4 yıllık ilişkimi yeni bitirdim ve sizce ayrılmakla doğru mu yaptım, yoksa fazla mı tepki verdim? objektif olun lütfen?

Erkek arkadaşımla 4 yıllık bir ilişkimiz vardı. Son dönemde ailesinin evlilik konusunda ciddi baskısı olmaya başladı. Ben ise henüz evliliğe hazır olmadığımı, önce kendi eğitimimi ve hayatımı oturtmak istediğimi söylüyordum. Bu konuda erkek arkadaşımla da farklı düşünüyorduk.

Beni asıl kıran şey, ailesinin benimle olan ilişkisini bilmelerine rağmen başka kızlardan gelen teklifleri/alternatifleri tamamen reddetmemeleri ve başka ihtimalleri değerlendirmeye açık olmalarıydı. Ben erkek arkadaşımın bu duruma net bir şekilde karşı çıkmasını ve “Benim bir ilişkim var, başka alternatif aramayın” diyebilmesini bekliyordum. Fakat kendisi, ailesinin bu alternatifleri tamamen reddetmemesini bir noktada haklı buldu. Bu benim için ciddi bir kırılma noktası oldu.

Çünkü mesele sadece evlenip evlenmemek değildi. Ben “Ben bu ilişkideyken, partnerimin ailesi başka kızları değerlendiriyorsa ve partnerim de bunu haklı buluyorsa, yarın evlendiğimizde de ailesinin ilişkimiz üzerindeki etkisi ne olacak?” diye düşünmeye başladım. Ayrıldıktan 2 hafta sonra doğum günümdü belki kutlar diye bekledim, bir şeyleri düzeltme fırsatımız doğardı hem ama kutlamadı.

Bunun üzerine ilişkimiz ciddi şekilde yıprandı ve sonunda ayrıldık. Şimdi ise 4 yıllık bir ilişkiyi bitirmiş olmanın ağırlığını hissediyorum. Bir yandan onu ve ilişkimizi özlüyorum, diğer yandan ayrılma sebebimin gerçekten geçerli olup olmadığını sorguluyorum…
4 yıllık ilişkimi yeni bitirdim ve sizce ayrılmakla doğru mu yaptım, yoksa fazla mı tepki verdim? objektif olun lütfen?