Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

2 ay önce girdim tesettüre. Sana şunu söyleyeceğim ortamım hiç müsait değildi ben zaten yorumları iyi olsun kötü olsun göze aldım sende almalısın ağzı olan konuşur bacım. İnan hayatımda o kadar çok değişim oldu ki. Fiziksel bir değişim olmasa bile psikolojik olarak yıpranmıştım o zamanlar nereye tutunacağımı bilmiyordum insan yalnız kalınca ya kafayı iyice yer ya da Allaha yakınlaşır. Şükürler olsun benim 2. seçenek oldu. Elimden geldiği kadar namazlarımı kıldım kılıyorum da. Tesettüre de girdim. Huzura kavuştum. Sana net söylüyorum. Gerçek anlamda hem ruhen hem bedenen de tesettüre girdiğinde zaten hal ve hareketlerin de şekil alıyor. şu an daha olgunum tesettürden vazgeçmem. Görsellere bakınca da uyuyor gibi ama bilekler de örtülmeli hem tesettür insana bir kadına en güzel süs inan bana. Bana kalırsa burdaki yorumlara da fazla takılma. Allah-ü Teala kitap göndermiş aç oku ayetler açık örtünmemiz emrolunuyor. Eleştirileri de takma rızki veren Hüda olduktan sonra kula ne hacet.
Ne diyeyim ki sana bende kapaliyim biliyorum nasıl olmasi gerektiğini aslen ama tamamen yapamıyorum ama elimden geleni yapıyorum belli başlı şeyleri yapıyorum bak canım çoğu kişi sert yorumlar yapmış bende biliyorum böyle çok ta uygun olmadığını ama bu kadar sert olmaları taraftarı değilim çünkü bizler nefis taşıyoruz alıştıra alıştıra yavaş yavaş olur bazı şeyler bilhassa peygamber efendimizin hadislerinde de görürüz bunu ama sana bir tavsiyem var eğer kapanacaksan onun Allah in ayetini simgeledigini unutma ve bu sebeple örtüye layık olmayan alışkanlıkların varsa terket ve en önemlisi önce namaz ve orucunu tam oturt eğer bunlar tamsa sana kendi dikkat ettiğim şeyleri söyleyeyim
Canımm çok samimisin teşekkür ederimm evet yani anlamıyorum insanları çarşafa gir der gibi yorum yapıyorlar ama öyle oluncada en ağır şekide eleştiriyorlar doğru düzgün bir yorum gelmedi sana kadar sigara ya da alkol kullanan biri değilim zaten namazada başlamak istiyorum artk daha fazla günaha girmek istemiyorum yani bide yeni kapanıcam daha her şey yavaş yavaş olacak
Bak ben namaza başlamadan kapandım yani alışkanlık haline getirmeden ve sonra pişman oldum bazı şeyleri öğrenince bence şu anda senin için en iyisi ilk namaza basla mesela bugün yatsiyla başla bide yanında mesela kısa kollu giyiniyorsan uzun kollu giy artık yani yavaş yavaş bastan önce bunlara alış mesela dar giyiniyorsan bol giy yani birden yapma alıştıra alıştıra git
Sen Nasıl istersen öyle yap ama unutma. Hacca gidince hacı olunmuyo önemli olan geldikten sonra ki hakaretler. Sende kapandıktan sonra uygun davranacaksan hayırlısı olsun bacım
O zaman hayırlısı olsun
Amin kardeşim
Bence kapan bacım. Allah gönlüne göre versin. İyilikler seni bulsun
Cevap
19Cevap
Rujunu sürüp ojeni çekip kapatacaksan kapatma!
Başörtüsünün amacı tesettürdür, kendini dikkat çekmeyecek kılığa sokmaktır.
Kafanı deve hörgücü gibi yapıp, rujunu sürüp, ojelerini sürüp, uzaylı gibi gösterecek tanesinin çapı Amerika'nın 59. Arena'da ki alıcıları gibi olan güneş gözlükleri takacaksan kapanma!
Kapalı biri değilim, dindar biri hiç değilim.
