Sevgili arkadaşlar merhabalar konu zaten başlıkta yazıyor baştan söylemek isterim ki saçma sapan yorumlar yapmayın kapalı birisiyim uzun zamandır ve oldukça inançlı birisi olarak kendimi tanımlayabilirim dini şeyler hoşuma gider ibadetlerin gerekliliğine inanıyorum tesettürün gerekli ve anlamlı olduğunu biliyorum fakat saçımı açtığım zaman dünyayı bana vermişler gibi mutlu oluyorum kafamın kapalı olması beni aşırı derecede irite (rahatsız) ediyor bunu içselleştiremiyorum siz bu konuda ne düşünüyosunuz
Cevabın nedir?
+1 yıl
Kardeşim neden Rabbinin tesettür hediyesini beğenmiyorsun? O ki seni senden iyi bilir. Kullarına yakışmasa emreder miydi? Bak bakalım çevrene hiç cilası kabuksuz meyve sebze var mı illaki her değerli faydalı şeylerin bir kılıfı bulunur. Ama çakıllar herkesin malı gibi ortalıktadır. Sen sen ol Mektup gibi sahibine eşine özel ol. Açık hale gelerek Rabbinin emrini iki üç günlük meta olan dünyaya satma! Sırf onun için olsun bu tercihin. Merak etme böyle kapalı kaldın diyede ne istikbal endişesine düş nede keşkelerde dolan.. Unutma nasipte kaderden ötesi yoktur insana.. Bu açılsan da kapansa da böyledir. Gelecekse dağlar taşlar engel olsada gelir. Gelmeyecekse öldürsen gelmez. Kıymetini unutkan iki dakika sonra unutan iki yanlışında seni satacak arkadan konuşacak, öldüğünde fatiha okumakta bile üşengeçlik edecek insanların beğenisine sunarak, Her an seni nefes ikramını bir an bile kesmeyen Allaha itaatsizlik yaparak ayaklar altına alma derim. Sen büyük balıksın insansın kıymetlimsin Müslümansın, şeytanın gözünde, içindeki sana çirkinliği bahane edip seni yoldan çıkarmaya uğraşan vesveselere kulak verme.. Hem güzellik görecelidir bunu hatrından çıkarma..!
Bugün iraden şeytana satarsan ya musalla da mı döneceksin...25 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim ben de açıktım ve örtündüm veo örtünün sıcaklığı bile bana bir onurdur..
- +1 yıl
Çünkü biliyorum ölüm var ve birgün bu gençliğini nerede tükettin sorusuna muhatap olacağım ve imtihanı kazanıp kazanamadığı görülecek bu yüzden bugün şeytana yem atmayacağım inşaAllah..
- +1 yıl
Unutma her ilaç sevildiği için içilmez, doktor tavsiyesi olmasa..
Ruhta bedende alışır fıtrata sever yeter ki seni binlerce hücrenin arasından seçipte tercih edipte lütüfta bulunan Rabbin emrini şeytanla değiş tokuş etme..
En İyi Cevaplar
ben de açıkken kapandım. insan kendini nasıl mutlu hissedecekse öyle yapmalı. ben daha yeni kapandığımdan arada bana da geliyo bir anlık açılma hevesi sonra geçiyor. seninki de böyle olabilir biraz bekle derim
24 Yorumla
+1 yılEğer rahatsızlık duyuyorsan kendine eziyet gibi olur bu bir süre sonra. Açılmak istediğini ailene izah et ve bu kararı zaten aldığını, sadece onlara da haber vermek istediğini söyle. Ailen bu gibi şeylere katı gözle bakan birilerinden oluşmuyorsa da çok daha kolay olur : )
04 Yorumla- +1 yıl
Ne dedi peki
- +1 yıl
Zamanla fikrini daha olumlu karşılayacağını düşünüyorum. İyi şanslar : )
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu zaten tesetturrun nefse dunyavi seylere uzaklasmani saglamasinin etkisi nefeine hakim olup bu etkiyi korursan basarlili olmus oluyosun.. basi kapali ama onden saci gorunenlerden misin?
02 Yorumla- +1 yıl
Acmak istemen dogal acmanin seni daha mutlu hissettirecek gibi olmasinda nefsinin sana oynu bence bu dunyada gunah olan veya seytanin oyunu olan hersey goze guzel gorunur zaten insani mutlu eder bu dunya icin mi diger taraf icin mi yasiyosun o onemli burda
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
26Cevap
+1 yılBu senin inançlarına alakalı. Hayatının merkezinde din varsa ve tüm hayatını onun etrafında sekillendirdiysen ona göre yaşamaya devam et aksi takdirde huzursuz olabilirsin.
Ama inançlarını sorguluyorsan ve hala bir şeyleri anlamlandirmaya çalışıyorsan saçını örten bir kumaş seni bu kadar rahatsız etmemeli.
Hangi durumda psikolojik durumunun nasıl olacağını tart bence. Çünkü kendine yüklediğin bu sorumluluklar seni daraltmis.
Sadece iç sesini dinle. Bir kaç gün açık ve kapalı olarak iki durumuda dene. Sonuçları ve sendeki psikolojik etkilerini düşün. Ona göre hareket et.00 Yorumla
+1 yılAllahı seviyor musun?
O'nun koyduğu belirli sartlari var onu da biliyorsun.
Bunu bir amaç uğruna yaptığını kavrarsan eğer bu sana yük olmaktan çıkar.
Sen ona layık olmaya bak bence zaten öldükten sonra istediğimiz herşey önümüze serilecek sabra değmez mi sence?10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlışmaya çalış sabret bence. Ben liseye başlarken kendi isteğimle kapanmıştım ve bu zamana kadar bir kere bile açılma isteği hissetmedim gram pişmanlık yaşamadım hatta kapandığım ilk günler bile çok hızlı bir şekilde benimsedim. Ki ben sıcağa tahammül edemeyen biriyim ama o şalı elbiseyi üstümden atasım gelmiyor hiçbir zaman.
00 YorumlaNasıl mutlu oluyorsan öyle yap. Ahlak ve din bekçilerine kulak asma onlara kalırsa kadınların hiç mutlu olmaya özgür olmaya hakları olmayacak. Dikkate değer değiller. Umursama sadece mutlu ve huzurlu olmana bak.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikli olarak günah ve seni mutlu etmesinin sebebi içindeki şeytanın dürtüklemesi psikolojik bir şey psikoloğa gitmeni ve bu durumu onunla konuşmanı öneririm
00 YorumlaKimsenin fikrine ihtiyacın yok. İnancın senindir. Allah ile senin arandadır. İstediğin hayatı yaşamalısın. Nasıl mutlu olacaksan. Ortalık her Cuma naöaza gidip kul hakkı yiyenlerle dolu. Göreceğiz öbür dünyada kim nerede.
10 Yorumla
+1 yılHayat senin karar senn bana sprarsan yapma derim ama seniş mutsuz ediyosa yapmanın mantığı yok ki zaten kendini kandırmış olursun
10 YorumlaKapalıdan tekrar açılmak hoş değil ya. İyi gözle bakılmıyor hep. Bence idare et dışarda falan. Evde zaten açıksındır
14 YorumlaKapalı olup da bütün günahları işleyenler var. Sen açıl, ama bütün günahları işleme. Böyle olursa açılmanda bir sorun yok bence..
14 Yorumla- +1 yıl
Günah boyutu, Allahın emri boyutuna ne diyeceksiniz
- +1 yıl
Ben genelleme yapmıyorum yazdıklarınıza, hatta iyi bir şekilde yazmışım direk toptan lekeleyip atmamışım yazdıklarınızı.. Yazınıdaki yanlış boyutların altını çizdim.. Açılmakta nasıl sorun olmaz kardeşim? İnsan inancına, psikolojisine , iradesine nasıl aykırı dans eder?
Kapalı da olmasan dini insanı olursun yalnız kapalılar mı fini insanı sanki
00 Yorumla
+1 yılYani rahatlama anlaminda mi yoksa basini acinca daha guzel daha mutlu hissetme anlaminda mi oluyor bu
16 Yorumla- +1 yıl
Bu kendini sartlandirdigin icin olmali... yani bak sen benden bence bu konudaki hukumleri daha iyi biliyorsun simdi herkes kafasina gire acil diyecek cogunluk zaten kapanmak nasil birsey bilmiyor bile... ama bu isin ahireti de var bunu da bilmek lazjm...
