İlk adımı atan kadın " basit kadın" mıdır? Bence ilk adımı atan kadın seven cesur yürekli kadındır. Ayrıca karşı taraftan olumsuz bir etkileşim görmüş olsa ilk adımı zaten atmaz. Kadınlar garanticidir. Emin olmadan adım atmaz.
Kadının ilk adımı atması onu "basit kadın" mı yapar?
Bir kadını basit diye nitelendirebilmek için "sevdiğini belli" etmesini kıstas alıyorsanız ve aşkını dile getirmesinden onun basit olduğunu düşünüyorsanız o zihniyetin kendi kendini zehirlemesini temenni ediyorum. Kadının basitliği "sevgisiyle" ölçülmez, sevginin açığa çıkması asla basitlik değildir. Aksine kutlu bir cesarettir; "kadın sevemez, kadın ikinci sınıf insandır, kadının duyguları yoktur" gibi söylemlerde bulunanlara da büyüğünden bir sus payıdır. İlişkiler tek kişilik değildir, kadın ve erkeğin ortak kararıyla sevgili olunur veya evlenilir. Burada kadın da en az erkek kadar söz hakkına sahiptir; evlenme teklifi de eder sevgililik ve flört teklifi de. Mantık bazında olay tamamen bundan ibarettir. Tabi kadına değer veriyorsanız; yoksa onu bedeni için bir araç görüyorsanız size göre attığı her adım olumsuzdur. Neyse, ülkemiz dahilinde basit kadın tanımlamalarını duyuyorum ki o yüzden kadınlarımız hayli çekingen duygularını içlerinde yaşıyorlar. Sevdiği erkeğin onu keşfetmesini bekliyorlar saçma sapan bir durum. İlk adım denen olay örgüsünü cinsiyetlere bölüp paylaştırmak yersiz bir yaklaşım olacaktır. Hoşlantıyı yaşayan ilk kişi kimse taleplerini beyan etmekten yana kaçmamalıdır bana göre.
Bir erkek bir kadından hoşlanıyorsa, gayet rahat ilgisini belli edebilir, çıkıp direk söyleyebilir de. Hatta ilk etapta pek olumlu bir karşılık alamasa da, yine de şansı devam eder. O kadını etkilemek için çeşitli jestler, centilmenlikler ve şaklabanlıklar yapma, bir nevi aşkını ispat ederek karşısındakinin sevgisini kazanma ihtimali vardır.
Kadın aynısını yapmaya kalkışırsa acayip derecede ters tepiyor. Gurursuz, aptal, kolay ve değersiz durumuna düşüyor ve o hoşlandığı erkek, ona karşı bir adım atacaksa bile, artık istemiyor. En azından Türkiye'de bu kesinlikle her daim böyle. Her zaman olduğu gibi, istisnalar kaideyi bozmaz.
İlişki çift kişiliktir ilk hoşlanan yeşil ışığın karşılığını aldığında durmaksızın adım atmalıdır. Cinsiyetlere indirgenmemesi gerekiyor 'bu kadın da olabilir erkek de' önemli olan sevgiyi hissedebilmek. Boş algı yaratıp 'illa erkek' dememek lazım çift oluyorsunuz en nihayetinde kadın gayet adım atabilir.
Kadınların en temel çekinme sebepleri, "yanlış anlaşılmak, basit kadın olarak görülmek, karşısındaki erkeğin egosu altında ezilmekten korkmak ve bunların bir bütüne dönüşüp reddedilmekle karşı karşıya kalmak" diye sıralanabilir. Daha duygusal canlılardır, hislerini erkeklere göre iki katı yoğun yaşarlar; bir erkeğin ilişkiye kabul edilmemesiyle kadının kabul edilmemesi asla aynı değildir. İnsan erkeği "mantığını daha iyi kullanırken, insan dişisi duygularıyla hareket etmekten o buhrandan çıkamaz." Toplum içerisinde kadın her zaman seçicidir bu yüzden genellikle adım atmaz diye bir kanı var; kadın kişisi de seçeceği erkeğe adım atabilir gayet. Bana kalırsa biraz da mahalle baskısıyla yetiştirilmenin ürünüdür diyebilirim.
Ve bana ilk adımı atan kadını gayet makul derecede anlayışla karşılarım, art niyet aramadan hiçbir sorun görmeden ilgim varsa karşılığını veririm.
Bir birine açılmakta zorlanan, şekilden şekle giren gençlerimiz ve karşılıksız, uzaktan aşkın kol gezdiği canım ülkemde ilk adımı atma görevi üzerimize zimmetlenmiş durumda.☺️ Aslında bu durumun özünde kadının kendine güvenmemesi değil de yazılı olmayan bazı kurallar hala aşılamadığından mütevellit kadın kabuğuna çekiliyor diye düşünüyorum. Yani ilk adımı kadın atarsa "basit ve kolay lokma gözükür" diye bir düşünce hakim ve bu düşünce içinde olan kadın adım atacağıma içimde yaşarım, hayalimde severim, olmadı biri kaparsa da avucumu da bir güzel yalarım diyor.😁😉 Son dönemlerde, özellikle sosyal medyanın daha aktif kullanılmaya başlanması ile kadınların biraz daha cesur ve atak olduğunu gözlemliyorum hatta bazıları olayı abartmış durumda. Adım atmıyor, mübarek depara kalkıyorlar. 😂 Gözümde at gibi kadılar canlandı depar diyince bu da biraz ironik oluyor. At gibi kadın neden depar atsın değil mi? 😉 Neyse konumuza dönelim... Kadının ilk adımı atması onu basit ve sıradan biri yapar mı? Bu biraz kişiden kişiye değişebilir Eğer siz özgür, kendine güvenen ve ne istediğini bilen bir kadınsanız ilk adımı atmakta tereddüt dahi etmezsiniz... Ama karşınızdaki insan bunu basitlik ve hafilik olarak algılıyorsa bence o adımı attıktan sonra oturup bir düşünmenizde fayda var. 😉 Bence kadın ya da erkek fark etmez bunu insan diye tek bir çatı altında buluşturmak lazım. Duygular çay misali bekletilmeye gelmez ya tadı kaçar ya da soğur... O nedenle hepimiz insanız ve ilk adımın canı cehenneme diyorum. Cesur ve ne istediğini bilen insanlar mutluluğu hakedenlerdir... 😉
tamamen haklısın ama bu noktada 42 yaşından gelen bir görüş olduğunun altını çizmek istiyorum. Türkiye'den ya da çoğu ülkeden 18 19 yaşında bir kız böyle düşünmeyebilir. bu iş tecrübe olgunluk hayata bakış açısı gibi şeylerle değişir. kız bakış atar gülümser erkek koridorda yanlışlıkla çarpar hit me baby one more time diye şarkısı çıkar erkek çıkma teklif eder ilk buluşmadan sonra 3 gün aramaz 3. buluşma olursa bilmem ne anlamına gelir bunlar 50'lerden beri popüler kültürün daha doğrusu amerikanın dayattığı saçmalıklardır. bir kız erkek 10. buluşmada da anlayabilir anlaşamıyoruz diye. bu bir anlaşma meselesidir ve konuşmak bile bu kadar zor olmamalıdır. kızlar makyaj yapar güzel görünür ama diğer kızlar içindir. erkekler saçına bakım yapar parfüm sürer bu da diğer erkekler içindir.çoğu kişi gerçek kişiliğini yansıtmaz. böyle olunca kimin kim olduğu belli olmaz insanların birbirini tanıması zor olur. saçına başına bakmayan makyaj yapmayan inek tiplerden hoşlanıyorum belki di mi neden herkes barbie gibi ya da sen charles bukowski gibi adamlardan hoşlanıyorsun ama çoğu erkek john travolta gibi geziyor.
Toplumsal bir tabu bence bu. Kadının ya da erkeğin ilk adımı atması önemli olan değil. Önemli olan seven insanın sevdiği insana açılmasıdır. Zaten onun takibinde ilişkinin devamı gelir. Yani kadın ilk adımı atsın ya da atmasın bu eğer erkeğin gözünde kadın üzerinde bir ön yargı oluşturacaksa o erkeğin beyninde ilk başta anlatmış olduğum üzere toplumsal tabuların izleri vardır :)
Kesinlikle böyle bir şey için basit yapmaz aksine Cesur ruhunu ortaya koyar kma İşte bu bizim toplumumuzda İşte basit olarak algılanıyor belki diğer Milletlerde de algılanıyor ama bana göre çok yanlış Kendine güvenen Her insan duygularını düşüncelerini açıkça ortaya koymalıdır
Türkiye, de kadının ilk adım atması genelde onun rahat bir kadın olduğu düşüncesi yaratıyor. Oysaki bir kadının ilk adımı bir erkeğin gururunu okşamalı hele ki böyle şartlarda yapılmışsa çok daha kıymetli bir davranıştır
Görüşlere baktım da herkes kadın cesur falan olmalı diyor gülünç. Keşke konuştuklarımızın yarısını yapabilsek o zaman daha rahat millet oluruz. Bana kalsin kadını basit yapar evet çünkü erkeğin hep aklına bu gelir o zaman bu beğendiği herkese gidiyor 🤔 Şu da var ki flört esnasında kadının önce duygularını açması gayet doğal. Sonuçta arada bir muhabet var etkileşim var. Burda önceliğin kimde olduğunun pek bir önemi kalmıyor. Kalkıpta kadın bir Cafe de surda burda vs gidip erkeğe açılması numarasını istemesi onu bir hayli basit yapar...
Hayır tabiki, güveniyor demektir. Şimdi biz adım atınca basit mi oluyoruz yani; saçma bence.
Yapay olarak oluşturulmuş toplumsal algı treni gibi bu fikir bana göre. Zamanı belli olmayan bir vakitte birisi çıkmış “ Vay efendim, bundan sonra erkekler kadınlara ilk teklif edecek “ demiş. Bizde bunu diyen p. zvenk’in ceremesini çekiyoruz işte 😂😃😃 Her iki cinsde bu durumdan muzdarip. İşin kötüsü seven kızlar sevdiği erkeğin söylemesini beklerken seneleri heba olabiliyor ve erkek sonra bir de gidip başka bir kızla evlenebiliyor 😃😂😅 Erkek için de aynı şekilde tabi 😅😅
Basit kadın demiyelimde bence bir kadın öyle açık açık söylememeli karşı taraftan yanlış anlaşılabilir. Bence kadın dediğin ağırlığı olmalı ayran gönüllü değil geldi bahar ayları gevşer gönül yayları değil her zaman ağırlığı olmalı kendini bilmeli diye düşünüyorum.
bir kadını erkek karşısında 3-0 önde başlatan eylem. neden mi?1-) "ben ne açılıcam o açılsın" diye karşı tarafı süründürmekten haz alan ve ilanı aşkı erkeğin sırtına yük olarak bindiren kadın tayfasından olmadığınızı gösterir.2-) girişken ve cesaretli olduğunuzu gösterir.3-) "o kız bana bakar mı lan? ya reddedilirsem?" gibi karın ağrılarından adamı kurtarmış olursunuz.
Bakış acısına gore degisir. Bana gore istedigimin peşinden gitmiş, istedigini bilen onun icin çabalayan kadin olurum. Ama acildigim kisiye göre belki cepte olurum, basit olurum, vay be ne kadın helal olurum. Sevdigin bunun kıymetini bilirse ne guzel bilmesse kötü.
Haklısnız bu zamanda farkı düşüncelerde olabilir, veya bir kızın erkeğe telif etmesi gayet hoş karşılanmıyor Türkiye’de, ama yabancı ülkelerle baksanız bu çöl normal hoş karşılanıyor. Mesela Amerika’da kadın manken gibi gidip siyahi birine teklif edip onunla sevgili olabiliyor. Ve hiç kimse neden bunu yaptın veya hor görünmüyor. @Narpuz
Direk adım atarsa bence basitleşmiş ve kolay elde edilebilir imajı oluşturur. Şahsen genelde öyle düşünülür. Fakat erkeğe karşı ilgisini abartmadan belli edebilir ve erkekten adım bekleyebilir. Örneğin bakışlarıyla, sevecen gülümsemesiyle, konuşmasıyla vs.