Ama tesettüre düzgün girenlerin adını kirletmeye hakkın yok.
kiyafet icin degil Allah icin kapan bilincli kapan geri acilirsan hic kapanmamaktan daha cok gunaha girersin
Tesetturunn hakkını verceksen kapan millet gibi bir kapanıp bir açılıp tekrar kapanma oyuncak ettiler bide namazini kilip hareketlerini dizginliceksen kapan
Bu gördüklerine özeniyorsan bu tesettür değil. Sen tesettüre değil tesettür modasına özeniyorsun şu an Türkiye'de ki birçok kız gibi kapanacaksan doğru düzgün kapan şunlara uyma
He sadece uygunsuzluk dar olunca rengi açık olunca mı oluyor bacım? Bunun gibi kapanacaksan kafana deve hörgücü yapacaksın yani? Bu doğru mu peki? Peygamber efendimiz günah dediği halde bu şekilde bu kapananlara mı özeniyorsun? Bu giyimin Doğru olan tek yanı yok, ya doğru düzgün kapanın ya da hiç kapanmayın
Hiç topuz yapmayacaksın? Parfüm sıkmayacak makyaj yapmayacak topuklu giymeyeceksin, şu kadınların örtünüşü doğru değil ordan burdan görüp heves edip daha büyük günaha girme. Onların amacı moda lafına kapanıyor zevkine yanı, yoksa kapalı kadın kendini böyle sergiler mi güldürme beni şu pozlara bak
Yakıştığı için değil Allah için yaparsan daha hayırlı olur.
farzdır arkadaş çevreni değiştirir kapalı insanlar olur hayatın değişir
Tesettürün amacı dikkat çekmemekse eğer bu şekilde fazlasıyla dikkat çekiyolar.
Sence bunlar gayet moda parçalar değil mi 😂 giyimleriyle göz önünde olmak istedikleri açık.
katılıyorum
Tesettürlü kadın fantezisini duymadın sanırım :D
Ayrıca erkekler de güzel giyinen kadınları seviyor bilgin olsun. Yani kapanma amacın gerçekten dikkat çekmemekse bir zahmet moda dergilerinden fırlamış gibi gezme. Samimiyetsiz durursun
kendimi bu şekilde hayal ediyorum derken? tarz değil yalnız kapanmak
Modest düşünüyorsun topuz falan yapmazsan makyaj uygun olabilir.
Bunlar olmamış ki.
Türbanın altına tayt veya dar pantolon şart.
Popo ve bacaklar görünmezse olmaz ki.
Kardeş bu sitede dinsiz çok fazla yanlış yere sordun. Bu soruyu Kuran cevapliyor
Bunlar susluman kapalılık böyle olmaz bunlar yüzünden tesettür fantazi malzemesi oldu
Vücut hatları bariz belli önemli olan zaten vücut hatlarını kapatmak erkeklerin dikkatini cekmemek
Sen neyi görmek isdiyosan onu gor
ferace tavsiye ederim
Gercek tesettür bu resimdekiler gibi degil bu bilde.
ikinci resim uygun değil
Hakkını verebileceksen kapan
Bence uygun kapanmalisin
Sen istiyorsan hazirsan kapan
Tesettür sınırı bu değildir.
Tesettür bu değildir
Ben bilemem kardeşim, Kuran'ı Kerim'i aç oku tesettürün nasıl olması gerektiğini orada gayet açık anlatılmıştır, ha illaki cicili bicili giyinmek isterim dersen tek renk feraceler var fotoğraf atabilsem atardım. Kolları parmaklarına kadar etekleri yerlere kadar uzun. Başına bir şal heryerini kapatacak desturlu bir şekilde bitmiştir. Tesettür dikkat çekmemektir bir bakan bir daha bakmayacak göze çarpmayacak. Süs olmayacak. Bunlar çok süslü. Ha tabi şu an ülkemizde kim yapıyo öyle dersen çok az insan ama yine de tam anlamıyla yerine getirmek istersen tavsiyemi dinle kardeşim. Selametle ✋🏻
İnşallah kardeşim
Örtünmek çekiciliği artırır.
Uygun.
Çok beğendim
Uygun değil
Modellerin bu süslülerse kapatma kendini bacım
Sen bilirsiniz
gayet şık..
Üstteki iyi
Bize laf düşmez
uygun
istedigin gibi yap
Uygun kapan.
örtme yavrum
hyr örtme
5 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar