İlk adımı kadın atmamalı algısının altında yatan sebep nedir? Neden kadın ilk adımı atan taraf olmamalı?
İlk adımı atan kadın seven, cesur yürekli kadındır. Ayrıca karşı taraftan olumsuz bir etkileşim görmüş olsa ilk adımı zaten atmaz. Kadınlar garanticidir. Emin olmadan adım atmazlar. Fakat şöyle bir algı var ilk adımı atan kadın basit kadındır, yok öyle bir şey durduk yere hiç bir kadın bir erkeğe açılmaz... Bunu genelde bazi erkekler yaptığı için karşı tarafı da kendileri gibi sanıp yaftalamayi iyi yaparlar. Hani bir söz var yaaa kişi kendinden bilir işi, o hesap işte...
Kadının ilk adımı atması onu "basit kadın" mı yapar?
Bunu sadece bir defa yaptım. Ama o hoşlandığını ilk söyleyendi. Ve benimle ilgilenende oydu. Uzak durmak çok istedim ama yapamadım. Ben uzak durdukça o hep yanımdaydı. Bense aylar sonra ona aşık olduğumu söyledim. Ama pişman değilim. Bu beni basit yapar mı bilmiyorum. Basit biri olduğumu düşünmüyorum. Ve ne hissettiysem tüm kalbimle ona söylemiştim. Sonucu kötü olmadı. Fakat bir şeyler yolunda gitmedi. Ve ikimizde birbirimizden vazgeçmek zorundaydık. Ama yinede pişman değilim. söylediklerimden , hissettiklerimden pişman değilim...
Hayır tam tersine. Onun atacağı adımlar, onu benim gözümde kesinlikle doğru insan yapar. İlk adımın ondan geliyor oluşu, ona çok saygı ve ilgi duymamı, onu örnek almamı, güven duymamı, ona yakın kalmamı sağlar. Benimle ilgili duyguları olan, bir gelecek düşünen biri her şeyin aksine beni çok mutlu eder. Verdiği değerin, desteğin karşılığını mutlaka coğaltarak ona geri vermeye çalışırım. Aldığım kadarının fazlasını mutlaka ona verebilmeyi amaçlarım. Benim için her şey karşılıklıdır. Benimle olan adımları düşünceleri kalıcı ve tutarlı olan birine çok fazla sevgi ve ilgi duyar ve kolay bağlılık geliştiririm. Zaten hiç bir zaman ilk adımları asla ben atmam. Karşımda ki insanın atacağı adımlara öncelik ve değer verir, onu destekler, ona lâyık bir yaşamı hayatıma kolayca benimserim.
Bu yönlü duyguları gelişmemiş, düşünmeyen paylaşamayacağım biriyle ise hiç bir şey yapamam ve kendimi onunla biraz daha fazla tedirgin hissederim. Benim için karşımdaki insanın hissettikleri, cesareti ve düşünceleri çok öncelikli ve kıymetlidir. Buna kesinlikle çok özen gösterir ve önemserim. Onu zayıf olarak değil, tam tersine kendisinin farkında, bilinçli ve yeterince güçlü, adil, dengeli ve eşit olarak görür; bu yönünü de her zaman gelistirmesine hayatımda olduğu her daim yardım ve eşlik ederim. Benimle bir şeyler kurmak oluşturmak paylaşmak çok kolaydır ama karşılıklı sürdürmeye, geliştirmeye, ilerletmeye, birlikte zenginlestirmeye daha fazla önem, değer ve kıymet veririm.
Hayır yapmaz. Kadın olup kimse kimseye kolay kolay duygularını açmaz. Açtığı zaman da herşeyi göze almıştır. Yaa duygularına karşılık bulacak ya da kendi yoluna kendi devam edicektir. Her iki bakımdan da adım atmak hem zordur, hem de cesaret isteyen bir şeydir. Belirsizlik içinde "acaba" diye düşünmektense içinde tutmayıp söylemek en iyisi.
Seviyorsam atarım Gayet te. Bazen milim milim yaklaşırım bazen 4 nala. O an olan durumumla ilgilidir. Kim ne düşünüyor umursamam. Cesur olamayan mutlu olmuyor hayat cesurlar seviyor her daim.
ilk adımı atan kadın saygı duyulması gereken bir kadındır hoşlanmıyor olsan bile saygı duyacaksın arkadaş saygı önemli çünkü hislerinden emindir bu bile dikkate alınması gereken bir özellik
Bence hayır. Kişi kendinden eminse neden basit olsun. Ama Erkek böyle düşünürse yani basit biri diye o zaman da o erkek ADAM DEĞİLDİR.