Asla, tam tersi onu farklı ve çekici kılar. Asıl bu tür konularda kadınların pasif bir duruşla sürekli erkeklerden bir beklenti içerisinde olması çok sıkıcı. Yahu sonuçta insansın, biraz canlı duruşlu ol, şaşırt karşındaki insanı, bir kere de sen bir şey yap. Klasik, uğraştırıcı veya sıkıcı olma, bazen de attığın adımlarla şaşırtan ve sürpriz yapan sen ol.
Bence basitlik her iki tarafında birbirini iyice tanımadan etmeden birbirine yürümesidir , cogu iliski sadece hoslanmayla baslıyor we laylaylomla gecip gidiyor , wee teklif edebilen kadın cok güclü bir kadındir niemi? kendını gerı cekıp gelenleri degerlendırmedıgı icin o tercihlerini kendi yapar kendi bulur we onlarca teklifin arasında kalmaz avrupada amerikada bayanlar ilk adımı atmakta gayet cesur we basarılılardır darısı bizim korkak kızların basına olsun ha cesaret 🤗😎
Erkeklerle eşitiz istersek elde edebiliriz tuttuğumuzu koparıp alabilcek güç bizde var ayaklarını geçip gerçekçi olacak olursak karşı tarafın hislerinden emin olup onun çekingenliğinden mütevellit yapılmıyosa böyle bir şey pişmanlık doğuracağı aşikar gibi gorunuyo bence
İlk adımı ben attım, olmadı 😄 ama sonrasında yüzüne bakmadım daha doğrusu bakamadım. Çekindim. Görünce yolumu değiştiriyordum. Sonra fark ettim ki benimle konuşmak için fırsat kollamaya başladı. Kapıda bekliyordu selam vermek için. Ama tamamen vicdanını rahatlatmak içindi. En son kendine iyi bak dedi vedalaştık. Demem o ki ne kadar içten olursa olsun ilk adımı atmayın kızlar. Ama gerçekten hoşlanıyorsanız belli edin. O da cesaret bulsun ki gelsin.
Bence kesinlikle yapmaz. Basitlik değil duygularını ifade edebilen kendini bilen bir kadındır. Böyle düşünüyorum ama ne zaman ilk adımı attıysam red cevabı almış bir insanım bana gelenlerle devam ettim sonra yoluma bir daha da gitmedim. Annem sen gitme sana gelen seni bilerek gelir seni seveni sen demiştir her zaman onun yolundayım
Bence basitlik değildir. Cesur, açık ve net olduğunu gösterir bu da güzel bir şey. Karşıdakinin hoşuna da gidebilir. Erkekler adım atabiliyorsa kadınlarda ilk adımı atar ve erkekler nasıl basit olmuyorsa kadında basit olamaz. Cinsiyetçilik olmamalı bu konuda :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Adı çıkmış bir kızsa evet basit yapar. Yasadigim bir olay; okulda birçok erkekle çıkan bir kız , birgün sinifin ortasında bana seslenip gel sana birşey söyleyeceğim dedi, herkes şaşıp kalmış, bana bakıyordu,çıkınca birseyler dedi, kabul etmedim. Bu kızı yeterince basit bir duruma düşürdü. Halbuki temiz, saf bir kız gelip uygun bir dille anlatsaydi derdini, normal karsilardim.
Merhaba, Kadinlar ilk adimi atinca basit olmazlar. Cunku onlar ilk adimi atarak buyuk bir cesaret tavri sergilerler. Bir kadina basit diyebilmemiz icin aldatmasi gerekir. Iste biz bu kadinlara basit deriz. Iyi gunler dilerim.🙏💞🍫🍬🌻
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yıllarca herkese seviyorsan ilk adımı at gerisini düşünme diye tavsiyeler verdim çünkü beklenti insanı yıpratır ama kendi başıma gelmedigi için rahatmışım sonra tabiki benim başıma da geldi ve yıllardır savundugum şeyi yaptım ve ona açıldım iyi ki de yaptım..