- +1 yıl
İşte bak ben bunu uzun yıllar düşünüyorum sonra diyorum kü şu sıcağın altında kara çarşaf giyen insanlar var onlar insan değil mi onların nefsi yok mu onlar yapıyo da ben niye yapmayım diyorum cezası var günahı var sabret alışmaya çalış hiç bir şey olmasa bile deki evet allahım ben bunu sevmiyorum ama sırf senin emrin diye buna katlanıyorum yapamıyorum hani olur ya bir adamla evlenirsin adam çok iyidir yakışıklıdır sevilmeyi hak eden biridir sevmemen gereken hiçbir şey yoktur ama sen sevmezsin ağzıyla kuş tutsa da sevemezsin bu da böyle günahı var ahireti var ama olmuyor içselleştiremiyorum kabullenemiyorum anlamışsındır umarım
- +1 yıl
Seni cok iyi anliyorum ev halinde falan zaten aciksindir bir disari cikarken... evet zor mu zor mesekkatli mi mesekkatli... peki kendine yakistiriyormusun tesetturu
- +1 yıl
Allah kalbine gore versin kardesim ne diyimm...:(
Aç canım cehennemi kim doldurucak sizin gibiler olmasa
16 Yorumla- +1 yıl
Sizin gibiler olmasa cehennemi kim dolduracak yazmışsın her insan işlediği günahın bedelini çekecekse ve peygamber gibi günahsız değilsek hepimiz bir gün yanacağız ben bunun için sen başka bir şey için sana kendi günahlarını ve azabını düşünmeni tavsiye ederim sonuçta benim günahım seni bağlanmıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende acmak istiyorum ama Allahtan korkuyorum. Cehennemden korkuyorum.
47 Yorumla- +1 yıl
bence aklında varsa o korku olsada boş sen aç o zaman
Cevap sahibi+1 yıl@emircan2001 boş degil iste acmami engelliyo o korku
- +1 yıl
ama kalbinde o var hep. zoraki kapanmak o sevgiyi yok ediyor
Cevap sahibi+1 yıl@emircan2001 bir kurala uymak icin o kurali sevmek gerekmiyorki
- +1 yıl
aynen ama dini yönü farklı işte ondan
Cevap sahibi+1 yıl@emircan2001 hicte farkli degil. Bosa mi diyor ayetlerde "Rabbin icin sabret." diye. Sevmedgmz zor gelen seyler icin sabret diyor.
- +1 yıl
o zaman sabır et şeytana uyma oldumu açma o fikride yok et. ilerde eşine doyasıya aç
Kendi hayatın kendi tercihin
00 Yorumla
+1 yılAçmak istiyorsansa aç
10 YorumlaVesvese senin değil nefsinin hosuna gidiyor.
00 YorumlaSenin hayatın senin kararın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyni durumdayim boguyor artik beni
29 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZorlamanin anlami yok gibide geliyor ama ailem akrabalarim dar göruslu
Cevap sahibi+1 yılHayir kendi istegimle hatta onlar kapanma demisti yasim kucuktu. zaten acilma istegim su son iki senedir var
Cevap sahibi+1 yıl25..
Cevap sahibi+1 yılHayir cok inancliyim aslinda, basörtusu baska bir sey. Yorumlarindan okudugum kadariyla ayni dusuncelerdeyiz. Basörtumu cikarinca dinsiz olmayacagim
+1 yılYapamıyorsan kapanma açıl
20 Yorumla
+1 yılEvdeyken aç istersen sen bilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
Dışarda ki duruma bişey diyemem ama karar senin tabi
- Diğer konusunda 24,8b cevap paylaştı.
+1 yılOldukça inançlı biri değilsin aç keyfin bilir
18 Yorumla- +1 yıl
Oldukça inançlı olsaydin açmayı dusunmezdin mutlu hissediyorum diye
- +1 yıl
Kalbim temiz laflsriyla iman olmuyor. Emir ve yasaklarına uyarak inançlı olunuyor
- +1 yıl
Allah senin kalbini biliyorsa açarsın sacani bunkadar basit. Ben buraya yazdıklarinjn çelişkisini söyledim oldukça inançlı biri rahatsız ediyor diye başını açmaz. Allah'ın emirleri mi rahatsız ediyor?
