Genelde ilişkiye başlarken böyle bir algı oluşuyor. Öpüşmek için yanaşan, telefon numarasını vermeyi teklif eden, hoşlandığını söyleyen ya da kısaca ilişkide her ilk adımı atan kadın kötü bir imaj çiziyor. Sonra da erkekler yalnız kaldık diye şikayet ediyorlar :)
Sizin ilk adımı atan kadına ön yargınız var mı? Daha mı iyi, "yok efendim ne iyisi berbat berbat" mı?
Kadınlar ne kadar bu işi yaparsa o kadar normalleşecek bu olay.
Bu durumu garip gören erkekler var elbette, ya da havalara girecek olan, ya da reddedecek olan, ucuz kadın olarak görecek olan da ya da gülüp aşağılayacak olan bile... Ama sonuçta aynıları kadınlarda davar, gülüp eğlenen de var, havalara giren de, sırf tipini beğenmedi diye çocuğu sapık diye fişleyecek olan kadın da...
Dolayısıyla gelen tepkiler iki taraftan da geliyor. Ama sorumluluk nedense hep erkeklerin üzerinde. Çünkü kadınların cesareti yok, yemiyor yani. Reddedilme ihtimali, gülünüp geçilme, sapık diye fişlenme ihtimali korkutuyor, istiyorlar ki bu durumlara düşme riski sadece erkeklerin üzerinde olsun.
İlk adımı atan kadın kesinlikle 5-0 öndedir. bir defa kukumav kuşu gibi ebleh ebleh beklemiyordur bir köşede, istediğine yöneliyordur ve cesurdur da. Ayrıca erkeklerin reddetmesi ya da reddederken kaba davranması kadınlara oranla çok daha düşük bir ihtimaldir zira erkekler çok daha kibardır kadınalra göre hem de çok çok. O yüzden korkmayın alışın. Zaten istemeseniz de mecburen alışacaksın, mecburen.
erkek talep edilen değil talep eden olmak ister. Bu yaratılışında vardır. Elde etme eğilimi içerisinde bulunmak ve sonunda da elde etmek ister. İlk adımı atan kadın erkeğin bu isteğini bu göstereceği yaklaşımı elinden almış olur. Ama içindeki ses git açıl diyorsa tabi insan içinden geleni de yapmalıdır. Bir daha gelmeyeceğiz bu dünyaya nihayetinde değil mi?
Ha erkek ha kadın, ne fark eder? İnsanların duygularını karşısındakine söylemesinde yadırganacak bişey yok. Ama kızlardan her ne kadar böyle düşünenler olsa da erkeklerin genelinde öyle bir algı var ki, kız çekindiğinden hislerini içinde tutma mecburiyetinde hissediyor. Sanki ortada kötü bir durum varmış gibi.
İlk adımı erkekten beklersin anlarım da, hiçbir ilgi belirtisi göstermeden öyle pasif pasif erkeğin açılmasını bekleyenler büyük yanılgı içerisinde ve kısa vadede de, uzun vadede de hep kaybedenler onlar olacak. Kazanan ise içindekileri açığa çıkaran, hatta gerektiğinden ilk adımı kendisi atabilecek kadar cesarete sahip olanlar... Ne demiş Cornetto Yalın; aşkta cesur olan kazanır.
Bana göre ilk adımı atabilir ama çok dikkatli olmalı, karşındaki ve kendi hislerini, mayın tarlasında yürür gibi dikkatle analiz etmeli.
Çocuk "çirkin la ama gideri var. Ufff sıkıcan böyle" diyebilir içinden. İşte o an kuz da "seviyorum diyor ama çok ilgisiz, bir de gerilla gibi vur kaç yapıyoo" demeyecek. Daha en baştan karşıdakinin hislerini analiz edecek.