Kişi karşısındakini kendi gibi bilir. O adam zaten kişilik yoksunu bir insan ise herkesi de aynı kefeye koyar. İyi insan da karşısına çıksa hep şüphe eder. Kendisi doğru mu ki hiç bu suali kendine sormaz.
Açıkçası kötü bir niyet yoktur. Basitlik değildir. Esasen bir davettir, inceliktir bu. Ön yargılardan uzak durmak gerekir.
Bir kadın benim için böyle bir cesaret gösterdiğinde, daha peşinen fazladan puan alır. Erkegin adımını bekleyen, pasif birisi bence sinsi bir yaklaşım içindedir. Benim gibi birisi ona kolay adım atmaz. Çok bekler yani.
Ama sonuçta her malın bir müşterisi olduğu gibi, öyle "mal" ların da müşterisi eksik olmaz.
Hayır öz güvenli ve cesur kadın yapar aslında. Basit olarak düşünen birisinin kendi karakteridir derim ve giderim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
burada okuduğuma göre coğu erkek yapmaz demiş. Peki ben neden onurumu, gururumu bir kenera birakıp sırf seviyorum diye, ilk ve son kez gidip açıldığım halde bana herhangi bir tepki vermedi. Red etseydi bu kadar canım yanmazdı. Resmen kâle dahi almadı. Enkaz gibiyim.
Aslında herkesin öyle düşündüğünü sanmıyorum ama ilk adımı atınca bazı erkekler gururlarına yediremeyebiliyorlar saçma bir düşünce ama böyle düşünenler de var.
Cinsiyet eşitliğine inanılan bir toplumda böyle bir soruya gerek olduğunu bile düşünmüyorum. Fakat öyle bir topluma sahip olduğumuzu da düşünmüyorum. 😂
Ne kadar kendine değer verdiğinin göstergesi şimdi öyle bir zamana denk geldiki bazı kadınlar bir çok erkekten daha cesur daha kendinden emin be sahada güçlü işte ilk adımı atan kadın budur saygı duyup tebrik etmek lazım.
Algıya sebep olan , erkek bencilliğidir. Çok net! Kendini bilen için , bun hoş bir durum olmakla birlikte , medeni gelişmişliğin bir örneği bile sayılabilir. Zira düşünceler özgürdür. Hiçbir surette baskı altına alınamaz.
Hayır ben asla öyle düşünmüyorum. Hoşuma gider bu durum çünkü özgüvenli olduğunu dusunurum. Daha ilgimi ceken bir durum yani. Özsaygı ve özsevgisinin yerinde oldugunu dusunurum. Açıksözlü olması da güzel bir şey.
Basitlikle alakası yok ama bu ilişkiler kısa sürer çünkü bizim doğamızda mücadele etme, fethetme arzusu var. Bunlar olmadan pek bağlılık olmuyor, en azından kendi adıma öyle. Kadını beğensem de abartmadan zorlaması lazım.
İlk adım cesaret işidir bana göre. Cesaret basit yapmaz kimseyi. Bir şekilde olması lazım bu işlerin. Uzaktan üzüme bakarsan başkası elini uzatıp o üzümü alır. İlk adımı attığı için basit olarak gören insanlarda sorun vardır.
( İşlerine gelince kadın erkek eşittir ) Bence basit kadın değil ama herkes bence gibi düşünmüyor heleki milletimiz asla böyle cahil bir toplum böylesi bir hareketi hoş karşılamaz
Basit yapar mı yapmaz mı bilmem ama böyle cesaretli bir kadını basit görüyorsa o erkek , zaten bu ilişki hiç olmasın daha iyi. Öyle düşünen erkek önyargılı demektir.
Beklenen ilişki türünün türüne göre değişkenlik gösterir. Ciddi ilişkilerde kadın atmaz genelde erkekden beklenir, diğer ilişki türlerinde karşı tarafa cesaret ve onay verir.
Ne münasebet, hayır benim gibi bir insan gelmiş sana söylemiş senin bunu öpüp başına koyman gerek nasıl bir iyilik ettim de bu kız beni sevdiğini söyledi diye denyoz.
Değildir. Ama ilaki cesur vs da değildir. Basitlik ya da cesaret, yürek falan filan tek harekete indirilecek şeyler değil, olumsuz kadar olumlu özellikler de. Böyle şeyler cok yüzeysel geliyor bana.
Basit kadının aksine sevgisine sahip çıkacak kadındır. Cesaretli, özgüvenli ve yapıcı olan kadındır. Bu kadınları basit olarak gören erkekciklerden hayır beklemeyin, size faydadan çok zararları olur.