- +1 yıl
Kardeşim ben kendimce imanlı birisiyim inançlıyım bak yazdığım şeydede belirttim tesettürün nedenini gerekliliğini anlıyorum biliyorum bunu inkar etmiyorum tüm bu isteklerine rağmen hala kapalıyım direniyorum bunun günahını çekebilir miyim diye düşünüyorum ben bir insanım peygamber değilim elbetteki eksik kaldığım konular olabilir benim eksikliğimde tesettür yani siz kafası açık olan bir insanı zayıf imanlı olarak mı nitelendiriyosunuz evliyaların bile yanlışa düştüğü zamanlar olmuş bende bazı konularda yanlış düşünebilirim nefsime yenilebilirim sizin için ne kadar kolay yorum yapmak eleştirmek kişi vardır çarşaf giyer pis düşünceler aklından geçirir kişi vardır nefsine yenilir bunun günahını düşünür elbette ki ben bunu düşünüyorum sen benim bu konuda ne hissettiğimi ne kadar bilebilirsin bir insana inancın zayıf ne demek koskoca peygamberler bile insanları yargılamamış eleştirmemiş siz bir dönün kendinize bakın kendi imanınızı sorgulayın tebliğ diye bir şey var ama bu eleştirerek kötü yorumla olmaz bak insanlara tekkelerde ilk sorarlarmış bugün kalp kırdın mı diye sonra namazını sorarlarmış mesela allahın sorgulaması gereken şeyleri artık insanlar sorguluyor tahammül edemiyorum
- +1 yıl
Çarşaf giyen herkesi çok inançlı saydığımi söylemedim zaten. Açmak istoyorssn açarsın ama inanci karıştırirsanda çelişki olur kimse kusursuz değil tabi. Demek istediğim dinini düşünüyorsan zaten acmazsin acilcaksan dini yönünü dusunmiceksin
Hiç birşet zorla olmaz.
00 Yorumla
+1 yılYazik.. devami gel8r merak etme
012 Yorumla- +1 yıl
Gunahlar birikip imandan da eder. Erkek ilgisi baslayinca zaten cok farkli yerlere gidecek olay. Sonra aglama kimseye
- +1 yıl
Iman zayıf maalesef. Kitab okuyor musun? Imam gazali, hadis vb. Dini kitap
- +1 yıl
bir farkın kalmicak, basit bir kiz olacaksın.
- +1 yıl
Neye göre kime göre basitlik sen insanları neye göre bu kategoriye sokuyorsun ben yeterince kitap okuyorum fakat sen okumuyosun sanırım beni tanımıyorsun huyumu suyumu neden açılmak istediğimi düşüncelerimi bilmiyosun aşağılık bir şekilde konuşuyosun basit olan sensin Üstelik vizyonsuzsun
- +1 yıl
Yazdıklarından ne kadar basit olduğun anlaşılıyor zaten. Acil. O örtüyü hak etmiyorsun
- +1 yıl
peygamber bile insanları yargılamamış sen kim oluyosun da bana böyle bir şey söylüyosun basit olan senin gibi kendini dindar görüp ona buna ahlak dağıtandır yazdıklarım gayet normal günahsa benim günahım ben bunun günah olduğunun farkındayım zaten sen benim kişiliğimi burda yazdığım bir şeye bakarak belirleyemezsin şayet ki belirliyosun bende senin bu aşağılık konuşmandan dolayı senin aşagılık bir insan olduğunu söyleyebilirim sen önce kendi günahlarına bak sonra başkasının neyi hak edip etmediğini söyle sen bu kadar ince bir dinimiz varken peygamberimiz dini müjdeleyin derken böyle bir yorum yapıyosan sende bu güzel dini hiç hak etmiyosun
- +1 yıl
Edebiyat yaparak haklı çıkmaya çalışma. Allah yardımcın olsun. Uzatmaya gerek yok
- +1 yıl
Allah senin gibilerden korusun. Sen şimdi gidip biri ile evlenirsin adamın hayatı kayar. Allah serrinden korusun. Ne kadar basit bir insansın ya. Örtülü kiz ağır başlı olur zaten
Diğer konusunda 840 cevap paylaştı. Nasıl rahat hissediyorsan öyle yap
00 Yorumla
+1 yılaçılma ya
tarzını değiştir00 Yorumla
+1 yılHayat senin bence karari sen ver ve acil
00 YorumlaDiğer konusunda 4,9b cevap paylaştı. Kılda ketamet olsa gtte cikmaz diyeyim anla
10 YorumlaNeden rahatsız oluyorsun ki seni görebilir mıyom
04 Yorumla
+1 yılSakın açma bence bir yola girdi isen devam et
00 Yorumla- Diğer konusunda 971 cevap paylaştı.
+1 yılNapmak istiyosan yap
00 Yorumla
+1 yılİçinden geleni yap
00 Yorumla
+1 yılHep kapalı miydin
04 Yorumla- +1 yıl
Açık halinin daha mı çok yakıştığını düşünüyorsun
- +1 yıl
Beni takip eder misin
Diğer konusunda 6,2b cevap paylaştı. Karar senin
00 YorumlaAç o zaman
00 Yorumla
+1 yılAilene danış
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAç, nolacak ki
00 YorumlaYaşın 3
03 Yorumla- Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılAç aç aç kimene
01 Yorumla- +1 yıl
Özgürce giyinmek istiyorsun onun için
+1 yılAç rahatla
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!