Hayal kurup birçok şeyi görmezden gelip kendini kandırıyorsan bunun sorumluluğunu başkalarına yüklemeyeceksin. Şizofreniye bağladın, kaybettin. Şimdi farklı bir şey yapma zamanı artık
Bir ilişkiyi genel olarak kadın başlatır veya kadın bitirir diye bir gerçek var.. Bunu saptayan biri olarak herşeyin sadece erkekten beklenmesi çok saçma olur. Bilimsel olarak da duygusal zeka olarak karşılaştırırsak kadının duygusal zekası ile erkeğinkinin karşılaştırması kıyas götürmez bile düşünün. O yüzden bu önyargıyı aşmanın toplum düzenini de göz alarak aşmanın yollarını bulmak en doğru çözümdür.. Bunun sağlanabilmesi için de toplumda en etkili silah sosyal medyada veya alternatif kanallarda gruplaşılması ve tartışılması uygun olur diye düşünüyorum..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İlk adımı atan kız benim nezdimde zerre kadar değer kaybetmez. Aksine değer kazanır. Zamanla kıymetten de düşmez. Bana bu jesti yapan biri için ben de elimden gelen fedakarlığı yapmak isterim. Yaptım da. Geçmişte tavrım hep bu yönde oldu ve benden hiçbir kız incinmedi. Ama bu konuda hemcinslerime kefil olamam. Kolay ele geçen şeyin kıymetini bilmiyor çoğu hemcinsim. Hoyratça muamele ediyor. O yüzden ilk adımın erkekten gelmesini isteyen kızlara da hak veriyorum. Ama adamına göre muamele edilmeli. "Ben hiçbir zaman ilk adımı atmam", "Ben neden adım atayım, o atsın" tarzı yaklaşım sergileyen kızları sevimsiz buluyorum. Senin ilk adımı atman için bir neden yoksa erkek neden ilk adımı atsın? İlk adımı kız atarsa erkek havalanıyor deniyor. Aksi de doğru. Erkek ilk adımı attığında da kız havalanıyor. Havalanmadığını söyleyen yalan söylüyor. Kendi aklınca erkekleri kandırmaya çalışıyor ama yemezler. Ben çok tecrübe ettim ve bu durumda kızların da havalandığını adım gibi biliyorum.
Genelini bilmem, herkes aynıdır diyemem. Ama hayatımda ilk adımı atıp da, sonucunu almış, iyi ki demiş hiç kimse ile karşılaşmadım. Ön yargılı olmamak lazım dedim, gittim aşık olduğum adama karşı ilk adımı attım, ben de karşılık alamadım. '' Nasılsa cepte, nasılsa gidemez. '' düşüncesine kapılıyorlar ve ulaşılabilir olduğumuz için de umursamıyorlar.
Yanlış değildir. Medeni cesarete sahip olan bir insandır. Kötü kadın imajıda oluşmaz, oluşturan zihniyetler bozuktur. Kadını erkeği yoktur , medeni cesareti olan ve olmayan vardır. Alacağınız cevap ya evettir ya da hayırdır. O yüzden insan olduğunuzu bilin ve ona göre yaşayın. Korkakça pısırıkça yaşamayın.
Yanlış kadın değildir, normal bir insandır. Bizde ki ataerkil zihniyete göre yanlıştır ama. Onlara göre kadın hep kendini çekmeli ama aynı zamanda yatakta da çok iyi olmalı. Sürekli naz yapmalı mesela ama artık bunun adını da "kezban" koydukları için kadınlar şaşırdı. Sevdiğini söylese ya da belli etse kaşar; sevip naz yaparsa kezban. Kafalar karışık anlayacağınız 😊
Eger cidden hoslanmissam ben soylerim hatta tatli dille biryere bile davet eder bas basa konusurum. Ben bunda bir sakinca gormuyorum ama bazilari basit kiz olarak gorebiliyor bazilari ise cesaretli. Dur bakalim ben senden hoslandim ama begenicek miyim karakterini. Asik oldum algisiyla yaklasiyorlar sanirim. Ben denk gelmedin tabii ama dusuncem bu yonde..
