hemen boşalsa da kalksam dıyen çok olur sanırım,,
kadının talibi çok oluyor.. kimis iyi niyetli kimisi farklı amaçlı fakat daha cok ilgileneni oluyor. Bu nedenle de kadınlar cok daha kolay vazgeçebiliyor ve bencilleşebiliyor..
Kisiligi oturmus farkli bakis acisi olan hic bir insan bencil olamaz.. Cunku karsisinda bir birey var ve ona saygi duyulmasi gerek.. Tabi gunumuzde saygi, hosgoru nerde kim kaybetmis biz bulalim.. 😕
Karakterlik bir durum tamamen, hep doğru taraf oldum kaybettim, afedersiniz puşt bir arkadaşım var o kazanıyor. Yapacak bişey yok, kaybediyorum diye puştluk da yapamam
Bence bu kişiyle alakalı genelde olsa o bencil bu bencil diyemeyiz ama erkeklerde kızları kandırma olayı cok fazla var bir kzıda okadar yoktur bu kandırma aldatma
kesinlikle kadınlar abi. 10 isteklerinden 9 unu yerine getirip 1 ini getiremessen, o 9 tane yerine getirilen istek gorunmuyo bile. Hep benim dediğim olsun, hep ben lafım dinlensin diyen bir karşı cins yoruyor. Seviliyorsa katlanilabilir ama bazen sevgininde yetersiz kaldığı anlar oluyo.
Yani bu demek oluyor ki ne kadar seviyorsan bencillik ile ters orantılı, bu cinsiyet, kişilik veya başka bir şey değil seviyorsan bencil olmazsın her iki cinsiyet içinde geçerli. Bencil olmak onu üzmeyi göze almaktır, seviyorsan onu üzmezsin.
esasın da eşittir. bireyler birbirlerini empati yapmamakla suçlarlar ama kendileri ne kadar yaparlar. Zaman zaman erkekler zaman zaman kadınlar bencillik dozunu arttırırlar
Herkes karşı taraf cins daha bencil diye oylamış ama ilişkiden ilişkiye değişiyor bu bence iki tarafta teraziyi eşit tutup eşit ağırlıkta ilgi gösterirse birbirine kimse bencillik yapmamış olur
Bence fedakarlığı kadın erkek diye kıyaslamak olmaz yeri geldiğinde kadınlar, yeri geldiğinde erkekler fedakarlık yaparsa bence gül gibi geçinip giderler 😉
Aslında bu tarafların birbirlerini ne kadar çok sevdiklerine bağlı çok fedakar kadınlarda var aynı şekilde sevdiği için çoğu şeyden vazgeçen erkeklerde o yüzden genelleme yapmak pek doğru olmaz
Dostum karakersiz olan insan hep ben merkezli düşünür Cinsiyet ayırmaya gerek yok (insalar) becil ve değil iki ayrılır kız bencil erkek bencil demek absürt olur insanlar bencil
Al birini vur öbürüne.. AŞK'ın, verilen değerin, sadakatin ve sevginin kıymetini bilmeyen herkes cahildir cinsiyeti yok... Nazım diyor ya; AŞK'ın cinsiyeti yok bir mert olanı var birde namert olanı...
bence erkekler kadinlarini ya da partnerlerini memnun edebilmek icin herseyi deniyor. Kadinlar ya da bayanlar cok bencil aman bitsede gitsek der gibiler.
Kesinlikle kadınlar. Çünkü beğenilmeye alışkın bir insanın ego'su paralel biçimde yükselir ve kendini düşünmek daha çok beğenilme isteğinden bencillik ağır basacaktır
erkekler. bunu hep sevgilime de soylerim kendisi hep cikar gezer tozar ben patliyorum evde yok anam yok hic biyere izin yok bu bencillik degil de nedir ve bunjn gibi cok sey
Simdiye kadar yasadigim iliskilerde bencil taraf erkek oldu. Belkide en az seven daha cok bencil oluyor, cunki arada cok yogun duygu olmadigi icin karsindekinden cok kendisini dusunur.
En İyi Cevaplar