Yapmaz, çokça adım atmış bir insanım. Ama benim gözümde yapmaz, kimse kusura bakmasın ama bu soruya hayır yazıp birçok kızı adım attığı için cebinde gören bir kitle var. Bünyeleri mıymıntılara alışık malum.
Basit olduğunu düşünen kişi basittir kadın bunu gördüyse o kişiden vazgeçsin. Seven adım atsın. Atmayan boş boş bakar ardından. Ha sevdiğini anlamıyorsa da vazgeçsin. Ne demişler seni seveni zehir olsa da yut , seni sevmeyeni bal olsa da unut
Hayır. ancak burada ne büyük etken, karşısındaki erkeğin kalitesi. Gerçekten kaliteli ve olgun bir hemcinsim, bunu kadın aleyhine kullanmadan ilişkiyi "biz" yapar. aksi halde ucuz ve varoş bir erkek, bu durumu her defasında kadının kafasına kakıp, kadını bin pişman edebilir.
Kesinlikle yapmaz ki şahsen benden hoşlanan birisi olup bana adım atsaydı ona teşekkür bile ederdim bu erdemliği gösterdiği için. Reddetsem de kabul etsem de fark etmiyor bu durum.
erkekler yapınca basit olmadıgına göre kadınların da ilk adımı atmasında bir sorun yoktur heralde 🙂 bazı şeyleri bir kenara bırakıp insan ne hissediyosa karşısındakinden beklemeden söylemeli bence hayat kısa sonuçta...
İlk adımı erkekde atar kadında. Sonuç olarak evlilik bir birleşme değilmidir? Evet birleşmedir. İlk veya son adım atmasına fazla takmamak gerekir. Hangisi daha cesursa o atmalıdır. Adda takılmamalı. Ayıp.
Yine de ilk sen açılma. erkeklerin utanma duygusu pek yok. sevdiyse hoşlandıysa zaten baktığın her yerde karşında dikiliyordur. ee bu sevdiği anlamına mı gelir? Yine hayır. isteyen adam alır çiçeği çikolatayı varır babanın evine
Basit kadınların zaman zaman ilk adımı attığı hatta koştuğu gözlemlenmiştir. Kadınların genelde adım bekleyen taraf olduğunu düşünürler ve ilk adım bazen kadınları basit duruma düşürebilir.
Öyle olduğunu düşünmesem de tercih ettiğimde bir şey değil ilk adım... izin verirsin karşısı adım atar böylesi daha keyifli geliyor bana... yoksa öyle kadınları “basit görmüyorum”... sadece bana göre değil...
Basit kadin yapmaz. Ne yazik ki ülkemizdeki erkeklerin yetiştirilme profili buna uygun değil. "Bana gelen başkasina da gider mi diye düşünülüyor." Sığır, bağnaz bir düşüncedir ama şu an yurdum gencolari için tedavisi yoktur. Peşinde koşturunca senden kiymetli kadin yoktur.
Kesinlikle hayır aksine bu seni cesaretli yapar ve ölümlü dünya yarın bir gün keşke dememek için yapmaya da devam et olumsuz sonuç alman seni üzmesin nasibinde varsa olur zaten
Düşüncelerinden ötürü "Basit" olamaz ben kabul etmiyorum. Ne istiyorsa neyi arzuluyorsa kimi seviyorsa bence bir erkek gibi cesurca söylemeliki daha sağlıklı ilerlesin.
Yani arkadaşsaniz basit yapmaz. Bir şekilde hoşlandiğini gösterirsin ona açık açık söylenmemeli tabi. Hiç tanimiyorsan ekleyebilirsin bir adim atabilirsin ama kesinlikle söyleme göster sadece ufaktan
ilk seferde de kadın adım atarsa erkek yanlış düşünebilir ama bir kaç kez ilişkiye girdikten sonra kadın adım atmaya başlarsa basit kadın değil özel kadın olur.
Bu tarz konuları cinsiyetselleştirmiyorum. Gayet olağan ve olabilir bir durum. kadınında bir kalbi duyguları ve sevmeye hakkı olduğu gibi, sevdiğinede bunu söyleme hakkı var
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
28 yasındayım bugüne kadar hiç kimseye acılmadım ama birinden cok fazla etkilendim 2 sene ondan vazgecemedim ve dayanamayıp sonunda ona acıldım ondan da elektrik almıstım beni ister diye düşündüm emindim en azından tanımak için sans verirdi dedim ama istemedi hayal kırıklığım oldu sonra bir kahve içelim dedi umutlandım ama sonra tekrar vazgecti canımı yaktı bidaha da kimseye acılmam diyorum erkekler haketmiyor geneli aynı bnce
Garantici olsun olmasın, farketmez. Basit değil, kendinden emin ve sevgisinin peşinden giden cesaretli ve değerli kadındır. Ama umalım ki doğru erkeğe adım atmış olsun..
Ben sapyoseksüelim. Ve zeki bir kadın benim için herşeyi bastırabiliyor. İlk adımı kimin atacağı önemli değil daha istekli , daha farkında , daha cesur olan atar genellikle ki toplumumuzda erkeğe yüklendiği için bu görev kadının yapması beni daha da büyülemektedir ve erkekler için de inanın böyledir. Misafir olmak ile misafir ağırlamak gibi ikisini de yaşıyoruz ve yaşayacağız kimin misafirlikten ev sahipliğine geçeceğini de zaman gösterir (:
Eğer sevgilisi veya flörtü varsa, ben bununla birkaç hafta çıkıp bırakırım diyorsa basit kadındır. Gerçekten severe ve aşık olarak yapıyorsa yapılması gerekeni yapıyordur. İlk durumdaki gibiyse bunlar çabuk terk eder, çünkü erkeği kolay elde etmiş ve hiç sevmemiştir.
Ben bir kız SEVIYORUM ve gordugum ilk andan beridir hoslaniyorum. Komsum kendisi, binada gordum cok cekingendi. Bir turk kahvesi yaptim gittim deyandim kapisina acti ictik muhabbet ettik sonra beraber takilmaya basldik biraz yakinlastik aka coook cekiyor kendini ve ben her hareketimle resmen kiza kosuyorum. Basit veya degil umrumda degil, bikana kadar kosarim. Icimde kalacaksa dokulsun yerlere sacilsin
tabiki hayır, benim için kadınında adım atmasını olumlu karşılarım, beğenmek istemek sadece erkeğe özgü değildir, kadında ne istiyrosa belirtlemedilidir
Kesinlikle değildir. İlk adımı atabiliyorsa özgüvenli bir kadındır. Mesela ben kendimi onun yanında çok yetersiz hissettiğim için açılamıyorum.:( Keşke böyle bir problemim olmasa..
Bence bir kadın begendıgı hoşlandığı erkeğe adım atabilmelı tanışmak isteyebilir yanına gidip seks yapalım demıyo sonucta gercı onu da dıyebılır kımseyı ılgılendırmez o evreye de gecılır yani umarım:d
Gayet normal bir şeymiş gibi erkeğe bir şeyler içmeyi teklif edebilir. Bence tamamen üslupla alakalı, hevesli olduğunu belli etmemesi lazım. Bence kadının adım atması erkeği de cezbeder.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Soruyu soran arkadas bayagi bir celiskide kalmis. Klasik kadin kafasi. Sonra detaylarda toparlamis soruyu asdklk
Onca dünya ülkesi gezdim, açık söyleyeceğim. Bu anlayış ve aynı zamanda korku Türk kadınında var... "Kendini ağıra sat" "Elalem ne der" "İffetini koru" "Bırak o senin peşinden koşsun" anlayışı alt kültüre hakim olmuş. Toplum genel mutluluk seviyesinin aşağılara çekilmesi için var gücümüzle kendimizi durdurmuşuz... Ancak son dönemlerde, kızlarımız biraz biraz kendine gelmeye başlamış... 30 yıl sonraki jenerasyonda bunları hiç görmeyiz diye umuyorum
Tabii ki yapmaz. Bence böyle düşünmeseniz bile bu tür soruların sorulmaması lazım artık. Bencede paylaşmak daha iyi. Bunların tartışılması bile utanç verici.