Karşısındaki erkeğin kişiliğine göre değişir. Çoğunluk olarak bakarsak, evet yanlış kadın olarak düşünürler, ne yazık ki. Ondandır ki kadınlarımız korkuyor, ilk adımı atamıyorlar bundan dolayı. Hep erkekler davranıyor ilk önce. Ha bana sorarsan, özgüvenli görürüm o kadını. Çoğunun yapamadığını yapıyor çünkü. Bakış açısı işte.
Her şeyin ilk adımını atması belki ters tepebilir ama bazen bazı durumları akışına bırakıp kendiliğinden gerçekleşmesini beklemek daha iyi olur. Mesela öpücüğün hesaplanmadan gerçekleşmesi gibi... Tüm ilk adımları atan kızlar bence her adımı erkekten bekleyip sonra eşitlikten bahseden tutarsızlık varlıklardan daha kötü değildir. Ve bu zihniyeti taşımayanlar bir adım öndedir.
Ilk adımı atana saygım sonsuz ama ben atmam. isterseniz eski kafalı diyin ama erkeğin ilk adımı atması gerektiğini düşünüyorum ilişkinin uzun vadede sağlıklı olması için. çünkü sevmeden boşlukta olduğu için teklifi kabul etmiş olabilir hevesi geçebilir diye düşünüyorum, kadınlar istisnalar hariç sevmeden kabul etmez
Erkeğin ilk adım atması alışıla geldik birşey ki olabilir daha çok banada mesela kız hoşlansa bile pas veriyor beni çağırıyor kendi gelmiyor çünkü kızlarda reddedilme ve abaza damgası yeme korkusu var. Ben bir kızın böyle cesur bir eylem yapmasını taktirle karşılarım.
Bence karşıma çıkan erkekleri baz alarak konuşursam erkekler kendine güvenen kızlara karşı daha çok ilgililer. Tabi kişiden kişiye de değişebilir bu ama sonuçta zaten sana karşı hiçbir şey hissetmeyen aksine sana ters davranan bir insana da gidip yanaşmazsın o yüzden içinden ne geliyorsa onu yapman taraftarıyım bir kere geliyoruz şu hayata
Hiç de yanlış kadın değil cesaretli kadın ve ben cesaretli kendinden emin kadınlara bayılırım. Ama açılırsa bir anda tüm işi bozar. Çünkü sevgili olalım mı çıkalım mı veya bir anda durduk yere seni seviyorum gibi sözler her iki cinste de romantizmi bozar. Bunu söylemeden belli etcen, karşılık alcan ve iyice yakınlaşınca ikiniz de sevdiğinizi söylüceğinizi bir konuma gelceniz.
Seviyorsam çekinmeden söylerim içimde ki hislerimi saklayamam. Erkeklerden de beklenmemeli bence sadece. Seviyorsan cesur olacaksın. Yanlış birşey değil. Kabul edip etmemek de ona kalmış her türlü saygı duyarım. Karşılıksız aşk olur belli bir süre sonra zor olsada içime gömmeyi başarırım.
hayır bence kesinlikle siz de adım atın her şeyi erkekler yapmak zorunda değil yav. Kızlar basite falan düşmez. Bu saçma sapan bir önyargı. Sevdiğini belli eden insan niye basite düşsün mantıklı düşünürseniz anlarsınız basite düşmediğini. Seven taraf adım atar. Bunun kızı erkeği yok.
Bence değildir. İlk adım kötü birşey değil aksine cesarettir. Bence artık şu algıdan kurtulmalıyız. Erkek hesabı öder Erkek ilk adımı atar Erkek ilk mesajı atar. HAYIR EFENDİM. Cesaretli olan ilk adımı ve mesajı atar. Hesap konusunda'da ortak ödenmelidir.
Bu konuda ön yargıyı çok saçma buluyorum. Kadın da bir insan ve onunda duyguları var. Bu arada daha önce bir kız çıktı karşıma duygularını açıkladı. Ben ona karşı bir şey hisssetmediğim için bunu güzellikle açıkladım ve olay kapandı. Eğer sevseydim ben de güzel karşılık verirdim. Bu konularda kadın açılamaz mantığına karşıyım sonuçta onun da duyguları var.
Aslında kişiye göre değişir bence. Çünkü erkek var , (!) adam var. Kadın geçici ve gerçekçi olmadığı 10 km öteden anlaşılan ilişkilerde öpüşmek için mesaj attığında bile kötü imaj çizer. Ama kadın ve adam cidden aşıklarsa ve birinin adım atması gerekiyorsa gerekirse evlenme teklifini bile kadın yapar.
Ilk adımı boşver sizin on yargili yaklasmaniz erkeklerin size teklif etme olasigini düşüyor Sanki harp çıkıyormus gibi erkeğe laf saymaniz erkek mecburen geri adım atıyor Onun siz kızlar sevginizi belli edin erkek zaten konuşmak ve sizi tanımak için ilk adımı atacaktir
Bizim toplumsal yapımıza, yetiştirilme ananelerimize, şartlandırılmalarımıza ters düştüğünü düşünerek bir nevi kalıtımsal önyargılarımızdan biri de budur... Bir kadın bana çıkma teklif ettiğinde afallamış, utanmış, saçmalamıştım. O derece yabancılaştırıldığımız bir durum yani...
Bu gerizekalılığı ortaya atan kişi ya da klanın Allah belasını versin.
Bakın kızlar ve böyle düşünen beyler: İnsanız, hani hepimizin sosyal çekinceleri vardır ve ilk adımı atabileceğiniz bir yeteneğiniz varsa, atınız. Karşı taraf ne düşünür diye hareket edecekseniz, henüz başlamamış bir ilişkinin sahtekarı olursunuz.
Şimdi millet olarak kadınların geri planda kalması gerektiği gibi saçma bir algı olması böyle algılanmasında bir sebep tabi birde hemcinslerimin kendine güvenmeyip bunun havasını atmak için oğluuum kız direk numarasını verdi lan gibi ego kabartma çabaları yüzünden oluyor sonra da vay efendim neden hep erkek koşuyor diye şikayet ediyoruz öylede bişey işte sonuç olarak onlar değerli kızlardır kıymetleri bilinsin
Hayır aksine en doğru kadın odur.. Peşinden koştuğumuz kadınların bizi sevmeme ihtimali yüksektir, sırf boş kalmamak için kabul eder, ve başkasını bulduğu an bize tekmeyi basar.. Ama ilk adımı atan kadın bizi gerçekten seviyordur..
Genellikle ilk adımı karşı taraf attı ben hoşlandığım kızları onlar yüzünden geri plana attım ve onların gözünde bir nevi "p. ç" oluyorum ilk adımı atan kız da uzun kalmadan gidiyor ve kaybeden biz oluyoruz ciddi şey bekleyenlerin çoğu daha yavaş davranıyor...
Simdi ilk adımı atan kadınlar genelde.. Çirkin oluyor bu bir gercek.. Ve gercekten evlilik arayışında olan kimseler oluyor.. Ben buna ismekte aşçılık kursunda rastladm allah muhafaza..18 yasnda basörtülü bir kz vardı. Cay icmek istedi kırmadım kabul ettim.. sonrası aman allahım kursu braktım yani.. o derece migdem bulandı 😑
bence problem değil. ben olsam cidden karşılıklıysa kabul ederim drama gurur yapmam, yok değilse açıklamaya çalışırım. o kadar gelip sormuş öyle kısa cevapla kestirip atmam.
ama bence ilk adımı kızın atmasını hakedecek az erkek var. yani o erkeğin kişiliği oturmamışsa kızı kullanıp sonra başka bir kız için terketme durumu olabiliyor.
İlk adımı atma neden hep erkekle özleştiriliyor ki. Hayat bizim egolarımızı bekleyecek kadar uzun değil. Geçip gidiyor işte. Bazen düşünüyorum o ya da ben atsaydık ilk adımı şimdi bambaşka hayatımız olacaktı belki diye. Ama ikimizde bir daha birbirimizi görmemek üzere gittik. Bence artık aşın kendinizi herşeyi erkekden beklemeyin. Hem kendinize hemde adama yazık etmeyin.
kendi tecrübelerimden yola çıkacak olursam kimse yanlış anlamasın ama lütfen, şimdi genelde ilk adımı atanlar benden cok karşı taraf olmuştur ve sonucunda yaşanana ilişkide karşı cinsi daha cok tanıdığımda onun cok fazla gecmişi olduğu ve yaşadığı ilişkilerden ağır hasarlar aldığını sezdim, bu cinsel anlamdada duygusal anlamdada, yatakda tatmin olmamaya kadar gitmiştir bu
Elde ettikten sonra aptalca sogumalarim yoktur. Bir bayan adım atıyorsa da bu çok hoştur neden soguyayim bir çok bayandan farklı biri diye bile sevinirim
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
herşeyi yaparken sıkıntı yok ama ilk adımı atarken mi sıkıntı olacak artık kızlar teklif ediyor evlen benimle diye söyleyebilir yanlışta olsa doğruda olsa duygusunu sevgisini içinde tutamayan insan karşı tarafa hislerini duygularını düşüncelerini söylemesi gayet güzel
Genelde evde kalmış bir kadındır. Unutmadan da söyleyeyim ilk siz değildiniz teklif ettiği hatta size teklif ettiği sırada başka birininde olduğu bir kadın tipide olabilir.. ilişki ilerler yatak odasına kadar gider bir de bakmışsınız ağlamaya başlar siz de sandınız ki benim yüzümden hayır bir başkası yakmıştır canınıda sizin bu konuda ki tepkinizi ölçer ve sizde teselli edersiniz şöyle böyle..
Ben asla yapmadım yapmam da kadın kadinligini bilmeli buna ego gözüyle bakmayın ama bir kadın istedikten sonra erkeği zaten kendine çeker gidip teklif etmek falan ben bir bayana yakıştıramıyorum
İlk adımı atan kadınlar ''doğru'' kadınlardır aslında... ''doğru'' kadını taşıyamayan erkekler ve bu cesareti gösteremeyen kadınlar yanlış bulur bunu. İlk adımı atan kadın ayrılırken dönüp ardına bile bakmaz, bağımsızdır, güçlüdür, bu da biz erkekleri korkutur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yanlış demeyelim de basittir erkeklerin gözünde. Ne kadar seviyorsa sevsin atmamalidir. Bununla ilgili üç ornek olacak ama bir kadın genç kızken herşeyini sevdiği adama veriyor evlenmeden evvel sevdiği adamda biliyor bunu tâbi. Evlendikten sonra adam değişiyor diyirki sen bana evlenmeden önce verdin evlendikten sonra herkese verirsn diye dövüyor zulm ediyor. Yani kısaca yapmayin böyle seyler anlamiyilar sevgi için olduğunu
Şimdi gidip beğendiğin birine numara versen yarın sabah hadi bana gel der ya da yollu gözüyle bakılıyor halbuki alakası yok ama gel de anlat işte. O yüzden atmayın kızım adım madım bırakın evin reisi benim diyen adam gelsin.
ön yargı demeyelimde insanlarda şu kanı oluşumuş nasıl olmuş bilmiyorum ama bana yazıyorsa bu kızda kesin bir bit yeniği vardır diye halbuki sen gitsen o kız ulaşılmaz oluyor ya demekki milleti cezbediyor
hayır çizmiyor. en uzun ilişkim kendisi çıkma teklif eden kadın ile oldu. Ben dobra ve özgüveni olan hatunları seviyorum. Utangeç kezbanlar kimin umrunda.
toplumun empoze ettiği birçok şeyden sadece biri gayet normal karşılarım hatta önyargı dan çok cesur oluşu ve özgür oluşunu anladım ona olan hissiyatım güçlenir
Aynen. O kadın bitmiştir. Eziktir Aşağılıktır Ömür boyu silinmez bir leke yapışmıştır artık kişiliğine. Batmıştır. Intihar etse bile kurtulamaz. Bu leke sonsuza dek onun peşini bırakmayacaktır.
yoo yanlış kadın değildir illa ki ne istediğini bilip kendi gidip almak istemiştir vs ama genel olarak düşünürsek ben erkeğin ilk adımı atıp kadının daha çekingen ve ağır başlı olmasından yanayım
Her seferinde yeni tanistigim birinden eger etkilendiysem ben ilk adimi atiyor gibi oluyorum bende cogu kez bunu dusunmusumdur ama insanin hisslerini soylemesi neden boyle algilaniyor anlamis degilim
Kadinlarin ilk adimi atmasi taraftariyim. Hep erkeklerden beklenmesi sacmalik. Bu algiyi sevmiyorum. Erkek mesaj atsin, erkek acilsin, erkek arasin olmuyor.
kadınlar da hislerini dile getirmelidir ben yaptım oldu hiç bişey kaybetmedim hatta kazandım , kazandım ve nasıl birisi olduğunu anladım o ayrı bişey :) bazı erkekler bazı kadınlar gibi hoşlandıklarını söyleyemez ilk adımı erkekler atacak diye biseyde yok seviyorsanız , hoşlanıyorsanız kısaca her ilk adımı ister kadın ister erkek korkmadan atabilmelidir
Kızlar bu konuda 3 kere tecrübe yaşadım, sakın ilk adım atmayın. Egolarına yenik düşüyorlar. Bende önceden seven kişi ilk adımı atsın derdim ama artık öyle düşünmüyorum.
Hayır, hiç sanmıyorum. Şu anki ilerlediğim yolda, sevgilim clubda çalışıyor ve numarasını bizzat ben istedim. Çok da güzel bir ilişkim var şu an seviyorum da seviliyorum da.
Hayır yok. Çalışan veya sosyal yaşamla meşgul olan , pek aşk düsünmeyen hemcinslerim var. Sevildiklerini farkedemeyebilirler. İlk adım atan kadın ucuz kadın değil seven kadındır , kıymet bilmek lazım
Kadın ya da erkek çok önemli değil ikiside insan sonuçta ve ikisinin de duyguları var. kimin önce söylediği çok önemli değil bence. bizde bu işler erkeker üzerine yıkıldığı için kadınlar da erkeklerden bekler hep ilk adımı. Yoksa kadının söylemesi aksine daha naiftir
Hayir yanlis degil ya artik Yeter😂 Seviyorsan sevdigini soyliceksin cesaret ediceksin bazen insan pisman oluyor soylemedigine ben herzaman adim atmisimdir pismanim hayir degilim iyiki soylemisim Cunku o kiside 4 sonra benden hoslandini ogrenmistim Ama Şu an beraber degilis arkadasiz simdilik o yuzden hoslaniyorsaniz gidin soyleyin utanmayin korlmayin sevmiyordur ya da o hoslanmiyordur demeyin
Erkeklerin çoğu ilk adım atan kadına kötü bakıyor. O yüzdende kadınlar ilk adım atmaya korkuyorlar. Ama erkekden erkeğede fark var. O yüzdende kadın bir erkekden hoşlanırken dikkat etsin
Açıkcası ilk adımı zamanında birine atmıştım ama sevgilisi varmış ve buna rağmen konuşalım vs dedi ben konuşmadım ama pişmanda değilim sonuçta keşke yazsaydım diye hayıflanmadım
İki taraf içinde diyorum, adım atarken rastgele değil de, uzun süre düşünülmüş olması lazım Şimdi mesela, 1 hafta etkilendiğine direkt adım atıyorsun, bu da hoş olmuyor bana göre
En İyi Cevaplar